Защо скърца?!!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
- Кара: на нафта
- Детайли за колата: 530d
Защо скърца?!!?
Здравейте колеги, имам една силна болежка, за която не намирам правилния лек....
Скърцат прожините(пластините), които държат накадките да не тракат. Купих нови 4 бр. 63 лв. и пак скърца! Защо? Въртях ги, суках ги и пак си скърца...може би освен тях има и друго...? На път съм да разглобя целия спирачен апарат и да го сглобя за да спре това скърцане (звукът е тип стара пружина на войнишко легло
доста грозно...)

Скърцат прожините(пластините), които държат накадките да не тракат. Купих нови 4 бр. 63 лв. и пак скърца! Защо? Въртях ги, суках ги и пак си скърца...може би освен тях има и друго...? На път съм да разглобя целия спирачен апарат и да го сглобя за да спре това скърцане (звукът е тип стара пружина на войнишко легло

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: Защо скърца?!!?
Ами имаше някъде една тема как се лекува, някои ги махат нацяло, други им слагат някакво парче гума или нещо подобно беше. Мисля ,че Novobraneca го беше разрешил тоя проблем много хитро. Питай го.
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d

Novobraneca не е имал такъв проблем, доколкото помня
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Да не би да имаш скъсана пружина, тя скърца така?
Огледай добре в долната част на пружината, може проблемът да не е във спирачките.
Огледай добре в долната част на пружината, може проблемът да не е във спирачките.
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
Все още скърца....всичко е здраво, 2 пъти отварях целите апарати и оглеждах всичко. Това, което направих беше да стегна вътрешните накладки към цилиндърчето и скърцането се понижи за момент(почти изчезна на предните колела), но след каране 1 ден пак се появи... Звука идва точно от апарата когато се натиска спирачката.много ясно се чува, не е по-назад или нагоре или настрани... Направо съм смаян... сигурно е нещо дребно но продължава да се крие 

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
а като сменихте накладките почистихте ли втулките където се движат спирачните апарати и каналите по които се водят наклатките в супорта?
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
Не съм ги сменял аз накладките, но всичко съм почистил... 2 пъти вече ги отварям....даже ги изпръсках със металик спрейче за цвят 

- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Здравей колега, сигорен ли си, че от спирачките ти идва скарцането защото бях чел някаде по форума за едно скарцане мисля, че беше от някава ламарина на диска или нещо такова и бая хора се оплакваха от него, провери в търсачката!
- c0nn3c710n_pr0bl3m
- Потребител
-
Да, за ламарината и аз знам, но идва точно от апарата. ламарината е стегната, не мърда не хлопа, не тропа, не лопа... 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колеги и при мен има подебен проблем.Колата е 525д автоматик.Проблема ми е следния,когато тръгвам и включа на D и започна да отпускам спирачката за да тругна се чува едно отвратително скърцане или тропане,незнам точно,как да го опиша.Същотото се повтаря на светофар като спра и примерно раша да отпусна спирачката за да скъся дистанцията от предна кола пак същото.Все едно някой удря с чук или нещо приплъзва
Моля ако някой е имал подобен проблем или може да ме ореинтира да сподели.Благодаря предварително 

Колега пробвай да почистиш пружините (пластините) с WD-40 и след като изсъхнат ги напръскайте с течна грес. Би трябвало да помогнат. Доста скърцащи проблеми съм си оправил по този начин. Успех 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
niksana написа:Колега пробвай да почистиш пружините (пластините) с WD-40 и след като изсъхнат ги напръскайте с течна грес. Би трябвало да помогнат. Доста скърцащи проблеми съм си оправил по този начин. Успех
Колега,ще пробвам с пластините,дано да са те,а не нещо по апаратите.Ще пиша,дали от тях скърца.Благодаря!

ако правилно съм разбрал,когато натискаш спирачката,главно на място....се чува скърцане?
Като стойш на място и помпаш,има ли го?
И най-важното......на студено има ли го това,или само на топло като е карана колата?
И най-важното......на студено има ли го това,или само на топло като е карана колата?
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
meha написа:ако правилно съм разбрал,когато натискаш спирачката,главно на място....се чува скърцане?
Колега,когато паля колата сутрин(топла студена се си скъраца) да кажем, държейки спирачката да превключа на D,като превклуча се чува едно страшно скарцанеили- изтропване.Така е и от D на R пак изтропва и се усеща на педала на спирачката

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2