Една питанка относно акт
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Една питанка относно акт
Здравейте колеги случи ми се и на мене нарушение допълнен със акт , спряха ме със превишена скорост 21 от ограничението и ми нашляпаха акт , та питанката ми е колко пари ще е тоя акт
при ограничение 40 ме спряха със 61 взеха ми талона , и другата ми питанка е какво може да стане ако не го платя след 1 месец? и ако ме спрат какви може да са последствията , то че ще ми пляснат 2ри ясно ама горе долу за колко пари
защото не мисля да го плащам този месец мисля да се правя на луд че не съм бил във страната примерно . ? извинявайте за глупавите въпроси ама ми се случва за 1ви път .. и не съм запознат
П.С: Мерси за отговорите , Поздрави Никола

П.С: Мерси за отговорите , Поздрави Никола
Re: Една питанка относно акт
мен ме спряха на извънградско с 81 при разрешени 60 и куката вика :теб те изпуснах беше за вземане на книжката: а аз точно преди да ме спре си гледам километража и си викам :кво се влача кат....:и хоп палката
работа та ми писа фиш за 50 лв а каза че акта е 100лв и 5или 6 точки и ходи си го плати веднага да си нямаш разправий че знаеш ли на кой ще попаднеш .може и на полицай 2009г

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Пилев написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=129092
То има промени по чл.182 - над 20км в населено място взимат книжката вече.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Не знам откъде ти е информацията, но в момента чета чл.182 в Апис-а и промени няма. По-специално за отнемане на книжката за 21км/ч.
За диапазона 21-30км/ч отгоре е съответно:
Населено място - 100лв глоба
Извън - 50лв
Много важно за колегите, които вече са оставали без книжка:
чл.182
(4) Водач, който повторно превиши скоростта на движение с над 31 км/час, се наказва с глоба 300 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок три месеца.
За диапазона 21-30км/ч отгоре е съответно:
Населено място - 100лв глоба
Извън - 50лв
Много важно за колегите, които вече са оставали без книжка:
чл.182
(4) Водач, който повторно превиши скоростта на движение с над 31 км/час, се наказва с глоба 300 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок три месеца.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
остави ти кво пише в закона... много неща пише ама не се изпълняват... не се притеснявай няма да ти вземат книжката заради този акт.... НО след като си вземеш постановлението ще имаш 1 месец в който да си платиш акта... ако не го платиш и 1-ния месец изтече при следващо спиране полицая ще ти поиска талон акт или постановление... следователно ти ще имаш само постановление и ще му го дадеш и той като ти види датата че е просрочена ще ти отнеме книжката докъто не си платиш постановлението... тва от личен опит ти го казвам
има вариятн да минеш м/у капките като го излъжеш че си си забравил талончето вкъщи... при мен минаваше но само защото се държах добре с полицаите... един по гаден да ти се падне веднага ще те провери и ще ти я отнеме...

има вариятн да минеш м/у капките като го излъжеш че си си забравил талончето вкъщи... при мен минаваше но само защото се държах добре с полицаите... един по гаден да ти се падне веднага ще те провери и ще ти я отнеме...
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Ogi написа:полицая ще ти поиска ... постановление(???)...
...ще ти отнеме книжката...
как пък ще ти вземе книжката, защо?
Би трябвало да ти пише акт, че караш с нередовни документи - без талон или с изтекъл акт. Не би трябвало да може да се движиш с постановление, защото, поне в софия, като си представиш акта в КАТ, когато вече е взето решение по него, получаваш нак. постановление, с което да платиш. В това време книжката ти е в лелката, практически не може да си тръгнеш с постановлението(в такъв случай караш без книжка).
ако може отговор с цитат от закон, мерси.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
eekset е прав, ти караш с акта и ако ти изтече акта те глобяват за каране с неподновен акт и няма да ти вземат книжката. Как иначе ще е в теб постановлението, нали трябва да си си оставил книжката, за да можеш да си го вземеш 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
eekset написа:Ogi написа:полицая ще ти поиска ... постановление(???)...
...ще ти отнеме книжката...
как пък ще ти вземе книжката, защо?
Би трябвало да ти пише акт, че караш с нередовни документи - без талон или с изтекъл акт. Не би трябвало да може да се движиш с постановление, защото, поне в софия, като си представиш акта в КАТ, когато вече е взето решение по него, получаваш нак. постановление, с което да платиш. В това време книжката ти е в лелката, практически не може да си тръгнеш с постановлението(в такъв случай караш без книжка).
ако може отговор с цитат от закон, мерси.
хм... при нас не е така (поне не беше.. сега незнам)
звъни ти кварталния... казва ти "ела че имаш 3 нови постановления" отиваш взимаш си ги без да си даваш книжката... отиваш плащаш си ги... връщаш се... даваш си квитанцийката за платеното постановление и ти дават талончето...
при мен случея беше че карах с изтекло постановление... беше изтекло преди 2 дни... полицая направо ми взе книжката и ми каза да ида да си платя постановлението и след това да се върна до РПУ-то да си взема книжката... и така и стана общо взето
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Ogi написа:
Предположих, че е такава работата, ама де да знам. Аз да питам. Може некой нов член по законите да са плеснали, да взимат книжки за неплатено...
off: радвайте се, че работите с кварталния - тука едни опашки, едно чудо... влизаш в кат, едни столове като у зала 1-ва НДК, късаш билети за след час до три... Мамата си е**ло...
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
Демек като си взема постановлението трябва веднага да си платя акта тва разбрах , значи няма да си зимам постановлението
няма пари за актове сега ще карам на магия! мерси много за мненията ви колеги
Поздрави Никола

Поздрави Никола

- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
Колега, по-добре отиди след месец време в КАТ и си вземи наказателното постановление! В закона е записано, че актът за извършено нарушение замества контролния талон за срок от един месец. В КАТ нямат право да ти вземат книжката след като ти връчат постановлението (стига нарушението да не е такова, че в конкректния случай закона да предвижда отнемане на свидетелството за правоуправление
), а то замества талона за още един месец, т.е. Държавата ти дава 2 месеца да събереш пари за да си платиш глобата.
Справка:
Чл. 157.
(6) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При съставяне на акт за нарушение по този закон контролният талон се отнема и се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3. Актът за нарушението заменя контролния талон за срок до един месец от издаването му.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Чл. 190.
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.
И не карай с изтекло постановление, че ще ти вземат книжката

Справка:
Чл. 157.
(6) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При съставяне на акт за нарушение по този закон контролният талон се отнема и се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3. Актът за нарушението заменя контролния талон за срок до един месец от издаването му.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Чл. 190.
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение или определение на съда при обжалване.
И не карай с изтекло постановление, че ще ти вземат книжката

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
за да не отварям нова тема да питам едно бързо въпросче:
по постоянно местожителство съм от Хасково, но в момента живея в София тъй като уча, но нямам адресна регистрация тук и дилемата ми е следната писаха ми едно актче за превишена скорост и понеже знам че тези постановления излизат за 2-3 месеца, та дали може да ходя тука в КАТ да ми подновяват акта или трябва до Аскуу да си ходя
по постоянно местожителство съм от Хасково, но в момента живея в София тъй като уча, но нямам адресна регистрация тук и дилемата ми е следната писаха ми едно актче за превишена скорост и понеже знам че тези постановления излизат за 2-3 месеца, та дали може да ходя тука в КАТ да ми подновяват акта или трябва до Аскуу да си ходя

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
speeder88 написа:за да не отварям нова тема да питам едно бързо въпросче:
Зависи дали нарушението ти е извършено в София или някъде в провинцията. Аз преди години имах акт, писан за нарушение в София (постоянния ми адрес е в Петрич) и ходих тук да ми удължават акта, т.е. ако и твоят случай е същия не се притеснявай, ходи в КАТ, даже и наказателното постановление можеш да хванеш....
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Loopix написа:ако и твоят случай е същия не се притеснявай, ходи в КАТ, даже и наказателното постановление можеш да хванеш....
мерси много, същият ми е случая даже акта още пари, пресен е от днеска, чакам само постановлението и вдигам книжката на трупчета

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2