Английски?Къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 1.9., `99
Мечтае да кара: Touring
Детайли за колата: Kompact

Re: Английски?Къде?

Мнение от gele76 » 27 Окт 2009, 16:56

vld написа: та след един такъв тримесечен курс, дали ще мога да говоря по свободно, там учат ли на такива неща?

Отговора е НЕ! Говоримо можеш да го научиш само ако го практикуваш ежедневно и ежеминутно. А това става само ако си в чужбина, работата ти го изисква или имаш гадже, което не знае български ;)
Изображение
Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...

http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 27 Окт 2009, 17:00

vld написа:
bigmurzi написа:в ичс има входящ тест, за да разберат къде да започнеш :winky:

http://www.deo.uni-sofia.bg/html_bg/forlan.html

енджой!

п.с. Препоръчвам ти тримесечен ;)

Колеги, като гледам доста хора сте минали от там.
Искам да ви питам, при положение, че имам някакви основни познания и се оправям сам за себеси, но ми е много трудно да говоря с някой, понеже или не се сещам как да конструирам изречението което искам да кажа 2 минути, или ме хваща срам, че немога да говоря правилно :oops: та след един такъв тримесечен курс, дали ще мога да говоря по свободно, там учат ли на такива неща?

Гледам и други желаещи има, може да се заформи групово обучение :mhihi:

Със сигурност ще знаеш повече отколкото в момента, което ще ти даде и по-голяма свобода в говоренето, защото ще си по-уверен в знанията си.Говори се в групите доста, разказваш, коментираш .. аз бях при тях преди две години, но не вярвам да са се променили нещата :yes:
Иначе без практика няма как, прав е колегата ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Окт 2009, 17:02

да. повечето българи които "знаят" език учен в българия (независимо къде и колко) като отидат в съответната държава и се оказва че почти не могат да говорят.

за да се научи да се говори един език- трябва да се говори непрекъснато. а това става само в съответната държава....

проблема е че езика за да се говори добре трябва да се вникне в мисленето на определената нация. също за да се научиш трябва да говориш с хора които са много по-напред от тебе в говоренето (тоест местни). а това често няма как да стане в българия защото българите нямат постоянен достъп до чужденци (и не - това да говориш с чужденец по 30 минути всеки ден от пон-петък не се брои). затова и 99% от българите които живеят в бг и познавам които се имат за "свободно говорящи английски" (включая официални преводачи, дипломати и тн.) всъщност са със страшно дървени акценти, "български английски" словоред и неспособни да се изразяват понятно за чужденците...

ще дам личен пример - преди много години аз отидох в америка да се изуча. имах страшно високи тоефл, сат, пълна академична стипендия за топ-10 колеж... "знаех" английски.... отидох там и се оказа че пиша на 100% (но стила ми беше ужасен), разбирам 75% какво ми говорят и мога да говоря на 50%... демек почти нищо не ми се разбираше.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 27 Окт 2009, 17:04

ИЧС -то за мене е най - добро ... издават ти сертификат според това, коя степен си завършил, учиш по едни от най - добрите или поне за мен учебници... "Headway" Oxford...(в които всичко е обяснено перфектно).От личен опит го знам и ти го препоръчвам! :yes:
Аре нема нужда...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 28 Окт 2009, 0:34

ALX го каза най-точно!!! Разбирам, защото аз съм на същото дередже в момента. Ако наистина искаш да знаеш даден език, само и единствено в държавата на въпросния език, ще можеш да го осъществиш.

П.С Лошото е при мен, че в уни-то сме около 200 българина, дето прктикуваме "български" вместо "английски" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 28 Окт 2009, 0:43

като заначало може като си свалите някой американски филм,да не си пускате българските субтитри,слагате слушалки и се опитвате да го разберете,понеже хем ти е интересно хем се и учиш
Последна промяна KIM на 28 Окт 2009, 0:44, променена общо 1 път
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 28 Окт 2009, 0:44

((:BuKcu:)) написа:ALX го каза най-точно!!! Разбирам, защото аз съм на същото дередже в момента. Ако наистина искаш да знаеш даден език, само и единствено в държавата на въпросния език, ще можеш да го осъществиш.

П.С Лошото е при мен, че в уни-то сме около 200 българина, дето прктикуваме "български" вместо "английски" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

пък преди ми се наложи да го почна испанския...хм... ма от пълната нула :mhihi: в много ...ситуации съм изпадал :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 28 Окт 2009, 0:58

KIM написа:като заначало може като си свалите някой американски филм,да не си пускате българските субтитри,слагате слушалки и се опитвате да го разберете,понеже хем ти е интересно хем се и учиш

Добре е, научаваш някоя друга дума от контекста, свикваш с произношение, но.....дотук. Аз така в началото или с английски субтитри или само на слух го давах. Така едно лято откарах с няколко сезона на един сериал, но си заслужаваше. ;)

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 28 Окт 2009, 1:05

((:BuKcu:)) написа:
KIM написа:като заначало може като си свалите някой американски филм,да не си пускате българските субтитри,слагате слушалки и се опитвате да го разберете,понеже хем ти е интересно хем се и учиш

Добре е, научаваш някоя друга дума от контекста, свикваш с произношение, но.....дотук. Аз така в началото или с английски субтитри или само на слух го давах. Така едно лято откарах с няколко сезона на един сериал, но си заслужаваше. ;)

мисля че това е основа за свикване с граматиката ,произнушения и различни изрази
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 29 Окт 2009, 15:31

Полза от местен сертификат за мен няма. Търсещите персонал с познания по английски правят добре разликата, дори са наясно, че завършилите английска филология в СУ и тези, завършили другаде (в пловдивския например), доста се различават в способностите си. Професионалното признание е към международните сертификати, дори да са на ниско ниво - един FCE на Кеймбридж например, ниво около 8-9 клас в английската.
Иначе почти перфектното овладяване на езика става след няколко години изучаване на материал тук и няколко години практикуване в англоговоряща среда - не става нито само с курсове тук, нито само със сричане там.
Конкретно по първоначалния въпрос - преди доста време съм ходил за малко и на курсове във Фарос, тогава поне бяха с най-сериозното отношение към учебния процес.
Последна промяна AceMF на 30 Окт 2009, 11:59, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2009, 18:17

AceMF написа:Полза от местен сертификат за мен няма. Търсещите персонал с познания по английски правят добре разликата, дори са наясно, че завършилите английска филология в СУ и тези, завършили другаде (в пловдивския например), доста се различават в способностите си. Професионалното признание е към международните сертификати, дори да са на ниско ниво - един FCE на Кеймбридж например, ниво около 8-9 клас в английската.
Иначе почти перфектното овалдяване на езика става след няколко години изучаване на материал тук и няколко години практикуване в англоговоряща среда - не става нито само с курсове тук, нито само със сричане там.
Конкретно по първоначалния въпрос - преди доста време съм ходил за малко и на курсове във Фарос, тогава поне бяха с най-сериозното отношение към учебния процес.
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 30 Окт 2009, 0:43

най добре е да си у държавата да сричаш 1 година и тогава да минеш два три курса за чужденци :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Предишна

Назад към Извън Темата