Kormoran vs. Debica vs. Bf Goodrich
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Kormoran vs. Debica vs. Bf Goodrich
като гледам тука даже гудрича го дават по скъп от мишелина
а отделно пак казвам че според мен мишелин лежат на стара слава напоследък и на реклама
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... 5&Herst=BF Goodrich&Quer=65&Felge=15&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=153&sowigan=Wi
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=Wi

а отделно пак казвам че според мен мишелин лежат на стара слава напоследък и на реклама
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... 5&Herst=BF Goodrich&Quer=65&Felge=15&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=153&sowigan=Wi
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в голема грешка си за мишлен-ма тука говорят за други класове гуми и цени.
мишлена наистина е страхотна гума ,а гудрича е по-евтиният модел на мишлен с подобни технологии и смеси ,но не толкова добри....
мишлена наистина е страхотна гума ,а гудрича е по-евтиният модел на мишлен с подобни технологии и смеси ,но не толкова добри....
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Не се задълбочих в четенето на темата, тъй като забелазах, че повечето колеги не споделят един мноооого важен фактор - нови или не.
Преди 2 години купих чисто нови гуми Дебика Фриго 2 (на полски е Денбица, но това е друга тема) и останах много приятно очарован. Дори като си продадох Компота и ги сложих на Ауди А3. Миналата година купих 4 чисто новички Гууд Иар Ултра Грип 7 на другата кола (Голф 4). Еми колеги, да наистина Ултра грип 7 са връхче, но слизайки от тях и качвайки се на вече ползваната Дебика... еми Дебиката също се държи мнооооого добре, при това на половин цена.
Според мен, за нашите кирливи пътища няма смисъл от прекалено скъпи нови гуми. Болката е много голяма, като видиш балон колкото юмрук на гума на 10 дена , която е струвала 300 кинта.
Преди 2 години купих чисто нови гуми Дебика Фриго 2 (на полски е Денбица, но това е друга тема) и останах много приятно очарован. Дори като си продадох Компота и ги сложих на Ауди А3. Миналата година купих 4 чисто новички Гууд Иар Ултра Грип 7 на другата кола (Голф 4). Еми колеги, да наистина Ултра грип 7 са връхче, но слизайки от тях и качвайки се на вече ползваната Дебика... еми Дебиката също се държи мнооооого добре, при това на половин цена.
Според мен, за нашите кирливи пътища няма смисъл от прекалено скъпи нови гуми. Болката е много голяма, като видиш балон колкото юмрук на гума на 10 дена , която е струвала 300 кинта.
- SKISA
-
-
ултра грип7 на 195/65/15 е 117лв
матадора и корморана са около 80 и нещо,савата е 86 дебицата не знам.
болката от увиснали като сополи крушки през счупените стъкла на фаровете е със сигурност по-голяма от болката на балонизирана гума....! ма секи си решава сам де.
според мен говориме само за нови гуми-употребявани няма как да се сравняват...
матадора и корморана са около 80 и нещо,савата е 86 дебицата не знам.
болката от увиснали като сополи крушки през счупените стъкла на фаровете е със сигурност по-голяма от болката на балонизирана гума....! ма секи си решава сам де.
според мен говориме само за нови гуми-употребявани няма как да се сравняват...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
SKISA написа:в голема грешка си за мишлен-ма тука говорят за други класове гуми и цени.

- SKISA
-
-
ъхъ! и аз като не мога да си продам количествата ше платя на ауто-билд и теста ше покаже,че кумхо ,примерно е най-яката гума на света и извън него.
ок -чети и вярвай...
ок -чети и вярвай...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Да сложиш Debica или Bf Goodrich няма да сгрешиш, карал съм с такива на други автомобили, но Kormoran НИКОГА патил съм от тези боклуци !!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Корморан ............много зле

От изброените съм карал само с дебиката миналата зима и нямам оплаквания от нея.Сняг до колене е30ката празна като хладилник след пиянска нощ и си драпа без проблеми.За спирането също не съм имал ядове и за парите си смятам е идеална.Миналата зима ги зимах по 70лв 14ките
с 20% отстъпка ли та 30 ли и тая зима май пак ще да е така!

- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
И аз миналата зима си вземах Debica Frigo 2 и честно казано нямах проблеми и съм доволен от тях 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
миналата зима карах сава с2 и честно казано нямах проблеми и съм доволен от тях за парите им, ще видим тази зима как е е30 195 55 15 или 60 бяха 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
kiko написа:като гледам тука даже гудрича го дават по скъп от мишелина![]()
Те в тоя сайт отдавна се оляха с цени. Започнаха отлично, но явно им потръгна и се насраха. В момента продават гуми на цена по-висока отколкото на налични в Бг.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Дебиката на предно предаване няма никакъв проблем, поне докато е нова. На задно (карах 2 сезона с такива) се държи много различно - в началото е супер, а по средата на грайфера си става зле.... На мокро не спира!!! (като повечето зимни гуми де).
Корморан имам преки наблюдения, че е доста по-зле от Дебиката (пак на кола с предно).... в общи линии са доста зле...
Гудрич-а не е ли в друг клас ??? Май те са най-добри от изброените
Корморан имам преки наблюдения, че е доста по-зле от Дебиката (пак на кола с предно).... в общи линии са доста зле...
Гудрич-а не е ли в друг клас ??? Май те са най-добри от изброените
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Карал съм и с Kormoran и с Debica Frigo 2 (по отделно и в различни комбинации) на кола с предно!
Корморана им давам доста слаба оценка за предни гуми - на сухо, мокро, кишаво, сняг, лед - просто немогат да се справят и с осигуряване на завиване и ускорение едновременно и дори с летни Пирели отзад, колата недозавиваше при по-меко време и по-малко сняг и лед (при по-тежки условия и задницата и предницата бяха нестабилни).Налагаше се да хвърлям доста усилия, само за да си осигура нужното ми сцепление.
С нови Дебика отпред и едносезонни Корморан отзад мислех да променя "баланса" на колата и да се освободя от недозавиването.Останах донякъде приятно изненадан от това, че без да се налага да се справят и със въртящият момент, Корморана се държат изключително добре при по-високи температури, в мокро и кишаво време, задницата беше учудващо стабилна.Дебиката също се държаха добре в подобни условия, но на лед, дълбок сняг и много ниски температури ниското качество на каучука си казваше думата и отново се налагаше да разчитам на собствените си умения, за да си осигуря сцепление.
При суха настилка поведението им беше отвратително - много бързо прегряват и каучука омеква - управлението на колата става осезаемо по-мудно и реакциите при завиване с волана доста забавени.При спиране нещата стоят по-същият начин -удължаване на спирачният път значително в сравнение с по-качествени гуми и доста нервно поведение при спиране.
Моето мнение е, че избора на подобен клас гуми не е толкова лошо решение, стига да познаваш възможностите на продукта да знаеш на какво можеш да го подлагаш и на какво не и никога да не се оставяш изцяло в ръцете на подобни гуми.
Корморана им давам доста слаба оценка за предни гуми - на сухо, мокро, кишаво, сняг, лед - просто немогат да се справят и с осигуряване на завиване и ускорение едновременно и дори с летни Пирели отзад, колата недозавиваше при по-меко време и по-малко сняг и лед (при по-тежки условия и задницата и предницата бяха нестабилни).Налагаше се да хвърлям доста усилия, само за да си осигура нужното ми сцепление.
С нови Дебика отпред и едносезонни Корморан отзад мислех да променя "баланса" на колата и да се освободя от недозавиването.Останах донякъде приятно изненадан от това, че без да се налага да се справят и със въртящият момент, Корморана се държат изключително добре при по-високи температури, в мокро и кишаво време, задницата беше учудващо стабилна.Дебиката също се държаха добре в подобни условия, но на лед, дълбок сняг и много ниски температури ниското качество на каучука си казваше думата и отново се налагаше да разчитам на собствените си умения, за да си осигуря сцепление.
При суха настилка поведението им беше отвратително - много бързо прегряват и каучука омеква - управлението на колата става осезаемо по-мудно и реакциите при завиване с волана доста забавени.При спиране нещата стоят по-същият начин -удължаване на спирачният път значително в сравнение с по-качествени гуми и доста нервно поведение при спиране.
Моето мнение е, че избора на подобен клас гуми не е толкова лошо решение, стига да познаваш възможностите на продукта да знаеш на какво можеш да го подлагаш и на какво не и никога да не се оставяш изцяло в ръцете на подобни гуми.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Аз миналата година си купих DEBICA Frigo 205/65/15 по 149.00лв бройката и съм много доволен. Колата е Е39 520.