Златен талон
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Златен талон
Продължение на тази тема от лятото:
viewtopic.php?f=4&t=158731&p=1748664&hilit=%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD#p1748664
Та с 2 приказки - става много бързо и не боли.
Условия - поне 6 години шоф. стаж и последните 6 години да са без нарушения. Без нарушения значи актове, фишовете не играят - имам 1 фиш и това не беше пречка.
Цена - 1 лев + 30ст. банкова комисионна.
Процедура - нареждаш се на гишето, където си даваш книжката + талона. Лелката чука в компютъра, за да провери за нарушения. Ако нямаш ти дава бланка за попълване. Попълваш си бланката и отиваш в банката (без попълнена бланка не можеш да платиш в банката
). След като платиш в банката се връщаш на гишето и даваш попълнената бланка + платежното от банката. Лелката взема стария (синия) талон и за 1 минута ти написва новия "златен" талон. Зимаш и бегаш.
Къв е кяра от "златния" талон. Първо да уточня, че не е златен.
Те ако беха златни мислите ли, че катаджиите щяха да ги раздават току-така и да се чудят по цял ден как да изкарат 20 лева?
Единственият "бонус" от този талон е, че при първо нарушение не ти вземат точки, а само си плащаш глобата (и съответно ти взимат тоя талон и ти издават наново от сините, обикновените). Въпросът е ако ти пишат фиш дали ти вземат талона. Ми не знам, но си мисля, че по-скоро не. Най-малкото защото ако имаш фиш не е пречка първоначално да ти издадат "златен талон". Аз обаче си мисля, че има и втори бонус - катаджиите сигурно ще гледат по-иначе на "златните" шофьори 
viewtopic.php?f=4&t=158731&p=1748664&hilit=%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD#p1748664
Та с 2 приказки - става много бързо и не боли.

Условия - поне 6 години шоф. стаж и последните 6 години да са без нарушения. Без нарушения значи актове, фишовете не играят - имам 1 фиш и това не беше пречка.
Цена - 1 лев + 30ст. банкова комисионна.
Процедура - нареждаш се на гишето, където си даваш книжката + талона. Лелката чука в компютъра, за да провери за нарушения. Ако нямаш ти дава бланка за попълване. Попълваш си бланката и отиваш в банката (без попълнена бланка не можеш да платиш в банката

Къв е кяра от "златния" талон. Първо да уточня, че не е златен.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Златен талон
гледат гледат, докато не почнат да се заяждат и да викат ей толко години не си направил нарушение ама ние ще ти го вземем

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
като знам какво е в кат и платинен талон да ми дават няма да отида.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колега, не вярвам, че не ти го вземат при нарушение-то си е упоменато, че се отнема винаги, когато ти съставят акт по ЗДвП.
Аз като си подновявах СУМПС-а ме питаха искам ли такъв, обаче имаше супер голяма и изнервена опашка и не исках да бавя хората, защото си е голямо хабене на време и нерви.
Предполагам, че почти всички полицаи имат и фишове и за по леки прегрешения можеш да минеш без акт и без да ти дупчат талона, но пък зависи и какво е нарушението-ако е над 50 лева или има лишаване-няма как
Аз като си подновявах СУМПС-а ме питаха искам ли такъв, обаче имаше супер голяма и изнервена опашка и не исках да бавя хората, защото си е голямо хабене на време и нерви.
Предполагам, че почти всички полицаи имат и фишове и за по леки прегрешения можеш да минеш без акт и без да ти дупчат талона, но пък зависи и какво е нарушението-ако е над 50 лева или има лишаване-няма как

Никой не мое ма връне на селу!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз още не съм ходил до КАТ за тоя талон, все нямам време... но мисля да го направя де. Само се надявам да не се заяждат, както спомена Добермана 

Si non confectus, non reficiat.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Няма лошо, който отговаря на изискванията за "Златен талон", да си го вземе
Аз си го взех ... 15мин работа
А предишния ден ми писаха фиш за превишена скорост ... и отивам в банката на КАТ и вадя молбата за златния талон и фиша да ги плащам, а касиерката ми се смее 

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Некой беше казал, че дават и безплатен годишен тех. преглед... 

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
Venko написа:Некой беше казал, че дават и безплатен годишен тех. преглед...
Да, бе, да! И шкембе чорба ако те хванат да караш пил!

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Един приятел си го взел и точно след седмица го спряли защото минал на жълто и другарите милиционери му го взели-направи ли си устата ама нямал пари
така че тоя талон не е нещо кой знае какво 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Мали от де я намерих тая тема от "100 години" та аз в Кат не съм стъпвал от както имам книжка, познайте защо
ма не е и да нямам актове обаче талончето си е в мене и точките са си ОК! Та не съм толкоз смел да ходя в КАТ защото на едно приятелче си му взеха книжката за превишена скорост от такива пусти мераци. Сега както има и камери и тая криза и те са изгладнели. В КАТ СЕ ХОДИ КОГАТО НЯМАШ ТАЛОНЧЕ ИЛИ КНИЖКА

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
nazo1976 написа:я го снимай тоя талон поне на снимка да го видиме
В старата тема има снимки ама кой да чете и да гледа

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
lyu_records написа:Мали от де я намерих тая тема от "100 години"
И аз тва се питам... поне да беше заради нещо смислено, ми то...

15 мнения
• Страница 1 от 1