Защо да избера BMW, а не Audi например?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Сеп 2009, 20:46

за дръпки по светофарите - БМВ, но някакво по голямо - от три литра нагоре :mhihi: Малките не ги вземай точно за това, иначе вървят добре
или си вземи А3 или голф4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 13 Сеп 2009, 21:29

взимаи бавареца и не му мисли :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 13 Сеп 2009, 22:22

За светофарни гонки вземай ауди-то или някоя вектра
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Сеп 2009, 22:37

Z3 със Downing Atlanta Supercharger ;) че гледах наскоро един kit в eBay...;)
Вариант 2: SLK 200 или 230 Kompressor. 200 има 192 коньова версия, но е много рядка, 230 си е 193 стандарт :)
Не е за гонки, малко бавно развинтва, но е с много приятна "тежка стъпка" на пътя и е доста по-лека от CLK-то, + това е и кабрио ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 13 Сеп 2009, 22:40

Здравей колега!
Преди да купя първото си БМВ (94'Е36 320i) Карах (Ауди 80 2.0Е)
и (Ауди Б4 2.0). Като съм карал и А3,А4,А6 .(не съм притежавал) !
Ауди дразни с това ,че са "меки" за каране,с нормалното си окачване,за разлика от БМВ-то! Имат съвсем различно поведение на пътя,като основния фактор е това ,че бавареца е със задно ,а колите с задно стъпват по мн. различен начин! (според мен).
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук") :mhihi:
Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост! :mhihi: Това дразни много! 4 цил. ауди 115кс, гори точно толкова,колкото сегашното ми БМВ М52 Б20 6цил. ,а върви почти 2 пъти по-малко! Скоростите им хрупат и често изключват! За слабите предници с по 4-те носача на страна предполагам знаеш,а оправянето и с части на "MOOG" да кажем К-Т е 1200лв. без майстор!!!

Може би мога да изброя още поне 100 причини,поради което да не си купя ауди ! Не карам кой знае каква кола просто едно БМВ 3 от 98г. Е36 стара ,но много по вълнуваща от ауди!
Покарай ако имаш възможност един цял ден БМВ(без значение какво е ) и после мисля,че няма да се колебаеш!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 13 Сеп 2009, 22:44

"Защо да избера BMW, а не Audi например?"

Защото BMW-то е в пъти по-красиво... например :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Сеп 2009, 22:52

titto написа:Щом обичаш гонките по светофарите, тоест почти никакви умения от страна на водача, а повече възможностите на колата, си вземи нещо турбинирано с предно-А3 1.8Т е добър избор-с пипване тук-там +-200к.с, или Алфа и ще си рацер!
БМВ-то е за хора търсещи адреналин, върви настрани без ръчни, заигравания и т.н....!Съвсем различен тип управление се изисква за да ти доставя удоволствие!БМВ-то е мъртвец по светофарите с изключение само на някои модификации, но няма да ти стигнат парите, щом се чудиш А3, Алфа Умрело.....
Най-добре сам прецени като се качиш на няколко марки, които ти харесват и виж, коя ще ти пасне на стила ти на каране! ;)
:)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 13 Сеп 2009, 22:53

Plamenavramov написа:Здравей колега!
Ауди дразни с това ,че са "меки" за каране,с нормалното си окачване,за разлика от БМВ-то! Имат съвсем различно поведение на пътя,като основния фактор е това ,че бавареца е със задно ,а колите с задно стъпват по мн. различен начин! (според мен).
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук") :mhihi:
Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост! :mhihi: Това дразни много! 4 цил. ауди 115кс, гори точно толкова,колкото сегашното ми БМВ М52 Б20 6цил. ,а върви почти 2 пъти по-малко! Скоростите им хрупат и често изключват! За слабите предници с по 4-те носача на страна предполагам знаеш,а оправянето и с части на "MOOG" да кажем К-Т е 1200лв. без майстор!!!

Може би мога да изброя още поне 100 причини,поради което да не си купя ауди ! Не карам кой знае каква кола просто едно БМВ 3 от 98г. Е36 стара ,но много по вълнуваща от ауди!
Покарай ако имаш възможност един цял ден БМВ(без значение какво е ) и после мисля,че няма да се колебаеш!

напълно си прав и аз знам от приятели за тези 2 проблема който почти неподминават никой собственик на ауди
1-скоростни кутии
2-алуминиеви носачи
макар че за мен като цяло ауди не е лоша кола .
Ако несъществуваше БМВ сигурно ауди бих си купил !!!
Последна промяна djpamboss на 13 Сеп 2009, 22:58, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: BMW 535i 245 к.с. M-Paket
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от vito.genovese » 13 Сеп 2009, 22:58

японските са много бързи мама им :banghead:

аз бих си вземал хонда прелюд или сивик купе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Сеп 2009, 23:03

примера е неудачен :twisted: ... дай някой друг 8)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 13 Сеп 2009, 23:12

Yed написа:Audi TDI ще се родиш втори път
Особенно 2.5 ТДИ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 13 Сеп 2009, 23:22

vito.genovese написа:японските са много бързи мама им :banghead:

аз бих си вземал хонда прелюд или сивик купе

Eто това е истината за светофарните гонки. Ама за друго не стават и са отвратителни даже и на вид.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Сеп 2009, 9:27

ма колите само за светофарни ли ги зеаме!бахго ,аз не знаех!
сериозно!сметаш ли ,че некой тука ше ти отговори да си земеш алди...!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Сеп 2009, 14:31

Plamenavramov написа:Здравей колега!

Доста глупости изръси ! Не казвам че Ауди е по-добро , но ти ми говориш за Ауди 80 със старата генерация двигатели . Аудитата след А4 , нито са тежки нито тромави , може да провериш времената за ускорение , ако не вярваш ! Даже съм на мнение , че повечето хора със Ауди ще дръпната пред аналогичното БМВ заради по-хубавото сцепление на задвижващите колела , докато един слаб шофиор , като мене сигурно ще превърти повече със БМВто , както и да е - сфетофарни гонки не ме греят . За скоростна кутия не знам - не съм чувал на някой да му изключва , нито на мене - скоростите си влизат перфектно ...
Меко е кормилото , наистина(за А6 говоря) - но на А3 е доста по-стегнато управлението . Окачване - ако не ти харесва си го сменяш ;)
За прочутото предно окачване - чупливо е , но не знам за наще пътища кое не е ... Малко инфо - преден горен ляв носач МООГ - 66 лева по каталог (това е за първите Ц5ци , следващите носачи , след 99година са по 180+ ) + 15 лева смяната :P
В крайна сметка всичко опира до вкус и конкретни модели - сега първото А4 си е по-добро от Е36 , но пък Е46 му скрива шапката , докато не се появавя пък другото А4 и тн . А3 за мен си по-красиво и удобно от компакта , за А8 и Е38 , мисля че 7ка си е икона , а Е39 и А6 ц5 ... не знам - 5цата е по-злобна , Аудито изглежда по-модерно :)
За разхода - аз пък , гледам че по книга А6 2.4 V6 има разход колкото 520и , това означава ли че аудита са по-икономични ? Просто зависи кои двигатели сравняваш :idea:

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 14 Сеп 2009, 14:39

бих те посъветвал да се качиш в тия коли които си си харесал

и която ти лепне-взимай!

предполагам че я искаш за да си се возиш ТИ в нея

а не за да чуеш коментарите на ланаджиите в тоя или оня форум

ако въпроса опира до конкретни технически дилеми инфо има всякакво из нета

:winky:
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

ПредишнаСледваща