е36 относно обезвъздушаване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
е36 относно обезвъздушаване
така колеги интересуваме следното колата ми е 316-ка м40 двигателя та .... наливам и антифриз там сичко както тряя обезваздушавам я духа си топло но колата като работи на място на празен ход и парното започва да духа по хладно някой ако може да ми помогне ... това нещо аз лично го оправям като пълня разширителя до горе и спира да истива но съм почти сигурен че не е хубаво на пълен разширител да карам
10х предварително ... поздрави.

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Re: е36 относно обезвъздушаване
Водната помпа вероятно не ти прави нужния дебит и затова в оборот има топло, а на тихи обороти не смогва да раздвижи антифриза качествено 

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз мисля като колегата Hristo че проблема е в помпата.А преди да започнеш тези интервенции имаше ли го този проблем?
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
а може и да има още въздух в системата и да ти прави възглавница някъде.пробвай пак да обезвъздушиш и ако не излиза въздух май отиваш но помпа.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Наистина е възможно да е останал малко въздух в системата!Обезвъздушаването на Е36 обикновенно не става от веднъж.Обезвъздуши още веднъж,като при това спри така,че предницата на колата да е на по-високо от задницата (така въздухът бяга напред към радиатора).при тая операция-врътката на парното да е на макс
Преплъзваща турбина на водна помпа се проявява при по-високи обороти,но пък ако има счупени витла,то тогава проблемите идват точно при ниските обороти.Ако не си сменял водната помпа и не знаеш в какво състояние е,препоръчително е да я извадиш и при необходимост смениш
Въпреки всичко обаче,напълно нормално е при празен ход на мотора,парното да духа по-хладно,особено на 4-та степен-щото дебита през радиатора на парното е по-нисък

Въпреки всичко обаче,напълно нормално е при празен ход на мотора,парното да духа по-хладно,особено на 4-та степен-щото дебита през радиатора на парното е по-нисък

5 мнения
• Страница 1 от 1