? oтносно ebay

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

? oтносно ebay

Мнение от Hristo » 19 Юни 2005, 18:39

харесал съм си доста нещица като това например
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 66341&rd=1
иам и доста други ефтиниики, та въпроса ми е има ли някава възможност за закупуването на продукти от ebay, след колко време пристигат и колко излиза краината цена.
само чрез кредитни карти ли става плащането :confused:
благодаря!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 19 Юни 2005, 18:42

ми КУПИ СИ ГИ ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар

Мнение от Hristo » 19 Юни 2005, 18:44

изобщо не съм наясно от ebay как се пазарува и другите тънкости, иначе да съм ги взел без да питам :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 19 Юни 2005, 18:59

има много начини за пазаруване от Ebay.Най-лесно ще ти е ако имаш човек там,защото евентуално,казвам ЕВЕНТУАЛНО ще си спестиш мито и ДДС на по скъпите неща.
Може да платиш чрез чек,кредитна карта,паричен превод и всякакви подобни.Внимателно разгледай какво предлага самия продавач- дали предлага шипмент до Европа/ако не пазаруваш в европейския Ebay/.Kак точно иска да се извърши плащането,дали фийдбека му е добър.Изобщо чети колкото се може повече.
Регистрирай се и в Paypal.Това е най-сигурната разплащателна система в света.
Не знам какво по-точно ще те вълнува,но като попрочетеш страничките дето те вълнуват по внимателно и като си синтезираш въпросите давай пак,ще пиша ако трябва и с пейнта ще ти нарисувам къде да гледаш и какво.
Поздрави!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Hristo » 19 Юни 2005, 21:11

дали няма някой в БГ специализирал се в това и имащ вече опит и връзки, който да прави поръчки и доставки, а аз примерно да плащам на него като и той печели от това;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 19 Юни 2005, 21:24

има доколкото знам.ама и сам ще се справиш- изобщо не е философия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 20 Юни 2005, 0:06

темата е интересна и моля някой ако има вече опит сериозно да сподели
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 20 Юни 2005, 6:47

мадПетьо :mhihi: :mhihi:
Христо а на тебе май трябва да ти забранят честия достъп до е-бай... :lol: :lol:
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 20 Юни 2005, 8:34

за бг няма paypal за съжаление .. компромисния вариянт е bidpay .. това е money order ;) .. останалите вариянти са сложни .. разгледай ;)

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 20 Юни 2005, 8:52

Прави се,аз редовно пазарувма от там!И с БГ VISA става ако селъра има мърчънт процессинг, за да ,му платиш,ако не може и с какъвто и да е паричен превод,но трябва рейтинга на продавача да е много висок.

ПП-Ама за тва дето си го избрал :kuku:
Няма никав смисъл стока за $5-10 :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 20 Юни 2005, 14:10

Айде почваме поред:
ще споделя по-основните неща,ако те вълнува нещо друго питай:
Изображение
Със зелено съм оградил основното ценово разположение на продукта- в случая фарове за Е36.Имаш 2 варианта: Единия е да участваш в търг с наддаване ,другия е да го платиш веднага на съответно по-висока цена.
Отдолу в синьо е оградена основната информация за фаровете-най-обикновенните неща-колко време тече търга,къде се намира продукта,колко наддавания са правени,докъде ще ти го изпратят..
В червено съм ти оградил информацията за продавача- там има доста важни детайли!Feedback-а е наложително да го разгледаш,кой какво е писал,колко са негативни и позитивни и от какво се оплакват.В конкретния случай имаме търговец който е с доста добър фийдбек.Над 13 000 души а пък близо 98% са доволни.Това е добре.Имаш опция да го питаш разни работи, които ще те интересуват ако случайно решиш че искаш продукта.
Такаа ето сега втора серия:
Изображение
Това ограденото в червено е описание на продукта.Отдолу пише какво точно продава,какво съдържа комплекта,нов ли е използван ли е и тем подобни бози.
Трети епизод-отмъщението на ситите /или гладните не знам вече.../
Изображение
Тва в зеленото означава плащане и спедиция.Тоест това са подробности които силно те вълнуват.Това с червено подчертаното е обяснение че пращат по света.Ако нямаш човек там,ето това ти е спасението.Синята стрелка пък сочи как точно ще ти го пратят - с коя фирма,какви възможности има и бла бла....
и последно:
Изображение
това в синьото са подробности около плащането- в цифри.Ето там няма Европа,евентуално можеш да го запиташ дали аджаба ще ти го прати до тук.А това може да направиш още в първата снимка- показал съм ти в коя колонка :)
С червено съм ти оградил възможните начини на плащане.Ето това ще отговори на въпросите ти от предните постове:
Кредните карти на ВИЗА МАСТЪР и АМЕРИКЪН ти вършат работа,а и са под окантовката на ПейПал което значи че ще си още по сигурен плащайки си чрез тях.Във всяка една по сериозна банка в нащо село може да си издадеш такава карта.Аз доколкото гледах последно Райфайзен дават най-добри условия.Не съм се задалбавал щото мойта карта не е българска и предпочитам през техните си банки да си плащам.
Това са накратко основните неща които трябва да разгледаш внимателно.Трябва да си направиш акаунт в Ибей, в Пейпал и оттам да си следиш вече търговете ,плащанията и т.н.
Поне за момента не мога да се сетя кво още да ти пиша.Питай че да знам кво те вълнува
P.S. Малеее ква играчка падна дока го направя тваа :P

Потребител
Аватар

Мнение от Palyo » 20 Юни 2005, 14:43

Eвала батка!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Hristo » 20 Юни 2005, 15:44

мерси!