В ''полицейско положение'' ли са пътищата ни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пречи или помага на движението усиленото присъствие на КАТ по пътищата?

Пречи
33
28%
Помага
55
46%
Създава предпоставки за ПТП
10
8%
Създава предпоставки за задръстване
21
18%

Общо гласове : 119
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: В ''полицейско положение'' ли са пътищата ни?

Мнение от Benedetto » 20 Окт 2009, 15:51

ivan. написа:Родния ни КАТ за какво работи:
-за лични интереси:
..

Камери му е майката.
Личен пример. Лятото се прибирам от Германия с кола. Преди няколко дни получавам честитка - на ограничение 80км, съм карал със 101. Резултат: -61 евра :banghead:

А иначе нито една патрулка не видях. Пътуването мина спокойно и безметежно. :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Окт 2009, 16:05

Benedetto написа:Камери му е майката.

:yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Окт 2009, 16:30

Да така е за камерите, ама нека 4 лентов път да не е с ограничение 60 и там да са наблъскани камери :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Окт 2009, 16:48

Ами лятото на петолъчката ако не беше регулирането на движението просто не можеш да влезеш в потока за морето, един тир човека го заеба на кръговото, щото се пищиса :mhihi: Също така при катастрофи не може без регулиране на трафика, най- малкото могат да се натресат и други коли....Пък и предвид на това, че едва ли не държат полицаите отговорни за безумията на пътя :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Окт 2009, 18:32

Aз гласувах "пречи", защото:
1. Не обичам рутинни проверки, дразнят ме. И ме дразни просташкото отношение на някои полицаи (не на всички, в никакъв случай), виждал съм и много възпитани полицаи, които просто си вършат работата. В повечето случаи е загуба на време... и на двама ни. Нямам нищо против обаче присъствието им в Ст.град и в жилищни райони с училища и детски градини, но поне да спират за нарушения, а не за забавление. Няколко пъти са ме спирали и зад мен се появява някъв рейсър с мръсна газ... питам ги "що не го спряхте?"... те..."ще си намери майстора!"... пълни простотии.

2. КАТ извън градовете не мисля че помагат на трафика, даже напротив... изключвам пътя за морето, защото го познавам добре и знам какво се случва там... всяко селинджър на бърза кола компенсира малка пишка с юркане. Докато по повечето пътища седят нарочно на знаци, които нямат място там. Примерно на перфектен път останал знам 40 от времето, когато е бил в ремонт и се използва за цедилка. Пример: Стара Загора (и не само)

3. Вчера ми изкараха акъла... изпреварвах някаква кола и в един момент палка по средата на пътя... почти се изправих на емблема... и оня ми маха с пръст, че не се отнася за мен, а за другата кола... ми спри го нормално бе човек, излишен стрес не е полезен никому... Просто беше безумно...

-------------
Много се радвам като регулират кръстовища, поклон за тези които си вършат съвестно работата.
Като казвам полицаи, имам предвид КАТ-аджии, не мога да кажа нищо за работата на полицаите и се надявам да не се налага излишно общуване с тези среди ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dare__devil » 21 Окт 2009, 14:59

Помагат!
По-добре кофти контрол и проверки за щяло и нещяло отколкото анархия.
По-добре рушвети и хора назад с парите отколкото никакво наказание.
Все по-рядко се заяждат за глупости, все по-често попадам на услужливи момчета...
Дано не съм имал късмет просто :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Окт 2009, 15:18

dare__devil написа:Помагат!
По-добре кофти контрол и проверки за щяло и нещяло отколкото анархия.
По-добре рушвети и хора назад с парите отколкото никакво наказание.
Все по-рядко се заяждат за глупости, все по-често попадам на услужливи момчета...
Дано не съм имал късмет просто :dunno:

Съгласен!
И книжката са ми зимали и имало защо и сега не им се сърдя,а и да им се сърдя едва ли да бяха ми я върнали! :mhihi:
НО!Скритите мишоци зад някой храст с цел хранилка до безумен знак наистина изнервят обстановката и бъркат в джоба! :twisted:
Както се казва има мърша навсякаде,а в полицията и кат още повече! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 21 Окт 2009, 15:27

saleen написа:Ами лятото на петолъчката ако не беше регулирането на движението просто не можеш да влезеш в потока за морето, един тир човека го заеба на кръговото, щото се пищиса :mhihi: Също така при катастрофи не може без регулиране на трафика, най- малкото могат да се натресат и други коли....Пък и предвид на това, че едва ли не държат полицаите отговорни за безумията на пътя :roll:

Ти говориш за екстремни ситуации - тогава си играе ролята човешкия фактор (щом няма сфетофар :twisted: ).

И да - отговорни за безумията на пътя. Най малкото всеки джигит знае, че законите на вАжат за него срещу 30-50 кинта :banghead:

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Окт 2009, 18:25

liloff написа:Aз гласувах "пречи", защото:
1. Не обичам рутинни проверки, дразнят ме. И ме дразни просташкото отношение на някои полицаи (не на всички, в никакъв случай), виждал съм и много възпитани полицаи, които просто си вършат работата. В повечето случаи е загуба на време... и на двама ни. Нямам нищо против обаче присъствието им в Ст.град и в жилищни райони с училища и детски градини, но поне да спират за нарушения, а не за забавление. Няколко пъти са ме спирали и зад мен се появява някъв рейсър с мръсна газ... питам ги "що не го спряхте?"... те..."ще си намери майстора!"... пълни простотии.

2. КАТ извън градовете не мисля че помагат на трафика, даже напротив... изключвам пътя за морето, защото го познавам добре и знам какво се случва там... всяко селинджър на бърза кола компенсира малка пишка с юркане. Докато по повечето пътища седят нарочно на знаци, които нямат място там. Примерно на перфектен път останал знам 40 от времето, когато е бил в ремонт и се използва за цедилка. Пример: Стара Загора (и не само)

3. Вчера ми изкараха акъла... изпреварвах някаква кола и в един момент палка по средата на пътя... почти се изправих на емблема... и оня ми маха с пръст, че не се отнася за мен, а за другата кола... ми спри го нормално бе човек, излишен стрес не е полезен никому... Просто беше безумно...

-------------
Много се радвам като регулират кръстовища, поклон за тези които си вършат съвестно работата.
Като казвам полицаи, имам предвид КАТ-аджии, не мога да кажа нищо за работата на полицаите и се надявам да не се налага излишно общуване с тези среди ;)

:yes:
Крият се като мишки по храстите до някое ограничение с тва кво помагат
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Окт 2009, 18:40

ivan. написа:Родния ни КАТ за какво работи:
-за лични интереси:
-за пълнене на хазната:
-за изнервяне на данъкоплатците;
Пускам темата въз основа на на пътуването ми от т.А до Т.б около 300км.
С напълно изрядна кола и документи,спазване на всички ограничения......26 патрула преброени.........12 спирания(без никаква причина),3 от които полицая пресича двете платна при интензивно движение за да ме спре :kuku:
Краен резултат от пътуването-нито един акт(нито един рушвет) ,но един час загубено време в преглед на документи.

Съгласен съм с теб, но реално погледнато кой обича проверките ? Това е все едно да обичаш да чакаш по 5 минути на светофар ? :dunno: Но защо не може да работи за намаляване на ПТП ? Естествено сега ще кажеш, че няма позва/файда и то наистина е така, но не са виновни катаджиите за това,а хората... защото като мине проверката, пак следва газ до долу.
Според мен проверки трябва да има и то много, но е редно да се оправят някои безумни ограничение на скоростта, то дори без проверки като видиш някакви безумни ограничения и се изнервяш. :dummy:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Окт 2009, 18:44

Само задръствания правят :mhihi:
Абе майтап, майтап....ама полудявам като се заточи някоя колона....едва, едва, едва.., разрешено изпреварването обаче никой не мърда. Кога мина напред, какво да видя? Отпред кара една патрулчица с 30км/ч и мъжагите отзад се точат, никой не смее да изпревари патрулката!
Да се чуди човек... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Окт 2009, 19:00

докато не излети покрай тях нещо скъпо и им отвее шапките....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Окт 2009, 19:29

Определено пречат !
За пример давам последното прибиране от феста в края на лятото. От Стара Загора до Карнобат патрулките бяха през километър и нищо не правеха просто си стояха ей така за присъствие, в следствие на което повечето пишман стресирани шофьори вместо с ограничението от 90 си карат с 60 щото видиш ли чичко полицай стои на пътя, на места като петолъчката полицаите бяха около 10, като колите минаваха с 30 покрай тях, аз вече се бях изнервил и си викам ей сега ще цепя през върбишкия нагоре та поне да изляза от върволицата но колите бяха толкова на гъсто че просто нямаше как да направя каквато и да е маневра в отбивката, която видях в последния момент заради голямата суматоха, в резултат на което, Боровец - Варна го направих 9 часа. Друг път когато съм минавал по този маршрут и е нямало толкова полиция (сеир) движението е било доста по гладко, подобна е ситуацията и по другите главни артерии така че само вреда от тях !

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:00

Icco написа:От Стара Загора до Карнобат патрулките бяха през километър и нищо не правеха просто си стояха ей така за присъствие, в следствие на което повечето пишман стресирани шофьори вместо с ограничението от 90 си карат с 60

Начи викаш по-добре да ти нямаше и всеки да можеше да си кара със 160! :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 22 Окт 2009, 10:26

най-добре сложете отговор "не пречи", а не "помага".

колкото до ПТП и това, че присъствието на КАТ го предпоставя... :kuku:
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата