Анти паркинг системи ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Сеп 2009, 22:15

Аз пак да ви питам,какво толкова като сложиш анти паркинг при положение че панелните гаражи ги наслагаха кои къде му падне!?
Защо никои не ги закача за гаражите,а един комшия си сложи една въпросното анти паркинг "желязо" и след няма и 2 месеца го накараха да го махне?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

дд

Мнение от joreto007 » 01 Сеп 2009, 23:12

Значи би било нормално като знае че излиза в 5ч тои да спре на пряко а не на "моито" место аз си спирам пред входа или пред балкона за да си наглеждам колата. Колкото да гаражите пред нас и около нас няма каде да го сложа и те са още по незакони и тех ще ги махнат ... и мисля ,че има някакъв вариант за парко места като се събере потписка от живущите във входа

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: дд

Мнение от 00Cool » 02 Сеп 2009, 0:13

кажи честно че си мислиш ,че някаде по света има човек който като знае че излиза по рано от теб на работа или на някаде ,ще те дебне кога ще се прибереш за да слезне и да си извади колата и да ти каже “бате паркирай си тука тва си е твойто место да можеш да си гледаш колата от балкона “ аххаха пълен смех , аз не мога да разбера кво е тва мойто место на гошо местото или на пенка местото
я само кажете ако на бай пешо му е дошъл гост и е паркирал пред твоя вход кво правиме :arrow: ще слезе ли някой да му се скара
че като не живеее там няма право да паркира
...някаде пишеше че до бой щяло да се стигне ,чудно ми е защо ,да не би защото видиш ли комшията свива в пряката преди тебе и ти слизаш и му казваш тва е мойто место не можеш да паркираш ...
кво не можеш да си паркираш 20м по надоло или 5 парко места по на дясно ,драскали ти колата , крали ти емблеми и т.н. ... решението е платен паркинг ,ем го пазят , ем винаги знаеш каде е местото .
(не говоря за капутляците които паркират пред гаражи и т.н. )

Иначе да се стига до такива разправиии кой каде е паркирал е
направо грозно !
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

д

Мнение от joreto007 » 02 Сеп 2009, 0:43

Еми не секи може да си държи колата в гараж и не става дума за това ,че бай пешо които става в 5 като ме види, че се прибирам да стане и да си премести колата а изобщо да не е спирал там защото като си остав колата там и излезна някаде без не я не се прибера какво правиме отива пеш на работа да спре пред някой други коли които не излизат рано или даже има такива които не мърдат изобщто . И на чичо мито като ми доидат гости може да каже примерно или да спрат пред него а не некви киаци да живеят в съседния блок и да ми спират под прозореца ,, и ти колега ако не държиш колата в гараж ще си на тоя хал ... така поне мисля аз ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Re: дд

Мнение от AceMF » 02 Сеп 2009, 10:40

00Cool написа:... решението е платен паркинг ,ем го пазят , ем винаги знаеш каде е местото.

Ама не знаеш дали ще си намериш колата там или дали ще е цяла.
Решението е собствен гараж. От скоро вече не се притеснявам къде ще паркирам, кой селяндур ще иска да я троши нещо и т.н. Да, гаражът струва към 5 пъти повече от самата кола, но спокойствието пък е още по-скъпо. Е, можеше да си купя една стара С-класа, да я паркирам в калта пред съседната панелка и да съм гъзар, ама нейсе.
Преди също се налагаше да се занимавам с разни местни феодали, "собственици" на земята, тротоара и всичко останало околовръст. Но като тръгнат да ми се репчат, че тва било "тяхното" място, просто паркирах някъде другаде. Какъв е смисълът да си намериш колата с някакви поразии, с които после да трябва да се занимаваш, само за да се направиш на мъж на поредния галфон, за когото при тукашната безнаказаност така или иначе възмездие няма да има?!
Разбира се, не всеки може на момента да купи гараж. Колега, каквото и да направиш, макар и легално, платено и т.н., за да стане "твоето" място твое, пак ще се намери някой кретен, който от завист, злоба или не знам какво да реши, че не може ти така да си го пишеш това там твое. По-добре гледай да не се набиваш в очите на любящите ти съседи. Сигурно ще наизлезат бабаитите, които да обяснят как не трябва да ги оставяш тия да те тъпчат и да се подиграят, че обръщам и другата страна, но в безправна държава повечето хора сме отдолу.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил

...

Мнение от teao » 02 Сеп 2009, 13:20

Няма как да стане. Това че няма място пред блока ти е само и единствено твой проблем, и не можеш да кажеш на никой къде да се паркира. Ако си обичаш толкова колата ще си купиш гараж, дори и незаконен. Или ще я държиш на паркинг. Блоковите паркинги не са сметнати да побират капацитета на блока-дори и по 1 кола на апартамент да има. А ти искаш хем да си гледаш колата долу, хем без пари-е няма как. А за запушването нямаш никакво право,да блокираш кола на който и да било.Ами ако някой които си блокирал трябва да бъде откаран в болница? Аз лично съм се правил 5-6 пъти на линейка ... не ми се мисли ако ме беше запушил някой.
Нищо лично ,но това са правилата за живот в големия град. Така е и в Младост и в Дружба и в Надежда.
Лично аз понякога обикалям 10 минути да се паркирам пред моя блок и много често ходя още 5 минути до колата и не може да кажеш нищо на никой, защото същите права имат и другите. А ако си обичаш колата достатъчно-гараж или паркинг. То бива любов ама без пари не става...

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: д

Мнение от 00Cool » 02 Сеп 2009, 21:13

joreto007 написа:... а изобщо да не е спирал там...

кажи честно че го мислиш тва :shock: викаш да го подмине щот тва си е твойто место ли :?:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 02 Сеп 2009, 23:38

като не те кефи плащай си 500лв и гледай да паркираш преди 19:30 :twisted: някои хора имат ебати мисленето "това си е мойто място" кихни 500лв и ще си стане твойто, всеки си заплюл нещо братче, това като тия дето си слагаха щайги пред магазините да не им спират... селска работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 03 Сеп 2009, 0:55

dim_off написа:Не знам за вас колеги, ама аз побеснявам когато местата са кът, а някой кретен е паркирал така, че е заел 2 места (ако не и повече), а аз обикалям и се чудя къде да паркирам. :evil: :evil: Сори за офтопика, ама току що ми се случи пак и тая тема ми се стори подходяща да си излея яда...

един такъв същия келеш беше паркирал на място на 2 коли пред блока ми ... е ... паркирах пред него така че да го затапя... 2 часа по късно се развика отвънка, показах се на прозореца, напсувах го и не си мръднах колата... чак на другия ден му ''позволих да излезне'' ... :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Сеп 2009, 7:59

P1tbuL написа:
dim_off написа:Не знам за вас колеги, ама аз побеснявам когато местата са кът, а някой кретен е паркирал така, че е заел 2 места (ако не и повече), а аз обикалям и се чудя къде да паркирам. :evil: :evil: Сори за офтопика, ама току що ми се случи пак и тая тема ми се стори подходяща да си излея яда...

един такъв същия келеш беше паркирал на място на 2 коли пред блока ми ... е ... паркирах пред него така че да го затапя... 2 часа по късно се развика отвънка, показах се на прозореца, напсувах го и не си мръднах колата... чак на другия ден му ''позволих да излезне'' ... :evil:

той па ако беше същия "хитрец" щеше да викне паяк, защото си паркирал неправилно ИзображениеИзображениеИзображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Сеп 2009, 9:30

ако има достаъчно места пред блока няма проблем всеки да си има "негово" паркомясто, ако няма винаги ще има прекарани

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 03 Сеп 2009, 9:31

Sharo написа:
P1tbuL написа:

той па ако беше същия "хитрец" щеше да викне паяк, защото си паркирал неправилно

Или щеше да ти обработи колата със спирачна течност :mhihi: :mhihi:
Заради кафето пред моя блок владея цял арсенал от начини за отмъщение. Само че тука разликата е, че от паркинга има само един изход и повечето хора, които не знаят какво ги чака спират на него. :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Сеп 2009, 9:42

Да, и пред блока, в който жиея имаме същите проблеми. Един ден се прибирам с колата, място в целия паркинг няма, само едно. Паркирам там, след около 1 час идва един съсед, като още от улицата започна да ми казва. как ще ми отреже главата :mhihi: . Вече звъни на вратата, аз му отварям, и веднага почна: Веднага да си махаш колата бе, келеш(по-малък съм), това място е мое. Не вичдаш ли, че съм боядисал бордюра :help: . При което аз му забих въпроса: А нотариален акт имаш ли? Тпгава се опита да влезе вкъщи, като ми удари шамар :shock: , при което аз го заудрях, и така го завлякох от втория етаж до долу. Тогава бях нов в този блок, от много време тренирам, а с този имахме 10 години, и 30 кила разлика. После няколко пъти намерих листчета на колата, със злобни мисли на тях, но не направих нищо. Щом не идва да ми го каже, кой съм аз, че да отивам с ясната цел да го бия. Такова нещо като мое място, без документ от общината, колеги, няма! И който ви го каже, без да покаже документ, има пълното право да Изстудява супата! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Сеп 2009, 9:44

ем то нямам как да ги няма тия проблеми след като по закон на строителите им се поставя като изискване да има на 100 апартамента примерно 20 места .. или нещо от тоя сорт
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 03 Сеп 2009, 10:17

Sharo написа:ем то нямам как да ги няма тия проблеми след като по закон на строителите им се поставя като изискване да има на 100 апартамента примерно 20 места .. или нещо от тоя сорт

Е имай предвид че половината хора тук не живеят в нови блокове.
През 61ва година, когато е строен моят блок мислиш ли, че е имало въобще коли, които да заемат толкова място?

Иначе задължения много - имам опит с нови блокове и ще ти кажа, че на едното място четири блока не можаха да се споразумеят за една бариера към паркингите им. Сега всички селяци от околните панелки тичат и им паркират на паркинга.
На второто място входа до паркинга е с бариера(от строителя) с дистанционно. Там вече паркинга се води идеална част от блока, а отделните паркоместа са с нотариални актове.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата