Еба.и и лекарите и медицинските сестри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри

Мнение от flame » 23 Окт 2009, 8:46

Вуйчо Ваньо написа:Защо трябва да ме убеждаваш и да ми натрапваш своето виждане по даден въпрос? Аз не те карам да харесваш или не харесваш лекарите. Трудно ли е да проумееш, че е възможно друг индивид да има мнение различно от твоето, и това да не бъде проблем?

Ако исках да натрапвам мнение щях да пусна тема със заглавие "Не ви ли е срам да плюете лекарите ве, боклуци нещастни?!" ;)
И във всички случаи нямаше да прикачам анкета към темата, за да се види какво мислят ВСИЧКИ колеги ;)
А че ти нямаш аргументи и се оплакваш как някой друг промивал мозъци едва ли не... :winky:

ПС Още в началото на темата
viewtopic.php?f=4&t=171072
изрично споменах "Може и да са прави (колегите плюещи лекарите). Вие как мислите?" :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2009, 9:21

абе некой хора са като този шоп дето отишал в австралия,видял кенгуро ,посочил го и казал" те такова животно НЕМА"
ще взема да сложа безжични камери в големите болници за да вземе да видите как на кабинета пише 8 часа а идва лекарката намусена в 8.40 и 100 човека я чакат ,или пък в така прехваленият пирогов с 100 човека в коридора на носилки ,пълна мизерия и никой не им обръща внимание....
А сега ето ви една истина...Баща ми е лекар,тоест вече човека е пенсионер и е болен,ония ден беше в болница,баща ми е от старата генерация лекари,когато бях малъл си спомням че постоянно влачеше някой по болницата да помага ,не взимаше пари,защото беше против принципите му у не беше морално,разчиташе че когато помогне на някой,той в по-късен етап ще му отвърне на жеста,преди време му правиха операция и след 5 години се оказа че са му забравили един катетър вътре...и това негов приятел-лекар,а когато беше по-миналата година в медицинска академия,където е работил 30 години...искаха да го изпишат,баща ми не искаше да даваме пари(аз и сестра ми) защото се чустваше че не е нормално в болница дето е изкарал 30 години да дава на колегите си пари,е те го изписаха,самият ми баща ми каза как извеждали роднините на пациентите на вън да се уговарят за пари,а него го изписаха и както баща ми си помислил ...да си умре в къщи...със сетра ми го закарахме в токуда,платихме и за сега е добре (да чукна на дърво)
Не искам като колегата "късметлия" да вадя кьорав късмет,а регламентирано и без унижения да ми се помага когато имам нужда
Така че съм готов Отново да набия някой нагъл доктор

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Окт 2009, 9:41

Е.Димитров написа:Не искам като колегата "късметлия" да вадя кьорав късмет,а регламентирано и без унижения да ми се помага когато имам нужда

Ти май като пишиш следващото изречение забравяш какво си написал в предното. :lol:
Е.Димитров написа:със сетра ми го закарахме в токуда,платихме и за сега е добре (да чукна на дърво)

Е.Димитров написа:Така че съм готов Отново да набия някой нагъл доктор

:clap: :clap: :clap:
Шапки долу! Така правят в цивилизованите държави! Дори в страните от западна Европа ги одират и изяждат живи за по-сериозни провинения (като закъснение повече от 30 мин.)!
Ние да не сме некви прости папуаси от примитивно племе да имаме доверие на лекарите и да им благодарим за висококвалифицираната помощ, която оказват?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Окт 2009, 10:06

flame написа:да имаме доверие на лекарите и да им благодарим за висококвалифицираната помощ, която оказват?

Това колега е като топките на комара-всеки знае, че трябва да ги има, но никой още не ги е виждал :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2009, 10:09

Колега,не те познавам,ама вече съм сигурен че си ограничен и тъп(ако искаш се обиждай),направило ми е впечатление че където има мнение някой колежка,веднага се намесваш в нейна подкрепа,тоест си пу*ткопоклонник,тоест самата ти същност е подмазваческа,сигурно имаш и тънак гласец,абе както и да е не ме интересува,моето мнение е че лекарите в голямата си част са алчни ко*пелета и това ми мнение е продиктувано от факти и случки на които съм бил свидетел,съвсем сигурно е че някой ден ти или твои познат ще паднат в капана на лекарската алчност или нехайство,но може би ,поради естеството на умственият ти капацитет пак ще ги оправдаваш,такива хора като теб винаги са влачени напред от какива хора като мен към прогреса,хората като теб са доволни от гнаста в която живеят,добре че има хора като мен,които са недоволни и с някакви средства се опитват да променят статуквото и да правят нещата по-добри.
Е в един момент ще ни писне да влачим марди като теб и ще се получат гета,обитавани от прошляци и наивничи(като теб)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Окт 2009, 11:11

Е.Димитров написа:вече съм сигурен че си ограничен и тъп(ако искаш се обиждай)
...
където има мнение някой колежка,веднага се намесваш в нейна подкрепа,тоест си пу*ткопоклонник
...
самата ти същност е подмазваческа
...
сигурно имаш и тънак гласец

Много се обидих да знайш! :winky: Аз вече съм го казал - твоето мнение е единственото вярно за мен! Ти не само ме познаваш лично, но си способен да правиш психологически портрет от разстояние (за което трябва да си или психолог или клиент на психолога :mhihi: )! :D

Ако да уважавам момичетата означава, че съм пу*ткопоклонник (по твоята уникална класификация) - такъв съм :winky:

Аз си мислех, че имам лична позиция, която съм способен да защитавам (независимо дали споря с мъже или жени), но чак сега разбирам, че това всъщност било подмазвачество! :lol:

Нямам тънък гласец, но го приемам като сериозна забележка от твоя страна! Да ходя ли да се оперирам или просто да ти кажа къде са тия с тънките гласчета сам да си избереш? :mhihi: :winky:

Е.Димитров написа:такива хора като теб винаги са влачени напред от какива хора като мен към прогреса
...
хората като теб са доволни от гнаста в която живеят
...
добре че има хора като мен,които са недоволни и с някакви средства се опитват да променят статуквото и да правят нещата по-добри.

О, велики Овидий, позволете да целуна свещените ви крака!Изображение
Не бих могъл да си представя живота без вашия светъл пример, без който всички ние сме живи умрели!Изображение

Колега, сериозно - нали се сещаш кои хора обиждат други хора и кои хора се самовъзхваляват? :winky: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 23 Окт 2009, 13:31

flame написа:
Вуйчо Ваньо написа:Защо трябва да ме убеждаваш и да ми натрапваш своето виждане по даден въпрос? Аз не те карам да харесваш или не харесваш лекарите. Трудно ли е да проумееш, че е възможно друг индивид да има мнение различно от твоето, и това да не бъде проблем?

Ако исках да натрапвам мнение щях да пусна тема със заглавие "Не ви ли е срам да плюете лекарите ве, боклуци нещастни?!" ;)
И във всички случаи нямаше да прикачам анкета към темата, за да се види какво мислят ВСИЧКИ колеги ;)
А че ти нямаш аргументи и се оплакваш как някой друг промивал мозъци едва ли не... :winky:

ПС Още в началото на темата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=171072
изрично споменах "Може и да са прави (колегите плюещи лекарите). Вие как мислите?" :wave:

А резултат 60% на 40% не ти ли навява известни мисли? Явно кредита на доверие, с който разполага родната медицина не е толкова висок, колкото се опитваш да го представиш. На мен, като човек живеещ в тази държава, ми се иска шансовете да получа качествено медицинско обслужване да са по-високи от 60 на 40 (според твоята анкета със общо 70 гласа). Като този не ти харесва отиваш при друг- супер пораженческо мислене и с него никога няма да променим нещата. Защото този, смотания, не съм си го избрал аз, някой ми го е натресъл с презумцията, че е квалифициран да върши определена работа и му плащам за това. И когато отида при друг пак си му върви заплатката, аз не съм навит да плащам на търтеи, а ти? Платил си за конкретна услуга ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и е редно да искаш такова.Сега ще попиташ колко си платил? Ами колкото са ми поискали. Така е в белите държави, а в папуа правят така, траят си и се скатават обратно в розовите сламени колиби и си ги устройва мизерията, защото не знаят, че има и друго. Нито всички лекари са черни, нито всички са бели, то е ясно. Но дори според твоята анкета едно мърляво сиво пълзи по белите им престилки. Със сигурност не можем без тях, както и без инженери и сметоизвозване, между другото, но когато нуждата стане инструмент за изнудване, нещата явно са отишли твърде далеч в неправилната посока. Просто си провери резултатите от анкетата и се замисли дали наистина няма нещо гнило в здравната ни система.
Този път не ми отговаряй, наистина, няма смисъл.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Окт 2009, 13:49

Преди 2 години на майка ми беше направена операция трансплантация на изкуствена става на коляното. Дотук добре, даже част от парите ги пое здравната каса-без забележки. Обаче лекарите казаха "Ще се прелива кръв, трябва двама доброволци да дадат 1 литър кръв, за да има за пациентката" Отидохме с баща ми до центъра по трансф. хематология да дадем по половин литърче. Сложиха ни един до друг и почти едновременно почнаха се да пълнят банките. Неговата беше 2/3 пълна, когато забели очите пред мен и получи "тежък колапс"-така казаха после сестрите и лекарката там-няколко минути зверски шамари и крясъци за да го свестят, отчаяни опити да отворят здраво стиснатите зъби с един Кохер, понеже си беше глътнал езика-тия 3 жени направиха и невъзможното и успяха след няколко минути да го свестят, за което ще им бъда признателен докато съм жив (лекарката, която беше там трепереше цялата след това и каза, че такъв тежък случай не е имала).
Около месец по- късно операцията беше извършена успешно и единственото, което преляха на майка ми, бяха 2 банки серум-глюкозе и никаква кръв...
Та всяко стадо си има мърша, ама някак си човек е така устроен, че трудно прощава такива неща-особено когато касаят живота и здравето на близките му.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 23 Окт 2009, 15:08

Истинска случка между лекар от "Пирогов" и пациент, отишъл за контролен преглед... Лекарят се държал не особено внимателно... :confused: Пациентът, едър мъж, но добряк, не издържал и му казал, че е добре да внимава, защото е въпрос на секунди, за да се превърне от лекар в пациент... Лекарят решил, че ще яде бой :shock:, а човекът просто искал да му напомни за тленността и на лекарските тела, за която не е задължителна намесата на пациенти... и за която повечето са забравили, изглежда... :roll:
"... _ _ _ ..."

Потребител
Аватар

Мнение от Evo 99 » 24 Окт 2009, 1:41

Абе flame спри да се излагаш бе пич! Всички разбрахме колко хуманни според теб са лекарите. Ама това си е лично твое мнение, така че спри да се опитваш да го натрапиш на всички. Що простотии изписа, направо думи нямам. Да поставяш всички, които не мислят като теб, под общ знаменател: тикви, говори достатъчно ясно за самия теб. Това, че лекарската професия от много време, не е най-хуманната в Бг, май само на теб още не ти е ясно. Вярно, че във всяко стадо си има мърша, ама тука мършата е 70-80% от стадото. И аз като теб, доскоро бях на мнение, че като му се налага на човек да ходи по доктори, по-добре да отиде и да си плати на частно. Еми отидох, в най-добрата болница в града, с най-модерната техника и "най-добрите доктори" и бля, бля, бля ( тук е мястото да вметна, че на баба и най-модерния компютър да и купя, като не знае как се пуска все тая ще е). Знам си аз, че имам проблем с жлъчката и решавам малката, като стане на 7 месеца, да отида да ми я махнат. Отивам на преглед и му обеснявам на хуманния лекар, как стоят нещата. Питам го, колко време след операцията ще мога да вдигам тежко, защото съм с малко бебе и това е много важно за мен. От три до пет дни е отговора и ми беше допълнително обяснено, как тази лапароскопска операция е вече рутинна в Бг и възстановяването е много бързо. Та накратко, оперират ме, събуждам се и се оказва, че лапароскопската операция може и да е рутинна за някой, ма не и за тоя екип от лекари. На въпроса ми защо съм срязана така, отговор ми така се получи :shock: Вместо изписване след 2 дни, изписване след две седмици, изписана съм със страхотни болки, с над 100 инжекции за 14 дни (задника ми още е на решето), 39 кг, при приемането бях 47 и с епикриза, която гласи, че ме изписват в отлично състояние, а болките са причинени от невралгия. След още две седмици, който ми се губят от болката, съвсем случайно, оперативната сестра разбира на кого съм дъщеря и следва спешно обаждане на нашите, да спрат да лекуват невралгия, каквато няма, а спешно да се търси друг хирург, защото още при операцията нещата са се объркали. Доктора е срязъл някаква си тръба, която не е трябвало и в момента ми се уврежда необратимо черния дроб. Само, че защото сме много хуманни, пък и болницата е нова, пък и този лекар е и шеф на отделението, що ли изобщо да си правят труда да ни обясняват какво са направили, пък аз, няма проблем нека си мра. А, и те все пак нали си взеха двете хилки за операцията, боли ги от тук насетне кво ще се случва с мен. Добре, че има останали и добри лекари, благодарение на който сега пиша това, но прости ми, че не мога да се съглася с теб. Аз съм корава кучка, както казва моя мъж такова социално зло като мен лесно няма да си иде, майната им и на парите, мен ме е яд, че нищо няма да върне нервите на мъжа ми, който две седмици си мислеше, че умирам, и на майка ми и баща ми, който се състариха пред очите ми за това време.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Окт 2009, 1:46

Evo 99 написа:Абе flame спри да се излагаш бе пич! Всички разбрахме колко хуманни според теб са лекарите. Ама това си е лично твое мнение, така че спри да се опитваш да го натрапиш на всички. Що простотии изписа, направо думи нямам. Да поставяш всички, които не мислят като теб, под общ знаменател: тикви, говори достатъчно ясно за самия теб. Това, че лекарската професия от много време, не е най-хуманната в Бг, май само на теб още не ти е ясно. Вярно, че във всяко стадо си има мърша, ама тука мършата е 70-80% от стадото. И аз като теб, доскоро бях на мнение, че като му се налага на човек да ходи по доктори, по-добре да отиде и да си плати на частно. Еми отидох, в най-добрата болница в града, с най-модерната техника и "най-добрите доктори" и бля, бля, бля ( тук е мястото да вметна, че на баба и най-модерния компютър да и купя, като не знае как се пуска все тая ще е). Знам си аз, че имам проблем с жлъчката и решавам малката, като стане на 7 месеца, да отида да ми я махнат. Отивам на преглед и му обеснявам на хуманния лекар, как стоят нещата. Питам го, колко време след операцията ще мога да вдигам тежко, защото съм с малко бебе и това е много важно за мен. От три до пет дни е отговора и ми беше допълнително обяснено, как тази лапароскопска операция е вече рутинна в Бг и възстановяването е много бързо. Та накратко, оперират ме, събуждам се и се оказва, че лапароскопската операция може и да е рутинна за някой, ма не и за тоя екип от лекари. На въпроса ми защо съм срязана така, отговор ми така се получи :shock: Вместо изписване след 2 дни, изписване след две седмици, изписана съм със страхотни болки, с над 100 инжекции за 14 дни (задника ми още е на решето), 39 кг, при приемането бях 47 и с епикриза, която гласи, че ме изписват в отлично състояние, а болките са причинени от невралгия. След още две седмици, който ми се губят от болката, съвсем случайно, оперативната сестра разбира на кого съм дъщеря и следва спешно обаждане на нашите, да спрат да лекуват невралгия, каквато няма, а спешно да се търси друг хирург, защото още при операцията нещата са се объркали. Доктора е срязъл някаква си тръба, която не е трябвало и в момента ми се уврежда необратимо черния дроб. Само, че защото сме много хуманни, пък и болницата е нова, пък и този лекар е и шеф на отделението, що ли изобщо да си правят труда да ни обясняват какво са направили, пък аз, няма проблем нека си мра. А, и те все пак нали си взеха двете хилки за операцията, боли ги от тук насетне кво ще се случва с мен. Добре, че има останали и добри лекари, благодарение на който сега пиша това, но прости ми, че не мога да се съглася с теб. Аз съм корава кучка, както казва моя мъж такова социално зло като мен лесно няма да си иде, майната им и на парите, мен ме е яд, че нищо няма да върне нервите на мъжа ми, който две седмици си мислеше, че умирам, и на майка ми и баща ми, който се състариха пред очите ми за това време.

Дам защо ли ми е познато това което пишеш,а сетих се щото съм го гледал тоя филм

П.П Много поздрави на Сами :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Окт 2009, 1:51

има един основен момент в цялата работа тука с тая тема.
пишат само хора,които са пострадали , а които са доволни и са им помогнали не смятат за нужно да пишат тук или другаде,защото се смята за нормално докторите да ти помогнат и да те оправят и спасят-тебе или близък и тва е така.
така се остава с впечатлението ,че наистина 70% от лекарите са изроди. ми не са! щото статистиката от болтниците показва друго и останалите травмирани след лекарска недомислица или починали са малък процент в сравнение с излекуваните ,но пък когато в семейството ти пострада човек за тебе тва се е 1 от 1 и прави 100%.....!!
дори и да са най-голямото зло ,както ги изкаарвате повечето тука -няма начин да живеем без тях и тяхната работа. тва е положението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 24 Окт 2009, 9:16

Колега SKISA стува ми се, че малко опростяваш нещата. Това, което дразни хората не са само "недомислиците" както казваш, а това, че примерно без да бутнеш рушвет в някои случаи не приемат жена ти в родилното, чакаш с месеци и години за някаква рутинна операция, понеже не си бутнал за да се задвижат нещата, за това че се отказват направления на много хора, на които личният лекар не може да помогне, че някои гинеколози въртят незаконен "бизнес" с аборти, изполвайки непозволени лекартсвени препарати, хора със инфаркти не се приемат в спешното вследствие на което умират- все неща, които трудно се покриват от определението "недомислици"...не подценявайте преценката на хората, повечето успяват да оценят, кога лекарят прави всичко по силите си за да помогне ( а като не може да помогне-да те насочи към специалист) и кога си прави тънки сметки да те прекара и да отчете дейност.
В нашата държава на статистики не е много разумно да се вярва, пък и каква очакваш да е стъкмистиката, след като няма нито един наказан лекар за лекарска грешка, но пък за сметка на това цялата им гилдия яростно се възпротиви на идеята за създаване на лекарски инспекторат, който да следи за такива нарушения-предполагам едва ли е случайно, така че ...трески за дялане в тая система има доволно много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2009, 9:35

SKISA написа:има един основен момент в цялата работа тука с тая тема.
пишат само хора,които са пострадали , а които са доволни и са им помогнали не смятат за нужно да пишат тук или другаде,защото се смята за нормално докторите да ти помогнат и да те оправят и спасят-тебе или близък и тва е така.
така се остава с впечатлението ,че наистина 70% от лекарите са изроди. ми не са! щото статистиката от болтниците показва друго и останалите травмирани след лекарска недомислица или починали са малък процент в сравнение с излекуваните ,но пък когато в семейството ти пострада човек за тебе тва се е 1 от 1 и прави 100%.....!!
дори и да са най-голямото зло ,както ги изкаарвате повечето тука -няма начин да живеем без тях и тяхната работа. тва е положението.

Статистиката на болниците е като проучване на галъп-никой не е питан но има резултати,естествено че гарван-гарвано око не вади,на моята приятелка дето от ония дни се мота по болници и ми казва"ми те ми написали че преслушали сърце-БО и тн,пък никой не ме е слушал..."те такава е и статистиката,питат докторите-доволни ли са пациентите и те естествено-ДА.
На сестра ми на мъжа и сестра му 7 години я влачеха по-болници,отстраниха жлъчка и 12 операции общо,накрая отиде в щатите и там с 1 вия тест откриха ...че е алергична към някакви живородни бактерии в хляба...с няколко медикамента и е ок,тамощният лекар каза че в щатите за подобни интервенции дето са и направили в България,докторите влизат в затвора,когато започнаха да я "лекуват" в България,беше 46 кг,след операции,медикаменти и тн...стана 90!!!,сега слава богу е добре и дете има...

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 25 Окт 2009, 10:09

saleen написа:Преди 2 години на майка ми беше направена операция трансплантация на изкуствена става на коляното. Дотук добре, даже част от парите ги пое здравната каса-без забележки. Обаче лекарите казаха "Ще се прелива кръв, трябва двама доброволци да дадат 1 литър кръв, за да има за пациентката" Отидохме с баща ми до центъра по трансф. хематология да дадем по половин литърче. Сложиха ни един до друг и почти едновременно почнаха се да пълнят банките. Неговата беше 2/3 пълна, когато забели очите пред мен и получи "тежък колапс"-така казаха после сестрите и лекарката там-няколко минути зверски шамари и крясъци за да го свестят, отчаяни опити да отворят здраво стиснатите зъби с един Кохер, понеже си беше глътнал езика-тия 3 жени направиха и невъзможното и успяха след няколко минути да го свестят, за което ще им бъда признателен докато съм жив (лекарката, която беше там трепереше цялата след това и каза, че такъв тежък случай не е имала).
Около месец по- късно операцията беше извършена успешно и единственото, което преляха на майка ми, бяха 2 банки серум-глюкозе и никаква кръв...
Та всяко стадо си има мърша, ама някак си човек е така устроен, че трудно прощава такива неща-особено когато касаят живота и здравето на близките му.

Радвай се , чв е жив ! Замисли се защо са направили и невероятното да го спасят ! Замисли се !
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата