Каруците по пътищата на родината -за ; против

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 16 Сеп 2009, 14:19

^ Естествено само обозначени и само в селата, даже смятам че не трябва да се движат нощем вобще, но да се забранят съвсем е много крайно решение...

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 16 Сеп 2009, 15:32

Абсолютно против... На кой не му се се случвало да си кара и да му изскочи каруца, или точно като трябва да я изпревари да има коли в насрещното и да трябва да скача на спирачките, и тн...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 16 Сеп 2009, 15:43

против съм вече да изчезнат тия...всякакви каруци...много пъти хващам околовръстното в пловдив да ходя на работа и винаги ама винаги има някоя каруца която едва пъпли и километрична опашка отзад

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 16 Сеп 2009, 15:54

Против. Е то във Варна няма много, ама в София в на градинка пред един блок гледам коня пасе.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Сеп 2009, 16:00

pampo написа:
LiTtLeRoCk написа:Ето заради такива случай трябва да ги забранят каруците защото колега ако си със 100км/ч и на някой завой ти се изпречи каруца съм сигурен че ще стане белята като искат да си возят плодове или каквото и да е там си има автомобили камионетки и разни други.

Ами няма да караш със 100 км/ч на завай, на който има възможност да ти се изпречи каруца. Принципно не виждам как е възможно да караш в населено място със 100, но това е друг въпрос. Вижте сега спора е безмислен. Във селата съм твърдо ЗА каруците. Градовете и без това са достатъчно опасни с непрестанния си трафик, там няма място за каруци. В селата поне е спокойно и няма каруци дето карат със 100 и застрашават живота на децата които разцъкват по улицата. Аз лично ще си направя къща в някое село в софийска област и няма да имам нищо против да разцъкват каруци там, дори ще ги предпочитам 100 пъти пред автомобилите.
А колкото до камионетките и други подобни, отидете вие със пенсия от 150 лева на месец и си я купете и плащайте всички застраховки и други простотии за нея. Вобще не се поставяте на място на водачите на въпросните каруци. Щом ви пречат да се състезавате по пътищата да ги няма!!! Никога хората не търсят вината за нещо първо във себе си. Казвате си "Аз карам от 15+ години и имам 200 000+ км. Значи съм мноооого добър и ограниченията не важат за мен" и после като излезе каруцата "Ама защо излиза тая каруца на пътя". Не вярвам на очите си като ви чета мненията...
Така или иначе само си чешаме езиците в тая тема, все пак гледайте малко по широко на нещата...
Ти май недовиждаш!Каруците не са само в населените места да не говорим че и на магистралата съм засичал подобни превозни средства.И никога не си позволявам като минавам през селата да карам със 100км/ч но да ми казваш че на път извън населено място да не карам със 100км/ч защото може някой заблуден дядо да се връща с каруца от гости в друго село е леко глупаво.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 16 Сеп 2009, 20:27

По принцип против съм само каруците по улиците на София и другите градове. Не виждам нищо лошо човек на село да си кара каруцата и ако тя има обозначителна маркировка да я използва НА СЕЛО и през деня, освен ако няма светлини! На хората на които каруците им пречат като излизат на пътя в селото ще кажа, ограничението в населени места е 50, ако го спазвате едва ли ще ви пречат, но ако прелитате с 100+ и спирате трудно, не значи че каруците ви пречат.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Сеп 2009, 20:28

Бумърчето ,ти ще се научиш ли вече да пускаш мнения.Иначе за каруците,нямат място на пътното платно.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Сеп 2009, 21:23

Ще кажа само едно всяко едно нещо пречи за нормалното движение по пътищата и е предпоставка за ПТП трябва да бъде премахнато или забранено това е моето мнение,защото не са един или два случайте в които каруца предизвиква ПТП.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 16 Сеп 2009, 21:24

Абсолютно против. Някои даже нямат светлоотразители. Заради една каруца щях да се челосам с един миниван тази година. Един приятел се блъсна във файтон със 140км. защото е нямал никаква сигнализация, светел е напред със запалка с диод :shock:
Каруци все още се срещат в някои по западнали краища на Румъния, Албания и Азербайджан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 16 Сеп 2009, 21:25

да ги забранят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 16 Сеп 2009, 23:20

да ги забранят.
1. Повечето от тях нямат светлоотразители
2. Правят мръсотия по улиците, гледката на която въобще не отива на една уж европейска столица.
3. Голяма предпоставка са за ПТП. Повечето от водачите им нямат СУМПС, и нямат и идея от правилата за движение по пътищата.
4.Нямат гражданска отговорност, и ако ви удари каруца, да речем при разминаване ви забърше - изгаряте. Няма как да ви бъдат изплатени пари/освен ако имате каско, въпреки че и там въпроса е малко спорен/, от мангала едва ли ще има какво да вземете. Да не говорим ако удара е сериозен- има не малко случай на тотал коли от удар с каруца.

По селата нека си ги карат, или по-точно по третокласни пътища ИЗВЪН ГРАДА.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 16 Сеп 2009, 23:45

LiTtLeRoCk написа:Ще кажа само едно всяко едно нещо пречи за нормалното движение по пътищата и е предпоставка за ПТП трябва да бъде премахнато или забранено това е моето мнение,защото не са един или два случайте в които каруца предизвиква ПТП.

В такъв случай трябва да бъдат отнети книжките на стотици хиляди психопати, които карат като обезумели рали състезатели. Освен това трябва да се забранят и колелата, тракторите, пешеходците и изобщо всичко що се движи с по-малко от 50?!?!?!
Не се заяждам с теб, но си доста краен...
А и още нещо, най-добрата предпоставка за избягване на ПТП е внимателното и отговорно шофиране. Няма каруци, няма пешеходци, или караш внимателно и нямаш грижи или караш рисково и се оплакваш от непредвидени ситуации...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Re:

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Сеп 2009, 18:14

pampo написа:
LiTtLeRoCk написа:Ще кажа само едно всяко едно нещо пречи за нормалното движение по пътищата и е предпоставка за ПТП трябва да бъде премахнато или забранено това е моето мнение,защото не са един или два случайте в които каруца предизвиква ПТП.

В такъв случай трябва да бъдат отнети книжките на стотици хиляди психопати, които карат като обезумели рали състезатели. Освен това трябва да се забранят и колелата, тракторите, пешеходците и изобщо всичко що се движи с по-малко от 50?!?!?!
Не се заяждам с теб, но си доста краен...
А и още нещо, най-добрата предпоставка за избягване на ПТП е внимателното и отговорно шофиране. Няма каруци, няма пешеходци, или караш внимателно и нямаш грижи или караш рисково и се оплакваш от непредвидени ситуации...
Абе човек имам чувството че ти четеш между редовете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Re: Каруците по пътищата на родината -за ; против

Мнение от BMWPetio » 24 Сеп 2009, 18:40

Според мен в градовете трябва да се забранят каруците , а за селата нека да си се движат но поне да имат светлоотразители на задния капак на каруцата , а водача на биологичната единица /каруцара/ да има светлоотразителна жилетка като нашите който задължително трябва да имаме. Дали повечето ще сме за или против ще си остане във форума и нищо няма да направим за да ги спрем. Затова да си караме по правилата за движение по пътищата и да си отваряме очите на 4-ри.

Поздрави !
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Re:

Мнение от rado_rf » 24 Сеп 2009, 20:42

grnka написа:против съм вече да изчезнат тия...всякакви каруци...много пъти хващам околовръстното в пловдив да ходя на работа и винаги ама винаги има някоя каруца която едва пъпли и километрична опашка отзад

Добре ве, добре. Мир да е. Аз ще си прибера каручката, лесна работа, ама тия 200 коня де да ги дена, а :mhihi: ?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата