Разни проблеми с Булсатком

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Разни проблеми с Булсатком

Мнение от bum_bum » 06 Окт 2009, 22:29

Помагайте, ако има някой запознат, че ще го метна през терасата вече :banghead:
От онзи ден съм им абонат. Набутаха ми някъв приемник ZHD100, който е супер гадно дърво. После четох във форума им, че е мноо зле. При мен постоянно блокира. Днес по някое време му пуснаха някакъв ъпдейт и сега ми работят само HD каналите, на SD има само звук. Спирах го, пусках го, вадих картата, смених входа на друг HDMI вход на TV-то, сканирах на ново каналите.. се тая. Резолюцията на TV-то е 1920х1080i. Дали може от това да не показва картината на SD? :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Re: Разни проблеми с Булсатком

Мнение от ME4KY » 07 Окт 2009, 18:40

ми що не ги пита като ти го слагаха :dunno: или може би сам си го слага :dummy: обади им се да пратат некои младеж :winky:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Окт 2009, 18:45

ME4KY написа:ми що не ги пита като ти го слагаха :dunno: или може би сам си го слага :dummy: обади им се да пратат некои младеж :winky:

Ми щот най-вероятно са дошли набързо пуснали са го колко да предава там нещо и са си заминали, пък той иска да го ползвапо предназначение и да гледа качествена картина на голям телевизор и от там идват проблемите му.

Иво звънни им да идват да си го настроят , докато не заработи както ти искаш, ако трябва и приемник ше сменяват , нали затова им плащаш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 07 Окт 2009, 18:48

Най-добре им звънни, да ти го оправят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2009, 19:50

Оказва се, че всъщност въпросния приемник е някакъв уникален ташак без читав софт за него и яко проблемен. Аз естествено като хал хабер съм си нямал от цялата работа изобщо не съм имал на идея кво ми слагат. Сега искам да си взема само карта от тях и да си купя мой си приемник и да си гледам както му е реда, но се оказва, че и тая опция я няма.. Ще ходя тия дни до офиса да видим дали няма начин да си взимат боклуците и да ми дадат карта, която работи с не техен приемник.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 07 Окт 2009, 23:36

И аз прекарвах наскоро и специално ги питах за HD каналите и приемника и момчетата, които ми слагаха чинията, казаха, че тези приемници са още в тестов период и не ми препоръчват преди нова година дори да си помислям за HD ;) :mhihi: ! Просто както и ти вече си разбрал - проблемът е в приемника ;)!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 08 Окт 2009, 0:00

Ако имаш някой познат с Dreambox, го вземи за малко (box-a, не приятеля) за проба. Нямам опит със сателитни приемници, но доста ме съмнява това дето техните карти не работели с чужди приемници. Преди години мисля, че точно от булсат гледаха едни авери, но тогава не ставаше дума за HD, може и да са се променили нещата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Окт 2009, 0:04

В тая връзка колко и кои канали предлагат Булсатком в хай дефинишън и каква е цената.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Окт 2009, 0:10

35,80лв на месец по спомени беше -> това за пълен пакет от програми + HD ;). По-интересните са eurosport, national geographic, discovery, filmplus - имат и още 3-4, но не ги помня, виж ги в сайта им ;).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2009, 0:33

Общо взето тва са, 3-4 канала. Повечето са на английски, т.е. ако не го говориш- дърво..
Картата ми е Булкрипт и със сигурност не работи с чужди приемници. За да си взема др приемник ми трябва Ирдето карта ама май не ги дават лесно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 08 Окт 2009, 17:18

Здравей, колега!

Ползвам услугите им от 2 години и ето с какво мисля, че мога да ти помогна.

При монтиране на системата се сключва договор с давност 18м. През тези 18м техниката "им" е в гаранционен период, което значи, че ако имаш проблем - отнасяш проблемното "нещо" в техен представителен офис (щом се късае за декодер мисля, че там кадето си плащаш таксата и там може да ти помогнат). Представяш проблема си и даваш декодера за тестове. АКО проблема бъде намерен те го подменят с нов при което подписваш един обикновен приемо/предавателен протокол (имай предвид, че требва да си носиш захранването и дистанционното). АКО си недоволен или декодера е в извънгаранционен период може да си купиш нов декодер за 20лв, който трябва да бъде "отключен" софтуерно пред теб и тестван на техен приемник. За последната процедура ти се издава и нова клиентска карта.

Другия вариант е да звъннеш на националния им телефон описан в сайта им и да пуснеш заявка за посещение от техници за локализиране на проблема. При посещението хората носят тестов декодер/ресивер + портативен екран (при всички случаи). Сигнала се тества на място. Ако при тях няма проблем - сменяш декодера, в противен случай момчетата отстраняват проблема.

В крайна сметка си гледаш мачлето и си дрънкаш бирички.

Успех.

ПС: булсатките имат форум също. може да разгледаш разискваните проблеми и дадените вече решения. мисля че ще се улесниш отново.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2009, 22:02

Не знам дали лагавата работа на менютата и блокирането при бързо превключване ще се сметнат за проблем ама тия дни ще проверя :mhihi:
Той иначе си блокира когат си иска, но не вярвам някой да дойде да седне да чака да блокира..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Окт 2009, 23:51

не е трябвало да бързаш, и аз мислех да се пускам към тях ама прочетох по нета и се отказах, за сега единствената читава телевизия с HD канали която съм видял, е тази която предлага М-Тел, булсат ком, итв, центрум груп, евроком и тн. са турбо зле, особено центрум груп :censored: е пък най голямата далавера е Dreambox щото се шерва по мрежата и си гледаш на аванта, ама излиза 1200-300лв и нагоре
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2009, 23:59

Dreambox не е ли марка приемник?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 09 Окт 2009, 0:23

Марка е да.И излиза около 200лв (перфектни копия на DM 500 S )а не 1200-1300.Не говоря за HD .От там нататък всичко зависи от къде и как ще си намериш шеринг.Абе темата е много дълга ако го обръщаме на линукс приемници и шеринг ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Назад към Извън Темата