Къде е кризата??
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Къде е кризата??
Тия не разбраха ли, че колкото повече се говори за финансова криза толкова по-зле стават нещата. Изкуствено плашат хората... Ако нямаше масови комуникации нямаше да има криза 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не мога да разбера защо и мен започна да ме тръшка кризата. Заплатата ми си е същата и я получавам редовно. Частният бизнес на съпругата ми върви както преди, поръчки колкото щеш, само да има кой да ги изпълнява. Но откакто настъпи скапаната криза все съм си без пари. Иначе за банките тази криза дойде супер. Вдигнаха лихвите и вноските по кредитите ми нарастнаха доста. Вчера чух малумника Хампарцумян да казва, че въпреки кризата били на печалба. Е как няма да е на печалба като на хора със сигурни доходи като мен вдигна вноските. Преди вноската ми по кредита беше 320 кинта а сега е 408. Вие смятайте колко процента е това. ДСК ми извъртя същия номер. Кой каза че не отпускат заеми. Напротив отпускат, но на голяма лихва и с неколкократно покритие. Та за банките тази криза като казах дойде супер. Щом са на печалба. Приятелите ми чувстват кризата различно. Единият не е вземал заплата от август, а работи за човек, който се спряга в топ 5 на най-богатите в страната. Просто бизнесменът чул, че е криза и решил и той да се включи. Друг мой приятел , волна птица сподели че вече не може когато му писне да тегли една майна на шефа си и да си намери друга работа. А той все така правеше преди кризата. Е заради кризата и къщата ми поевтиня с 50-тина хиляди и се доближи до реалната си цена. Но гледам че БМВ-то ми учудващо държи цена. Чак аз се изненадвам. Явно кризата има много лица. Жалко за многото хора дето останаха без работа и живота им се скапа. И точно те ще усетят най-лошо кризата а не малоумните предприемачи и банкери дето я създаоха.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flame написа:Сондьора написа:А и нашата държава се крепи само на имигрантите и на гастарбайтерите, и хората бачкащи навън.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Нещо ти е смешно или???? Щото не е за смях.
Криза има, но защо стоките и услугите вместо да се предлагат на по-ниски цени, за да оцелеят някои фирми или магазини те ги вдигат. Защо? На запад това ли е понятието за криза, такива ли мерки предприемат?
Дали тук не говоримн за българщина, защото понятието "криза" в Европа и в БГ се различава.Кризата свали цените в Европа, а при нас се вдигат.
Едни прости примери:
Отивам до магазина да си купя храна и гледам всичко станало по-скъпо, тогава продавачката ми казва, че е така, защото било криза.Отивам да си платя нета и кво станало, ми по-скъп...пак криза, дърва за зимата по-скъпи.....
Криза или българщина? Не може да искаш да имаш 100 или 200% печалба и да оцелееш.

Едни прости примери:
Отивам до магазина да си купя храна и гледам всичко станало по-скъпо, тогава продавачката ми казва, че е така, защото било криза.Отивам да си платя нета и кво станало, ми по-скъп...пак криза, дърва за зимата по-скъпи.....
Криза или българщина? Не може да искаш да имаш 100 или 200% печалба и да оцелееш.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
jordanpar написа:Сладки приказки са това че който искал и работел не го събаряла кризата.![]()
![]()
![]()
Събудете се бе,има хора си съдират меките части от бачкане и им плащат с два три месеца закъснение и то вече измолени пари.Как да напуснат такава работа където имат да им дават пари,като знаят че няма да си ги вземат никога.Назрява стачка в няколко сектора,като засега по новините се прокрадва инфо само за БДЖ.От кеф ли ще стачкуват или от зор,а???????
Колко от вас карат с постоянно пълен на МАКС резервоар,колко от вас си плащат сметките веднага след получаване на фиша за дължимите суми,колко от вас могат да си позволят да не работят 1-2 месеца,поради силно наложаща причина и това да не ги събори финансово,колко от вас посрещат летните и зимни почивки с пари само от последната заплата,а не от заем или събирани няколко месеца преди това..............няма да продължавам защото списъка с индикциите дали сме в криза или не е много дълъг,всеки сам може да си прецени.
В една държава където все още заплащането става на месец,а не надник на час,в една държава където държавата се мъчи да изсмучи от къде ли не пари,вклЮчая законните рекети под формата на задължителни увеличаващи се застраховки,смяна на номера на автомобили през 3-4 години,сега се задава и подмяна на личните документи,здравни вноски потъващи незнайно къде и т.н.....какво може да ми похвалите в нея.
Ако бяхме добре нямаше да има теми за газифициране,за оплаквания от високите граждански отговорности,за винетките,за вдигането акцизите на горивата,за това кои автомобилни части могат да се подменят с втора ръка такива и какво ли още не теми на недоволство или безизходица.
Ние изнемогваме от години,а си баем и траем за хубост.
За жалост това е самата истина, хората(ние) може би трябва да се скъсваш от работа и и главоболие, за да креташ някак си

Трябва да се промени скоро това нещо, иначе българския народ е обречен на глад.

e36_Fanatik написа:Човек има ли желание за работа - работа се намира и пари се изкарват, понякога повече понякога по-малко но ги има![]()
...
там се събрали момчета на по 24-25 години пият по обяд бира и се оплакват че няма работа и че е криза.

RSxRacer написа:Навсякаде е кризата... смятай щом опелите спряха да гният

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Тежка промишленост йок, земеделие йок, износ за белите държави йок. Държавата се напълни с пишман бизнесмени дето с кредити от по 15000 лв. искат милиони да правят. Повечето сложили на гаража алумин и направили квартален магазин, като влезеш в него има толкова много неща, че и Била няма толкова асортимент. Иначе счетоводно всяка година са на загуба или гравитират около нулата, естествено за държавата няма нищо. И все пак те са най малкия дерт на държавата при положение, че крупните бизнесмени със сериозния бизнес също са в играта с укриване на данъци и раздаване на куфари на висши чиновници. Ама като може що да плащат
От другата страна банките си позволиха да раздават кредити без всякакъв контрол и покритие. Имам комшии дето си купиха ДВД-та, плазми и още куп глупости като теглиха кредити от над 10 бона. Ей така за спорта, щото чули че банката давала, ама не разбрали че трябва да връщат после
После ревът... жената гладен, децата и той. Сърдим се на циганите, ама и ние като тях не видяли.
Строителния бранш беше отражение на банковия. Едните отпускат пари, другите строят и надуват безбожно цените. Жилищни кредити се отпускаха за едно денонощие, народа се юрна като невидял без да направи простата аритметика. И сега какво? Криза...ами криза я.
В Пловдив на ден се уволнява маса народ...тенденцията е тези съкращения да растат от ден на ден все повече. Потреблението се свива, а от там производството и вноса на доста стоки. Ако нещата продължат с тези темпове зимата ще е тегава

От другата страна банките си позволиха да раздават кредити без всякакъв контрол и покритие. Имам комшии дето си купиха ДВД-та, плазми и още куп глупости като теглиха кредити от над 10 бона. Ей така за спорта, щото чули че банката давала, ама не разбрали че трябва да връщат после

Строителния бранш беше отражение на банковия. Едните отпускат пари, другите строят и надуват безбожно цените. Жилищни кредити се отпускаха за едно денонощие, народа се юрна като невидял без да направи простата аритметика. И сега какво? Криза...ами криза я.
В Пловдив на ден се уволнява маса народ...тенденцията е тези съкращения да растат от ден на ден все повече. Потреблението се свива, а от там производството и вноса на доста стоки. Ако нещата продължат с тези темпове зимата ще е тегава

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
sobiss написа:Тежка промишленост йок, земеделие йок, износ за белите държави йок. Държавата се напълни с пишман бизнесмени дето с кредити от по 15000 лв. искат милиони да правят. Повечето сложили на гаража алумин и направили квартален магазин, като влезеш в него има толкова много неща, че и Била няма толкова асортимент. Иначе счетоводно всяка година са на загуба или гравитират около нулата, естествено за държавата няма нищо. И все пак те са най малкия дерт на държавата при положение, че крупните бизнесмени със сериозния бизнес също са в играта с укриване на данъци и раздаване на куфари на висши чиновници. Ама като може що да плащат![]()
От другата страна банките си позволиха да раздават кредити без всякакъв контрол и покритие. Имам комшии дето си купиха ДВД-та, плазми и още куп глупости като теглиха кредити от над 10 бона. Ей така за спорта, щото чули че банката давала, ама не разбрали че трябва да връщат послеПосле ревът... жената гладен, децата и той. Сърдим се на циганите, ама и ние като тях не видяли.
Ако е само зимата пак ще е добре...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Zagy написа:Усетих я и аз - днес кафемашината в офиса намали дажбите![]()
![]()
радваш ме братле,ма дет се вика Тошо крадеше и народа ядеше,Желю пътува а народа гладува

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ти се базимаш обаче над 60% от приятелите заминаха!
Аз си мисля друго, че тук нещата няма да се оправят няма, обаче помислете си след 1 година ще отпаднат визите за USA,след още 1 ограниченията за работа в ЕС,нали се сещате че техните икономики ще се възтановят много преди нашата/то и тя една икономика/ и ще им трябва кадърна работна ръка е тогава ми е чудно кой ще остане тук освен пенсионерите!???

Аз си мисля друго, че тук нещата няма да се оправят няма, обаче помислете си след 1 година ще отпаднат визите за USA,след още 1 ограниченията за работа в ЕС,нали се сещате че техните икономики ще се възтановят много преди нашата/то и тя една икономика/ и ще им трябва кадърна работна ръка е тогава ми е чудно кой ще остане тук освен пенсионерите!???
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
влез в мобиле.бг , пиши коли от 300 000 до 1 000 000 и виж какво пише.
"или бартер за строителни материали"
сам си прави изводите. кризата е кофти нещо и всички ни хвана неподготвени това е истината.
"или бартер за строителни материали"
сам си прави изводите. кризата е кофти нещо и всички ни хвана неподготвени това е истината.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има голяма криза ,и тя не е в заплатите а в цените в държавата на храни и всичко,всичко,елементарно пазаруване в супера е между 30 и 50 лева,вчера бях в аутлета на околомръсното с един приятел и гледам намаление с 50% е една блузка беше намалена на 180 лева от ...360...а беше същата като тази дето я носеше но миналогодишен модел където беше купена от австрия за 60 евро...разликата беше и в материята
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Някъде бях чел... "Най-добрия начин да изкараш пари по време на криза е да напишеш книга ""как да изкарам пари в момент на криза"" Колкото до усещането на кризата аз я усетих съкратиха ме от що годе прилична работа с прилично заплащане и сега бачкам почти за без пари...
но надеждата умира последна може и да изплуваме от тва меризливо блато. Поздрави! 

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Българинът си е в постоянна криза, затова и не я усеща толкова осезаемо. Аз също смятам, че се преекспонира темата. При мен промяна няма, получавам си същите пари.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
MaXimal написа:Тия не разбраха ли, че колкото повече се говори за финансова криза толкова по-зле стават нещата. Изкуствено плашат хората... Ако нямаше масови комуникации нямаше да има криза
Нещо ново за теб - току що казаха , че официалния фалит на малки и средни предприятия се е увеличил със 250% в сравнение със миналата година

70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5