NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Авг 2009, 20:30

unikalen88 написа:аз имам въпрос,от този начин на свързване наречен аи-бус кои други програми може да се ползват и да се кодира колата през аи-бус,дис,карсофт и тем подобни вървят ли или не

Колега, мисля че преди да започнеш да прекодираш каквото и да е, трябва да научиш шините, които са в колата.
i-BIS шината при BMW do 2006-та е за управление на екстирите в коалата, няма как да пуснеш програма, която очаква отговор от "К" или "L" шината и да работи с интерфейс предназначен само за i-BUS.

Надявам се, че си ме разбрал, какво искам да кажа :)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 09 Авг 2009, 20:38

unikalen88 написа:аз имам въпрос,от този начин на свързване наречен аи-бус кои други програми може да се ползват и да се кодира колата през аи-бус,дис,карсофт и тем подобни вървят ли или не

Колега,нещо явно не си разбрал i-bus не е "начин на свързване" а е шина за обмен на информация между отделните модули в колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 10 Авг 2009, 16:27

ясно и точно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 19 Авг 2009, 11:53

Здравеите, немога да кодирам дневните светлини, правя вси4ко както трябва, но нестава.Колата Е46, разбира се коширам каквото трябва, след което ми изписва, 4е вси4ко е ок и трябва да изклю4а контакта за 10 секунди и после нищо. Помагаите ако оби4ате.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Авг 2009, 20:35

ангелски написа:Здравеите, немога да кодирам дневните светлини, правя вси4ко както трябва, но нестава.Колата Е46, разбира се коширам каквото трябва, след което ми изписва, 4е вси4ко е ок и трябва да изклю4а контакта за 10 секунди и после нищо. Помагаите ако оби4ате.

Явно самият LCM не поддържа дневни светлини.При Е39 също има някои модели, които не поддържат дневни светлини.

Като дадеш на "Преглед на LCM" (Read LCM), както какъв разпознава LCM-а на колата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 20 Авг 2009, 7:59

Здравеи ,при анализа ми показава: Текущо кодиране на LCM про4етено успешно. Идефикация:6907948, HW10, SW20, CI29, mai 2001.
Ако тва ти говори нещо.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Авг 2009, 8:06

Като Тип на LCM-a какъв го показва:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 20 Авг 2009, 8:08

LSZ(E46)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Авг 2009, 8:20

Ще пусна един мейл на автора на програмата да го питам, защото според него CI29 би трябвало да поддържа дневни светлини.
Има и вариант, просто колата да е доста орязана като екстри и за това д ане може.

KiwiJochen написа:Yes, there are limitations.

Cars with LCM_I have no DRL capabilities (CI 14...17)
This means cars prior to Sept 1998, I believe

Cars with LCM_II onwards can have DRL capabilities (CI18...)

But NavCoder only understands LDRL coding up to LCM coding index 30, because DRL was changed in CI31

Предполагам пробваш с платена версия на NavCoder!?

Eто и една тема за версия 2.7 http://www.xoutpost.com/electronics/nav ... 009-a.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 20 Авг 2009, 8:30

Разбира се, 4е съм с платена и колата има по4ти вси4ки екстри, затова ме у4удва. Благодаря за разбирането и ще 4кам отговор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Авг 2009, 13:14

ангелски написа:Разбира се, 4е съм с платена и колата има по4ти вси4ки екстри, затова ме у4удва. Благодаря за разбирането и ще 4кам отговор.

Ето го и отговора:
KiwiJochen написа:Thanks, CI29 must be the same as CI30, I'll ad that to my notes.

Явно ще трябва да изчакаш ъпдейт на програмката и ще стане :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Re: NavCoder, вече и на Български.

Мнение от MarioIvanov » 24 Сеп 2009, 21:00

Колеги, къде най- безболезнено мога да намеря кабелчето за I-BUS на Е46. Аз съм с Е39 и по описаното тук се справих все едно 10 години това съм правил, но на Е46-та на едно приятелче не можахме да открием жълто-сиво-бяла жичка. Ако някой знае нека да опише къде да разглобяваме.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 25 Сеп 2009, 6:09

MarioIvanov написа:Колеги, къде най- безболезнено мога да намеря кабелчето за I-BUS на Е46. Аз съм с Е39 и по описаното тук се справих все едно 10 години това съм правил, но на Е46-та на едно приятелче не можахме да открием жълто-сиво-бяла жичка. Ако някой знае нека да опише къде да разглобяваме.

Извади касетофона,на оригиналната букса пин 7 е i-bus ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 25 Сеп 2009, 12:10

Ох, точно там не ми се искаше да разглобявам, но ако няма от къде по- безболезнено - от там ще е.
В един чужд форум прочетох, цитирам:
"You can also find the iBus signal in the connector for the phone and on the NAV computer in the trunk. It should be white with red and yellow stripes."
Което би трябвало да означава, че при Е46 жичката за i-BUS, която трябва да се търси е бяла с червени и жълти ивици. Това така ли е наистина?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 25 Сеп 2009, 19:28

MarioIvanov написа:Ох, точно там не ми се искаше да разглобявам, но ако няма от къде по- безболезнено - от там ще е.
В един чужд форум прочетох, цитирам:
"You can also find the iBus signal in the connector for the phone and on the NAV computer in the trunk. It should be white with red and yellow stripes."
Което би трябвало да означава, че при Е46 жичката за i-BUS, която трябва да се търси е бяла с червени и жълти ивици. Това така ли е наистина?

:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E39