Защо да избера BMW, а не Audi например?
Модератор: Общи модератори
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Z3 със Downing Atlanta Supercharger
че гледах наскоро един kit в eBay...
Вариант 2: SLK 200 или 230 Kompressor. 200 има 192 коньова версия, но е много рядка, 230 си е 193 стандарт
Не е за гонки, малко бавно развинтва, но е с много приятна "тежка стъпка" на пътя и е доста по-лека от CLK-то, + това е и кабрио

Вариант 2: SLK 200 или 230 Kompressor. 200 има 192 коньова версия, но е много рядка, 230 си е 193 стандарт

Не е за гонки, малко бавно развинтва, но е с много приятна "тежка стъпка" на пътя и е доста по-лека от CLK-то, + това е и кабрио

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Здравей колега!
Преди да купя първото си БМВ (94'Е36 320i) Карах (Ауди 80 2.0Е)
и (Ауди Б4 2.0). Като съм карал и А3,А4,А6 .(не съм притежавал) !
Ауди дразни с това ,че са "меки" за каране,с нормалното си окачване,за разлика от БМВ-то! Имат съвсем различно поведение на пътя,като основния фактор е това ,че бавареца е със задно ,а колите с задно стъпват по мн. различен начин! (според мен).
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук")
Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост!
Това дразни много! 4 цил. ауди 115кс, гори точно толкова,колкото сегашното ми БМВ М52 Б20 6цил. ,а върви почти 2 пъти по-малко! Скоростите им хрупат и често изключват! За слабите предници с по 4-те носача на страна предполагам знаеш,а оправянето и с части на "MOOG" да кажем К-Т е 1200лв. без майстор!!!
Може би мога да изброя още поне 100 причини,поради което да не си купя ауди ! Не карам кой знае каква кола просто едно БМВ 3 от 98г. Е36 стара ,но много по вълнуваща от ауди!
Покарай ако имаш възможност един цял ден БМВ(без значение какво е ) и после мисля,че няма да се колебаеш!
Ауди дразни с това ,че са "меки" за каране,с нормалното си окачване,за разлика от БМВ-то! Имат съвсем различно поведение на пътя,като основния фактор е това ,че бавареца е със задно ,а колите с задно стъпват по мн. различен начин! (според мен).
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук")

Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост!

Може би мога да изброя още поне 100 причини,поради което да не си купя ауди ! Не карам кой знае каква кола просто едно БМВ 3 от 98г. Е36 стара ,но много по вълнуваща от ауди!
Покарай ако имаш възможност един цял ден БМВ(без значение какво е ) и после мисля,че няма да се колебаеш!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
titto написа:Щом обичаш гонките по светофарите, тоест почти никакви умения от страна на водача, а повече възможностите на колата, си вземи нещо турбинирано с предно-А3 1.8Т е добър избор-с пипване тук-там +-200к.с, или Алфа и ще си рацер!
БМВ-то е за хора търсещи адреналин, върви настрани без ръчни, заигравания и т.н....!Съвсем различен тип управление се изисква за да ти доставя удоволствие!БМВ-то е мъртвец по светофарите с изключение само на някои модификации, но няма да ти стигнат парите, щом се чудиш А3, Алфа Умрело.....
Най-добре сам прецени като се качиш на няколко марки, които ти харесват и виж, коя ще ти пасне на стила ти на каране!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Plamenavramov написа:Здравей колега!
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук")![]()
Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост!Това дразни много! 4 цил. ауди 115кс, гори точно толкова,колкото сегашното ми БМВ М52 Б20 6цил. ,а върви почти 2 пъти по-малко! Скоростите им хрупат и често изключват! За слабите предници с по 4-те носача на страна предполагам знаеш,а оправянето и с части на "MOOG" да кажем К-Т е 1200лв. без майстор!!!
напълно си прав и аз знам от приятели за тези 2 проблема който почти неподминават никой собственик на ауди
1-скоростни кутии
2-алуминиеви носачи
макар че за мен като цяло ауди не е лоша кола .
Ако несъществуваше БМВ сигурно ауди бих си купил !!!
Последна промяна djpamboss на 13 Сеп 2009, 22:58, променена общо 1 път

- vito.genovese
-
-
- Кара: BMW 535i 245 к.с. M-Paket
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ма колите само за светофарни ли ги зеаме!бахго ,аз не знаех!
сериозно!сметаш ли ,че некой тука ше ти отговори да си земеш алди...!?
сериозно!сметаш ли ,че некой тука ше ти отговори да си земеш алди...!?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Plamenavramov написа:Здравей колега!
Ауди са тежки,тромави,дразнят с небалансираната си задна ос (в завой с по-голяма скорост стоят ,като "котка в улук")![]()
Другото е,че когато погледнеш в огледалото за задно виждане(страничното) няма право ауди! всеки ръб се бори за независимост!Това дразни много! 4 цил. ауди 115кс, гори точно толкова,колкото сегашното ми БМВ М52 Б20 6цил. ,а върви почти 2 пъти по-малко! Скоростите им хрупат и често изключват! За слабите предници с по 4-те носача на страна предполагам знаеш,а оправянето и с части на "MOOG" да кажем К-Т е 1200лв. без майстор!!!
Доста глупости изръси ! Не казвам че Ауди е по-добро , но ти ми говориш за Ауди 80 със старата генерация двигатели . Аудитата след А4 , нито са тежки нито тромави , може да провериш времената за ускорение , ако не вярваш ! Даже съм на мнение , че повечето хора със Ауди ще дръпната пред аналогичното БМВ заради по-хубавото сцепление на задвижващите колела , докато един слаб шофиор , като мене сигурно ще превърти повече със БМВто , както и да е - сфетофарни гонки не ме греят . За скоростна кутия не знам - не съм чувал на някой да му изключва , нито на мене - скоростите си влизат перфектно ...
Меко е кормилото , наистина(за А6 говоря) - но на А3 е доста по-стегнато управлението . Окачване - ако не ти харесва си го сменяш

За прочутото предно окачване - чупливо е , но не знам за наще пътища кое не е ... Малко инфо - преден горен ляв носач МООГ - 66 лева по каталог (това е за първите Ц5ци , следващите носачи , след 99година са по 180+ ) + 15 лева смяната

В крайна сметка всичко опира до вкус и конкретни модели - сега първото А4 си е по-добро от Е36 , но пък Е46 му скрива шапката , докато не се появавя пък другото А4 и тн . А3 за мен си по-красиво и удобно от компакта , за А8 и Е38 , мисля че 7ка си е икона , а Е39 и А6 ц5 ... не знам - 5цата е по-злобна , Аудито изглежда по-модерно

За разхода - аз пък , гледам че по книга А6 2.4 V6 има разход колкото 520и , това означава ли че аудита са по-икономични ? Просто зависи кои двигатели сравняваш

- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
бих те посъветвал да се качиш в тия коли които си си харесал
и която ти лепне-взимай!
предполагам че я искаш за да си се возиш ТИ в нея
а не за да чуеш коментарите на ланаджиите в тоя или оня форум
ако въпроса опира до конкретни технически дилеми инфо има всякакво из нета

и която ти лепне-взимай!
предполагам че я искаш за да си се возиш ТИ в нея
а не за да чуеш коментарите на ланаджиите в тоя или оня форум
ако въпроса опира до конкретни технически дилеми инфо има всякакво из нета