не дават да караме от дясно ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 04 Сеп 2009, 22:41

Kambe написа:с двете ръце и двата крака гласувам ЗА !!!

+1

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 04 Сеп 2009, 23:44

Ама сте мноо заблудени ейй :)

Без да навлизам в полемика, си отговорете на следния въпрос:

Кола с дясна дирекция ако е на англйски номера може ли да се движи по нашите пътища ?

Ако отговора е ДА, всичко друго е ала-бала.

За да бъде отговора НЕ, трябва да забранят движението на такива коли, което нямам как да стане.

Държавата няма да спечели нищо, ако тия коли се карат на чужди табели,следователно няма и да се лиши от допълнителните приходи от такси,регистрация,Еко-меко,данъци.. и т.н.

Освен това, немалко хора вече имат такива коли, те са си платили, имат и БГ табели, и си карат, неможе след дъжд-качулка да рекат спирайте ги или им сменявайте дирекцията !!

Тва е все-едно да кажат, всяка кола да е уборудвана с ABS, drive control, аербаг, филтър за твърди частици, и квот са сетите друго, техническо изпълнение.

Наистина темата е дъфкана многократно, и резултата пак ще е същия, колкото забраниха слагането на АГУ ( макар че тука се прави допълнителна модификация, различна от заводската ) и въпреки това няма никви проблеми.

Карайте си с ляв,десен, за центрания волан ще ви дирят сметка от НАП ;) , но преди всичко карайте разумно !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 05 Сеп 2009, 0:02

Да питам,Макларъна с лев или десен волан е,че съм си го поръчал за януари месец. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аре стига глупости,нищо няма да забраняват.
Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 05 Сеп 2009, 8:27

martin_g60 написа:Няма как да стане това-щом в ЕС е ок няма как в БГ да го забранят.
Не може да правите такива изказвания под общ знаменател-колко от вас където са изказали мнение са карали с десен волан?

Колко коли си видял с някаква ЕС регистрация без Англия с десен волан ! Само някви броики може би!

Без да съм карал . . . Изпреварване , излизане на главен път(тежката катастрофа на разклона за с. Долище) , и най вече гадните фарове вечер ! Караи си десничарката с здраве , и гледай да не направиш някои беля !
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 05 Сеп 2009, 9:36

PNR написа:ако сме честни така трябва да бъде !!! Не би трябвало да се карат коли с дясна дирекция в БГ щом нашия закон е за ляв волан
Има доста фактори които са - - - (все минуси единствения + е цената :winky: )

Колеги и аз съм за да ги ограничат по някакъв начин но не забравяйте, че и в Англия има коли с ляв волан и са си с англиискаи табели и хората си ги карат(имам познат в Лондон, който си кара 540 с ляв волан и английски табели).

А иначе както каза мой приятел- Може да караш с десен волан в БГ, но за изпреварване ти трябва навигатор и той има право само на една грешка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Сеп 2009, 16:52

alx написа:аболютно трябва да се забрани. не зная дали ще мине през невъобразимия лабиринт наречен "държавна управа", но... десния волан е изключително опасен в държава с каране в дясно и които твърди обратното не е искрен пред себе си.

всъщност не е небходимо да се забранява. достатъчно е застрахователите да вдигнат застраховките на тези коли. срещу това закон в EU няма.

по-сериозните ЗК в българия имат 20% завишение на застрахователната премия за автомобили с десен волан

но това не може да спре вноса, тъй като на 80% от колите с десен волан са некви баракуди за по 1000 евра, на които никой не се занимава да им прави каско :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 07 Сеп 2009, 13:18

Да се забранява регистрацията, както е в холандия.
Като си тарикат карай с английски номера.
Ако я искаш за части внасяй си я без проблем.
Ама тия убийци не ги искам на пътя.
Много пресен пример с колега с е36, с 3 маневри направи 1 - 90 градусов завой само щото беше с десен волан.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 07 Сеп 2009, 13:28

Doberman_vas написа:...
Много пресен пример с колега с е36, с 3 маневри направи 1 - 90 градусов завой само щото беше с десен волан.

Кво значение има дали си с ляв или десен волан за 90 градусов завой :roll:

Десняците нямат място на пътя, но пък ми се чини че няма да ги забранят просто ей така...ели пък в България

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 08 Сеп 2009, 14:16

Трябва да се забранят...но няма как да стане...
Иначе наистина е опасно-преди два дни ходихме до една вила с компания и бях във втората кола. Този, който беше пред нас си вкара една Ц класа с десен волан...Еми за 60 километра над 10 пъти щеше да се претрепе...
А, GVT, Mclaren-a е с централен, няма да се плашиш :winky:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Сеп 2009, 14:28

Реално и аз си мисля, че няма как да има такава забрана след като сме в ЕС;)! А че не трябва да има такива обратни по пътищата едва ли някой трезво мислещ може да го отрече! От тук нататък всичко опира до самосъзнание - както колегата горе каза, че колите с десен волан са единици в останалите страни от ЕС без UK - ми да, щото хората са наясно, че не е редно, че е опасно, че най-малкото риска за птп се увеличава и се пазят - както себе си, така и другите ;)!
Ама нали тука сме си тарикати и никой не го е*е за човешкия живот и гледа само как да кара кола на тънкана :evil: :!:
Единственото, което може да се направи по мое мнение е да им дигнат каското или някаква нова такса (много висока) при регистрация!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Сеп 2009, 15:22

Не става въпрос май дали е редно от коя страна да се кара а май дали да караш ново БМВ- в Англия хубавите коли не знам дали знаете ама не ги подаряват а пак се купуват с пари защото БМВ-то и без волан,което е на 5 год. си е скъпо навсякъде.Става въпрос,че в Абсурдистан,където живеем цените са нереални и защо да не карам кола която е 8-10хил.лева по-евтина НО НЕ И ПО-ЛОША А ДАЖЕ Е ОБРАТНОТО!

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 08 Сеп 2009, 16:57

Авто къщите в БГ даже събираха подписи... за това да се забрани десния волан :mhihi: И още от началото на годината се говореше че ще го забранят ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Сеп 2009, 17:01

Как няма да събират като трябва и те хляб да ядят-кой ще купува скапаните возила от западна Европа :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 08 Сеп 2009, 18:46

супер ще стане ако го забранят ама много ме съмнява да стане както винаги парата ще ни прецака

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 15 Сеп 2009, 16:03

много дъвкана тема , но освен забрана за регистриране няма какво друго да забранят и мойте двете са десня4ки но вси4ко дойде от акцизите не за друго , но имайте предвид 4е и аз псувах много но като се ка4их на ме4таната е38-ца и въобще забравям къде се намирам :D ина4е според мене един 4овек като си има усет за шофиране и си го може не би трябвало да е проблем аз навсякъде си ходя с мойта и досега никви неудобства не съм изпитал, незнам какви са тея кара4и дет за 60км е щял да се удари 10 пъти на тоя и колело да му дадеш нема да живее дълго , но това е реалността , вси4ко опира до пари ,ако бехме в нормална държава с нормални заплати и тн, защо да не ида до германия да си купя едно 740 за 8к евро и край е да ама не аз си отидо и на половин цена се сдобих с ме4таната кола тва е

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата