Само коланите ли са важни за безопасноста на хората...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Само коланите ли са важни за безопасноста на хората...

Мнение от MaXimal » 27 Окт 2009, 12:19

Нали все пак трябва да се почне от някъде... Мен лично много ме дразни някой като не си сложи колана в колата ми, особено лятото като карам с отворен таван. Да не дава господ ако се преобърне колата къде ще ги търсия тия без коланите?
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 27 Окт 2009, 13:00

MaXimal написа:Нали все пак трябва да се почне от някъде... Мен лично много ме дразни някой като не си сложи колана в колата ми, особено лятото като карам с отворен таван. Да не дава господ ако се преобърне колата къде ще ги търсия тия без коланите?

Да, или пък култовото "стяга ми"... много ми е интересно какво толкова ти стяга един колан... :shock: Те го изкарват, че колана ги е хванал за гушата и ги души... :kuku: Или пък като колана е постоянно сложен през седалката и седи зад шофьора... :conf: Верно, че то си е за него, ама много се дразня така... :banghead:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 27 Окт 2009, 15:47

Мен лично ми е неудобно да карам с колан, ама го слагам още преди да запаля колата. Safety first. Също така карам всички, които се возят, да се опашат. Интересното е, че като кажа на някой "Слагай колана, че да не ми тежиш на съвестта", ми се хилят, ама като им кажа, че глобата е 50 кинта, се закопчават със скоростта на светлината.
Принципно е трудно да се реши кой от многото фактори при едно ПТП е бил решаващ за състоянието на участниците в него, но според мен първостепенно значение има задкормилното устройство. Всичко останало си върви в комплект.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Окт 2009, 17:14

sharksfin написа:като кажа на някой "Слагай колана, че да не ми тежиш на съвестта", ми се хилят, ама като им кажа, че глобата е 50 кинта, се закопчават със скоростта на светлината.

50 лева са по-ценни от живота и здравето им :kuku:

sharksfin написа:според мен първостепенно значение има задкормилното устройство

Да, ама има и насрещнодвижещо се задкормилно устройство ;)
И ти колкото и перфектно да караш оня отсреща може да е див селинджър...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 27 Окт 2009, 17:32

flame написа:

Моето мнение: Колана трябва аз да решавам дали ще го сложа. Но при положение, че толкова народ се изтрепа по пътищата, мисля че политиците са напълно прави да пишат тези закони. Тях май не им е за 50лв. глоба, защото много хора ще "минат по тънката лайсна". Хората гледат да опазят живота на участниците в движението, вие ги оплювате. Ми то тогава, дайте и да ходим пеша по магистралата, защото рискуваме само нашия живот?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Окт 2009, 17:34

Ryapoff написа:Хората гледат да опазят живота на участниците в движението, вие ги оплювате. Ми то тогава, дайте и да ходим пеша по магистралата, защото рискуваме само нашия живот?

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Окт 2009, 18:30

За безопасността на хората е важен техния начин на мислене. А той в повечето случай е погрешен. Например, ще си слагам колана, щото ако ме спрат - 50лв. и 10 точки (за точките не съм сигурен). Вместо: ще си слагам колана, защото се грижа за собствената си безопасност. За к'во да давам излишни пари за лампи, като мога да карам и така(бол коли с нерегулирани или несветещи фарове). Вместо да е: изправните светлини на автомобила са в моя полза, както и обратното. Може много да се говори в тази посока, която има нещо общо и с думата тарикатлък например. Тарикат е човек, който минава тънко и даже се смее как някй друг се е "прекарал". За него авантата е чиста печалба и подобни от тоя сорт съждения. Типичния случай с гумите например. Тоя дето е купил гуми за 50 лв., с удоволствое се надсмива над тоя дето е дал 200+ лв., щото той оня как се е прекарал, видите ли. Това всичко е начин на мислене, погрешен, изкривен и в крайна сметка сеещ смърт по пътищата на иначе хубавата ни България. Да не говоря за комплексарщината, идиотските изпълнения и т.н., които само допълват онова по-горе.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Окт 2009, 19:11

Elesar74 написа:За безопасността на хората е важен техния начин на мислене
...
ще си слагам колана, щото ако ме спрат - 50лв. и 10 точки. Вместо: ще си слагам колана, защото се грижа за собствената си безопасност.
...
За к'во да давам излишни пари за лампи, като мога да карам и така(бол коли с нерегулирани или несветещи фарове). Вместо да е: изправните светлини на автомобила са в моя полза

:yes: :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 27 Окт 2009, 19:28

абсолуютно сам съгласен че коланите помагат,ама важно е кво има в главата а повечето хора нямат нищо.щото като те надъни някои с 100-120 челно колана няма да е от голяма полза.трябва да ни се промени мисленето.да започнем да мислим за другите не само за нас.за това сме на този хал :bang:

Предишна

Назад към Извън Темата