Съвет за уиндоус
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Съвет за уиндоус
Такааа..дойде време пак за преинсталиране на уиндоуса и в разни сайтове чета че не е чак толкова сложно.Имам няколко компютъра и ми омръзна всеки път да давам по 20 лева
.В този сайт намерих начини за преинсталиране на доста различни уиндоуси. http://info-comp.dir.bg/_wm/gallery/?df=428958 Въпроса ми е към знаещите добре ли е обяснено в моя случай за ХР уиндоус и ако може някой да даде линк към добър уиндоус.
Смятам че тази тема няма да е полезна само на мен а и на доста други колеги все пак сме форум да си помагаме.Благодаря предварително

Смятам че тази тема няма да е полезна само на мен а и на доста други колеги все пак сме форум да си помагаме.Благодаря предварително

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Съвет за уиндоус
Не че няма кой да ти обясни, ама тук все пак е АВТО форум
Що не се разровиш сериозно из компютърните форуми
Сега по същество:
Метнах едно око на линк-а- в общи линии е това, но де да беше толкова лесно. Да забучиш ХР-то не е сложно, трудното е после с драйверите, програмите и настройката да е по твой вкус... Съветът ми е един: викни някой приятел, който знае как става номера да ти покаже кое, кога, как и защо точно така се прави. Сядаш ТИ да преинсталираш, а човека да ти обяснява и ще му хванеш цаката от първият път. Няма нищо сложно...

Сега по същество:
Метнах едно око на линк-а- в общи линии е това, но де да беше толкова лесно. Да забучиш ХР-то не е сложно, трудното е после с драйверите, програмите и настройката да е по твой вкус... Съветът ми е един: викни някой приятел, който знае как става номера да ти покаже кое, кога, как и защо точно така се прави. Сядаш ТИ да преинсталираш, а човека да ти обяснява и ще му хванеш цаката от първият път. Няма нищо сложно...
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Да колега верно е че сме АВТО форум но все пак нали за това е този раздел "Извън Темата" за да си помагаме с неща който не са свързани с автомобили.
Имам 3-ма 4-ма познати дето знаят как става номера но те с това си изкарват хляба и ми е неудобно да ги помоля. 

Mbass написа:Такааа..дойде време пак за преинсталиране на уиндоуса и в разни сайтове чета че не е чак толкова сложно.Имам няколко компютъра и ми омръзна всеки път да давам по 20 лева.В този сайт намерих начини за преинсталиране на доста различни уиндоуси. http://info-comp.dir.bg/_wm/gallery/?df=428958 Въпроса ми е към знаещите добре ли е обяснено в моя случай за ХР уиндоус и ако може някой да даде линк към добър уиндоус.
Колега, дай скаип, ако имаш паралелен компютър, който работи, мога да ти обясня стъпка по стъпка. Днес нещо съм в добро настроение

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Най добрия съвет за Уиндоус е НЕ си го инсталирай.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ами това е, то варианта е един, по който може да се направи 
Обаче...нали се сещаш, че като тръгнеш да преинсталираш, тоя сайт няма да можеш да го гледаш
Друго...запази си всякаква информация, която не исакш да бъде изтрита, щото идеята на преинсталацията е да се форматира диска, а направи ли се това...не остава нищо
Не ти знам интернета, но няма да е хич лошо да си провериш и запишеш настройките на мрежата, освен, ако не са автоматични.
Намери си и диска с драйвърите на дъното...
Тук - http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297 можеш да видиш, как да си запишеш буутващо цд.
И вече...колкото по-слаба ти е машината, толкова повече време ще отнеме

Обаче...нали се сещаш, че като тръгнеш да преинсталираш, тоя сайт няма да можеш да го гледаш

Друго...запази си всякаква информация, която не исакш да бъде изтрита, щото идеята на преинсталацията е да се форматира диска, а направи ли се това...не остава нищо

Не ти знам интернета, но няма да е хич лошо да си провериш и запишеш настройките на мрежата, освен, ако не са автоматични.
Намери си и диска с драйвърите на дъното...
Тук - http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297 можеш да видиш, как да си запишеш буутващо цд.
И вече...колкото по-слаба ти е машината, толкова повече време ще отнеме

освен да настроиш един часовник, евентуално език и да даваш next аз друго сложно при инсталацията на ХР не виждам 

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
© написа:освен да настроиш един часовник, евентуално език и да даваш next аз друго сложно при инсталацията на ХР не виждам
Може да форматира грешния дял.

Toneloker написа:© написа:освен да настроиш един часовник, евентуално език и да даваш next аз друго сложно при инсталацията на ХР не виждам
Може да форматира грешния дял.

не да я бориме темата, ама... правилно инсталиран, файъруол-ед, обновен с последните патчове- кво му е?
за хора които не разбират от компове и нямат време да се ровят по кернели, драйвери, ип-тейбълс и да деактивират ненужни сървиси по линукс инсталации за да ги предпазят от екзотични руткит-ове... уиндоус е перфектния партньор. може да няма идеалната архитектура и да струва пари, но мисля, че това че е завладял дефакто десктоп пространството не е случайно...
за преинсталирането - слагаш диска, рестартираш и чакаш да мине инсталацията. после гледаш в "дивайс мениджър" и квото не работи - питаш тука или другаде за драйвъри.
за хора които не разбират от компове и нямат време да се ровят по кернели, драйвери, ип-тейбълс и да деактивират ненужни сървиси по линукс инсталации за да ги предпазят от екзотични руткит-ове... уиндоус е перфектния партньор. може да няма идеалната архитектура и да струва пари, но мисля, че това че е завладял дефакто десктоп пространството не е случайно...
за преинсталирането - слагаш диска, рестартираш и чакаш да мине инсталацията. после гледаш в "дивайс мениджър" и квото не работи - питаш тука или другаде за драйвъри.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Прейсталирането на уиндолс е елементарно
, само някой да ти покаже защото в цялата процедура натискаш 3-4 копчета всичко на всичко .
С писане е малко трудно да се обясни
, но щом имаш познати нищо че с това си вадят хляба , поне стой там и гледай после пробваш 1-2 пъти и си ти .
На мен преди 7-8 години ми идваше един комшия да ми го преисталира и 1-2 пъти го гледах и след това пробвах сам 1-ви път направих грешка
ама 2-рия стана
, а и самото преийсталиране е нищо , проблема е после - драйвери , кодеци , програми ....... тогава е хамалогията
!!!
Успех !!!

С писане е малко трудно да се обясни

На мен преди 7-8 години ми идваше един комшия да ми го преисталира и 1-2 пъти го гледах и след това пробвах сам 1-ви път направих грешка

Успех !!!

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички горе-долу добих представа как ще стане номера.
Неможах да открия няколко драйвера и затова искам да помоля ако някой ги има да ми ги изпрати.
Тип централен процесор: Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100)
Дънна платка: Albatron PX848 Like (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Звуков адаптер: Avance Logic ALS4000 Audio Device

Неможах да открия няколко драйвера и затова искам да помоля ако някой ги има да ми ги изпрати.
Тип централен процесор: Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100)
Дънна платка: Albatron PX848 Like (Pro) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Звуков адаптер: Avance Logic ALS4000 Audio Device

Много зависи и от самия Уиндоус - дръпни си някой по твой вкус, да речем от някой тракер - в замунда има много - може да искаш на бг да е ... може и да не искаш.Прочети първо коментарите поне на последните две страници за да се ориентираш и почвай
Ето ти един пример цък - не гледай че е стар - така или иначе се ъпдейтва , но има драйвери - за първо време докато навлезеш в нещата ще ти е полезно това
Но какъвто и да е - първо се запаси със сериен номер на самия Уиндоус, запази си всичката информация от диск С , и ако имаш важна информация по експлорерите също си я прибери
и Успех 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
За про"ф"есора не ти трябва драйвер
а за звука пробвай този >>>> http://members.driverguide.com/driver/d ... erid=86642
п.с. нямаш ли оригинален диск към дънната платка с драйвъри ?

п.с. нямаш ли оригинален диск към дънната платка с драйвъри ?
sean-john написа:п.с. нямаш ли оригинален диск към дънната платка с драйвъри ?
Не, защо ще си търси?
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5