ЧЕНГЕСАРНИЦАТА ЗАПОЧНА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: ЧЕНГЕСАРНИЦАТА ЗАПОЧНА

Мнение от ms » 15 Окт 2009, 22:45

Vlados написа:....
Най-гадното е, че няма да можеш да си продаваш наркотиците спокойно или при кражбите трябва да трепериш дали не си пропуснал(а) нещо...

Можеш ли сериозно да ми заявиш, че в следствие на тези рег. на предплатените карти на разследващите ще им бъде по-лесно да установят кой с кого е свързан в една верига и ще има повече и по-бързо осъдени престъпници :?: Следвайки една елементарна логика- би следвало да е така, но ме съмнява силно, че тая работа няма да стане...

Сега по-темата- напълно съгласен съм с това да няма анонимни сим карти.
Обаче има един проблем- сега жената ще може да разбере (е, няма да лесно, но ще може) на кой точно е определен номер, как да я излъжа, че е на "Пешо" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 15 Окт 2009, 22:52

ms написа:Можеш ли сериозно да ми заявиш, че в следствие на тези рег. на предплатените карти на разследващите ще им бъде по-лесно да установят кой с кого е свързан в една верига и ще има повече и по-бързо осъдени престъпници :?: Следвайки една елементарна логика- би следвало да е така, но ме съмнява силно, че тая работа няма да стане............

А ти можеш ли да ми заявиш, че питаш сериозно за това с удебеления шрифт.
Надявам се да си близо до пълнолетие, за да си отговориш сам.
Последна промяна Vlados на 15 Окт 2009, 22:55, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Окт 2009, 22:53

Така и така се изписа много по темата, едва ли не протест... да ви разкажа нещо.

Преди 10 години се настаних в наследствен апартамент... естествено с прилежащите му режийни... ток, вода, парно и... най-важното - СТАЦИОНАРЕН ТЕЛЕФОН от БТК. Според закона и сега апартамента няма нищо общо със стационарния телефон. След продажба, новия собственик се вдига и отива да си УЗАКОНИ ТЕЛЕФОНА към днешното VIVACOM

Откраднах с кански усилия два часа и от на майната си Зона Б-18 в работен ден се закарах до Дружба 2, за да си УЗАКОНЯ стационарния телефон от починалия ми дядо на мое име, като нов собственик.

Поискаха ми:
- Копие от лична карта
- Копие от платена последна сметка
- Копие на кръщелно свидетелство /че съм се родила някога/ сякаш не съм там от плът и кръв...
- и най-шокиращото КОПИЕ ОТ НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА СОБСТВЕНОСТ НА ИМОТА и това копие е там... в БТК!

Да, за последното следва да се роптае... Касае имот, имущество, собственост.... Всеки може да се възползва, на базата на този документ.

Какво ревете, че от Глобул, а скоро и от другите мобилни оператори, ще ви поискат личните данни, за да си купите предплатена карта, с която ще си поговорите няколко часа и ще си я хвърлите?

Няма защо да се цупите, достатъчно народ изгоря с обаждания от предплатени карти, за които ни полиция, нито мобилни оператори може да каже, на кой е....

Иди хвани престъпника, който се е обадил и излъгал за пари някой в някой град или селце.
Още повече да бъде осъден и затворен зад решетките за няколко години, та белким поумнее!

:arrow: От писаното на мнозина тук излиза, че предпочитате да ви е добре, и да има престъпници, отколкото да отделите няколко минути за написването на един Договор.

Престъпника - Купил я... поговорил малко от нея, осъществил "сделката" и картата в кофата. Няма данни, няма Договор, няма нищо...
Мен могат да ме хванат, аз съм с Договор от години. При всяко плащане ми излиза... 3 карти! Дали аз ги ползвам или не - 3 карти! Ако стане издънка, ловят ме, следствие... кой ги ползва... 3-ма? Айде и те в кюпа и "до доказване на противното". А, ако е открадната едната, те да му мислят. Сигнализирам - открадната... води се следствие - не съм аз или другите двама и всичко е Ок.

Нямало го в Англия, Испания, Италия, или някъде на майната си...
Да! Ама там, на майната си в ЕС /за краткост/ надали някой "доброжелател" оцелял след криминален аборт /видяхме ги какви са убавци, че и с адвокати отидоха в съда/ с досие по-дебело от "Под игото" на Вазов ще си купи предплатена карта, за да излъже възрастен човек или майка и баща и да вземе крупни суми пари за това!

Това си е за доброто на бабите ни, родителите ни и всички нас, които вдигат в къщи домашните телефони и слушат...
- "ами, внучката Ви блъсна дете"
- "детето Ви е в Пирогов със свински грип, не може да го видите, защото е супер заразно, но ще трябват пари за лечение"
- "адвокат съм, защитавам сина Ви в Англия за убийство, ама струва 50 000 паунда"
- "дъщеря Ви е в полицията, защото са я хванали в кражба"
- "майка ми почина днес, обадиха ми се, ама нямам пари да организирам погребението и да се върна"
- "леля ми каза, да се обадя на Вас, защото ми трябват едни части за трактор, но трябва да се предплатят, за да ги взема"... и все в тоя дух!

Щом започне да се налага у нас, басирам се, че мошениците ще се изтарикатят и ще започнат да звънят из Европа... Защото у нас, няма да има как да се купи предплатена карта, която да не може да се проследи.
Последна промяна Eva* на 15 Окт 2009, 23:22, променена общо 2 пъти
Да караш Peugeot е страст!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Окт 2009, 23:15

Vlados написа:А ти можеш ли да ми заявиш, че питаш сериозно за това с удебеления шрифт.
Надявам се да си близо до пълнолетие, за да си отговориш сам.

Май ме разбра малко грешно, или май аз грешно го формулирах... Че е по-лесно да се установи е ясно като бял ден на всеки, ако ще и на 10г. да е. Мен не ми е ясно само едно- как ще се получи инфо на кой е съответният номер :?: Ако пак ще трябва да се задвижва цялата машина- разрешение да се взима от 10 човека ползата ще е нулева. Ако полицаят ще може да чукне на компютъра и да му излязат нужните данни добре, ама едва ли ще е толкова лесно...

Иначе казано- освен за тежките престъпления, ще има ли някаква реална полза за разкриване на дребните :?: Прост пример: хващат идиота откраднал ми касетофона- лесно ли ще бъде да се стигне до купувача на стоката само по разговорите на крадеца :?: Лично мен ме съмнява :roll:

ПС: Пълнолетието го навърших преди 15г.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW

Мнение от djina » 15 Окт 2009, 23:20

Та значи, купувам си карта, регистрирам я, после я продавам на някой на черно. И тя стои изключена месеци. Бандитът си я ползва в един момент , засичат му разговорите и какво? Аз казвам че съм я изгубил...Как ще го хванат?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Окт 2009, 23:25

djina написа:Та значи, купувам си карта, регистрирам я, после я продавам на някой на черно. И тя стои изключена месеци. Бандитът си я ползва в един момент , засичат му разговорите и какво? Аз казвам че съм я изгубил...Как ще го хванат?

Ми логично е ,да помислиш,преди да продадеш на кой да е-ако ли не-да си носиш отговорността после...А и кой ще иска да ти купи карта,като няма грам финансова изгода-остава само 1 мотив,нали??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Окт 2009, 23:26

С теб няма оправия! :)

Кое те дразни, че ще подпишеш Договор?

Ами, като я продадеш и от нея се обади някой и излъже някой друг - си потърпевша ти. Надявам се, това да ти хареса. У нас все още Полицията не работи достатъчно добре и ако нямаш добър адвокат за хонорар от няколко хиляди лева, след като си я продала доброволно си носиш сама на свой гръб отговорността.

Мога да идвам на свиждане, ако искаш, с прясно изпечени кюфтета, стига да обичаш. :winky:
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 15 Окт 2009, 23:32

djina написа:Та значи, купувам си карта, регистрирам я, после я продавам на някой на черно. И тя стои изключена месеци. Бандитът си я ползва в един момент , засичат му разговорите и какво? Аз казвам че съм я изгубил...Как ще го хванат?

Ама някои хора вярно взеха всички куки за шарани, те не че блестят с голям ум вярно ама...за изгубени карта ще трябва да се съобщава веднага - да я спрат!! Иначе гориш! Както при дебитните и кредитните карти.. ама...ама.. те ми я източили преди 2 месеца, а аз забравих да кажа че са я откраднали... хаха!! Еми ще ти пратят много поздрави... в другия случая с пред. карти и една хубава глоба ще ти плеснат.
Още не сте взели картите и някои вече ги продават на черно, а уж ЕГН-то е било супер секретно, камо ли адреса! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 15 Окт 2009, 23:45

Ми като ти нашият едно обвинение за това което е извършил бандита с тая карта дето се води на твое име знаеш ли как бързо ще се присетиш и ще изпееш на кого си я продал..... :mhihi:
Ама ти сериозно ли мислиш, че "органите" действат като в забавачница и на това "ми загубих я" ще клъвнат като гладни пуйчета и ще ти рекнат " ми добре тогава, отивай си на къщи " и ще те пуснат да си ходиш по живо по здраво...айде моля ти се .... ще разбереш значението на думата "полиграф" и разни други Фатки и накрая ще лъсне "голата истина" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 16 Окт 2009, 0:00

Който иска да направи някаква мизерия това няма да го спре да се сдобие с карта. Прави са тези, които казват, че ще зачестят кражбите на телефони, защото ако имате вкаран някакъв ваучер с 10лв примерно ще отидете ли да го спрете - не защото така или иначе тези пари сте ги дали, а с повече няма да могат да ви вкарат и самото разкарване и занимаване ще ви струва повече. Не ми се вярва и да се разкрие и нещо голямо благодарение на това регистриране.
В един магазин в който работех откраднаха лаптоп, а магазина е фрашкан с камери. Идват ченгетата гледат крадеца в профил, анфас ...абе на над 10 камери заснет отпред, отзад ...отвсякъде. Гледаха, гледаха ... и накрая изцепиха : "Ако не е от контингента няма шанс да го хванем..." е от тогава имам чувството, че не данните да ти имат ами и пред районното да те заведа, пак няма да могат да те хванат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 16 Окт 2009, 0:01

Hack0 написа:Който иска да направи някаква мизерия това няма да го спре да се сдобие с карта. Прави са тези, които казват, че ще зачестят кражбите на телефони, защото ако имате вкаран някакъв ваучер с 10лв примерно ще отидете ли да го спрете - не защото така или иначе тези пари сте ги дали, а с повече няма да могат да ви вкарат и самото разкарване и занимаване ще ви струва повече.....

Пич, спирането на дадена карта става с едно просто обаждане на: *88 за М-тел, да речем, кат' знаеш какво могат да направят с тая' карта, която се води на твое име ще я спреш и песен ще пееш даже... :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 16 Окт 2009, 1:55

хаха ... Приятел, може ли да дадеш да се обадя на един приятел, че моя телефон няма батерия... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Окт 2009, 7:26

Най-много ми хареса мнението в което беше хваната връзката между регистрирането на предплатените карти и "борбата" с наркотиците :mhihi:
Хубаво е че все още има мечтатели. Както винаги се правят закони за хващане на кокошкарите, големите рибки ще си останат както до сега, недосегаеми.
Иначе идеята ми харесва, всичките пиявици на държавните службички, поне малко да си поразмърдат дебелите задници и да поработят в полза на хората.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Окт 2009, 10:18

Те и кокошкарите ше се сетат да фанат едно цигане и да им купи 5 карти!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Окт 2009, 10:31

Тъй и тъй си още минувач,защо не вземеш да подминеш форума и да спреш да ни занимаваш с ограниченото мислене а? Когато изработят майкати,баба ти или друг твой близък и той си тегли въжето,като бабичката в Мартен,тогава ще те питам ква е цялата файда. А като нямаш акъл за 2 стотинки и си продадеш картата на бай х. и те нагласи тогава ще има да те клатят като гладен циганин джанка!!!Първо се хвани помисли малко за всичките глупости дето изписа и тогава се опитай да ми отговориш...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата