Абсурдизъм в закона за движение по пътищата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Абсурдизъм в закона за движение по пътищата...

Мнение от Club BMW » 30 Окт 2009, 22:02

alx написа:..........

Не съм съгласен с теб!
От шофьор до шофьор има разлика и това, че от време на време човек си позволява да вдигне малко повече не значи, че застаршава непременно останалите. Всичко се прави за да пълнят държавната хазна, използвайки пред-текста, че загивали хора и видиш ли един само да спасим ...... Обърнете внимание на статистиките и вижте, че катастрофи се правят предимно от млади шофьори (неопитни, пияни), хора неподдържащи колите си и други пътувайки с часове без да се сетят, че имат нужда от почивка и премигвайки над волана се блъскат.
Защо не се обърне по сериозно внимани на подготовката на бъдещите шофьори/ки? Всички знаем на какво ниво е и как ги пускат на пътя без да са подготвени.
Внасят се безумни закони и се приемат, но не се спазват от самите тях приелите ги, това говори достатъчно.

Относно сравнението ти също не съм съгласен. Закона си е закон, данъка си е данък.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Окт 2009, 23:24

Club BMW написа:
alx написа:..........

Не съм съгласен с теб!
От шофьор до шофьор има разлика и това, че от време на време човек си позволява да вдигне малко повече

няма такова положение. закона е бинарно понятие - или го спазваш или не го спазваш.

по твоята логика аз само от време на време ще стрелям краи ушите ти защото съм преценил че няма да те уцеля. това мислиш ли че ще те устройва?
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 30 Окт 2009, 23:49

alx написа:един интересен факт- в америка ако те хванат с х2 позволената скорост - се лежи автоматично в затвора или се плащат здрави суми за адвокати ($5-10к) за да се измъкнеш...

Да но там са позволени антирадарите пък да не говорим, че ограниченията на магистралата се спазват само като се качи кука и така докато слезе.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2009, 0:27

Toneloker написа:
alx написа:един интересен факт- в америка ако те хванат с х2 позволената скорост - се лежи автоматично в затвора или се плащат здрави суми за адвокати ($5-10к) за да се измъкнеш...

Да но там са позволени антирадарите пък да не говорим, че ограниченията на магистралата се спазват само като се качи кука и така докато слезе.

мда. позволени са. има само един малък проблем- никой вече в америка (щатските трупъри) не използва радари. всички те стрелят с лазери. отнема по-малко от секунда да те "гръмнат". и после лампи, сирени и се гледате нервно и изпитващо. единствения ти шанс е да уловиш отражение от някои дето го "стрелят" пред (или зад) тебе. ама полицайте са хитри и като застане някъде така се скрива че го виждаш в последния момент ... а и той не стреля по всички.. а чака да го види някои нисколетящ и тогава... да не говориме че през нощта ако караш бързо този дето е 200 метра зад тебе не го знаеш какъв е... и не трябва дори да те стрелят защото всеки крузър е със "сертифициран спидометър"- демек може да се използва за определяне на скороста и да те спре.. няма радари, няма лазери. трябва само да те следва с твоята скорост 1/3 миля и си готов...

мисълта ми е че антирадарите са разрешени в америка защото... полицейската стратегия в момента ги прави безсмислени.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 31 Окт 2009, 2:31

Мисля, че все още темата на принципа рибата в морето, а сме извадили тигана, но има много неща, които са подготвени в проекта, за които си заслужава да прочетем.
Във вчерашния брой на 24 часа ги има точките, които следва да се гласуват. И не са написани общо, просто като някаква новина, а какво точно следва да се случва от приемането им занапред.

Месец без книжка и 100 лв. глоба предлагат експерти за всеки шофьор, който изпреварва нагло, минава на червен светофар, не спира на зебра или влиза в насрещното.
За да се облекчи градският транспорт се предлага още за движение в бус лентата шофьорите да плащат 50 лева глоба и пак да губят книжката си за месец.
Двойни глоби, спиране на колата от движение или директна конфискация са най-жестоките мерки, с които експерти смятат да дисциплинират джигитите на пътя. Според насоките за промени в закона всеки шофьор, който се движи с 30 или 40 км отгоре, ще плаща двойно, а при превишение над 50 по още 10 лв. за всеки километър. :shock: Солено...
Експертите настояват още всеки собственик, който си даде колата на шофьор без книжка, да плаща глоба от 200 до 400 лв., да няма право да кара 3 месеца, а колата му да стои на трупчета поне 30 дни. Ако зад волана е седнал едновременно пиян и неправоспособен пък, колата директно да се конфискува.
Когато водачът нарушава правилата и вози пътници, глобата му ще скача с 30 лв. за всеки превозван човек.
Пътник, който се вози при шофьор без книжка или пиян, ще се наказва с глоба от 50 лв. Същата санкция ще се плаща и ако седнете в кола без застраховка "Гражданска отговорност".
За да се спрат опасните трошки по шосетата от комисията искат 500 лв. глоба за пункт, направил фиктивен технически преглед. При повторно нарушение санкцията ще скача на 1000 лв., а фирмата ще губи лиценз.
Без право да сяда зад волана за 30 дни ще бъде и всеки участник в незаконни гонки. Състезателите в такива ралита ще трябва да плащат и глоба 500 лева, а организаторите 2000.

Сега остава да поработят и върху навиците на подрастващите, да спазват законите и може и да се оправим. :)

Но погледнато от друг ъгъл... тоя за месец без книжка, оня и той... и е така ще намаляват трафика в големите градове и по магистралите. :) ;) Няма що.
Да караш Peugeot е страст!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 31 Окт 2009, 2:37

То и сега е така... Събираш 5-10 акта и ти дават колело... :yes:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 10:20

Eva* написа:....

От една страна погледнато- кофти положение ще е ако го приемат в тоя вид... Но пък от друга страна съм съгласен да го приемат в този вид, дори и глобите да бъдат завишени още и като пари, и като срокове за отнемане на книжката. Но само в случай, че намерят действащ начин да се ликвидират подкупите на КАТаджиите. Иначе единственото което ще се получи е да се увеличи тарифата на полицая, нищо друго- вече няма да се минава с 20, а с 50лв.
Изображение
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 31 Окт 2009, 16:07

абсурдистан бате ,пътника ше тряя да е чичко полицай преди да се качи .....хахахахахахахах с дрегер в джоба
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 31 Окт 2009, 16:45

Би било хубаво да го приемат този "абсурд" и да важи за скорост примерно 50км над ограничението.

Много от хората тук гледате на този закон като на абсурд, защото разсъждавате по български, а именно както ми е удобно. Демек ако вие карате със 100+ в града няма страшно защото сте преценили, че няма хора около вас и дрън дрън и е безопасно, но ако вашето дете пресича улицата и аз прелетя на милиметри от него с над 100 дали ще ви е абсурде тоя закон? Даже и ще искате да ме линчувате не само да ми вземат и книжката и колата :lol:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 31 Окт 2009, 17:15

Dimo написа:Би било хубаво да го приемат този "абсурд" и да важи за скорост примерно 50км над ограничението.

Много от хората тук гледате на този закон като на абсурд, защото разсъждавате по български, а именно както ми е удобно. Демек ако вие карате със 100+ в града няма страшно защото сте преценили, че няма хора около вас и дрън дрън и е безопасно, но ако вашето дете пресича улицата и аз прелетя на милиметри от него с над 100 дали ще ви е абсурде тоя закон? Даже и ще искате да ме линчувате не само да ми вземат и книжката и колата :lol:

тряя се мисли малко бе хора ...има неща които не ме бъркат и всеки си има глава на раменете и да се оправя как си знае .....закона горе долу бива ...

п.п. колега и да си нисиш дрегер кат се качиш при някой да се возиш че знаеш ли дали не е дръпнал 1 бира преди това :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 31 Окт 2009, 17:28

Един от абсурдите е левият завой на светофар. В закона пише, че е забранено навлизането при разрешаващ сигнал на светофара, ако автомобилът ще остане в кръстовището поради задръстване, а на практика се получава точно така докато минат всички за направо :roll:
Второ- "несъобразената скорост"-познавам хора, които имат актове за такова нещо, след няколко превъртания в канавката, докато са избягнали челен сблъсък... :kuku: Щото едни "умни" глави са решили, че водачът може и трябва да контролира винаги колата си и ако изпадне в критична ситуация трябва да бъде глобяван :kuku:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Окт 2009, 18:50

Чл 17 от КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ
т3: Частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА
т5: Принудителното отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон ПРИ УСЛОВИЕ, че тези нужди немогат да бъгат задоволени по друг начин и САМО след предварително и равностойно ОБЕЗЩЕТЕНИЕ

Чл5 Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.

С две думи този закон освен тъп е и противоконституционен. И дори и да го приемат дори и да не го обяви за невалиден Конституционния Съд, при евентуално дело срещу такъв акт за вземане на колата има голям шанс да се спечели.
И хитреците дето го предлагат трябва да ги е срам ,че са на такъв пост и коват закони и говорят за без да имат представа от най-висшия закон в държавата - КОНСТИТУЦИЯТА и без да се съобразяват с една от "нормите" на демократичното управление - неприкосновеност на частната собственост.

И какво ще правят конфискуваните коли, ще им сложат един червен номер и ще си возят гъзовете по посолствата. Или една сирена и лампи току виж след месец някой полицай те спира със собствената ти кола за която си платил с парите си, за която освен всичко друго си платил на държавата и ддс и данъци и т.н от твоя си джоб.

Законите са си достатъчно сурови просто корупцията съсипва всичко.
Да хванат да си оправят пътищата и корумпираните колеги и после да идват да ми взимат колата. :banghead:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 31 Окт 2009, 19:24

:clap:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 19:44

BMW_RIDER написа:Чл 17 от КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ
т5: Принудителното отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди
...

Я някой адвокат/юрист или който и да е дето е наясно да ми обясни следното:

Отчуждаване и конфискация не са ли 2 съвсем различни неща :?: Щото моята проста кратуна стига до следното заключение:
Отчуждаване => взимам го щото ми трябва (а ти пък НЕ искаш да го дадеш доброволно) и ти давам едни кинти...
Конфискация => принудително отнемане на нещо като наказание...

Понеже от закони нищо не разбирам ми го обяснете като на идиот дали са 2 отделни неща, или е все тая кой термин се използва...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 31 Окт 2009, 20:03

ms написа:
BMW_RIDER написа:Чл 17 от КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ
т5: Принудителното отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди
...

Я някой адвокат/юрист или който и да е дето е наясно да ми обясни следното:

Отчуждаване и конфискация не са ли 2 съвсем различни неща :?: Щото моята проста кратуна стига до следното заключение:
Отчуждаване => взимам го щото ми трябва (а ти пък НЕ искаш да го дадеш доброволно) и ти давам едни кинти...
Конфискация => принудително отнемане на нещо като наказание...

Понеже от закони нищо не разбирам ми го обяснете като на идиот дали са 2 отделни неща, или е все тая кой термин се използва...

Точно това се опитах да обясня с поста си колега. Различни неща са и са длъжни да те обезщетят при отчуждаване и да го отчуждат само ако няма друг начин( напр.проекта за магистрала ти минава през имота и няма откаде другаде да мине ). А конфискация на колата ти неможе да има-това ми беше идеята на псота.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата