От какво сте готови да се лишите,заради синьо-бялата перка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Re: От какво сте готови да се лишите,заради синьо-бялата перка ?

Мнение от ///ivanE30 » 11 Окт 2009, 22:06

от матерялни неща не се лишавам, може би ми вреди единствено ,че ми отнема голяма част от свободното време и не ми остава да си избирам половерчета и ризки в мола :smoke: .. :conf:
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 11 Окт 2009, 22:11

Моето мнение е, че е похвално, когато човек има мечта, и я преследва на всяка цена. Независимо от това каква е мечтата. Някои мечтаят за кола, други за апартамент, къща, бизнес, жена, GSM и т.н. Общо взето всеки има някаква мечта. Малко са обаче хората, които намират сили, начин и желание да преследват мечтата си, и да я направят реалност.
Страшно е, когато изобщо нямаме мечти.

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 11 Окт 2009, 22:21

Човек много добре трябва да прецени възможностите си и да живее според тях. Познавам хора, които бачкат тежка и гадна работа в чужбина, лишават се от много неща и в един момент идват в България, и си купуват възможно най-скъпата и гъзарска кола, която могат да си позволят в момента. Всеки сам решава какво да прави с парите си и как да живее, но аз такива хора не мога да ри разбера. Трябва да има някакъв баланс между живота, който можеш да си позволиш и харчовете, които правиш. Събрал си си някаква сума - една част дай за кола, но не всички, друга част ги вложи в бизнес или образование, постарай се да си подобриш социалния статус, защото ако нямаш добри доходи бъди сигурен, че тази кола скоро ще ти излезе през носа. Разходите тепърва започват с купуването на автомобила, а не свършват с него.

Пак казвам, всеки сам решава какво ще си прави парите,но на мен лично са ми най-смешни хората, които, примерно, имат по себе си дрехи за 5000лв, а нямат в джоба си пари за едно кафе или пак хора, които карат яки коли, но трябва да избират дали да им сипят бензин, или да им купят винетка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 12 Окт 2009, 11:42

Според мен колата трябва да ти е роб, не ти на нея. Аз лично съм си купил кола, която по никакъв начин не затруднява ежедневието ми и не поема изцяло бюджета ми. Верно, усещането да имаш и караш БМВ е страхотно, но е смешнео когато една кола е всичко, което имаш и се лишаваш от елементарни неща, само и само да караш кола (всъщност, марката е без значение). хубаво е човек да има мечти, но трябва да знае как да ги постигне.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Окт 2009, 12:15

Аз също не бих се отказал от човешките неща заради една кола-несериозно е ;)

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от borislav » 12 Окт 2009, 15:04

BMWALPINA написа:От алкохол и от дискотеките и кръ4мите, че то така става отиваш само за малко в кръчмата и си казваш айде само една биркичка, но след 1 винаги има и 2ра а след втората и 3та, аз след 3тата се сменя алкохола и тогава става кофти :mhihi:

Предпочитам да се счупя от каране, от колкото да се счупя от пиене. :uups:-както каза error
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Re:

Мнение от Ludmil » 12 Окт 2009, 16:25

err0r написа:....... Предпочитам да се счупя от каране, от колкото да се счупя от пиене. :uups:

:yes: :yes: :yes: :driving:
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 12 Окт 2009, 17:35

Себе си лишавайте от каквото си искате, но не лишавайте любимите ви хора от внимание :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2009, 20:54

Overburner - NX написа:К'во стана с Ачката - събра ли парите?

Eee , съживихте ми темичката :wave: Събрах ги брат и то одавна , бях забравил за темата . Но не за съжаление,не за синьо-бяла перка , а за ... олимпиада :lol: Имах към 10ина хилки и вендага щом се върнах от Ирландия,напънах на яденйе,пиенйе и ***** :ok: Кинтите бързо почнаха да се топят и на 8ми декември, доооса пияни със един прятел спазарихме една А6ца , дясно воланче . Взех я защото исках Е39 , а парите не стигаха за 5ца,пък да ги съберех,щеше да е 520и или 525ТДС на които не съм фен (без да обиждам никой) . Въпросната А6ца е 2.4 V6 30V , ярко червена - грабна ме най-вече със двигателя а и цвета , и осветлението на интериора (червено като на всички Аудита) . Така набързо се здобих със кола - не беше БМВ,но все пак много и се радвам,пържа я яко и още не мога да се накефя на звука ...
Радвам се , че след толкова лишения , най-после имам това което искам - голяма и мощна (относително) кола , премиум марка.След година две като се пооправя финансово,се надявам да си сбъдна мечтата - Е39 530и М пак,но всичко със времето си.
На тези които викат - мизерник си , че за ради кола си давал всичко - колко от вас си купиха колата със собствени пари ? Колко от вас бачкаха за автомобила си , а не мама и тати (със 1/3 или половината пари) ???
Сега живея нормално,много по-малко пия , но все пак не съм се свил .
КОЛАТА НЕ Е ЕДНА ЛАМАРИНА-ако за някой е - за мен не е . Ако е само ламарина да съм си взел Тойота,Шкода или Голф :idea: Колата сега за мен е извор на положителни емоции-като съм изнервен си пускам - we gonna feel it - и си карам цяла нощт ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 12 Окт 2009, 21:10

И за първото ми BMW се лишавах от най-различни неща,и за второто ми се лишавах даже,и за третото ще се лишавам,ако трябва.Въпросът,е че като седна и го подкарам ми идва да се насера от кеф,за това че съм си го купил със собствени пари и съм се лишавал от някой неща.И както казаха колегите по горе предпочитам да се сцепвам от каране отколкото от пиене :D
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2009, 21:14

[quote="Hack0"][/quote]
Прав си , но аз съм пестил 6 месеца , не 3 години . И може да се каже , че е било 2рия път в живота ми когато съм пестил изобщо. Просто идва време , когато трябва да се спести за нещо-кола,къща и тн . И повярвай ми , няма нищо по-хубаво от това да изпълниш мечтите си... Преди 3 години когато казах на всички приятели и познат - до 2 години ще си купя петица - всчики ми се смяха . Дори помня един диалог - минавам с 2 колеги и гледаме спряла А6ца - те викат ебахти и колата - аз нали фен на БМВ викам - абе става .... и ония-ти луд ли си бе - става - тове е ебахти и колата която ти НИКОГА няма да караш . Викам-няма да е А6ца,но ще е БМВ 5ца - и ония - смяяях-никогааа.И хванахме бас ... Дори бях забравил , за това , но някъде месец след като си взех колата (декември 2008) се сетих и АЗ се спуках от смях :driving: Викам ебахти и случайността (изобщо не бях търсил А6) .
Точно такива неща,за мен дават повод за гордост и истинско заслужно самочувствие(както и маса много други,за които не ми се говори сега) . Сега изкарвам по 1000-1300 на месец , карам си хубавта кола и лишенията от забавления и жени , са ми далечни . Давайте купувайте си хубави коли , ако ви свършат парите , продавайте и готово :ok: Скъпата кола се отплаща със по-голяма надежност и сигурност (без да включваме емоцията) .
ПС:през ден трия сол на наще , че съм зи взел колата,която те не са вярвали , че ще си взема ... и че съм взимал изпити със 6ци , без да съм се весвал на лекции :bchug: :ok: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Окт 2009, 10:14

acho.rs кажи ми пич какъв фен си,
толкова искаше БМв и ако си спомням модел е39, толкова пестеше и накрая да си вземеш алди ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 13 Окт 2009, 10:18

от нищо лишения и наи-важното трябва да си знаеш възможностите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Окт 2009, 10:21

сега прочетох, помисли си за 8-10 бона каква е39ка англичанка щеше да вземеш :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 13 Окт 2009, 11:42

Аз съм си определил някаква бюджетна рамка, в която трябва да се вмествам при закупуване на разни неща.
Примерно за кола, трябва да е равно някъде на дохода ми за 9-12 месеца, за телефон съответно на 3-4 седмици и т.н. Всичко се случва, прочети темата на колегата, дето са му иззели колата и я държат на паркинг от края на пролетта, на всичко отгоре са се и обзавели от нея с туй-онуй. Така, че не можеш нито да предвидиш всичко, нито да се застраховаш срещу всичко.
Трябва ако евентуално нещо се случи да бъдеш готов да реагираш, а не да посегнеш на живота си, щото видиш ли ти иде да се застреляш.
И ЕДИН ВАЖЕН ОФТОПИК - Eмблемата на BMW не символизира перка на самолет, а просто това са цветовете на баварския флаг, гледах го в едно интервю на един от шефовете на БМВ. Това с перката е най-голямата заблуда, така каза човека.
Ето и линк към флага, който не вярва
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... a_(lozengy).svg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата