не дават да караме от дясно ..
Модератор: Общи модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И да го забранят ( за което съм твърдо ЗА ), пак ще си има коли с десен волан. Защото няма как да забранят на англичани да идват с техните коли. И ще си остане практика да се карат колите с десен волан с английски номера...
А това как ще накарат да си обърнеш волана.... доста интересно ще е . Все си мисля че закона (наредбата) няма да има обратно действие и който си я е регистрирал колата ще си я кара. Евентуално ще е трудно при продажба и пререгистрация
А това как ще накарат да си обърнеш волана.... доста интересно ще е . Все си мисля че закона (наредбата) няма да има обратно действие и който си я е регистрирал колата ще си я кара. Евентуално ще е трудно при продажба и пререгистрация
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз доколкото разбирам не става въпрос за забрана за каране с десен волан а забрана за регистриране на коли с десен волан. Мисля, че това трябва да се направи и е наложително. Много неща не могат да се видят заради тая дясна дирекция. Като се сетя как се изпреварва ТИР на път с две платна и то с лява, да те е страх да се изнесеш до толкова, колкото да видиш дали идват коли отсреща, представям си какво приключение ли е да си с дясна.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Време беше. Още малко и ще трябва да се смени дирекцията на пътищата - толкоз много коли има с десен волан. За мен е супер претрепия да се кара такава кола.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
не.. не... претрепия е да караш на св. томас (карибите)... там всичките пътища са като ролеркостери, широки кола и половина и се кара в ляво, но колите са с леви волани... местните карат като на рали а туристите карат както си знаят... често в дясно щото са забравили за обратния трафик. една кола няма дето да не са й помляни десните странични огледала/мигачи/габарити и тн
британско-американска каша...

британско-американска каша...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
след като пернишкото пежо с десен волан ме засече на магистралата и видях живота си като на кино съм твърдо ЗА. Днес на работа докараха 3 тоталки едната от които беше размазана от англичани които си карали в лявата лента и видиш ли в България движението било наопъки и някой невинен колата му е също total lost. дано българите са останали живи, а ония пияни говеда са си хванали самолета и за англия.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:... всъщност не е небходимо да се забранява. достатъчно е застрахователите да вдигнат застраховките на тези коли. срещу това закон в EU няма.
Има, единственият вариант е да се забрани регистрацията им в КАТ.
sineok_pi4_ написа:Глупости ! Няма как да го забранят! Нали сме в ЕС-то ? Все едно като отидете в Англия и сте с лява дирекция и да ви забранят на карате там...Няма как да стане,защото ще си навлечем гнева на целият ЕС. Или ако се занраби трябва да се забрани в целият ЕС...Затова,че си карайте автомобилетата с дясна дирекция и си свиркайте...
само ВНОСА от нова година нататък

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Ще забранят регистрацията на автомобили с десни волани . Има една организация АВА (асоциация на вносителите на автомобили) и не само тя. Имаше масова подписка с цел да се вкара в парламента. Отделно че тези с десните волани са си и КАМИКАДЗЕТА и опасни за движението !

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
точно така.. няма да може да регистрираш с десен волан.. а също така вече регистрираните за 3-4г. ще намалеят драстично и проблема ще се облекчиLuBo1 написа:Ще забранят регистрацията на автомобили с десни волани . Има една организация АВА (асоциация на вносителите на автомобили) и не само тя. Имаше масова подписка с цел да се вкара в парламента. Отделно че тези с десните волани са си и КАМИКАДЗЕТА и опасни за движението !

02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
LuBo1 написа:Ще забранят регистрацията на автомобили с десни волани . Има една организация АВА (асоциация на вносителите на автомобили) и не само тя. Имаше масова подписка с цел да се вкара в парламента. Отделно че тези с десните волани са си и КАМИКАДЗЕТА и опасни за движението !
съгласен !!!! живи камикадзета както казваш

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Няма как да стане това-щом в ЕС е ок няма как в БГ да го забранят.
Не може да правите такива изказвания под общ знаменател-колко от вас където са изказали мнение са карали с десен волан?
Не може да правите такива изказвания под общ знаменател-колко от вас където са изказали мнение са карали с десен волан?
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Защо да го забраняват.Може да ги задължат при внос до някакъв срок да се обръща волана и готово.Последния път като бях в Холандия видях 2 3 коли с десен волан и си караха без проблеми.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Zagy написа:Ако ще и с централен волан да е колата, като я кара некадърник ще е опасен на пътя. По-скоро трябва да затегнат други места, отколкото разположението на волана. Това няма да мине в парламента.
Напълно си прав!