Фаровете харчат гориво?!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: E34

Re: Фаровете харчат гориво?!!!

Мнение от ivan. » 31 Окт 2009, 16:26

............и да не натиска спирачка,ама резко,щото се вкл. абс-а,тия с-ми само за набутване са измислени
Тоя сигурно има огледало на тоалетната чиния......извинявам се,ама не се сдържах
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Окт 2009, 17:26

бива да си мизерник, ама това на нищо не прилича...

п.с. не забравяйте, че някой хора не виждат хубаво привечер, да не говорим ако е мъгливо или мокро и тези, които карат без фарове са на практика "невидими" над 30-40-50м разстояние :banghead: :banghead: :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 31 Окт 2009, 17:39

Абе в градски условия това със запалените фарове за по-голяма безопастност си е малко спорна работа - при всички тези задръствания и натоварено градско движение. По спомени имаше изследване, че средната скорост е 10-12км/ч, а разхода на гориво при запалени фарове и пуснато парно е с около 20% отгоре (това го виждах в някакво предаване по ТВ-то и после го прочетох в някаква печатна медия - става дума за градски цикъл на движение зимата по пиковите часове). Да не говорим за СО2, което се отделя заради завишения разход...
Та не мисля, че карането в задръстване със запалени фарове, както на мен ми се случи 3км за 65мин би допринесо за моята безопастност...тъй като май единственото дето можеше да се случи е някой да ме удари с невероятните 5км/ч заради незапалените ми габарити. Та всички караме по задръстванията и ако не виждате на 3м колата отпред без запалени фарове - по-добре изобщо да не се качвате на кола.
За извънградско каране на фарове съм абсолютно "за" там определено едни запалени фарове имат много голям ефект. Но в града не мисля, че е толкова обосновано.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 31 Окт 2009, 19:41

Харчат гориво, и помагат за видимостта...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 31 Окт 2009, 20:13

на тея дето им харчат гориво фаровете,сигурно във тях са на свещи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Окт 2009, 20:18

Transportera написа:на тея дето им харчат гориво фаровете,сигурно във тях са на свещи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Че и топлят свещите :mhihi: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 01 Ное 2009, 2:40

ако не се лъжа, по Радио 1 върви някакво подканяне, да си караме на фарове и някой малоумник ПР е вмъкнал в изречението цитатът, че "няма значение, че разхода ви ще се вдигне" и за малко да звънна да ги овикам в редакцията... Ама, те па с какво са виновни, че текста от някоя Изображение е подаден като такъв?

Къв разход на гориво може да има при включени фарове? Виж, за парното и климатика съм съгласна,... ама за фаровете :kuku:
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 01 Ное 2009, 9:11

Eva* написа:Къв разход на гориво може да има при включени фарове? Виж, за парното и климатика съм съгласна,... ама за фаровете :kuku:

Абе на теб като дойде месечната сметка за ток и там сигурно ти е изваден тока за остветление щот крушките не харчат а? :banghead:
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Ное 2009, 10:22

Joro_Paveto написа:...

е как 20% ... с елементарна сметка се видя 50 ампера дърпат 1-2 конски сили от двигателя. на практика не може да се усети зад волана дали си с включени фарове или не.
освен това 50 ампера са страшно много :) 2% може...
за пример, климатика дето дърпа много повече коне(и се усеща) трудно стига 20%. разсъждавайте малко...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 01 Ное 2009, 14:34

Joro_Paveto написа:
Eva* написа:Къв разход на гориво може да има при включени фарове? Виж, за парното и климатика съм съгласна,... ама за фаровете :kuku:

Абе на теб като дойде месечната сметка за ток и там сигурно ти е изваден тока за остветление щот крушките не харчат а? :banghead:

В къщи логично,... че и те харчат, но дали знаеш по колко? Хладилника определено дърпа повече. А и нали се сещаш, че в автомобилите фаровете са вързани за акумулатора, не за резервоара с горивото.

Между впрочем, ако някой не иска да си пуска фаровете и да се ангажира ежедневно с това действие, ще намери куп причини да не го направи, не мислиш ли? :)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 01 Ное 2009, 14:51

Харчат фаровете гориво, но много малко! Имаше статия в АутоБилд на скръндзливите немски стипци им беше дадена табличка, кое в колата, с колко вдига фабричния разход.
Фаровете харчат около 240-250гр./100км. - тоест никакъв смисъл няма в пестенето от спрени фарове! Проблем е единствено, че при нон стоп шофиране с пуснати къси фарове заминават много по-бързо крушките!

Ксеноновите имат доста дълъг живот, но и те заминават някога и като изгори едната ксенонка става по-сложно, отколкото с обикновнна крушка, защото обикновенна крушка ще вземеш от всяка бензиностанция и в неделя късно вечер, а ксенона ще поизчакаш поне 2 денонощия, докато го смениш.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от ivan. » 01 Ное 2009, 14:58

......a дали ще им стане по- спокойно ,ако някой им каже ,че разходите на консуматори и тем подобни са сметнати от производителя и са вкл. в общия разход на гориво по каталожни данни.
Сега някой ще каже ,че каталожните данни не са вярни :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 01 Ное 2009, 15:07

Е в каталжните данни, ако се включи и разхода на нон стоп пуснати къси светлини пак няма да е съвсем точен, тъй като, ако автомобила има багажник за таван и носиш багаж на тавана пак скача разхода на гориво и то с половин литър. :mhihi:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от ivan. » 01 Ное 2009, 15:30

Демирев написа:Е в каталжните данни, ако се включи и разхода на нон стоп пуснати къси светлини пак няма да е съвсем точен, тъй като, ако автомобила има багажник за таван и носиш багаж на тавана пак скача разхода на гориво и то с половин литър. :mhihi:
Всичко е сметнато и описано ,в някои ''заводски книжки''за коли ,даже много подробно.Ако не беше така ,нямаше да пишат разход с 90 км/ч -........;разход с 120км/ч.....,а ще пишеше разход през деня ...литра/ч и разход през нощта ...литра/ч;
Разхода е сметнат(при идеални условия) с пълен товар на автомобила и ползването на консуматорите му.Там където той е от значение се пише ,например :
-автоматични скорости ....../100
-ръчни скорости......../100
Всички можем да качим конкретни примери,а на стотинкарите-много им здраве
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 01 Ное 2009, 21:23

Демирев написа:Проблем е единствено, че при нон стоп шофиране с пуснати къси фарове заминават много по-бързо крушките!

Е, това е истината! :clap:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата