Проблем сериозен - почна да трака
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Проблем сериозен - почна да трака
Колега кошницата нещо и стана
направо до валериян ме докара
... Смених 6бр. Дюзи с нови и колата падна доста нагар в 1-ви цилиндър и почна да трака като трактор, плакнахме какво ли не правихме само намали тракането, свалих най-накрая главата смених, всички вериги, успокойтели, гарнитури, всичко почистихме, главата се шлайфа смениха и се 3 клапана и всички гумички, смених повдигачите, и продължава и маслото и филтрите са нови направо вече ми идва да се гръмна. Дайте някаква идея ? На диагностика нищо не казва абсолютно всичко е в норми даже казаха нова кола не в толкова добри стойности, но продължава да чука и съм пред нервна криза вече???

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Re: Проблем сериозен :(
бобка и ти у един филм си се вкарал братко, с оригналния софт ли е колата, или е чипната да бега много
аз като ти казвам че за тебе требва некоя бензинова, да и взимаш сполучливо здравето ..:Р

аз като ти казвам че за тебе требва некоя бензинова, да и взимаш сполучливо здравето ..:Р
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Боби като е паднало нагар, с този нагар ли я запалихте в цилиндъра? Съмнява ме, че (ако е така) от нагара е подбила буталото... Следи от удъри по буталото след като сте я отваряли после за смяна на клапаните имаше ли, удряли клапани имаше ли...? Обикновенно се подбива в ушите на буталото където е набит буталния болт и се получава хлабина и после тракане... може и в полата на буталото и в челото да се подбие също...може и в биелата и буталния болт където лагерува.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bobih
- младши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:Боби като е паднало нагар, с този нагар ли я запалихте в цилиндъра? Съмнява ме, че (ако е така) от нагара е подбила буталото... Следи от удъри по буталото след като сте я отваряли после за смяна на клапаните имаше ли, удряли клапани имаше ли...? Обикновенно се подбива в ушите на буталото където е набит буталния болт и се получава хлабина и после тракане... може и в полата на буталото и в челото да се подбие също...може и в биелата и буталния болт където лагерува.
Дам запалихме я и почна да чука ...Следи нямаше, имаше само 3 изкривени клапана, който са сменени всичко е наред, но продължава да чука.

- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
колега здравеи,прочетох какво ти се е случило и реших че може да е от полза,аз не разбирам много от мотори особено дизел ама абсолутно същата работа се получи тука на един приятел на баварката му само дето е 320-comman real-мотора 150 к.с 2003г модел.на него му се получи същия проблем,още със паленето и затрака,момчето вдигна ръце от пишман маистори и закара колата в оторизиран сервиз на BMW,там сменяли биелни,основни лагери,биели,и за всеки случаи стръгнаха и вала и колата се оправи,сега няма проблем,не че ти казвам-от това е,ама да споделя дано да помогна
успех.

- bobih
- младши ентусиаст
-
Мерси колега тука майстора намерил друг вариянт и утре ще го тества, ако не стане вече сменям биелите и дано се оправи защото няма друго какво да се смени!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
bobih написа:Дам запалихме я и почна да чука ...Следи нямаше, имаше само 3 изкривени клапана, който са сменени всичко е наред, но продължава да чука.
Боби щом клапаните са криви.... те са ударили в буталото, а то е алуминиева сплав, съответно само то е подало... Няма начин да не си личи, и ако е блъскало много, ако е деформирано чак тогава е подбито и надолу лагерите... съмнява ме, че странично, полата му се е подбила и от там ти хлопа
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
Боби,че ти какво направи та криви клапани?
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
kotak написа:Боби,че ти какво направи та криви клапани?
И аз тва се чудя

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем сериозен - почна да трака
Ами нагара или е останал върху буталото и е ударило в главата, или е останал на клапаните и те са останали отворени и...
- krasi76
- Потребител
-
- Кара: '99 BMW 525 TDS
Не че нещо разбирам....
Но мойта яко тракаше. Смениха и демпфера и заспа!
Успех!
Но мойта яко тракаше. Смениха и демпфера и заспа!

Успех!
525 TDS
здравеите имам подобен проблем колата трака яко в ниски обороти а диагностиката не показа ништо иначе пали нормално и варви, ако някой има някакви иде от какво може да баде ще бада много благодарен!!!!
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
От къде идва шумът?
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
525kombi написа:здравеите имам подобен проблем колата трака яко в ниски обороти а диагностиката не показа ништо иначе пали нормално и варви, ако някой има някакви иде от какво може да баде ще бада много благодарен!!!!
виж демпферната шайба!
Боби,на тая кола нещо не и върви,все некви яки бонуси.......не е момента,ама защо не послушаш онова момче с метанa и не си вземеш една бензинка ,та да се видиш у кола и у пара

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
колега и аз така преди време от удар по клапани на дизелка същата марка рециклирах мотора само бутала не смених и биели но всичко останало подмених по мотора и след като запалих чукаше яко и ми беше задрала бутало точно както казва LUCIFER'S долу в полите(колата не спира да върви но яко дразни
) така,че може и това да е което е кофти.Дано не е това

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2