Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
flame написа:Смятам, че всеки човек може да изживее пълноценно живота си без всичко - НО БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НЕ МОЖЕ! Ако греша нека някой ме поправи!
Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!![]()
Бих поздравил за принципната им позиция колегите, които вдигнат ръце от лекарите И СПРАТ ДА ХОДЯТ ПРИ ТЯХ за помощ. Останалите да прочетат отново горните редове.
Флеми, то принципно всеки има основание да се оплаква от всеки, но пак да ползва услугите му...без това да го прави лицемер.
И от енергото има недоволни, ама на свещ няма как да живеем в знак на протест, нали?
Нито пък на палатка...
И не, не може без всичко. Без много други неща не може, не само без лекари.
Мишел написа:И от енергото има недоволни, ама на свещ няма как да живеем в знак на протест, нали?
Ти ся не давай жокерчета! Току-виж някой колега провъзгласи касиерките на енергото за упражняващи по-хуманна професия!

И да, интересно ми е да чуя от колегите, които смятат, че медицината не е хуманна професия и лекарите са боклуци - КОЯ ПРОФЕСИЯ Е ПО-ХУМАННА ОТ МЕДИЦИНАТА?
Или може би няма такава - всички са боклуци, до един, независимо каква професия упражняват!

Аз лично няма да имам високо мнение (за да не използвам по-силни думи) за колегите, които плюят лекарите, но не могат да посочат по-хуманна професия от медицината.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
флейм ти май сериозно си мислиш,че в България не е случайност ако попаднеш на читав лекар?!Под лекар разбирам някой,който ще се отнесе с теб като лекар и без да нервничи ще ти обясни кое,какво,що.Лично аз не съм срещал такъв, с изключение на личния ми лекар,който ми е кумшия 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Хубава тема,но все пак да не се караме
По темата има лекари на който не им дреме,просто за тях си поредния,а ан тях им е омръзнал живота ( в общините са по зле
)
Аз по принцип съм патил и гледам с недоверие,но е факт,че като се разболея хода при тях просто подбирам по добре лекарите и не хода при всеки
Във всяко стадо има мърша,няма как иначе,просто в наще стада има повечко мършичка това е
По темата има лекари на който не им дреме,просто за тях си поредния,а ан тях им е омръзнал живота ( в общините са по зле

Аз по принцип съм патил и гледам с недоверие,но е факт,че като се разболея хода при тях просто подбирам по добре лекарите и не хода при всеки
Във всяко стадо има мърша,няма как иначе,просто в наще стада има повечко мършичка това е

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бих написал нещо много дълго, но няма смисъл да изпадаме в подобни спорове.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Пич маи ти си за доктор като гледам,кои ти каза че професията сама по себеси не е най-хуманната???Естествено че е,но факта че наще лекари 80% са пълни утрепки и в тях няма капка човечност не говори за никаква хуманност(говоря за целия медицински персонал)
Сигурно в всяка 1 болница истинските хора се броят на пръстите на едната ти ръка.
Сигурно в всяка 1 болница истинските хора се броят на пръстите на едната ти ръка.
magareto_yori написа:флейм ти май сериозно си мислиш,че в България не е случайност ако попаднеш на читав лекар?!Под лекар разбирам някой,който ще се отнесе с теб като лекар и без да нервничи ще ти обясни кое,какво,що.Лично аз не съм срещал такъв, с изключение на личния ми лекар,който ми е кумшия
Поначало имам доверие на лекарите.
Ако нямам - въобще не бих ги търсил.
Противното би означавало примерно да съм расист и да ходя в циганската махала

Да имам доверие обаче не означава "сляпа вяра"

Scott написа:Аз по принцип съм патил и гледам с недоверие,но е факт,че като се разболея хода при тях просто подбирам по добре лекарите и не хода при всеки

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
е добре де,нормално ли е да ги обикаляш като цветарка докато намериш некой да ти свърши работа.Ако си с настинка Ок,ама ако е нещо по-сериозно кво става
Поредната лекарска грешка.Много ми хареса това изказване,че всички стада имат мърша,просто нашите наистина са с повечко 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Много уважавам тази професия и хората, които я упражняват. Съвсем малко сблъсъци съм имала с лекари, болници, лечения и пр. и от всички съм оставала с добро впечатление. Няма по-благородна и хуманна професия. Не знам колегите тук за каква мърша и прочие говорят... явно аз не съм имала допир с такива лекари... Не знам, не мога да си представя да учиш толкова много, а следването е доста тежко доколкото знам, да полагаш клетва и после
Скоро на среща на випуска от техникума разбрах, че един от най-добрите техничари в курса е станал лекар
Едва повярвах, но ми стана едно такова... особено мило
Много е възможно мнението ми да е ... идеалистично, но такова и искам да си остане...и лекар да не видя 
Още нещо се сетих, скоро ходих при личния ми лекар в една поликлиника да си правя медицинско... и... тъжно, тъжноооо, да се работи в такава мизерия, кабинета беше
а човека толкова внимателен и отзивчив /погледах малко как се държи с бабките там, докато чаках.../

Скоро на среща на випуска от техникума разбрах, че един от най-добрите техничари в курса е станал лекар

Още нещо се сетих, скоро ходих при личния ми лекар в една поликлиника да си правя медицинско... и... тъжно, тъжноооо, да се работи в такава мизерия, кабинета беше

Последна промяна Apassionata на 21 Окт 2009, 20:39, променена общо 1 път
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Смятам, че всеки човек може да изживее пълноценно живота си без всичко - НО БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НЕ МОЖЕ! Ако греша нека някой ме поправи!
Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!![]()
Бих поздравил за принципната им позиция колегите, които вдигнат ръце от лекарите И СПРАТ ДА ХОДЯТ ПРИ ТЯХ за помощ. Останалите да прочетат отново горните редове.
Предлагам дружно всички хора по света да спрат да плащат откуп за отвлечен свой близък! Изключително лицемерно е да им даваме пари срещу живота и здравето на наши близки, а после да ги плюем! В крайна сметка никой не ни кара да им плащаме, имаме свещеното правото на избор!
П.П. Всяка прилика между описаната ситуация и искането на пари от лекар за да спаси нечии живот е случайна.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
по темата...! без много емоции...
понеже хората,които обвиняват всички лекари в бездушие идвата примери от семействата си или казват ,че не сме се сблъсквали...!
ето и моето мнение! познавам изключително добре работата в болниците и начина на лекуване,изкарване на пари,взимане на пари от касата,заради тъпите закони и пречки,които са създадени от законотворците без да съм лекар! в частност познавам работата в няколко софийски болници.
да вярно е ,че има лекари ,които изкарват по.....неморален път пари от пациентите. те ,обаче не са болшинството! в спешните болници,каквато е пирогов лекуват без оглед на цвят,пол,религия,бандит ли си,сгазил ли си току що три деца или си убил бременна и са те докарали,или си некъв известен! просто влизаш и те почват. и повечето лекуват и то в ужасни условия и без елементарни помощни средства! в пирогов има читава апаратура от около година насам почна да влиза. до преди пет години нямаха климатици и хирурга се пържи на лампата над операционната или гони муха ,влязла да кацне на раната през мрежата на прозореца! тва работят и така работят тези хора. да-има мърша! има гадове! и те не са тези,които са взели от благодарност....казвам взели-не поискали!!!!! 100лв или бутилка уиски ,или печено прасе,или почерпка в ресторант. говоря за тези ,които те поставят до стената и казват: плащаш или нема операция! да -тва е мърша и тя трябва да се разкара! малко е за това,което правят! нито лекарите са виновни ,че лекуват в мизерия ,нито пациентите ,че трябва да си доплащат ,за да се случат някои неща! и то да си доплащат съвсем по закона! виновни са всички ние ,че сме избрали такива хора,които са гласували такива закони, че се налага да се доплаща,да се работи в мизерия и за мизерни пари и да не достигат пари да си доплатиш....!!!!
навсякъде по света лекарската професия е супер добре платена! факт! ма те знаели колко ше зимат! ми да знаят и някои тва им е призвание!
не плюйте в паничката ,от която утре рано или късно ще се наложи да кусате!
понеже хората,които обвиняват всички лекари в бездушие идвата примери от семействата си или казват ,че не сме се сблъсквали...!
ето и моето мнение! познавам изключително добре работата в болниците и начина на лекуване,изкарване на пари,взимане на пари от касата,заради тъпите закони и пречки,които са създадени от законотворците без да съм лекар! в частност познавам работата в няколко софийски болници.
да вярно е ,че има лекари ,които изкарват по.....неморален път пари от пациентите. те ,обаче не са болшинството! в спешните болници,каквато е пирогов лекуват без оглед на цвят,пол,религия,бандит ли си,сгазил ли си току що три деца или си убил бременна и са те докарали,или си некъв известен! просто влизаш и те почват. и повечето лекуват и то в ужасни условия и без елементарни помощни средства! в пирогов има читава апаратура от около година насам почна да влиза. до преди пет години нямаха климатици и хирурга се пържи на лампата над операционната или гони муха ,влязла да кацне на раната през мрежата на прозореца! тва работят и така работят тези хора. да-има мърша! има гадове! и те не са тези,които са взели от благодарност....казвам взели-не поискали!!!!! 100лв или бутилка уиски ,или печено прасе,или почерпка в ресторант. говоря за тези ,които те поставят до стената и казват: плащаш или нема операция! да -тва е мърша и тя трябва да се разкара! малко е за това,което правят! нито лекарите са виновни ,че лекуват в мизерия ,нито пациентите ,че трябва да си доплащат ,за да се случат някои неща! и то да си доплащат съвсем по закона! виновни са всички ние ,че сме избрали такива хора,които са гласували такива закони, че се налага да се доплаща,да се работи в мизерия и за мизерни пари и да не достигат пари да си доплатиш....!!!!
навсякъде по света лекарската професия е супер добре платена! факт! ма те знаели колко ше зимат! ми да знаят и някои тва им е призвание!
не плюйте в паничката ,от която утре рано или късно ще се наложи да кусате!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:(bubsa) написа:Радвам се че има хора които не са на мнение че "лекарите" не са коравосърдечни кожодери,но също така смятам че същите тези хора които ги защитават не са се сблъсквали отблизо с проблемите по болниците.
2-ма мои близки починаха от лекарско безхаберие,а в другите случаи ако не даваш постоянно пари не получаваш никакво внимание.
Преди 5 дни майка ми излезна от болница,държаха я в мизерията въпреки че нямаше нужда само за да си вземат парите от здравната касаКогато предишната седмица отидохме да я приемат чакахме в болницата 4 часа(въпреки че имаше направление),обърнаха ни внимание след като се скарах жестоко с персонала.За способностите на мед сестрите не ми се говори
,на санитарката дадох пари и бонбони да се грижат и да сменят чаршафите редовно и докато бях там доиде 10 пъти,на другия ден питах майка ми дали и ги е сменила....познаите
![]()
![]()
изобщо не се е мернала.Лекуващата докторка идва за по 1 час на работа и изписва лекарства,но да си ги купиме от аптеката!!!Едниствения начин да я разпитам какво става беше по телефона когато вдигне
Мога още много да напиша,но ми се разтрепериха ръцете от яд заради хората дали хипократова клетва
![]()
За 1-ва градска болница става въпрос!
Е що ходиш по болници тогава?
Мазохист ли си?
Нали лекарите убиват - кво правиш при тях?
За да си отговориш на умните въпроси опитай да си купиш нещо от аптеката с което да лекуваш, говорим за една проста настинка. Аналгинче, витаминче и си до там. Тогава се надявам сам да си отговориш на тези въпроси

П.С. и пак ги въртиш едни компетентни въпроси

- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
ако ше си говорим за настинки и джи пи та е едно
ако липсват крайниците на брат ви и ви кажат ми за 2000лв ше го почнеме и май ше стане е друго
ако ваш близък приятел издъхва на улицата а дежурния в линейката няма ръкавици и "не смее" да го пипне е !?
ами ако някой е "объркал" изследването ви и се окажете "болен" от рак
иначе си е ок професията
само да не опирате до нея
ако липсват крайниците на брат ви и ви кажат ми за 2000лв ше го почнеме и май ше стане е друго
ако ваш близък приятел издъхва на улицата а дежурния в линейката няма ръкавици и "не смее" да го пипне е !?
иначе си е ок професията
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
speedmaster написа:ако ше си говорим за настинки и джи пи та е едно
иначе си е ок професията
То да беше само това
А да кажат на твой роднина колкото искараш толкова (щото не са си свършили работата а си дал една купчина пари за да я свършат ) ?????
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4