Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Уважавате ли / имате ли доверие на лекарите?
Уважавам силно и имам безкрайно доверие в неизчерпаемия и силно подплатен,добре о(бо)снован оптимизъм на колегата инопланетянин,пуснал анкетатата.... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Как да я уважавам тази професия като преди 9 години тъпите лекари объркаха апендикс с колики. Уважавам само един доктор от Сливен който успя да ми направи успешна операция. Иначе лекарите са си чисти "бизнесмени". Само пари чакат като влезеш при тях!!!
Според мен, малко хора осъзнават, че лекарската професия е по-скоро изкуство отколкото точна наука.
Всеки трябва да уважава огромните усилия които лекарите са положили за да станат такива: 6 години следване и след това минимум 2 години специализация за които не само че не получават пари ами и си плащат. Това са 8 от най-хубавите им години прекарани в недоимък, само и само да може да упражняват професията която са си избрали. Едва след това някой става пълноправен лекар и започва да трупа реален опит. Не мога да си представя как някой може да има повече доверие на интернет отколкото на специалиста, който му е казал каква му е болежката и как да се излекува. Разбира се, различаването на болести със сходни симптоми е трудно и граничи с изкуството, за това е възможно да има и лекарска грешка, както и като отидеш при майстор за проблем с колата ...
За съжаление, сред всяко стадо има и черни овци, които петнят лекарската професия, но според мен всеки лекар заслужава уважение най-малкото заради усилията които е положил да стане такъв.
А какво по-ценно от здравето?
Всеки трябва да уважава огромните усилия които лекарите са положили за да станат такива: 6 години следване и след това минимум 2 години специализация за които не само че не получават пари ами и си плащат. Това са 8 от най-хубавите им години прекарани в недоимък, само и само да може да упражняват професията която са си избрали. Едва след това някой става пълноправен лекар и започва да трупа реален опит. Не мога да си представя как някой може да има повече доверие на интернет отколкото на специалиста, който му е казал каква му е болежката и как да се излекува. Разбира се, различаването на болести със сходни симптоми е трудно и граничи с изкуството, за това е възможно да има и лекарска грешка, както и като отидеш при майстор за проблем с колата ...
За съжаление, сред всяко стадо има и черни овци, които петнят лекарската професия, но според мен всеки лекар заслужава уважение най-малкото заради усилията които е положил да стане такъв.
има и свестни но за нещо по важно поне от двама консултация
Според изследване на BBC професиите на лекарите и медицинските сестри са най-уважаваните ВЪПРЕКИ НАШУМЕЛИ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2014128.stm
Doctors are the most respected profession, followed by nurses, teachers, fire-fighters and paramedics.
Dr Ian Bogle, chairman of the British Medical Association, said the results proved that the medical profession was still highly regarded despite high profile scandals such as the Bristol heart babies tragedy.
Според изследване на Галъп САМО 3-4% ОТ ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ на лекарите и медицинските сестри:
http://www.heartlessandbrainless.com/20 ... sions.html
Gallup released their annual poll of the most respected professions. Nurses lead the pack for the 7th straight year.
Най-уважаваната професия в Германия е тази на лекаря:
http://www.karieri.bg/show/?storyid=469857
Колегите сравнително лесно познаха поставената на първо място – "лекар".
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2014128.stm
Doctors are the most respected profession, followed by nurses, teachers, fire-fighters and paramedics.
Dr Ian Bogle, chairman of the British Medical Association, said the results proved that the medical profession was still highly regarded despite high profile scandals such as the Bristol heart babies tragedy.
Според изследване на Галъп САМО 3-4% ОТ ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ на лекарите и медицинските сестри:
http://www.heartlessandbrainless.com/20 ... sions.html
Gallup released their annual poll of the most respected professions. Nurses lead the pack for the 7th straight year.
Най-уважаваната професия в Германия е тази на лекаря:
http://www.karieri.bg/show/?storyid=469857
Колегите сравнително лесно познаха поставената на първо място – "лекар".
Та гледам някои колеги продължават на плюят и мразят, но все още не са ми отговорили на простичкия въпрос:
А колегата толкова точно го е казал! Но може би някои хора се вписват в това описание:
flame написа:И да, интересно ми е да чуя от колегите, които смятат, че медицината не е хуманна професия и лекарите са боклуци - КОЯ ПРОФЕСИЯ Е ПО-ХУМАННА ОТ МЕДИЦИНАТА?
SKISA написа:не плюйте в паничката ,от която утре рано или късно ще се наложи да кусате!
А колегата толкова точно го е казал! Но може би някои хора се вписват в това описание:
flame написа:Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!![]()
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
penio написа:Според мен, малко хора осъзнават, че лекарската професия е по-скоро изкуство отколкото точна наука.
a ти знаеш ли аз колко съм учил???и слава богу не съм утрепал още никой с моите познания,именно че докторите мислят че нищо не е по-ценно от здравето и го изтъкват когато поискат такива суми че и в щатите няма да ти вземат,нямам нищо против да си плащам(даже винаги го правя като отида на лекар въпреки че съм осигурен),но както на мен ми плащат и върша работа,така искам и аз като си платя да ми свършат работа,след като са превърнали това във високо платен бизнес и връзката лекар-пациент е вече връзка бизнесмен-клиент,да се ръководят от бизнес принципите,тоест да изпълняват своята част от бизнес уговорката,а не никакви отговорности от тяхна страна...
Е.Димитров написа:такива суми че и в щатите няма да ти вземат
Ти знаеш ли, че в САЩ "удоволствието" да дойде линейката да ти премери кръвното струва 500 долара?
За прегледи, лечение и операции няма да споменавам...
Е.Димитров написа:нямам нищо против да си плащам(даже винаги го правя като отида на лекар въпреки че съм осигурен),но както на мен ми плащат и върша работа,така искам и аз като си платя да ми свършат работа
Добре бе, колега, има ли некадърници, които работят твоята работа? Има! Ами като отида при тях и видя, че нещо не е както трябва - ще дойда при теб или някой, който ще ми свърши работата добре! Навсякъде по света има недостатъчно компетентни специалисти и не се иска да имаш 3 висши образования, за да направиш преценката и да отидеш при специалист, който ще ти свърши добре работата.
Аз съм бил при такива, не достатъчно надеждни да речем, лекари - и след това просто отивам при правилния доктор! Който ми свършва чудесна работа и аз съм му благодарен!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Е.Димитров написа:такива суми че и в щатите няма да ти вземат
Ти знаеш ли, че в САЩ "удоволствието" да дойде линейката да ти премери кръвното струва 500 долара?
За прегледи, лечение и операции няма да споменавам...
Добре бе, колега, има ли некадърници, които работят твоята работа? Има! Ами като отида при тях и видя, че нещо не е както трябва - ще дойда при теб или някой, който ще ми свърши работата добре! Навсякъде по света има недостатъчно компетентни специалисти и не се иска да имаш 3 висши образования, за да направиш преценката и да отидеш при специалист, който ще ти свърши добре работата.
Аз съм бил при такива, не достатъчно надеждни да речем, лекари - и след това просто отивам при правилния доктор! Който ми свършва чудесна работа и аз съм му благодарен!
Ти изперка тотално,моля те,не те познавам но вече е време да отидеш на друг специалист,очевидно ходиш само по мошенници,да викнеш линейка в щатите било 500 $,абе ти не си добре,има първо болници дето са за неусигурени,после има осигуровки,после има сумати неща.
Някой с моята професия ако сгреши-хора не умират бре ...синеее
Е.Димитров написа:вече е време да отидеш на друг специалист,очевидно ходиш само по мошенници
Ако имам предвид твоята класификация (че всички доктори са мошеници) - верно, все при такива ходя! Ама те пусто не могат ме уморят - ами все ми помагат по най-добрия начин

Ноооо, ти като гледам си си добре в твоята клиника! Добре, но ще се оправиш!

Е.Димитров написа:да викнеш линейка в щатите било 500 $,абе ти не си добре,има първо болници дето са за неусигурени,после има осигуровки,после има сумати неща.
Едно приятелче, което работеше там (и то легално) го изръсиха точно толкова

Ама прощавай, забравих че ти всичко знаеш и винаги си прав!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Та гледам някои колеги продължават на плюят и мразят, но все още не са ми отговорили на простичкия въпрос:flame написа:И да, интересно ми е да чуя от колегите, които смятат, че медицината не е хуманна професия и лекарите са боклуци - КОЯ ПРОФЕСИЯ Е ПО-ХУМАННА ОТ МЕДИЦИНАТА?
А колегата толкова точно го е казал! Но може би някои хора се вписват в това описание:flame написа:Смятам също, че е израз на висша неблагодарност и безочие човек да плюе лекарите, но когато му се наложи - да подвие опашка като помияр и пак да отиде при тях!![]()
Пак повтарям,ти очевидно не си много умен ...индивид,Българските лекари са такива,не всички,особенно в Германия,швейцария и тн,а да не тураш такива определения в световен мащаб.
Пак ще се повторя,като си мангал-мръсотията не ти пречи,ако си бял човек ще видиш черното което те заобикаля,дадох ти пример в друга тема за лабораторният плъх и виждането му за щастие,сега се опитвам да ти дам друг пример,ама излез малко от дупката си и виж как е по света бе мамка му,виж хората как живеят,отиди в швейцария бре,не ми вади некакви тъпи проучвания,никой не ме е питал нито мен нито който и да е бил мой познат,това са платени проучвания,мога да ти извадя и хиляди примери за Български лекари които дават неудобрени медикаменти на пациенти и водят статистика какви действия има препарата,като за това му се заплаща от даденият представител на фармацевтичната компания,какво е хуманното тука бре???във всеки лекарски кабинет може да откриеш лекарства за които няма данни в лекарственият регистър,ти бил ли си на преглед при ДЖИПИ и да влезе някой представител на някой склад на едро и да агитира лекара да изписва дадено лекарство,а знаеш ли че ДЖИПИ работят с някой аптеки(а някой имат собствени)и получават % от изписаните лекарства...бедни ми рибарю,ама много си зле
Е как твоят приятел хем е работил там легално...хем не е имал медицинска осигуровка,разправяй ги на некое мангалче...ама и те са светнати вече
Е.Димитров написа:като си мангал-мръсотията не ти пречи,ако си бял човек ще видиш черното което те заобикаля
flame написа:позитивистът би се похвалил как е заобиколил "лайната" и е продължил напред![]()
Докато негативистът би напсувал целия свят за това, че на пътя му някой бил оставил "лайна" (дори да ги е заобиколил)![]()
Е.Димитров написа:излез малко от дупката си и виж как е по света бе мамка му,виж хората как живеят,отиди в швейцария бре,не ми вади некакви тъпи проучвания
И това ми го казва човек, който от "една позната" прави изводи за цялата здравна система

Излез от дупката и виж как е по света - но недей да ми казваш как е по света!

Е.Димитров написа:ти бил ли си на преглед при ДЖИПИ и да влезе някой представител на някой склад на едро и да агитира лекара да изписва дадено лекарство,а знаеш ли че ДЖИПИ работят с някой аптеки(а някой имат собствени)и получават % от изписаните лекарства...
Да бе, човек, вече ти казах, че съм видял ако не същите, то поне сходни неща с тези, които ти си видял.
Но като по-прост ако видя, че се опитват да ме прецакат просто отивам при друг лекар, който ще ми предпише лекарство без да взема комисионна

Е.Димитров написа:бедни ми рибарю,ама много си зле
Много, много! Прав си, да - и за мен, без да ме познаваш, и изобщо компетентен по всички въпроси!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ти си кат една пчеличка,от доктор на доктор,и как точно разбираш че иска да те прецака
очевидно си отиваш с диагноза и просто сверяваш това което знаеш и ако не отговаря-опа,опитват се да ме цакат...
Я малко хипотетично,отиваш при GP с настинка,да ама след чакане при GP то от около 3 часа,доктора ти казва-нищо ти няма,леко зачервено гърло,малко температурата ти висока,остави тука едни 3 лева и бегай,да ама ти не си доволен,отиваш при друг,вече прегледа ти струва 20-30 лева,другия ти изписва "оспамокс 100" -широкоспектърен антибиотик за борба с вируса,който според него е грип,освен това грипа не се лекува с антибиотици защото е резистентен,тоест с лекарста 7 дена,без лекарства една седмица докато организма си изгради анти тела, а през това време трябва да се пият облекчаващи симптомите прахчета(витамин "Ц" и парацетамол),даваш пара за антибиотика,обаче 2 рия лекар е забравил да спомене че трябва да се пият с витамин "Б" комплекс за да не унищожиш и естествената флора на организма от което се здобиваш с гъби по онъз работа,изводите са 2 от цялата ситуация
дал си един път 3 лева,после още 30,после за лекарства още поне 30 лева,обаче 1 во,не е ясно дали е само настинка,която може да се изроди в минингит(от което се умира-случаи милиони),нямаш болничен лист щото на часния прием без да те е изпратил GP няма право да издава болничен лист от което губиш надницата си на ден във фирмата и тн.и тн

Я малко хипотетично,отиваш при GP с настинка,да ама след чакане при GP то от около 3 часа,доктора ти казва-нищо ти няма,леко зачервено гърло,малко температурата ти висока,остави тука едни 3 лева и бегай,да ама ти не си доволен,отиваш при друг,вече прегледа ти струва 20-30 лева,другия ти изписва "оспамокс 100" -широкоспектърен антибиотик за борба с вируса,който според него е грип,освен това грипа не се лекува с антибиотици защото е резистентен,тоест с лекарста 7 дена,без лекарства една седмица докато организма си изгради анти тела, а през това време трябва да се пият облекчаващи симптомите прахчета(витамин "Ц" и парацетамол),даваш пара за антибиотика,обаче 2 рия лекар е забравил да спомене че трябва да се пият с витамин "Б" комплекс за да не унищожиш и естествената флора на организма от което се здобиваш с гъби по онъз работа,изводите са 2 от цялата ситуация
дал си един път 3 лева,после още 30,после за лекарства още поне 30 лева,обаче 1 во,не е ясно дали е само настинка,която може да се изроди в минингит(от което се умира-случаи милиони),нямаш болничен лист щото на часния прием без да те е изпратил GP няма право да издава болничен лист от което губиш надницата си на ден във фирмата и тн.и тн
Е.Димитров написа:Ти си кат една пчеличка,от доктор на доктор,и как точно разбираш че иска да те прецакаочевидно си отиваш с диагноза и просто сверяваш това което знаеш и ако не отговаря-опа,опитват се да ме цакат...
Прав си бате, кат пчеличка съм! Немам акъл, за да преценя нещата и затова ей така ходя на зула от кабинет на кабинет!

И след като не съм толкова умен като теб все на късмета си разчитам! И до сега да му се невиди само веднъж ми се е налагало да ходя при трети доктор - почти винаги още първия ми свършва перфектна работа, понякога ако имам съмнения отивам при втори!
Ама така е - ние простите, които не можем да мислим и не можем да вземаме адекватни решения, все на късмета разчитаме да сме (и сме!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Здрав си за сега,защото си млад,пожелавам ти да си все така дълго здрав и да не познаеш лошата страна на Българските медици,може да благодариш не на медиците а на природата че те е създала здрав,радвай се на живота и не бъркай късмета с благодарност към лекарите
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4