Е39 Подходящият избор ли е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Е39 Подходящият избор ли е?

Мнение от KamAZadjiq » 22 Окт 2009, 8:04

Здравейте! Решил съм да си купувам кола и съм се спрял на БМВ 5ца 98-2000год. Имам няколко въпроса за които предварително рових с търсачката, но не намерих отговор.
1. Самата Е39 успешен модел ли е? Има ли някаквои хронични болести и кой/кои мотори бихте ми препоръчали? Интересуват ме мотори над 2 литра с сравнително нормална цена за поддръжка и добър ресурс и май клоня повече към бензиновите версии.
2. Как варира обслужването и поддръжката на такъв автомобил, все пак си говорим за Марка която по концепция не е шир потреба или народен автомобил?
3. Как се държи задното предаване през зимата? До сега съм карал само учебната лада със задно, но това беше лятото. Има ли блокаж моста, автоматичен ли е или ЛСД, пълен или частичен е?
Първо се двоумях между 5ца и А6ца но като се поразчетах за какви проблеми и суми за поддръжка иде реч и реших да бягам колкото се може по далеч от Аудито :lol:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Е39 Подходящиат избор ли е?

Мнение от speeder88 » 22 Окт 2009, 8:07

за Е39 има писано много, виж в подфорума, има интересни и полезни теми, а за двигател 2,0 бензин малко трудно, защото не са много много разпространени тука в БГ, виж дизел над 2,0 е друго и го има в пъти повече
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Re: Е39 Подходящият избор ли е?

Мнение от KamAZadjiq » 22 Окт 2009, 8:11

Четох във форума за Е39 и видях някои проблеми като рейката. По голяма част от темите са за текущи поддръжки и доработки по автомобилите, а аз още не съм стигнал до там :) Дизелите единствено ме притеснява че става дума за кола на години, която вече е на стабилен пробег и ремонтите чукат на вратата, а дизела е скъп за ремонти.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 22 Окт 2009, 9:04

Чети:
Най-честите проблеми при Е39 -> viewtopic.php?f=35&t=25522
Задно предаване и зима -> viewtopic.php?f=4&t=168846
Части/обслужване на Е39 -> viewtopic.php?f=35&t=93901

P.S. И да, според мен е добър избор. Като спрат да ми миришат краката и аз ще си взема Е39 някой слънчев ден.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 22 Окт 2009, 9:22

speeder88 написа:за Е39 има писано много, виж в подфорума, има интересни и полезни теми, а за двигател 2,0 бензин малко трудно, защото не са много много разпространени тука в БГ, виж дизел над 2,0 е друго и го има в пъти повече

Здравей ,за това ,че е39 2.0 бензин не разпростанен мотор са пълни глупости ,в БГ този мотор е сигурно 60 % от е39-ките ,30 % тдс-и и 10% други мотори , ако ме питаш мен гледай да се впишеш в 10-те % ,като цяло колата е чудесна за возене ,много приятна за каране ,огеждай се за 525-528 бенДзин ,като разход са приблизително близки като 520-ката ,нооо като вървеж разликата е до луната .Ако има нещо конкретно питай .

поздрави !

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Окт 2009, 10:53

Предното окачване е кат на Аудитата малко. Пак алуминиеви носачи и доста на брой - 4 ли бяха или повече, не се сещам точно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 22 Окт 2009, 16:59

Ами 4 са да ,но не е като да са 8-10 та 12 :mhihi: според мен е доста добър избор колата... за зимата с сносни гуми... никакви проблеми...за поддръжка...скъпичка е или според възможностите ти (в смисъл не е ефтина) и аз бих ти препоръчал мотор 2.5 или 2.8 (съдя по мене си)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 22 Окт 2009, 17:10

Колата е добър избор, стига да намериш добър екземпляр. Аз който и познат да имам с А6 само го кълне, иначе за е39-ката подръжката е по-голяма от повечето коли така че дано си се приготвил. Поевтинели са колите, но не е за всеки БМВ :)
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 22 Окт 2009, 17:17

и само незабравяй че всички двигатли над 2.0 бензин са акцизни :winky:
а за 525тдс-а не съм сигурен... за него ли трябваше да си купиш колата с 2-3 резервни глави или за 525тдс-а на е34-ката...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2009, 19:28

Ogi написа:и само незабравяй че всички двигатли над 2.0 бензин са акцизни :winky:
а за 525тдс-а не съм сигурен... за него ли трябваше да си купиш колата с 2-3 резервни глави или за 525тдс-а на е34-ката...

И ти само не забравяай , че акциза отпада след 2 месеца :winky: . Е39 е истиското БМВ - просто излъчва мощност и злоба . Аз карам от година А6ца и не съм забелязал съществени слабости , но все пак Е39 ми е мечтата .
За двигатели много правилно си се насочил - поне да е 523и (2500кк) . 520и не е за тази кола - 190 НМ при 4200 оборта са крайно недостатъчни и разхода утива много нагоре . Реално 523и дори ще изгори по-малко а тягата е съвсем различна цели 245 НМ при 3500 оборота :winky: . 525и е фейслифт и цената утива много нагоре . Като цяло ако не въртиш много градско , 528и е иделания избор - евтина е за закупуване , перфектен двигател за купето , а и е малко вероятно да навъртяла километри колкото ТДСката (по разбираеми нефтени причини) . Ако колата е с ръчни скорости и имаш желание (превклиучваш на 2000 оборота) , може доста нисък разход да постигнеш .
525ТДС - евтина и срашнително икономична , но много малко запазени екзепляри и ниска надежност като цяло
525Д - мощен двигател , нисък разход , но нереално висока цена , капризен двигател , силна вероятност колата да е 500 000+ км

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 22 Окт 2009, 20:04

shnitzera написа:
speeder88 написа:а за двигател 2,0 бензин малко трудно

Здравей ,за това ,че е39 2.0 бензин не разпростанен мотор са пълни глупости

моя грешка исках да напиша че над 2,0 бензин не са разпростанени, а не че той не е разпространен, всеки знае за 520i E39
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Окт 2009, 20:12

тия къде карат от 20-а нагоре са малко и си ги поддържат повечето,тъй че ще намериш добри и тука в бг,даже и с направени повечето ремонти,които се водят като задължителни
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 22 Окт 2009, 22:39

Ако си мислиш, че Е39 (98-2000, както си го написал) се поддържа много по-лесно/евтино от А6, си в сериозна грешка! И двете си имат + и -, но... според мен, не си струва нито едното. Ако е Е39, поне да е фейслифта, при него са отстранени повечето детски болести за модела, а те не са малко и не са евтини (от опит). Не ме разбирай грешно, Е39 е хубав автомобил, но парите които ще наливаш в него за да е ОК, хич не са малко и от тази гледна точка, не си струва (пак казвам: освен, ако не е фейслифта).
Това е моето мнение, създадено на база - личен опит.

Потребител
Аватар

Мнение от KamAZadjiq » 23 Окт 2009, 8:24

По това което прочетох за А6цата има много проблеми с предното окачване което не издържа на нашите условия, а е доста скъпо за ремонт. Също така най масовия мотор на VAG 2,5 тди дава много големи проблеми, страшно скъп за поддръжка и обслужваяне. До сега нещата които чета за 5цата са в рамките на нормалното и са на сравнително разумни цени. Все пак говорим за Марка и е нормално седан от средната класа да си иска своето. Останах с впечатлението, че моторите на 5цата са доста надеждни и сравнително безпроблемни, като изключим виско муфата и датчика на хол които явно си им е слабост. Поразгледах доста и излизат бензинови коли на прилични километри. Сега остана да видим след нова година как ще стои положението със вноса им. Абе май и мен ме хвана тази БМВ мания така че или ми набийте акъл докато ми е време или всичко отива към хронично заболяване придружено със ясно изразена мания за скорост и бинзин :lol:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 23 Окт 2009, 12:24

KamAZadjiq написа:По това което прочетох за А6цата има много проблеми с предното окачване което не издържа на нашите условия, а е доста скъпо за ремонт. Също така най масовия мотор на VAG 2,5 тди дава много големи проблеми, страшно скъп за поддръжка и обслужваяне.

Е скъпо скъпо ...1100лв. Всички ремъци +ролки+демпер+водна по-па+термостат! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е39-ката ако е бензин минаваш с филтри +масло и водна по-па :) :yes:
По окачването Е39 е с 2 пъти по-малко носачи от А6! ;)

Следваща

Назад към Извън Темата