Проблем със смяната на дръжката на вратата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със смяната на дръжката на вратата
Здравейте колеги.От доста време бравата(дръжката) на пасажерската ми врата е счупена.Не се отваря отвън,а само от вътре.Бях ходил на майстор още отдавна и като я смъкна видяхме,че един палец е счупен(по-късно разбрах ,че е често срещан проблем при е36).Тия дни си купих брава втора ръка от колега от форума,та реших да я сменям.Вкарах се в е.... филма.Разглобих всичко,бравата не се държи на нищо,но не излиза.Подпира в долния край на стъклото и не ще и не ще да излезе...Прочетох сума ти теми за тая смяна,всеки пише,че супер трудно ставало, но никъде не видях подробно описано.Въпроса ми е трябва ли да се маха стъклото за да я извадя старата и сложа новата или има някакъв друг чалъм.Минах през един майстор искаше ми 50лв. както съм я разглобил сам.Честно казано,не че са много парите,но се смятам за сравнително сръчен и мисля ,че и сам бих успял,ако някой даде съвет,а и ми е супер яко усещането когато сам съм направил нещо по колата.Благодаря
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем със смяната на дръжката на вратата
Колега от къде си да помогна,че аз си сменявах сам шофьорската и да малко е шугаво.Сигурен ли си,че си откачил всичко отвънка и от вътре 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Трябва малко да свалиш джама надолу 2-3 пръста иначе опира в него

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
Aми от варна съм.Развил съм гайката на дръжката отвън,махнах чопа дето е с контра отвън.Освободих палчето което всъщност ми е счупено(първия майстор се пробва да го занити,но дава луфт и за тва не става)развих пантата да не се пречка.Друго не виждам кое търябва да отвия.Ако има нещо друго за освобождаване или развиване кажете.Цялата брава ходи из вътре,само не ще да излезе...супер много ме дразни.Дори разглобих патрона на резервната да видя дали ще стане да го сменя,няма да е проблем.Само тая пуста брава да изчезне.. 

Ами мърдах джама надолу-нагоре не ми се стори че има резултат.Това ли е чалъма със смъкването на прозореца да го пробвам отново?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Патрона се сменя,тъкмо ще си исползваш ключа после.Опитай като подбутнеш бравата лекичко на вътре да отцепи от ламарината да се опиташ да я пързаляш между стъклото и ламарината посока към средата на вратата и тогава да я смъкнеш когато можеш.Най лесно ще виждаш когато вдигнеш стъклото до горе и махнеш външното уплътнение
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Палчето на дръшката като дръпнеш е счупено,а откачи ли лостчето което задвижва патрона заключващия механизъм 

А него не съм...не съм го видял.Утре пак ще разглабям...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:А него не съм...не съм го видял.Утре пак ще разглабям...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Спокойно колега, ще го направиш, малко е сръткаво и ще си изпонадереш ръцете от ламарините, но веднъж като видиш как става, после ще я правиш процедурата за 15 минути барабар с кафето. 

Стана верно голям филм....тия дни все не оставаше време да се пробвам отново да я направя.Снощи излизах с приятели,отключвам колата отдалеч,тръгваме към нея и изведнъж един ппознат,който незнае че ми е счупена бравата и не се отваря отвън,взе че посегна и я отвори и си влезна като пич.Аз седя онемял и незнам кво да кажа.Пробвах я 10 ина пъти докато повярвам че се отваря вече.Еб...и чудото стана.После обаче заключвам колата,гледам на същата врата не се прибира джаджата за заключването.Пробвах вратата не се заключва с централното.Натиснах джаджата да се закючи,ок стана.Ама не може после да се отключи...и така как ли не пробвах не става.Сега изобщо не се отваря вратата.В крайна сметка ми писна да се занимавам с тия глупости и си запазих час при ключар.Нервите са по важни от парите в крайна сметка
.Благодаря на всички за съветите.

Колега, и аз като тебе се бях вкарал в такъв филм със смяната на тая дръжка само че на пасажерската врата.
Но смених я с 300 зора - както писаха по-горе с това лостче от бравата за заключващия механизъм се откача и закача много трудно и не е за 15мин. работа с кафето
сваля се прозореца наполовина и после от образувалото се място между ламарината на вратата и стъклото минава и самата брава.
И при мене след смяната бравата се заключваше и после не искаше да се отключи - и се наложи вечерта със тел и запалка от тия светещите да се отваря през дупката на уплътнението и стъклото да отварям вратата. Оказа се че това лостче(по прилича на кука) се откача при по яко напъване на ключа отвън - механизма се откача от лостчето и няма отваряне после, та се наложи да се побългари. С парче тел увито и стегнато около ухото лостчето вече не се откача.
Но сега пък проблема на пасажерската врата е че като заключвам от шофьорската врата не се командва от централното - но при заключване отвън на пасажерската врата, тя командва всички врати но пък не се активира алармата, а иначе идва ток до машинката на централното
- ако някой знае да пише.
Та ако искаш си провери въпросното лостче да не се е откачило.
Но смених я с 300 зора - както писаха по-горе с това лостче от бравата за заключващия механизъм се откача и закача много трудно и не е за 15мин. работа с кафето

И при мене след смяната бравата се заключваше и после не искаше да се отключи - и се наложи вечерта със тел и запалка от тия светещите да се отваря през дупката на уплътнението и стъклото да отварям вратата. Оказа се че това лостче(по прилича на кука) се откача при по яко напъване на ключа отвън - механизма се откача от лостчето и няма отваряне после, та се наложи да се побългари. С парче тел увито и стегнато около ухото лостчето вече не се откача.
Но сега пък проблема на пасажерската врата е че като заключвам от шофьорската врата не се командва от централното - но при заключване отвън на пасажерската врата, тя командва всички врати но пък не се активира алармата, а иначе идва ток до машинката на централното

Та ако искаш си провери въпросното лостче да не се е откачило.
Ами точно то се е откачило според мен,и при мене е пасажерската.Но тоя номер с телта се пробвах през процепа за уплътнението на прозореца,само че не мога да го уцеля.А няма как да я отворя и разглабям.В понеделник я нося на ключар,за 50 лв ще оправят всичко,просто ми писна да се занимавам с тая проклетия.Как са го измислили така тъпо незнам.Не стига че се чупят лесно ама е не са го направили удобно за смяна.Другата ми кола е фиеста,бях сменял само че на шофьорската врата е бате става за 15 минути...Нямам нерви да се занимавам с тез простотии вече.Кихам на човека дето разбира и така....
Знам знам, ама ти няма ли да ползваш търсачката да почетеш малко... вързали са ти алармата на двата кабела на вратата и се получава точно това.golfhi написа:Но сега пък проблема на пасажерската врата е че като заключвам от шофьорската врата не се командва от централното - но при заключване отвън на пасажерската врата, тя командва всички врати но пък не се активира алармата, а иначе идва ток до машинката на централното![]()
- ако някой знае да пише.
Виж в тази тема
- rave4o
- Потребител
-
- Кара: E36 320i convertibe / E46 328i
Здравейте,
И аз от днес имам един готин проблем
Както си се отваряше шофьорската врата днеска дърпам да си отварям и нещо чатна и няма само се движи бравата и това е... Отвън не става да се отвори вратата от вътре няма проблеми... Та и аз ли трябва да мина през процедурата много нерви, търпение и нова брава ? И има ли някъде ръководство как да я махна и сложа тази брава ?
Айде помагайте
ИИи весели празници!
)

И аз от днес имам един готин проблем

Айде помагайте
ИИи весели празници!

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2