Изолация..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Изолация..

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Окт 2009, 22:51

Аз мисля,че baumit са доста сериозна фирма,и са помислили за мухъла и каквото още ние няма да се сетим,защото си държът на името
Аз до сега не съм видял да изолират с Фибран стени външни на блокове,с вата да
Изполлзват фибрана под земята защото не пропуска влагата ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Окт 2009, 22:55

Scott написа:Аз мисля,че baumit са доста сериозна фирма,и са помислили за мухъла и каквото още ние няма да се сетим,защото си държът на името
Аз до сега не съм видял да изолират с Фибран стени външни на блокове,с вата да
Изполлзват фибрана под земята защото не пропуска влагата ;)

Дай да не пълним форума- ако искаш дай тел. номер утре да се чуем и да поговорим по въпроса. Не че се броя за голям спец, ама с това се занимавам вече бая години и имам преки впечатления от материалите...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 02 Окт 2009, 23:23

Незнам на кое викате фибран и стиропор или стереопор според мен едното е експандиран полистирол (EPS) а другото е екструдиран пенополистирол (XPS), едното се използва за при усойни и влажни места за да не мухлясва стената а другото се използва при нормални сухи условия - иначе казано слънчеви апартаменти 8) Аз лично съм свалял мухлясъл фибран както му викате по молба на клиент и съм поставял стереопор.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Окт 2009, 23:28

sixstraight написа:Незнам на кое викате фибран и стиропор или стереопор според мен едното е експандиран полистирол (EPS) а другото е екструдиран пенополистирол (XPS), едното се използва за при усойни и влажни места за да не мухлясва стената а другото се използва при нормални сухи условия - иначе казано слънчеви апартаменти 8) Аз лично съм свалял мухлясъл фибран както му викате по молба на клиент и съм поставял стереопор.

Колега ти го каза аз се мъчих да пиша ама ти ми го спести евала :bchug: :bchug:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 03 Окт 2009, 0:49

Archangel написа:Нищо не се прави със стиропор. Задържа влага между топчетата и мухлясва след време, после пада мазилката и тн.
Фибранът е истината.
Архитектът ви само може да спечели от това, че вместо с фибран е взел стиропор, а вие само да загубите.

Всички може да видите апартамент саниран с жълт фибран- Люлин 10 срещу закусвалня Рибката като погледнете към блока веднага ще го познаете :lol:
Собственика уж беше сигурен че това е наи доброто и след около 5-6месеца след доста ветровит ден 10-15квадрата от мазилката заедно с мрежата буквално се вееше като баирак цял ден докато не се срути от седмия етаж, голям смях беше, добре че не уби някои
Момчетата които правиха санирането правиха и повечето от долните апартаменти но с стиропор и не са мръднали вече 3-4години
Къщата ми е с стиропор 5см вече 8-10години и нямам никакви ядове
Стиропора "диша" и неможе да се получи влага и мухал

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 03 Окт 2009, 0:53

седЪ и си мисля как некои колега спира пред блока с некоя М ка слиза отваря багажника вади мистрия и маламашка поглежда към блока запретва ръкави и трагва да работи :lol: :winky:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 03 Окт 2009, 1:14

vin_diesel написа:седЪ и си мисля как некои колега спира пред блока с некоя М ка слиза отваря багажника вади мистрия и маламашка поглежда към блока запретва ръкави и трагва да работи :lol: :winky:

Лошо няма колега, с емка, без емка трябва да се работи.

По темата - този вид изолации се делят на два вида 1. експандиран и 2. екструдиран. Първия вид, към който спада и стиропора се получава като материал с по-малък обем се получава такъв с по-голям, и при второто е обратно.
Първия вариянт е удачен за всякакъв вид изолации, позволяващи използването му ( с изключение на под, впредвид това , че лесно се деформира). Втория, поради своята твърдост се използва за подове, и изолации под кота нула. Стиропора с една дума 'диша', фибрана - не! Така че колега, намери си хора да ти го сложат, и след 50 години можеш да изпратиш по една снимка на колегите дето не го одобряват...Едно уточнение - говоря само за външна изолация, вътрешна - само вата и картонче отгоре. Успех! :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Окт 2009, 9:14

Фибран, стириопор... ташак работа... истината е във ватата или така наречения саидинг...
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Окт 2009, 10:22

Bavarcho написа:Фибран, стириопор... ташак работа... истината е във ватата или така наречения саидинг...

Да ама стиропора ми седи в гаража 80 квадрата и се чуда къде да го залепа,че да си вкарам колата :)

kokobm :yes: :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 03 Окт 2009, 10:23

Има минерална/каменна/ вата на твърди плоскости-слага се като стиропора, с тази разлика, че е негорима, твърда, напълно естествени и безвредни материали в нея, 1см вата изолира колкото 20см тухла. Това е изолация веднъж - завинаги.
Заради горимостта и отделяните отровни вещества на стиропора е забранен в някои западни държави :idea:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Окт 2009, 13:37

Стиропора не може да диша!
Единствената изолация която диша е ватата, няма значение каменна или стъклена /двете са еднакви/.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 03 Окт 2009, 22:36

Пичове вече 3-та година го работя тва :| Във фирмата в която работех се занимаваше от 7 години преди аз да започна работа:7+3=10 години.Шефа ми е показвал изолация на 6 години която не е мръднала ама грам само цвета е избледнял но това е нормално от слънцето.И както казаха някой колеги стереопора диша а фибрана не може да диша :mhihi: Стереопора е по добър за ВЪНШНА изолация ;)
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 03 Окт 2009, 23:26

Когато си слагахме изолацията ми обясниха, че стереопора е по-добър за тухла. Причини не помня..Фибрана се слага на панел.
Но тя темата май е за друго.. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 04 Окт 2009, 0:53

Aбе човека какво е питал, вие му наляхте вода от 100 кладенеца :)
Слагай го стиропора и не се бой. Може да видиш преблизително за вида на стените на твоето жилище каква минимална дебелина се препоръчва (обикновено има такива данни на сайта на производителя). Така ще си направиш сметка колко е рентабилно начинанието. Ако имаш някакви съмнения търси статии за енергоефективност и EPS ;)
Задължително топлоизолацията да я положиш външно, за да не вкараш конденза вътре в помещенията! Успех и освен качествен труд ще ти трябват и качестени материали.
Наздраве.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 04 Окт 2009, 12:15

krystal написа:Когато си слагахме изолацията ми обясниха, че стереопора е по-добър за тухла. Причини не помня..Фибрана се слага на панел.
Но тя темата май е за друго.. ;)

Когато се сложи фибран на панел се получава конденз който неможе да мине нито през панела(поради голямата плътност на бетона) нито през фибрана и започва да мухлясва стената и изолацията отвътре.Ако е с стереопор влагата излиза навън през порите и не остава между стената и изолацията съответно няма мухъл.Фибрана се препоръчва за тухлени стени, за старите сгради в центъра на софия с изпопадала мазилка е идеален укрепва фасадата и изолира добре.Колкото до майсторите - фибрана е по-скъп и трудът с фибран се заплаща по-скъпо, защото се реже и оформя по трудно гълта доста повече лепило почти двойно и има застъпване на платната с ръбчетата(който е виждал парче фибран ще ме разбере)
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата