X5 малко гадаене заедно
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bscsystem
- младши ентусиаст
- Кара: N55
X5 малко гадаене заедно
Дано не ми я затрият темата модовете.
X5 3.0d + chip
Вчера сутрин почна изведнъж да дими изключително много бял дим.
КОлата си върви, не харчи повече. Преди това не е имала никакви симптоми. Нафтата е уж хубава, от шела на българия v-power diesel. Не е нито прегряла за да е вал, нито прегрява в момента нито е карана до неузнаваемост, съвсем в границите на разумното както преди, така и след проблема.
Като разход е същото, но духа от казанчето за антифриза доста, а дима е просто ужасяващ.
Аз си мисля (преди да се направи диагностика), че или е от гумичките на повдигачите или от турбо, което пропуска масло и сега му е дошло времето точно.
Възможни други проблеми ?! Ще съм благодарен, защото сега ще почне всеки да си дава диагнозата, а ми се ще още преди това да имам горе/долу представа кое е по вероятно.
X5 3.0d + chip
Вчера сутрин почна изведнъж да дими изключително много бял дим.
КОлата си върви, не харчи повече. Преди това не е имала никакви симптоми. Нафтата е уж хубава, от шела на българия v-power diesel. Не е нито прегряла за да е вал, нито прегрява в момента нито е карана до неузнаваемост, съвсем в границите на разумното както преди, така и след проблема.
Като разход е същото, но духа от казанчето за антифриза доста, а дима е просто ужасяващ.
Аз си мисля (преди да се направи диагностика), че или е от гумичките на повдигачите или от турбо, което пропуска масло и сега му е дошло времето точно.
Възможни други проблеми ?! Ще съм благодарен, защото сега ще почне всеки да си дава диагнозата, а ми се ще още преди това да имам горе/долу представа кое е по вероятно.
- lusienk
- младши ентусиаст
- Кара: BMW F10 535xd LCI
- Zagy
- нафтения
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
http://www.youtube.com/watch?v=gjuXTT4IrlE
Така ли пуши? Ако е така, то името на клипчето е достатъчно... сори колега.
Така ли пуши? Ако е така, то името на клипчето е достатъчно... сори колега.
Si non confectus, non reficiat.
- bscsystem
- младши ентусиаст
lusienk и аз се надявам да е от гарнитурата на главата, но пък пушека е като на клипчето почти.
Но пък ако е от турбото защо духа от казанчето ?!
Но пък ако е от турбото защо духа от казанчето ?!
- lusienk
- младши ентусиаст
Ти пишеш , че вървенето не се е променило. Ако ти е гръмнало турбото, колата ще върви доста спънато.
- bscsystem
- младши ентусиаст
Да, аз разбрах, че нещо става когато погледнах назад и видях белия дим сутринта. В началните няколко пресечки въобще не ми направи впечатление да е мудна хич да я няма или нещо такова. Надува си и си върви, то аз без турбо едва ли ще вдигна повече от 80
- lusienk
- младши ентусиаст
- bscsystem
- младши ентусиаст
- datcho
- младши ентусиаст
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
голяма ли е разликата с тоя чип?
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- bscsystem
- младши ентусиаст
Абстрактно понятие е голяма, по хаплива е колата със сигурност, но да се очаква кой знае какво, абсурд! Но определено си заслужава. Стига въпросното 'заслужаване' да не се окаже "турбина"....
Аз карам 330д и дори без чип 184к.с. тази кола определено има доста повече вървеж от Х5тицата (това само за сравнение)
Аз карам 330д и дори без чип 184к.с. тази кола определено има доста повече вървеж от Х5тицата (това само за сравнение)
- datcho
- младши ентусиаст
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
е ти направи сравнението
успех с джипката и дано е по лек проблема
успех с джипката и дано е по лек проблема
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- Sharo
- старши ентусиаст
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Гарнитура или глава щом духа през казанчето и пуши бяло.
ако не меша масло и вода може и само с гарнитура да се разминеш
ако не меша масло и вода може и само с гарнитура да се разминеш
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
- Кара: Е39 '02 530d
Ако имаш exhaust cooler ( охладител на рециркулационните газове) оттам също пуши бял дим, в двигателя/цилиндрите влиза охладителна течност
- Zagy
- нафтения
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
LUCIFER'S написа:Ако имаш exhaust cooler ( охладител на рециркулационните газове) оттам също пуши бял дим, в двигателя/цилиндрите влиза охладителна течност
това е другия вариант - развий капачката на маслото и ако има майонезоподобно по нея със сигурност ти меша масло и вода. Дано не е турбото...
Si non confectus, non reficiat.
- xerial
- старши ентусиаст
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Zagy написа:LUCIFER'S написа:Ако имаш exhaust cooler ( охладител на рециркулационните газове) оттам също пуши бял дим, в двигателя/цилиндрите влиза охладителна течност
това е другия вариант - развий капачката на маслото и ако има майонезоподобно по нея със сигурност ти меша масло и вода. Дано не е турбото...
Мн страшно това турбо ако му дошло времето сменяй го ще те е яд малко ама пак забравяш за него след като го смениш и си мн по спокоен
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3