спукана глава на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв 525тдс
Мечтае да кара: 4исто нова

спукана глава на Е39

Мнение от uzurpatorka » 29 Сеп 2009, 0:27

Имам нужда от съвет.Преди няколко месеца запо4на да ми надува марку4ите и да загрявя.Смених термостата.Появи се те4 на антифриза.Когато отидох на ремонт,маистора ми каза 4е ако се размина само с гарнитура,трябва да се радвам.Главата имаше леки цепнатини,но мистора каза 4е след като се направи,може да кара мнооого хиляди км.Смениха се гуми4ки,вода4и,шлаифане.Когато си взех колата,на 2км. от сервиза с нормално каране пак беше надула марку4а.Връщам се обратно и тои ми казва 4е не е обезвъздушила и свали термостата.Покарах я 1 ден така и после пак го сложи.Известно време нямаше проблеми,докато 1 ден пак направи те4 и наду марку4а.Прегряването последва много бързо,и то 4 пъти.Известно време карах с леко отвинтена капа4ка.Сега пали много трудно.Знам 4е не мога да знам в какво състояние е главата преди да са я видяли маистори,но след като веднъж правих ремонт,и ми повтори същия проблем,се страхувам 4е пак щте го направи.Та въпросът ми е има ли маистор които се справя с такива проблеми,с добри отзиви за него.Става въпрос за София.някъде про4етох за Ники от Люлин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: спукана глава на Е39

Мнение от LUCIFER'S » 29 Сеп 2009, 9:35

Колега/жке работата е "чок сериоз" както казват едни съседи.
1 колата не се кара, а се оставя на место докато загрее, докато отвори термостата, докато се обезвъздуши, в твоя случай сама.
2 за преглед на водната помпа и виско никъде не се споменава
3 на тези двигатели термостата не се вади, защото до като си загреят минава много време и ако я зориш студена пука глава
4 в никакъв случай не карай с развита капачка на разш казанче, там има много важен клапан. За охл с-ма тази капачка трябва да е завита и клапана изправен
5 Предполагам, че знаеш докато двигателя не влезе в работна температура не се зори повече от 2000об.
6 главата като се свали трябва освен плосък шлайф за твоя случай и да се надуе. Надувана ли е?
7 Ако ти е изолиран АГР клапана или не работещ също спомага за пукане на глава
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 29 Сеп 2009, 9:53

Колега ако си търсиш глава имам :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 29 Сеп 2009, 10:23

колега комбинирай 2-те по горни мненя на колегите и вси4ко ще се оправи
вземи си свиясна глава и си оправи колата

п.с.-нищо лично но избягвай ники от люлин колкото можеш повече!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 29 Сеп 2009, 15:45

излиза 4е съм направила големи поражения.Но ако взема друга глава,каква ми е гаранцията 4е и тя няма да е за ремонт.Извинете ме за невежеството,но с тази марка съм от скоро.Цял живот карам дизели,и мислех 4е им разбирам, на принципа неволята у4и.Говорих с едно мом4е,което работи в сервиз за правене на глави в Суходол,и ми каза 4е спукана,изкривена ,вси4ко се прави.....А на ремонта на главата които правих,платих 480лв.Това вклю4ваше;смяна на вода4и,гуми4ки и шлаифане.За раздуване не са ми казали.Моля ориентираите ме към маистор факир,за да съм сигурна 4е няма да ми се наложи да правя глава трети път.

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 29 Сеп 2009, 15:55

Sivako написа:Колега ако си търсиш глава имам :winky:

главата която спомена,какво е състоянието и.В смисъл гола или обурудвана,и на каква цена?

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 29 Сеп 2009, 16:00

LUCIFER'S написа:Колега/жке работата е "чок сериоз" както казват едни съседи.
1 колата не се кара, а се оставя на место докато загрее, докато отвори термостата, докато се обезвъздуши, в твоя случай сама.
2 за преглед на водната помпа и виско никъде не се споменава
3 на тези двигатели термостата не се вади, защото до като си загреят минава много време и ако я зориш студена пука глава
4 в никакъв случай не карай с развита капачка на разш казанче, там има много важен клапан. За охл с-ма тази капачка трябва да е завита и клапана изправен
5 Предполагам, че знаеш докато двигателя не влезе в работна температура не се зори повече от 2000об.
6 главата като се свали трябва освен плосък шлайф за твоя случай и да се надуе. Надувана ли е?
7 Ако ти е изолиран АГР клапана или не работещ също спомага за пукане на глава

какво педставлява АГР клапан,и ако е възможно,някакви напътствия та ако мога сама да видя дали е изолиран.

Потребител
Аватар

Мнение от uzurpatorka » 29 Сеп 2009, 16:10

chegevara1 написа:колега комбинирай 2-те по горни мненя на колегите и вси4ко ще се оправи
вземи си свиясна глава и си оправи колата

п.с.-нищо лично но избягвай ники от люлин колкото можеш повече!!!

щом има лоши отзиви за него,ще го избягвам.Някъде из форума про4етох за него,и тъи като аз съм от Люлин,бях решила да го издиря.Но в слу4ая трябва да знам къде работи,именно за да не се натъкна то4но на него.А някаде в околността да се намира свестен маистор?Имам в предвид не само сваляне и ка4ване на глава,а да си е разбира4 на БМВ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 29 Сеп 2009, 18:31

колежке, да не караш една 525 тдс с М пакет, или цвета е нещо като кафяво ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 29 Сеп 2009, 19:53

Колега , аз миналата година правих тази процедура с главата. Има двама братя , Иво и Юли от Модерното , гаража им е доста невзрачен но си разбират много от работата. Правят повече БМВ-та. Аз , лично от тях съм много доволен , вече 1 година нямам проблеми. Ако искаш ми пиши на лично да ти дам тел.
Изображение Има много автомобили , но има само един истински и това е BMW всичко друго е компромис!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 29 Сеп 2009, 21:15

uzurpatorka написа:какво педставлява АГР клапан,и ако е възможно,някакви напътствия та ако мога сама да видя дали е изолиран.

Какво представлява е дълго да ти обяснявам, сама едва ли ще разбереш да ли е изолиран или работещ, ами си намери един сервиз добър който да огледа и оправи двигателя от ...до.... Между другото не знам състоянието на двигателя ама ако доста пъти е прегряван...проблеми само. Нямаш ли си някой мъж да я свърши тая работа?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 29 Сеп 2009, 21:40

LUCIFER'S написа:7 Ако ти е изолиран АГР клапана или не работещ също спомага за пукане на глава

Колега ,би ли ми обяснил защо?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 29 Сеп 2009, 21:48

bera написа:
LUCIFER'S написа:7 Ако ти е изолиран АГР клапана или не работещ също спомага за пукане на глава

Някъде съм писал из форума и то няколко пъти за АГРа и състава на горивовъздушната смес когато не работи или е изолиран търси. За 2 път ме питаш вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 29 Сеп 2009, 22:20

bera написа:

при неработещ ЕГР,се повишава температурата в мотора!
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 29 Сеп 2009, 22:32

presko79 написа:при неработещ ЕГР,се повишава температурата в мотора!

:yes: в следствие на наличието на въздух, а не на отработили газове които забавят процеса на изгаряне, а от там и развитата температура в горивната камера, за еко по ниска температура означава по-малък % азотни окиси, по дълъг живот на горивна камера на клапани, легла и т.н. за микропукнатини и пукнатини при предкамерните по често... Температурата в горивната камера изобшо не е 87- 93 градуса като на антифриза, а е 4 цифрена сведена с АГРа под 1800 градуса ако не се лъжа

Следваща

Назад към E39