Аман!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Аман!

Мнение от n.kostadinov » 06 Окт 2009, 23:54

акт не могат да ти напишат ако не си там,друга обаче е работата с фишовете.Лошото обаче е че ако не си платиш фиша в определения срок работата става малко по-дебела и така или иначе ще си платиш,казвам го не от личен опит а информацията ми е от мои приятели които работят в МВР,явно обаче сме в България и не навсякаде е така и както каза колегата преди мен дето е хвърлил 20-тина такива може пък и да ти се размине.Моя съвет е да си платиш глобичката та да ти е мирна главата,не вярвам с 20-тина лева да обеднееш ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Окт 2009, 8:48

къде се плаща в пловдив, бързах и скъсах хартийката от предното ми стъкло :oops:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 07 Окт 2009, 9:24

alx написа:нали искаш ред и порядък?

от някъде трябва да се започне.
...

Колегата не се ядосва, че са го глобили. Чети внимателно. Там е имало и други коли. Паркирани, въпреки наличието на забранителен знак.
Щом ще глобяват, трябва да има ясни критерии и правила и те да се спазват от всички.
Справедливост да има един вид.

Иначе се създават предпоставки за корупция, мда... :smoke:

Иначе и аз в Пловдив само съм виждал такива лепенки на стъклата. Мислех, че е синя зона и това е алтернатива на скобите, щото пак само една кола беше с такава честитка (имаше 5-6 паркирани).

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Окт 2009, 22:06

Benedetto написа:Колегата не се ядосва, че са го глобили. Чети внимателно. Там е имало и други коли. Паркирани, въпреки наличието на забранителен знак.
Щом ще глобяват, трябва да има ясни критерии и правила и те да се спазват от всички.
Справедливост да има един вид.

не ми подценявай четенето ;)

идеята е че когато е минала "хлебарката" (тия дето пишат глобите) може другите да ги е нямало. а може и да ги е имало ама нашия да е отнесъл поощрението. без значение е.

начина на мислене е "има знак- ще рискувам, пък ако ми напишат глоба - малшанс" а не "има знак, ще рискувам ама .. защо само на мене са ми написали глоба?". ако трима оберат една банка и хванат само единия - трябва ли да го пуснат щото не са хванали и тримата? :lol:

усилието на всеки човек трябва да бъде насочено към напълване на собствената паничка, а не в гледането в чуждите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 07 Окт 2009, 23:08

Ама тея са олигофрени бе!!! Как може? След 17,00 ч. законите не важат, тея какви си мислят, нямат ли часовници?!? Стане ли 17,00 ч. всеки може да си прави каквото иска, това все пак е България. Ще ми работят извънредно, тъпанари...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Окт 2009, 0:35

Zapa написа:
Plamenavramov написа:
acer написа:За кво започване става въпрос, 5:20 беше!!!!!!! Ква е логиката в тва, да не съм спрял на булевард, малка уличка с малко движение и така бях паркирал, че влакова композиция можеше да обърне там. Еми като няма такт и логика няма да плащам, едвам махнах хартийката с вода и ключове като идиот търках 5 мин. Да ходат да ме съдят, 1 стотинка няма да им дам, ако тия пари отиваха, където им е мястото, а не по други джобчета, никой нормален служител не би лепнал тая бележка! Изобщо няма да споменавам, че улицата има този знак от скоро, предполагам заради 2-та паркинга на нея?!

Колега какъв е този (фиш или акт) ,който се лепи на стъклото? :nono:
При пололение,че не си бил до автомобила си,никой от полицейските органи не може да ти напише,каквото и да било! Това най-вероятно е някакъв вид измама или нещо от сорта!

В Пловдив е има тази практика, минава куката, гледа как и къде си спрял, плюнчи молива и ти залепя една лепенка на стъклото за фишче от 20кинта което се плаща в общината 8)

Пред аквапарка ,лятото и на мен ми лепнаха от въпросните лепенки ....след 2 месеца получих в Пазарджик банковата сметка на община Пловдив за да внеса 30 лв .....Така че няма отърване ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от edinac » 08 Окт 2009, 2:22

alx написа:нали искаш ред и порядък?

от някъде трябва да се започне.

знака дали е излишен или не... не е твоя работа...твоята "задачка" е да го спазваш.

ако мислиш, че по света се паркира по-лесно и по-евтино...

:yes: така си е , ина4е няма ням да се оправим, нищо ли4но , мир :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 08 Окт 2009, 21:43

klintan66 написа:
Zapa написа:
Plamenavramov написа:
acer написа:За кво започване става въпрос, 5:20 беше!!!!!!! Ква е логиката в тва, да не съм спрял на булевард, малка уличка с малко движение и така бях паркирал, че влакова композиция можеше да обърне там. Еми като няма такт и логика няма да плащам, едвам махнах хартийката с вода и ключове като идиот търках 5 мин. Да ходат да ме съдят, 1 стотинка няма да им дам, ако тия пари отиваха, където им е мястото, а не по други джобчета, никой нормален служител не би лепнал тая бележка! Изобщо няма да споменавам, че улицата има този знак от скоро, предполагам заради 2-та паркинга на нея?!

Колега какъв е този (фиш или акт) ,който се лепи на стъклото? :nono:
При пололение,че не си бил до автомобила си,никой от полицейските органи не може да ти напише,каквото и да било! Това най-вероятно е някакъв вид измама или нещо от сорта!

В Пловдив е има тази практика, минава куката, гледа как и къде си спрял, плюнчи молива и ти залепя една лепенка на стъклото за фишче от 20кинта което се плаща в общината 8)

Пред аквапарка ,лятото и на мен ми лепнаха от въпросните лепенки ....след 2 месеца получих в Пазарджик банковата сметка на община Пловдив за да внеса 30 лв .....Така че няма отърване ...

аз имам 3х20лв от преди 2 години :mhihi:
Нищо не съм плащал все още :smoke:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 08 Окт 2009, 22:27

Без да се натрапвам... ама Синята зона е до 18.30 ч. до тогава "паяци и служители" обикалят и ловят нарушители. Няма начин да се избегне, защото е регламентирано до края на работния ден 18.00 + 30 минути отгоре. Дали е малка уличка или булевард, влиза ли в зоната на забраненото паркиране е до 18.30 ч.

Ще се радвам, ако ме опровергаете, защото и мен ме касае косвено.

Иначе, по въпроса до колко Фиша става Акт... все още не е ясна схемата... става или не става...
Да караш Peugeot е страст!

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 08 Окт 2009, 22:39

Тия стикери (поне за Варна) са спрени преди 2 години ! Една неделна сутрин 7:30 бях спрял в края на една голяма автобусна спирка в най-краиния и як квартал Вл-во. Видях патрулката че спира до мене, ама викам си изгърмях. Така и стана. Отивам и гледам имам стикерче на стъклото, идва и ченгето и ми вика вари си го плати да не стане акт. Отивам аз с жената в Общинска Полиция (където трябва да се плати) Тъкмо хората имаха оперативка. Излиза един пич с едно шкембе и вика за кво си . Аз го давам това стикерче и тои вика изчакаи. Влиза вътре , и след няма 1 минута излиза и всички се смеят като олигофрени. Викам си еи ся ме прибраха за нещо , а той ми обеснява как някои си е направил майтап с мене :mhihi: :shock: Е викам , тя патрулката я видях как мина , спря и ми го написа това. "Еми които и да ти го е писал , от две години нямаме право да пишем такива стикери. Или Паяк или Акт !" Ебати , колко нелепо се почуствах че съм отишал на крака да си платя 20лв глоба. :paranoid:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Окт 2009, 9:19

Vlados написа:Ама тея са олигофрени бе!!! Как може? След 17,00 ч. законите не важат, тея какви си мислят, нямат ли часовници?!? Стане ли 17,00 ч. всеки може да си прави каквото иска, това все пак е България. Ще ми работят извънредно, тъпанари...

Аз викам да ги уволнят всички :mhihi:

До колегата, който мисли, че законите не важат за него след 17:00 ч. Колега правилно ти казаха другите, не реви, а иди си плати глобата и се радвай, че не са ти сложили скоба или не те е вдигнал паяка. Можеше да си пуснеш СМС на 1302 и да си решиш проблема за 1 час, и да не мислиш дали ще те ебават.

До другите колеги, които имат много такива фишове. Платете ги, че сега се чудят от къде да събират пари, и току виж са дошли същите фишове с призовка, и лихвите + някоя глоба в добавка за просроченото време.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към Извън Темата