Еба.и и лекарите и медицинските сестри
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри
има още една каста доктори ,ма треа да си много добър за тоя номер....!
бачкат за мизерни заплати тука и не взимат на ръка. и като стане отпуската и драсне до италия или швейцария и за две седмици направи операции и земе пари като за 2г напред и си дойде пак. познавам такъв и има човека и е добър и му дреме на капата! ясно ,че тва нас не ни топли ,ма той си е намерил решението! има един основен момент в целата схема-треа да е добър наистина ,за да му дадат да реже там.
има още нещо интересно. отиват млади доктори ,бачкат примерно в пирогов и след 1-2г драсват ,щото са се научили и където и да отиде като каже къде е работил и какво и го зимат на мига....
има ефективен начин и той е с моркова и пръчката! ма не требва нито моркова да е малък ,нито пръчката да е много голема ,ма наще управници не умеят да различат нещата...
бачкат за мизерни заплати тука и не взимат на ръка. и като стане отпуската и драсне до италия или швейцария и за две седмици направи операции и земе пари като за 2г напред и си дойде пак. познавам такъв и има човека и е добър и му дреме на капата! ясно ,че тва нас не ни топли ,ма той си е намерил решението! има един основен момент в целата схема-треа да е добър наистина ,за да му дадат да реже там.
има още нещо интересно. отиват млади доктори ,бачкат примерно в пирогов и след 1-2г драсват ,щото са се научили и където и да отиде като каже къде е работил и какво и го зимат на мига....
има ефективен начин и той е с моркова и пръчката! ма не требва нито моркова да е малък ,нито пръчката да е много голема ,ма наще управници не умеят да различат нещата...
Е.Димитров написа:Ти колега очевидно четеш отгоре отгоре и бързаш да напишеш отговор
Ще си позволя да не се съглася с теб

Е.Димитров написа:ЕДНА година обикалях по лекари,да не мислиш че сам ходил само при личната,до такава степен се бях вманиачил на тема лекари ,че видех ли кабинет-там съм,излишно е да казвам колко пари съм дал само за безполезните прегледи,изследвания и тн.
Еми кво значи тва? Много ниско КПД! Върхът е интернет-базираната ти самоинициатива за ЯМР! Може би единственото по-крайно решение би било да идеш на врачка!

Е.Димитров написа:аз съм възможно най-позитивния човек в тоя форум
Подозирам, че имаш и най-хубавото БМВ и най-големия ХХХ в целия форум!

Но няма да ти развалям кефа и ще те оставя сам да се похвалиш

Не те познавам, но на база постовете ти във форума дълбоко се съмнявам, че си от най-позитивните хора

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Имам най-хубавата...тойота във форума,БМВ то ми не е толкова хубаво,
за пи*шката не я обсъждам с мъже-въпреки интереса ти,ще те разочаровам,не съм от твоята страна на тротоара,
На врачки не ходя,може би защото не съм като теб и не се движа в подобни социални кръгове обитавани от врачки и магьосници...
А ще се изумиш колко литература може да намериш в интернет...различни страници от този форум,който въпреки че има доста интересни неща,не би могъл да ти даде всички отговори които търсиш...
на последно място мога да ти кажа че дадени мнения,не определят позитивните виждания на даден индивид за живота,те изразяват само субективната действителност,колкото и позитивен човек да си,ако газиш в лайна,това няма да те накара да кажеш че лайната всъщност са рози,а мириса "божествен аромат",всъщност ти си далеч по-негативен човек от който и да е било,защото имаш най-негативните мнения за заобикалящите те хора,не виждаш по далеч от представите на майка ти и баща ти за заобикалящата те среда...чакай че почнах с психологичния ти портрет...а ти може би нямаш възможност после да ми платиш
за пи*шката не я обсъждам с мъже-въпреки интереса ти,ще те разочаровам,не съм от твоята страна на тротоара,
На врачки не ходя,може би защото не съм като теб и не се движа в подобни социални кръгове обитавани от врачки и магьосници...
А ще се изумиш колко литература може да намериш в интернет...различни страници от този форум,който въпреки че има доста интересни неща,не би могъл да ти даде всички отговори които търсиш...
на последно място мога да ти кажа че дадени мнения,не определят позитивните виждания на даден индивид за живота,те изразяват само субективната действителност,колкото и позитивен човек да си,ако газиш в лайна,това няма да те накара да кажеш че лайната всъщност са рози,а мириса "божествен аромат",всъщност ти си далеч по-негативен човек от който и да е било,защото имаш най-негативните мнения за заобикалящите те хора,не виждаш по далеч от представите на майка ти и баща ти за заобикалящата те среда...чакай че почнах с психологичния ти портрет...а ти може би нямаш възможност после да ми платиш

Е.Димитров написа:Имам най-хубавата...тойота във форума,БМВ то ми не е толкова хубаво,
Бе разбрахме, че си събрал всичко най-хубаво в твоята светла личност!

Аз нямах предвид "пи*шката" и не знам що за тва се сети

Интересно как не ме познаваш, пък познаваш социалните ми кръгове

И колкото и литература да има в нета, аз като по-прост и все още работещ на пишеща машина, предпочитам да отида на специалист, а не да се правя на такъв

Е.Димитров написа:дадени мнения,не определят позитивните виждания на даден индивид за живота
Изрично отбелязах, че не те познавам и преценката ми е изцяло на базата на постовете ти

Е.Димитров написа:колкото и позитивен човек да си,ако газиш в лайна,това няма да те накара да кажеш че лайната всъщност са рози,а мириса "божествен аромат"
Така е, но позитивистът би се похвалил как е заобиколил "лайната" и е продължил напред

Докато негативистът би напсувал целия свят за това, че на пътя му някой бил оставил "лайна" (дори да ги е заобиколил)

Е.Димитров написа:чакай че почнах с психологичния ти портрет...а ти може би нямаш възможност после да ми платиш
Човече, с тия психологични портрети, които рисуваш - кажи ми моля ти се, че си психиатър, защото другата опция ме плаши

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Човече, с тия психологични портрети, които рисуваш - кажи ми моля ти се, че си психиатър, защото другата опция ме плаши
Няма да се плашиш, психотерапията напредва с всеки изминал ден

Аз лично си плащам осигуровки за да получа качествено лечение, а не да заобикалям някакви екскременти с бели манти, които карат коли за по 50-100 к и все реват, че били онеправдани. Не визирам лекарите в Пирогов, там наистина всемат смешни пари за това което правят, но като цяло в другите болници е ужас.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:flame написа:Човече, с тия психологични портрети, които рисуваш - кажи ми моля ти се, че си психиатър, защото другата опция ме плаши
Няма да се плашиш, психотерапията напредва с всеки изминал ден![]()
Може би има надежда за теб
Психологическият портрет, който рисува колегата е много реалистичен, за разлика от твоите общи приказки по темата
Започнах да се съмнявам да не би и ти да си от същата клиника като колегата Димитров...

saleen написа:flame написа:Аз лично си плащам осигуровки за да получа качествено лечение, а не да заобикалям някакви екскременти с бели манти, които карат коли за по 50-100 к и все реват, че били онеправдани. Не визирам лекарите в Пирогов, там наистина всемат смешни пари за това което правят, но като цяло в другите болници е ужас.
Ми освен 2 неща да ти кажа:
- За три и шейсе осигуровки, които плащаш, надявам се не очакваш лечение за хиляди левове и ВИП отношение
- Да си станал лекар - и ти може би щеше да караш кола за 50-100к
И още 2:
- Всички на тоя свят, които са по-напред от нас са боклуци - НЕЗАВИСИМО ДАЛИ УПРАЖНЯВАТ НАЙ-ХУМАННАТА ПРОФЕСИЯ НА СВЕТА!
- Гроздето е кисело - при някои от време на време, при някои - особено често
- Ние сме най-великите, най-умните, най-способните, най-красивите, най-усърдните - и това, че сме пълни неудачници в живота е само защото няма кой да оцени таланта ни!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:- За три и шейсе осигуровки, които плащаш, надявам се не очакваш лечение за хиляди левове и ВИП отношение
Откъде пък черпиш информация какви осигуровки си внасям?! Доста над твоята цифра са и да чукна на дърво, от повече от 2 години не ми се е налагало да ползвам здравни услуги.
flame написа:Да си станал лекар - и ти може би щеше да караш кола за 50-100к
Вероятно- с по 1-2 бона рушвети не е проблем човек да си купи и по- скъпа кола
flame написа:НЕЗАВИСИМО ДАЛИ УПРАЖНЯВАТ НАЙ-ХУМАННАТА ПРОФЕСИЯ НА СВЕТА!
Е това пък само някой заблуден медик може да го изръси.Ако бяха толкова розови нещата едва ли щеше да я има тази тема, а също и тази статия: http://www.dnes.bg/crime/2009/10/20/zad ... orti.79486
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
дали са три и шейсет или 20 лева-няма никакво значение,за 3 и 60 ми се е наложило един път да посетя лекар,където нямаше никакъв резултат(отделно потребителска такса),после само по часни лекари,а освен това не си забелязъл изглежда че те приема даденият лекар за 3,60,и после те кани най-учтиво в часния си кабинет 2 пъти седмично за некакви си 35 лева за 10 минути,където само констатира че все още си жив и да заповядаш в срада отново.
Не излизай с клишета за гроздето и тн. глупотевини,това е толкова изтъркано и тъпо,че единствено се цитира от хора дето живота им е помия,я отиди в швейцария и изтъкни тези глупости там,ако се смяташ за нисшо същество дето трябва само да живурка,ако си свикнал да те мамят разни олигофрении който ти каже-давай-даваш и скачай-скачаш,тогава тази твоя психология важи,но аз съм човек който не би се примирил с подобни ситуации и за това моето мнение е такова за така наречените лечители.
Не излизай с клишета за гроздето и тн. глупотевини,това е толкова изтъркано и тъпо,че единствено се цитира от хора дето живота им е помия,я отиди в швейцария и изтъкни тези глупости там,ако се смяташ за нисшо същество дето трябва само да живурка,ако си свикнал да те мамят разни олигофрении който ти каже-давай-даваш и скачай-скачаш,тогава тази твоя психология важи,но аз съм човек който не би се примирил с подобни ситуации и за това моето мнение е такова за така наречените лечители.
saleen написа:flame написа:- За три и шейсе осигуровки, които плащаш, надявам се не очакваш лечение за хиляди левове и ВИП отношение
Откъде пък черпиш информация какви осигуровки си внасям?! Доста над твоята цифра са и да чукна на дърво, от повече от 2 години не ми се е налагало да ползвам здравни услуги.
Това беше неква стандартна цифра за осигуровки - оттам я изкарах, иначе наистина не знам колко са ти осигуровките.

Никога не бих се правил на врачка (като теб в случая - "Доста над твоята цифра са") и да говоря неща, които само мога да предполагам. Щото бих се изложил

Но, ти си човек на който не може да не му се вярва - говориш само смислени неща, подкрепени със солидни факти, никога на инат, когато не си прав признаваш.

Така че приемам без да споря, че твоите осигуровки са доста над моите

saleen написа:flame написа:Да си станал лекар - и ти може би щеше да караш кола за 50-100к
Вероятно- с по 1-2 бона рушвети не е проблем човек да си купи и по- скъпа кола
Специално за теб копи/пествам от предния ми пост:
- Гроздето е кисело - при някои от време на време, при някои - особено често
- Ние сме най-великите, най-умните, най-способните, най-красивите, най-усърдните - и това, че сме пълни неудачници в живота е само защото няма кой да оцени таланта ни!
saleen написа:flame написа:НЕЗАВИСИМО ДАЛИ УПРАЖНЯВАТ НАЙ-ХУМАННАТА ПРОФЕСИЯ НА СВЕТА!
Е това пък само някой заблуден медик може да го изръси.Ако бяха толкова розови нещата едва ли щеше да я има тази тема, не мислиш ли?! Работата на един пожарникар, на един спасител, на учителя не е ли също толкова хуманнна?
Значи според теб работата на медика не е най-хуманната на света?

Ти колко пъти през живота си ходиш на лекар и колко пъти - на пожарникар?

Колега, моля ти се кажи ми, че пишеш на инат, защото с тия психологически портрети и очевадни небивалици наистина се сещам за клиниката...
Е.Димитров написа:изглежда че те приема даденият лекар за 3,60,и после те кани най-учтиво в часния си кабинет 2 пъти седмично за некакви си 35 лева за 10 минути,където само констатира че все още си жив и да заповядаш в срада отново.
Бе кво да ти кажа - прав си

Е.Димитров написа:ако си свикнал да те мамят разни олигофрении който ти каже-давай-даваш и скачай-скачаш,тогава тази твоя психология важи,но аз съм човек който не би се примирил с подобни ситуации и за това моето мнение е такова за така наречените лечители.
Под това бих се подписал с 2 ръце, но не за лекарите, а за врачките и баячките

И аз лично не се примирявам разбира се!

А за теб при това твърдение се учудвам, че не си успял да си уредиш ЯМР за по-малко от 600 лева и за по-малко от 6 месеца

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колега flame ,ти думата "хуманизъм" знаеш ли от къде произлиза???
Хуманизмът в най-общ смисъл е проява на любов към човека, човеколюбие, човечност и т.н. От понятието произхождат понятия като хуманитаристика, хуманни науки, хуманност.
Къде в горепосочените хиляди примери видя човечност,човеколубие и любов към човека,защото в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления" а ти като пациент си една ходеща сума пари,аз разбира се нямам нищо против това да дам пари на лекар,но и той да знае как да ми помогне,вече в друга тема написах за случай със шефката ми,която падна със ски,е тука ,след ходене на горе на долу и изчуроликаха сумата от около 20к лева,отиде в австрия в една клиника точно за подобни травми и там лечението и излезе...4к евро,и със сигурност далеч по-комфортно и качествено,да не казвак колко "човечно" и "човеколюбиво" беше от страна на лекарите да поискат 4к лева за човек болен от рак,с облъчването му прогориха хранопровода и за няколко дена почина...или пък как един професор взе от приятели 5к лева за операция на брата на едно момче ,където имаше рак в мозъка...и нямаше спасение,е доктора видя шанс да вземе 5к лева и момчето почина на масата,в съда доктора каза че е извършил операцията с опознавателна цел и също сподели че пара не е взимал...естесвено бе оправдан...
Мен ми се струва че си нек'в дечко на 10-13 годинки с тея мисли
Хуманизмът в най-общ смисъл е проява на любов към човека, човеколюбие, човечност и т.н. От понятието произхождат понятия като хуманитаристика, хуманни науки, хуманност.
Къде в горепосочените хиляди примери видя човечност,човеколубие и любов към човека,защото в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления" а ти като пациент си една ходеща сума пари,аз разбира се нямам нищо против това да дам пари на лекар,но и той да знае как да ми помогне,вече в друга тема написах за случай със шефката ми,която падна със ски,е тука ,след ходене на горе на долу и изчуроликаха сумата от около 20к лева,отиде в австрия в една клиника точно за подобни травми и там лечението и излезе...4к евро,и със сигурност далеч по-комфортно и качествено,да не казвак колко "човечно" и "човеколюбиво" беше от страна на лекарите да поискат 4к лева за човек болен от рак,с облъчването му прогориха хранопровода и за няколко дена почина...или пък как един професор взе от приятели 5к лева за операция на брата на едно момче ,където имаше рак в мозъка...и нямаше спасение,е доктора видя шанс да вземе 5к лева и момчето почина на масата,в съда доктора каза че е извършил операцията с опознавателна цел и също сподели че пара не е взимал...естесвено бе оправдан...
Мен ми се струва че си нек'в дечко на 10-13 годинки с тея мисли
Е.Димитров написа:Хуманизмът в най-общ смисъл е проява на любов към човека, човеколюбие, човечност и т.н. От понятието произхождат понятия като хуманитаристика, хуманни науки, хуманност.
Е ти да не би да искаш да кажеш, че да помогнеш на човек да оживее и да оздравее не е проява на човечност?!

Е.Димитров написа:в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления"
Ти лекинко не се ли поуля малко много?

Е.Димитров написа:нямам нищо против това да дам пари на лекар,но и той да знае как да ми помогне
Случайно да си чувал, че и най-добрите лекари правят грешки? Че и най-добрите футболисти изпускат дузпи?
Или викаш - първо да видиш резултата от лечението, пък после да платиш (като не забравяш да се пазариш разбира се) - те такава е практиката в целия цивилизован свят! Само в папуаските държави лекарите вземат пари още в началото!
Е.Димитров написа:Мен ми се струва че си нек'в дечко на 10-13 годинки с тея мисли
Бе да'ам, може и да си прав

В такъв случай ще съм дечко на 10-13 години, който урежда безплатен ядрено-магнитен резонанс за 1 седмица (вместо за 600 лева / 6 месеца)

Ма нищо де, ти си пич на място и нищо не ти требе - даже и примера на некой, който е направил нещо по-добре от теб

- saleen
- старши ентусиаст
-
flame написа:Значи според теб работата на медика не е най-хуманната на света?
Не колега, не и у нас! В България това е БИЗНЕС, най-доходният след наркотиците. Един талантлив лекар, който си обича работата и помага на хората винаги ще има пари, защото хората са щедри, когато остават доволни и този човек им е помогнал и са му признателни. Но уви, такива медици са рядкост, останалите дерат къде полулегално, къде незаконно кожите на хората и трупат пари от болката им без да им помагат, това са най- долната порода човешка измет и не заслужават дори и ветеринари да бъдат (впрочем чувал съм мнения, че ветеринарните лекари се отнасят със много по- голямо внимание и грижа към своите пациенти, отколкото "хуманните"...ама това е много голяма тема, не ми се обсъжда..)
saleen написа:flame написа:Значи според теб работата на медика не е най-хуманната на света?
Не колега, не и у нас! В България това е БИЗНЕС, най-доходният след наркотиците. Един талантлив лекар, който си обича работата и помага на хората винаги ще има пари, защото хората са щедри, когато остават доволни и този човек им е помогнал и са му признателни. Но уви, такива медици са рядкост, останалите дерат къде полулегално, къде незаконно кожите на хората и трупат пари от болката им без да им помагат, това са най- долната порода човешка измет и не заслужават дори и ветеринари да бъдат (впрочем чувал съм мнения, че ветеринарните лекари се отнасят със много по- голямо внимание и грижа към своите пациенти, отколкото "хуманните"...ама това е много голяма тема, не ми се обсъжда..)
Колега, "бизнес" означава "работа". И работата на лекарите е да речем да въртят скалпела - с това си вадят хляба.
Е какво - да се срамуват, че получават пари за честно положения от тях труд ли? Още повече ако са спасили нечий живот или здраве?
Самото споменаване на "наркотрафик" и "медицина" в едно и също изречение е една голяма излагация, поне според мен.
"Щедростта", колега, датира от времето на комунизма - тогава имаше само държавни болници, нямаше частни практики, заплатите бяха еднакви и при успешна операция дядото носеше едно прасенце или агънце в знак на благодарност. Сега вече сме в условията на капитализъм - добрите лекари си знаят цената и получават много големи възнаграждения. Просто агънцето е заменено с двойно повече пари за една операция примерно. И парите се получават предварително. Трудът на лекарите се определя от положените усилия, а не от постигнатия резултат - така е във всички развити западноевропейски държави. И ТАМ ИМА ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ, И ТАМ УМИРАТ ПАЦИЕНТИ, НО ХОРАТА ВИНАГИ ПЛАЩАТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО И ЦЕНЯТ ТРУДА НА ЛЕКАРИТЕ! НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТА!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Да ,ама залекарска грешка по света се лежи в пандиза,а тука си отварят частни кабинети,знаеш ли че в България няма статистика на жертви на лекарска небрежност,за което от европата ни корят и изискват да се направи каталог,тук няма такава статистика...щото лекарите не грешат бре,като едно време фелшерите,оправданието било че "бог дал-бог взел" и за това още от едно време хората викали ветеринарни лекари,защото били по-отговорни към животните(я си представи някой състезателен кон да опъне петалата и доктора да се позове на Бог-веднага са го пребили доктора)
Е.Димитров написа:
в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления"
--------------
------------
Хич не съм се поулял,даже меко го написах,излез си от лабораторииката дето обитаваш и отиди до медицинска академия,веднага ще дочуеш от странични хора как се искат пари,самият аз съм свидетел една жена как беше настанена и после,поради липса на пари да си плати за "избор на екип"(само между един екип може да избереш) ,след 3 дена в болница и без никакви интервенции я изписаха,а една друга по светната жена още с постъпването плати и в списака за операции на другия ден беше първа,та тая жена питаше"ма как така,аз дори нямам изследвания"-автор е д-р Начев в МА
Е.Димитров написа:
в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления"
--------------
------------
Хич не съм се поулял,даже меко го написах,излез си от лабораторииката дето обитаваш и отиди до медицинска академия,веднага ще дочуеш от странични хора как се искат пари,самият аз съм свидетел една жена как беше настанена и после,поради липса на пари да си плати за "избор на екип"(само между един екип може да избереш) ,след 3 дена в болница и без никакви интервенции я изписаха,а една друга по светната жена още с постъпването плати и в списака за операции на другия ден беше първа,та тая жена питаше"ма как така,аз дори нямам изследвания"-автор е д-р Начев в МА