Съвет за уиндоус
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Съвет за уиндоус
Странни инсталации правите вие за по 3-4 часа - аз като слагам Виндоус по цял ден утрепвам
Веселото идва след инсталацията, да поясня... Па за клок да не говорим.

Si non confectus, non reficiat.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Че какво пък общо има клока с инсталация на вин
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:...
Хайде да го изчислим,за колко време се прави инсталация на операционна система-около 4 часа със всички ъпдейти,настройки и допълнителни програми...
....
Много е важно да се отбележи-ако работиш с този компютър,ако си вадиш парите с него-тогава се позови на професионалисти,ако компютъра ти е само за чат,сайчета и имаш време да си го преинсталираш,нямаш важна информация в него-правиш имидж и ти дреме на ....
Поздрави
Прав си- отиват си около 4 часа ако всичко се слага едно по едно. Обаче има дребни подробности... Да ти обяснявам ли колко е трудно да се вградят всички ъпдейти в инсталацията

Нищо лично към теб, ама да казваш, че тея дето взимат по 20лв. за инсталирането автоматично са некадърници (или поне повечето) не върви. Просто тая работа не е нищо особено, макар много хора да се опитват да ме убеждават, че е супер сложна задача. Е просто не е- трябва да съм идиот за да не успея...
Само ако ползвам комп. за филми и игри ли е добре да си правя имиджи

Е.Димитров написа:ей за това ми искаха 800 лева ...
Нормално... ако бояджията си е преинсталирал джама при теб, даже малко ти е взел.

- ms
-
-
Zagy написа:Странни инсталации правите вие за по 3-4 часа - аз като слагам Виндоус по цял ден утрепвам![]()
![]()
К'ъв цял ден те гони бе- аз в събота сложих Джам 7 и още не съм готов с всички програми... Като ми затрябва едно или друго ще го сложа... Което ще рече, че може и 20 дена да ми отиде за всичко нужно

Е.Димитров Ако колегата ползваше компа за работа нямаше да търси такъв начин да спести лев
Вероятно си го ползва като нормален домашен потребител на който му е писнало да дава по 20 лв. за преинсталация.А и твоите 36лв/час ... и то за 4 часа -
с диск от магазина трябва да дойдеш
Иначе нищо лично - колегата щом има няколко машинки не го бърка да се учи на едната, но все пак не се отдава на всеки 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
ms написа:Zagy написа:Странни инсталации правите вие за по 3-4 часа - аз като слагам Виндоус по цял ден утрепвам![]()
![]()
К'ъв цял ден те гони бе- аз в събота сложих Джам 7 и още не съм готов с всички програми... Като ми затрябва едно или друго ще го сложа... Което ще рече, че може и 20 дена да ми отиде за всичко нужно
Тооочно това имах предвид

Si non confectus, non reficiat.
всеки според чергата - ако можеш да изкараш повече от 36 лв на час викаш човек да ти го инсталира
ако не можеш - влизаш в интернет четеш и си го инсталираш сам
само не знам как за една инсталация била тя и от 100лв. би могло да се гарантира, че ще издържи повече от друга, ако се ползва от еднакво малоумен потребител
само не знам как за една инсталация била тя и от 100лв. би могло да се гарантира, че ще издържи повече от друга, ако се ползва от еднакво малоумен потребител
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
k_remi написа:Е.Димитров Ако колегата ползваше компа за работа нямаше да търси такъв начин да спести левВероятно си го ползва като нормален домашен потребител на който му е писнало да дава по 20 лв. за преинсталация.А и твоите 36лв/час ... и то за 4 часа -
с диск от магазина трябва да дойдеш
Иначе нищо лично - колегата щом има няколко машинки не го бърка да се учи на едната, но все пак не се отдава на всеки
Въпроса беше друг,иначе за съвети няма проблеми,даже често гледам тука разни хора питат я за рутер,я за нещо друго,когато нямам работа съм склонен с отдалечен достъп да му направя каквото иска без пари разбире се,отколкото 2 часа обяснения през форума...
А иначе въпроса беше принципен,не ходя по домове да правя инсталации а само на хора които изкарват пари с компютъра (пиша и програми).
п/п
не,на майсторите не съм правил компютри и инсталации,просто ми споделиха 3 лева на м2,така че съм приел тяхната цена,естествено че с моята работа съм избил парите,естествено че уважавам тяхната работа,но моята ми по-харесва и я върша с кеф.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
© написа:всеки според чергата - ако можеш да изкараш повече от 36 лв на час викаш човек да ти го инсталира
Гаранцията е следната,
збозва се операционната система,вика те пича и ти обяснява,ти гледаш има логове,има това онова,виждаш нещата,ако е твоя грешка започваш на ново и мислиш как да го компенсираш,ако е негова,обясняваш проблема и го поправяш за твоя сметка,по този начин си обяснил на човека проблема,спечелил си го като клиент и се чустваш добре.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Успешно завърши опита ми за преинсталиране на уиндоуса
Даже смея да твърдя че е супер елементарно вече
Справих се с всички драйвери и тем подобни.Благодаря на всички дето помогнаха 

- ms
-
-
Казах аз, че не е нищо особено
Дано само ХР-то дето си сложил е читаво, че калпави има много в нета.
Запиши си някъде драйверите да ги имаш, да си спокоен при нужда от нова инсталация...

Запиши си някъде драйверите да ги имаш, да си спокоен при нужда от нова инсталация...
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Абе на практика работата по преинсталирането на бозата започва в момента когато той вече е инсталиран и точно за това се искат едни пари от хората които знаят какво и къде да барнат за да работи една система в пъти по добре от тази която е просто преинсталирана !
Е.Димитров написа:Гаранцията е следната,
збозва се операционната система,вика те пича и ти обяснява,ти гледаш има логове,има това онова,виждаш нещата,ако е твоя грешка започваш на ново и мислиш как да го компенсираш,ако е негова,обясняваш проблема и го поправяш за твоя сметка,по този начин си обяснил на човека проблема,спечелил си го като клиент и се чустваш добре.
Това... как точно ? Смисъл, логовете от инсталацията сравняваш с логовете от действията му ?

Иначе си прав да, хубаво е човек като дойде да си взема пц-то да му обясниш от какво-що, а не да му кажеш "оправих го, взимай".
Чудно ми е за направата на един средно-сложен сайт(примерно онлайн игра) и поддръжката на сървърите му, колко пари ще искаш ? Отнема поне месец написването на такъв сайт + твоите 36лв/х... страх ме е да сметна. Смисъл кажи цифрата от колко числа ще е....

Аз все си мисля, че ако човек/фирма си вади хляба от пц-то и има елементарни познания, първо ще ползва линукс, второ ще си КУПИ джам 7, цените му варират от 150евро - 240 някъде, е няма как аз да дам 100лв за пиратка. Пък ти ми обяснявай колкото искаш къде съм сбъркал(или ти къде си сбъркал при инсталацията

Поддръжка на сайтове/сървъри, писане на програми/сайтове, администриране и т. н.. са наистина неща за които човек трябва да е учил, но аз като видя цената за инсталиране на пиратка и като имаш на предвид някоя фирма със 10 служителите на пц, половината от които го ползват само за да отговарят на емайли...влизат къде ли не и често се "бъгва" джама, не му виждам края.

- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Абе на практика работата по преинсталирането на бозата започва в момента когато той вече е инсталиран и точно за това се искат едни пари от хората които знаят какво и къде да барнат за да работи една система в пъти по добре от тази която е просто преинсталирана !
това е самата истина!Аз се занимавам с поддръжка на компютри и мога да кажа, че инсталацията е супер проста!Настройката на самата система след това е адски важна за бъдещата работа на машината!Аз след като инсталирам вина, драйвери, настройка, основните програмки и тогава мога да кажа, че е готов за работа компа!Аз лично взимам по 30лв защото не разбирам колкото колегата!Дано и аз да се науча като него и да взимам по 100лв

62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5