Еба.и и лекарите и медицинските сестри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:03

Вуйчо Ваньо написа:Тази информация от реномирано международно списание ли е, или журналист я е окачествил като уникална?

Мишел написа:По новините даваха току що... май е уникална :roll:

Колежке, нема смисъл да ни обясняваш!
Ние на село със сатъра по-добре бихме се справили!
Бахти докторята прости - направили били операция някаква измислена!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Окт 2009, 10:14

flame написа:
Вуйчо Ваньо написа:Тази информация от реномирано международно списание ли е, или журналист я е окачествил като уникална?

Да,наще доктори като зашият рана си е направо уникално постижение за тях,добре че на пазара има "Контратубекс" за рани

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:32

Е.Димитров написа:Да,наще доктори като зашият рана си е направо уникално постижение за тях,добре че на пазара има "Контратубекс" за рани

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Окт 2009, 10:36

flame написа:
Е.Димитров написа:Да,наще доктори като зашият рана си е направо уникално постижение за тях,добре че на пазара има "Контратубекс" за рани

ИзображениеИзображение

Тоя с кандилото ми прилича на Български лекар

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:37

Е.Димитров написа:
flame написа:

ИзображениеИзображение

Тоя с кандилото ми прилича на Български лекар

Добре, добре, прав си!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Окт 2009, 10:44

Бе незнайно защо поста ми изчезна...
Та, към flame, мини ей така профилактично през уролог и интернист, поискай да ти пуснат профилактично изследвани в цибалаб за полово предавани болести, пкк и урина, после ще си говорим пак за лекарите ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:48

///peter написа:Та, към flame, мини ей така профилактично през уролог и интернист, поискай да ти пуснат профилактично изследвани в цибалаб за полово предавани болести, пкк и урина, после ще си говорим пак за лекарите ;)

Да чукам на дърво още не ми се е налагало да ходя на уролог :lol:
И доколкото знам лекарите връчват списъка с изследванията, а пациентът ходи в лабораторията, където му ги правят ;)
Случвало ми се е да сменя и лаборатория (за лекарите вече споменах) след не особено качествени изследвания - ако това ти е въпроса де :)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Окт 2009, 10:50

Опа, дрема още, аз съм ти го писал в другата тема :mhihi: деева тея лекари деева.
Дано и не ти се случва, започва едно обикаляне и накрая стигаш при този на който ти се възхищаваш, дето много е учил, детко на 70г, който за добър ден ти иска 50лв за консултация. Да чукна на дърво още не съм го изпитал лично, но виждам какво става с наши клиенти.
Започват една въртележка и накрая се разбира, че всъщност те не са били болни от нищо, но са набутали 500+

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 10:58

///peter написа:Дано и не ти се случва, започва едно обикаляне и накрая стигаш при този на който ти се възхищаваш, дето много е учил, детко на 70г, който за добър ден ти иска 50лв за консултация.

Дано не се случва ;) За обикалянето знам - уесно нема - както са казали хората :lol: И да ти кажа плащал съм 50 лева, но след това съм оставал супер доволен! Здраве цена няма! :D

///peter написа:Започват една въртележка и накрая се разбира, че всъщност те не са били болни от нищо, но са набутали 500+

"Въртележката" е неприятна, но най-голямо удовлетворение изпитвам като разбера, че нищо ми няма :D
Все пак по-добре да дадеш едни пари и да ти няма нищо - отколкото да дадеш същите пари и да си болен :lol:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Окт 2009, 11:04

Именно, тук идва играта със страха на хората. Ето и защо не е хуманна практиката, забележи практиката не професията.
Ти си доволен, че ти няма нищо, лекаря че за 3 пъти за по 3 минути ти е взел общо 150лв. А лабораторията е реализирала 150% печалба и всички сме доволни :lalala:
Дори и факта, че медицината лекува последствията, а не причините трябва да ти говори много.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 11:14

///peter написа:Именно, тук идва играта със страха на хората.

Абе да ти кажа не мисля, че е страха ;) Всеки нормален човек се страхува от болести. Лошото е когато докторите рекетират някой, който не може да си позволи :(

///peter написа:Ти си доволен, че ти няма нищо, лекаря че за 3 пъти за по 3 минути ти е взел общо 150лв. А лабораторията е реализирала 150% печалба и всички сме доволни :lalala:

Еми тва си е самата истина ;) Аз лично предпочитам (макар да ми струва по-скъпо) редовно да се уверявам, че нищо ми няма - отколкото да се притеснявам, че може да съм болен от нещо и да се депресирам ;)

///peter написа:Дори и факта, че медицината лекува последствията, а не причините трябва да ти говори много.

Що бе, и двете според мен. ;) И аз както споменах предпочитам да изкореня причините вместо след това да се занимавам с последствията ;)
Ходя на зъболекар редовно, а не когато ме заболи. Купувам там едни скъпи пасти и с най-голям кеф след 6 месеца отивам пак, за да ми каже зъболекаря, че нищо ми няма :D :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 22 Окт 2009, 17:12

///peter написа:Ти си доволен, че ти няма нищо, лекаря че за 3 пъти за по 3 минути ти е взел общо 150лв. А лабораторията е реализирала 150% печалба и всички сме доволни :lalala:
Дори и факта, че медицината лекува последствията, а не причините трябва да ти говори много.

:lalala:
Eee, koлега, то значи трябва само ако се установи заболяване - тогава да плаща пациента... това да не е космодиск или активиа данон (ако не помогне връщат парите :mhihi: ) - то и кат се ходи на диагностика ако й няма нищо на колата не се плаща нали ;) (ама ако й няма нищо няма да ходя на диагностика, нали - иначе и аз примерно съм за това, ако не открият проблема на диагностиката да не давам пари - и понеже ще възникне въпроса за лекарите и диагностиката - не може да се сравнява и затова не съм и аз много прав в сравнението си по-горе, но исках да онагледя).
Друго интересно е, че човек е склонен да даде не малка сума, за да приведе колата си в хубав вид (някои хора и здрав вид), но не са много хората склонни да платят известна сума за здравето си... пример: боядисване на колата между 1К и 2К - зависи от боята, майстора и камерата... но "избора на екип" (не помня точно сумата, но не бе повече от 700-800лв със сигурност) - ей това са много пари... много хора обичат да дават парите си за материални неща... нематериалните...... те се не виждат.
Лекуването на причините и последствията... не всички заболявания имат открито етиологично лечение (причините), за това се прибягва до патогенетичното или симптоматично (ако мога да кажа - последствията, ама не е точно)... но предполагам колегата има впредвид, че не се набляга на профилактиката и превенцията, а на лечението на вече болни хора... е така да се каже: не сме още дорасли за това. Българинът е свикнал да се самолекува (особено с антибиотиците) и да ходи на доктор когато го заболи нещо или "работата стане зле" (то и аз съм в този кюп) - замислете се в какви условия живеете, каква е личната ви хигиена, колко правилно се храните, какъв е денонощния ви режим, колко се движите... и т.н. - е то не става така... и най-лесно е няколко хапчета и всичко по старому...
Как да се прави профилактика, когато няма съдействие от страна на пациента... редица народ със застудяването вече са с простудни заболявания, дишат трудно, запушен нос (някои и по-зле)... но някой пушач да е спрял да пуши :nono:
Е как тогава, колега... те и самите доктори като медицински лица дават много добър пример... както и родителите на децата си - "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря" - или тва беше за попа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Окт 2009, 17:38

Колегата казва че се лекуват симптомите и има в предвид че ти казват-боли те корема -пии спазмалгон или възпален ти е хранопровода-пии нек'в антибиотик
а въз основа на какъв процес те боли корема и защо ти е възпален хранопровода нито ги интересува нито знаят,щото ако знаят причината поради тези неща ще предотваратят по нанатащното развитие на болеста и пресичането му в рецидив и хронично заболяване,ама после гони михаля като стане по-голяма беля въз основа на не-предприети мерки от страна на лекаря.
В моята работа дори ,аз изследвам причините за настъпили грешки в софтуера и кореспондирането му с други програми и тогава взимам решения,всички сме гледали "д-р Хаус" където човека ,доктора диагностицираше въз основа на всички факти,някой в България да се е заемал с подобни диагностики като знаменитият доктор,и това не е там художествена измислица,това са реални факти

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Окт 2009, 17:40

dokie написа:Eee, koлега, то значи трябва само ако се установи заболяване - тогава да плаща пациента... това да не е космодиск или активиа данон (ако не помогне връщат парите :mhihi: )

:lol: :lol: :lol:

dokie написа:човек е склонен да даде не малка сума, за да приведе колата си в хубав вид (някои хора и здрав вид), но не са много хората склонни да платят известна сума за здравето си...
...
много хора обичат да дават парите си за материални неща... нематериалните...... те се не виждат
...
Българинът е свикнал да се самолекува (особено с антибиотиците) и да ходи на доктор когато го заболи нещо или "работата стане зле"

Тъжната истина :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 22 Окт 2009, 21:46

flame написа:

Зададох съвсем прост въпрос, понеже не мисля, че съм обидил някой, не виждам причината за отношението ти. Защо трябва да ме убеждаваш и да ми натрапваш своето виждане по даден въпрос? Аз не те карам да харесваш или не харесваш лекарите. Трудно ли е да проумееш, че е възможно друг индивид да има мнение различно от твоето, и това да не бъде проблем? Всеки нормален човек си изгражда мнение за нещо на база опит и ДОСТОВЕРНА информация, не новинарски сайт или емисия. Колегата, пуснал темата, просто изрази своята болка от факта, че в институция, призвана да пази живота и здравето на всички нас, някой си е позволил да оскверни по някакъв начин тленните останки на негов близък. Да обереш мъртвец е изключително долна постъпка, отвратителна! Лекарите и сестрите са хората, определящи правилата и порядките в болницата, те са и хората имащи редовни контакти с болния. В такъв момент на мъка е нормално (не казвам правилно или неправилно) да обвини тях. Те са допусналите това да се случи, колкото и да е неприятно. Ако не знаеш със сигурност кой е откраднал вещите е безумно да защитаваш един или друг, защото и лекарите и сестрите са от възможните извършители, и това, че те попринцип не са такива хора и накои от тях правят уникални операции, далеч не означава, че именно медик не е свършил работата. Личните нападки за "сатъра на село", ще се направя, че не съм ги видял, не желая да изпадам в дребнави спорове. А и няма за какво да се спори-колегата е бил в тежък момент и е споделил болката си.
Не се чувствай длъжен да ми отговаряш, просто споделих.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата