Каруците по пътищата на родината -за ; против
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Каруците по пътищата на родината -за ; против
[/quote]Бумърчето написа:Обсъждането на тази тема е свърза но с приятни или неприятни моменти преживяни от всички нас.Ще се учудя ако нямате мнение.
Лично аз не съм блъскал каруца но съм виждал неприатни случки с потрошени коли убити животни и хора!!!!!!!!!!!!!
Лично аз съм избягвал срещи на косъм с тези превозни срадства особенно на десни мноооооого дълги завои без никаква видимост дори да карах с 60-70км/ч.Ще ми се да отдам избягването на злополуката само с шофьорските си умения трупани за 18год. , но и шанса , КЪСМЕТА е имал пръст в това, особенно като дрифтирах на неподходящо място и време и не ме удари кола челно щото платното беше мое, но не и на баща ми ако ме разбирате.
И така За или Против за движението на каруци по пътищата на родината. Дайте причини......................
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
Против движението им по-пътищата. Вечер нямат светлоотразителни белези някой от тях, който са потенциални убиици.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
според мен трябва да се регламенират определени пътища за движение на каруците - примерно да могат да използват само третокласната пътна мрежа, където са и най-често срещани, де.... какви плодове на труда ще носи бай мангал, който пришпорвя коня по Витошка, натоварил 16 циганета, или пък магарцедес с дървени джанти по магистралата - това не би следвало да е така...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мисля, че колегата имаше предвид мангалите с каруците в градовете. Те наистина са си потенциални убийци, още повече, че често ги карат некви чавета-рацери, дето имат акъл колкото да пазят равновесие.
Si non confectus, non reficiat.
Явно не съм схванал за какво говори. Мангалите твърдо съм за да ги забранят. Преди няколко дена си карах по Обиколна (Линкълн от скоро) в Овча Купел и таман се пристроявам за десен завой и пред мен в мойта дясна лента(негова насрещна) един мангал с коня. Ама беше толкова култово грозен и ухилен с прическа тип Сашо Роман, че не успях хич да му се ядосам : ))) Аз му махам с изражение "Кво прайм бе ?" Той ми се ухилва с шах-матна усмивка и ми махва с ръка.
Но ако карах бързо и някой ме изпреварваше в лява лента в тоя момент щеше да стане ситуация. Да се спрат тея в града, тва е ясно. Но на село са си задълже каручките
Но ако карах бързо и някой ме изпреварваше в лява лента в тоя момент щеше да стане ситуация. Да се спрат тея в града, тва е ясно. Но на село са си задълже каручките
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен никой нормално трезвен човек не би казал "да" на това да се движат по пътищата.Те са жива опасност за всички участници в движение и забраната им е адмирирам с две рце!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ето заради такива случай трябва да ги забранят каруците защото колега ако си със 100км/ч и на някой завой ти се изпречи каруца съм сигурен че ще стане белята като искат да си возят плодове или каквото и да е там си има автомобили камионетки и разни други.pampo написа:Добре де, къде да се движат каруците ако не по пътищата? И как старите хора ще си прекарват плодовете на труда си? Вие хубаво не искате да ви пречат да си карате колите, но задавали ли сте си тея въпроси?
Иначе който няма светлоотразители не трябва да се движи, това е факт...
http://www.standartnews.com/news/commen ... 1%82%D1%8F
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Няколко пъти ми се случи да изпреваря в Сливен в адски задръствания каруци и то цигански и направо избеснявам-шматкат се наляво надясно да се чудиш откъде да ги заобиколиш, по принцип съм спокоен зад волана, обаче падна такова яко псуване....
Ще ти повреди колата и после ще вдига рамене, щото гол циганин няма какво да му вземеш и пиеш една студена вода
Да не говорим, че на много места има забрана със знак да се джижат каруци, която никой не ебава (нито пък някой ги глобява) абстрахирам се от факта, че такива возила се взимат само и единствено ДА СЕ КРАДЕ!

Никой не мое ма връне на селу!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Да си монтират светлоотразители,да си плащат всичко като за кола и да си се возят на село с каруците,но в големите градове е наложително да се премахнат.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
[quote="(bubsa)"...да си плащат всичко като за кола...[/quote]
Може и не всичко.Една гражданска е достатъчна,и да минават преглед
-е да не им изискват да имат пожарогасители,аптечки,аварийни триъгълници,вериги и т.н.
,а само светлоотразители,чували за събиране на конски изпражнения и да огледат каруцата да не и фръкне някой дингил или ок.
Иначе аз съм твърдо против каруци да се движат в градовете.
Може и не всичко.Една гражданска е достатъчна,и да минават преглед

Иначе аз съм твърдо против каруци да се движат в градовете.
LiTtLeRoCk написа:Ето заради такива случай трябва да ги забранят каруците защото колега ако си със 100км/ч и на някой завой ти се изпречи каруца съм сигурен че ще стане белята като искат да си возят плодове или каквото и да е там си има автомобили камионетки и разни други.
Ами няма да караш със 100 км/ч на завай, на който има възможност да ти се изпречи каруца. Принципно не виждам как е възможно да караш в населено място със 100, но това е друг въпрос. Вижте сега спора е безмислен. Във селата съм твърдо ЗА каруците. Градовете и без това са достатъчно опасни с непрестанния си трафик, там няма място за каруци. В селата поне е спокойно и няма каруци дето карат със 100 и застрашават живота на децата които разцъкват по улицата. Аз лично ще си направя къща в някое село в софийска област и няма да имам нищо против да разцъкват каруци там, дори ще ги предпочитам 100 пъти пред автомобилите.
А колкото до камионетките и други подобни, отидете вие със пенсия от 150 лева на месец и си я купете и плащайте всички застраховки и други простотии за нея. Вобще не се поставяте на място на водачите на въпросните каруци. Щом ви пречат да се състезавате по пътищата да ги няма!!! Никога хората не търсят вината за нещо първо във себе си. Казвате си "Аз карам от 15+ години и имам 200 000+ км. Значи съм мноооого добър и ограниченията не важат за мен" и после като излезе каруцата "Ама защо излиза тая каруца на пътя". Не вярвам на очите си като ви чета мненията...
Така или иначе само си чешаме езиците в тая тема, все пак гледайте малко по широко на нещата...
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5