Едно питане за проклетия акциз и внос преди 1.1.2010г.
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Едно питане за проклетия акциз и внос преди 1.1.2010г.
А нали се сещате че 99% от акцизните коли в бг са регистирани по 2-я начин и акциз не йм е платен
И ако си мислите че никой не го знае това...

И ако си мислите че никой не го знае това...

бате шефе,
ти от га работиш у митници такси и сие че знаеш че 99% са минали я метър, я два ,по тъничко
ти от га работиш у митници такси и сие че знаеш че 99% са минали я метър, я два ,по тъничко
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Като чете човек тея теми за акциза има чуството че целия форум иска да кара акцизни коли,но акциза ги спира.От догодина ще видим кое ще е поредното извинение за това.
Хубаво е човек да има мокри сънища,но пред застрахователя,магазина за авточасти и сервиза,както и пред бензиноколонката мислели ли сте я каква ще я пеете?????????
Но не е лошо човек да си почеше клавиатурката и да си повярва за малко.
Хубаво е човек да има мокри сънища,но пред застрахователя,магазина за авточасти и сервиза,както и пред бензиноколонката мислели ли сте я каква ще я пеете?????????
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Добре аз не съм на ясно , затова да питам
.... Значи в Европейския Съюз не се плаща акциз нали така ?
А плаща ли се нещо допълнително за коли над 163коня (толкова ли беше не съм сигурен
) ?
И ако не се плаща нищо допълнително за такива коли в ЕС ,значи и при нас от догодина не би трябвало да се плаща , по пътя на логигата
.... !!!!

А плаща ли се нещо допълнително за коли над 163коня (толкова ли беше не съм сигурен

И ако не се плаща нищо допълнително за такива коли в ЕС ,значи и при нас от догодина не би трябвало да се плаща , по пътя на логигата

- изключвател
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
- Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!
jordanpar написа:Като чете човек тея теми за акциза има чуството че целия форум иска да кара акцизни коли,но акциза ги спира.От догодина ще видим кое ще е поредното извинение за това.

Хубавата кола, която не върви, е като хубавата жена, която не прави секс!!!
djpamboss написа:Добре аз не съм на ясно , затова да питам.... Значи в Европейския Съюз не се плаща акциз нали така ?
А плаща ли се нещо допълнително за коли над 163коня (толкова ли беше не съм сигурен) ?
И ако не се плаща нищо допълнително за такива коли в ЕС ,значи и при нас от догодина не би трябвало да се плаща , по пътя на логигата.... !!!!
акциз не се плаща поне в ИСпания ,но
има еко такса и тя е
над 200цо2 - 14%
до 190цо2 - 9,25%
до 160 цо2 и т.н.
(не съм на 100% за цифрите) от цената на колата ,обаче оня не му дреме за колко си я купил или му дреме ма много малко
и си отваря една книга с ценоразпис и ти казва че за да внесеш едно 318ис трябва да платиш около 1500е еко такса
айде честито
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
djpamboss написа:Добре аз не съм на ясно , затова да питам.... Значи в Европейския Съюз не се плаща акциз нали така ?
А плаща ли се нещо допълнително за коли над 163коня (толкова ли беше не съм сигурен) ?
И ако не се плаща нищо допълнително за такива коли в ЕС ,значи и при нас от догодина не би трябвало да се плаща , по пътя на логигата.... !!!!
Може и да е така. А, може и да не е. Никой няма право да определя вътрешната данъчна политика на държавата. Държавата може да си ни клецорка с някакъв измислен данък, който няма нищо общо с ЕС и от ЕС нищо не могат да ни кажат.
За справка направете сравнение с данъчната политика между отделните държави. Па, ако щете и здравните осигуровки.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
rado_rf написа:Може и да е така. А, може и да не е. Никой няма право да определя вътрешната данъчна политика на държавата. Държавата може да си ни клецорка с някакъв измислен данък, който няма нищо общо с ЕС и от ЕС нищо не могат да ни кажат.
За справка направете сравнение с данъчната политика между отделните държави. Па, ако щете и здравните осигуровки.
Това май е най- смисленото мнение от цялата тема
А иначе съм съгласен със Скот че държавата ще си измисли начин ако не цялата то поне една доста прилична сума пак да си прибира от тези които са си вкарали акцизни коли

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2