Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ?

Мнение от twin spark » 31 Окт 2009, 19:52

Хайде преди да ръсите компетентните си мнения, да отворите закона.
И прочете мнението на Ачо бавно и внимателно няколко пъти. Лятната гума спира на всякакъв асфалт при всякакви температури по-добре от "зимната". Това е днешната парадигма. И да има всесезонни гуми, които са много добри при всякакви условия

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 31 Окт 2009, 19:58

twin spark написа:Лятната гума спира на всякакъв асфалт при всякакви температури по-добре от "зимната".

ама тва верно ли е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 19:59

По въпроса...

В закона никъде не пише нищо за летни и зимни гуми- пише си просто гуми... Тея филми за 4мм. грайфер също ги няма- пише си 1,6мм. Иначе казано- от утре задължително на фарове и с гуми (каквито и да е) с грайфер над 1,6мм.

Малко встрани сега...

Трябва да си пълен олигофрен да си мислиш, че на ниски температури лятната гума върши работа колкото зимната... Ама що ли да се хабя да ви обяснявам- карайте си с летните гуми и само се молете да не ме ударите... Удари ли ме някой малоумник с летни гуми 100% ще посещава ортопед :evil:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2009, 20:39

petio_bmw 318is написа:
twin spark написа:Лятната гума спира на всякакъв асфалт при всякакви температури по-добре от "зимната".

ДА ВЯРНО Е ! На тези които още не им е промит мозъка от рекламните кампании на производителите на гуми. При -10 или -20 лятната гума , пак е по стабилна и не става на пластмаса иначе до сега всички да са били мъртви (зимните навлязоха наскоро) . Ако помислите малко , ще видите , че името е кал+сняг - а кой кара на кал и сняг ? През повечето време пътищата са чисти и зимните гуми са доста по-зле на пътя , да не говорим и че всяка гума се загрява при движение и температурата и не е като тази на въздуха ! Много , много по-голяма грешка е да караш лятото със зимна гума - спирачния ти път при напечен асфалт е брутален (казвам го от горчив опит) . Самата структура на гумата М+С е пречка за нормалното и поведение.Ламелите , силно отслабват протектора (самото блокче) и то става прекалено гъвкаво и неустойчиво.При мокро е още по-зле - ламелите задържат водата , която трябва да се "гони" и се спомага за аквапланинг . Зимата през повечето време на пътя е или сухо или морко от разтопения сняг - и какво се получава със зимната гума ???
Айде отворете си очите малко :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2009, 20:47

ms написа:По въпроса...

В закона никъде не пише нищо за летни и зимни гуми- пише си просто гуми... Тея филми за 4мм. грайфер също ги няма- пише си 1,6мм. Иначе казано- от утре задължително на фарове и с гуми (каквито и да е) с грайфер над 1,6мм.

Малко встрани сега...

Трябва да си пълен олигофрен да си мислиш, че на ниски температури лятната гума върши работа колкото зимната... Ама що ли да се хабя да ви обяснявам- карайте си с летните гуми и само се молете да не ме ударите... Удари ли ме някой малоумник с летни гуми 100% ще посещава ортопед :evil:

Ти маи си олигофрена който не може да чете или мисли ! УдариШ ли ти някой на сух или мокър асфалт със зимни гуми , по-скоро си ТИ малоумника който трябва да ходи на ортопед .
Ако нямаш какво да кажеш по темата повече , тва малко в страни го запзи за себе си и не се прави на свиреп , че никога не занеш , какво ще ти дойде насреща (не визирам себе си , ест) .

Като сте толкова убедени , че лятната гума не спира зимата - направете си тест и сами се убедете , то така или иначе , няма да повярвате на тестове.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Окт 2009, 20:49

acho.rs написа:През повечето време пътищата са чисти и зимните гуми са доста по-зле на пътя

Ти в коя държава живееш бре? В BG масово е непочистено и е сняг до колене! Само магистралите и големите булеварди са ОК... я тръгни из снежните преспи по кварталите с тия летни гуми... гоооолеми разбирачи се извъдихте... изобщо няма да коментирам за лятната гума през зимата или обратното, ама бас ловя, че карането с летни гуми през зимата в BG е абсолютна грешка и безрасъдност...

Пътищата били чисти... дрън-дрън... масово са заледени и заснежени.... и народа се носи като шейна с калпавите си гуми... аз по неблагоразумие карах тая зима с лоши зимни гуми (вярно, бяха Goodyear UG7, ама калпави) и толкова зор и проблеми не съм виждал... то не беше сняг, то не беше лед, то не беше чудо.... по почистените улици... :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 31 Окт 2009, 20:49

Катинар на темата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съвсем друго питах!
На сух или мокър асвалт летните гуми са много по стабилни,независимо от температурите,уви на сняг или лед са почти неизползваеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2009, 20:53

Turboman написа:Катинар на темата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съвсем друго питах!
На сух или мокър асвалт летните гуми са много по стабилни,независимо от температурите,уви на сняг или лед са почти неизползваеми.

С това темата се изчерпва .

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 31 Окт 2009, 20:57

Mollov написа:
acho.rs написа:През повечето време пътищата са чисти и зимните гуми са доста по-зле на пътя

Ти в коя държава живееш бре? В BG масово е непочистено и е сняг до колене! Само магистралите и големите булеварди са ОК... я тръгни из снежните преспи по кварталите с тия летни гуми... гоооолеми разбирачи се извъдихте... изобщо няма да коментирам за лятната гума през зимата или обратното, ама бас ловя, че карането с летни гуми през зимата в BG е абсолютна грешка и безрасъдност...

Пътищата били чисти... дрън-дрън... масово са заледени и заснежени.... и народа се носи като шейна с калпавите си гуми... аз по неблагоразумие карах тая зима с лоши зимни гуми (вярно, бяха Goodyear UG7, ама калпави) и толкова зор и проблеми не съм виждал... то не беше сняг, то не беше лед, то не беше чудо.... по почистените улици... :kuku:

Остави го тоя г-н Ачо Разбирачо,то не става само с ядене,трябва и акъл :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 31 Окт 2009, 21:06

acho.rs написа:
Съвсем друго питах!

:OT: Ти (acho.rs) май по всички теми си компетентен и решаваш кога една тема е изчерпана, и за катинар, и кога не :mhihi:

По темата - по мойто усещане за поведението на колата, има голяма разлика при студен асфалт в полза на зимната гума., или викаш нема значение твърдината на гумата :mhihi:
Последна промяна Valentin_Peev на 31 Окт 2009, 21:07, променена общо 1 път

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 31 Окт 2009, 21:07

acho.rs написа:
petio_bmw 318is написа:

ДА ВЯРНО Е ! На тези които още не им е промит мозъка от рекламните кампании на производителите на гуми. При -10 или -20 лятната гума , пак е по стабилна и не става на пластмаса иначе до сега всички да са били мъртви (зимните навлязоха наскоро) . Ако помислите малко , ще видите , че името е кал+сняг - а кой кара на кал и сняг ? През повечето време пътищата са чисти и зимните гуми са доста по-зле на пътя , да не говорим и че всяка гума се загрява при движение и температурата и не е като тази на въздуха ! Много , много по-голяма грешка е да караш лятото със зимна гума - спирачния ти път при напечен асфалт е брутален (казвам го от горчив опит) . Самата структура на гумата М+С е пречка за нормалното и поведение.Ламелите , силно отслабват протектора (самото блокче) и то става прекалено гъвкаво и неустойчиво.При мокро е още по-зле - ламелите задържат водата , която трябва да се "гони" и се спомага за аквапланинг . Зимата през повечето време на пътя е или сухо или морко от разтопения сняг - и какво се получава със зимната гума ???
Айде отворете си очите малко :idea:

Искаш да ми кажеш,че една гума пригодена за работа на температура от 10 до 50 градуса на асфалта би спряла по-добре от такава пригодена за температури около и под 10 градуса? Зема си изхвърля дипломата чесно...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 21:20

acho.rs написа:...
Като сте толкова убедени , че лятната гума не спира зимата - направете си тест и сами се убедете , то така или иначе , няма да повярвате на тестове.

Тестове да сме си правели викаш... Ами правил съм си, не е да не съм- и то принудително ги правих 3 години поред... Смятай сам- от 8 служебни коли, 3 с нови летни гуми Гудиър (купени септември месец- кой да ти купи поне 2 зимни), останалите бараки със зимни... Въртял съм из страната и по 10 000км. на месец, обикновено около 6-7000... Колкото пъти се е налагало да взема кола с летни гуми, толкова пъти ми е призлявало- тея гуми стават само за сухо и каране в права линия. 3а спиране- спират, ама кога е важно. Взимане на завои с висока скорост- отказах се бързо като тръгна да изправя лесен завой при 80км/ч... И това на участък на който под 100-110 никога не съм карал.
Правил съм и действителни тестове- една и съща кола с летните и зимните гуми... С летните на минусови температури (около -5) спира с метри по-далеч от зимните- под метри разбирай поне 3-4 метра, или приблизително една дължина на колата. И тестовете бяха пак заради един с твоето мнение за качеството на летните гуми при ниски температури- за половин час изкарах бутилка водка и много убеденият пич отиде да си вади зимните гуми от мазата...

Да обяснявам повече няма нужда- аз моите изводи съм си ги направил... И съм си ги правил не от тестове, не от четене на брошурки и форуми- изводите са ми от грубо казано 100 х. км. пряко сравнение на зимна и лятна гума...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2009, 21:26

Valentin_Peev написа:
acho.rs написа:
Съвсем друго питах!

:OT: Ти (acho.rs) май по всички теми си компетентен и решаваш кога една тема е изчерпана, и за катинар, и кога не :mhihi:

По темата - по мойто усещане за поведението на колата, има голяма разлика при студен асфалт в полза на зимната гума., или викаш нема значение твърдината на гумата :mhihi:

Прителю - автора на темата каза , че е за катинар и той в случая реши , че е изчерпана :winky: Да кара кой с каквото иска , аз за сега съм се насочил към всесезнонни - аз вярвам на тестове и те доста добри неща говорят , с изключение - колко е живота на такава гума ...

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 31 Окт 2009, 21:30

Archangel написа:Факт е едно нещо - на който му се свидят парици за зимни гуми, се опитва да донесе вода от 10 кладенеца как летните си били добри и зимата.

:yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

Мнение от RSxRacer » 31 Окт 2009, 21:30

къде трябва да гледам и да търся надпис все сезонна гума?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата