Изпращане на лекарство до Англия - Как ???
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изпращане на лекарство до Англия - Как ???
Трябва да помогна на мой познат, който да прати лекарсто до Англия. До колкото ми е известно с куриер не може, поради законови разпоредби.
Остава варианта, дали някой от вас ще пътува скоро натам. Трябва да е спешно, а не в близкият месец.
Ако някой се е интересувал или има подобна идея как мога да го пратя и човека да си го получи, ще черпя много. Правя услуга, на много верен, чеовек, затова ви моля и вас за подкрепа.
Ако има някой с конкретна идея или е готов да удари едно рамо, може бързо да се свърже с мен на тел. 0878507608 или да ми пише на ЛС
p.s. Лекарството си е законно и напълно легално.
Остава варианта, дали някой от вас ще пътува скоро натам. Трябва да е спешно, а не в близкият месец.
Ако някой се е интересувал или има подобна идея как мога да го пратя и човека да си го получи, ще черпя много. Правя услуга, на много верен, чеовек, затова ви моля и вас за подкрепа.
Ако има някой с конкретна идея или е готов да удари едно рамо, може бързо да се свърже с мен на тел. 0878507608 или да ми пише на ЛС
p.s. Лекарството си е законно и напълно легално.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Изпращане на лекарство до Англия - Как ???
Според мен с куриер няма да има проблем, не гледат кой знае кво взимат. Ако не е много обемисто направо го прати по пощата препоръчано и с предимство и стига за седмица. А на декларацията пиши некаква хранителна добавка. Ако не по рейса също е вариант.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Няма да имаш проблем да го пратиш по куриер 

По пощата или куриер е все тая,пристигат за еднакво време.
Ако наистина е законно ,нямаш повод за притеснения

by ''kompleksa''
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
отиваш до столична митница,подминаваш централния вход се направо и накрая в дясно има една бариера там от дясно по едни стълби се изпращат колети има гише,скоро изпращах лекарства за уса. никиви ядове а още повече ук. си е еврпоеиския съюз така че би трябвало да е още по лесно,даже на твое място бих питал направо в пощата какъв е реда за изпращане 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:По пощата или куриер е все тая,пристигат за еднакво време.
Ама по пощата е около 5 пъти по-евтино.
Еконт работят с Англия, и имаха някакви прилични цени.
Да караш Peugeot е страст!
Колегата иска да е бързо, а по пощата не е чак толкова. Зависи колко бърза в крайна сметка.
С TNT например е 139лв. и пратката му я доставят ако не на следващия ден, то на по следващия. За по-отдалечено населено място добави още 1 ден. С другите чужди спедиторски фирми като DHL и FedEx, с които съм пращал е аналогично.
С Еконт обаче е 38лв., но пък времето за доставка до Лондон е 7 дни.
За справка ТУК
Парите за куриер като говорим за лекарство може да са нищо ако лекарството е жизненоважно. Проблема е, че колегата трябва да чака до Понеделник, тъй като в Неделя куриерите почиват.
С TNT например е 139лв. и пратката му я доставят ако не на следващия ден, то на по следващия. За по-отдалечено населено място добави още 1 ден. С другите чужди спедиторски фирми като DHL и FedEx, с които съм пращал е аналогично.
С Еконт обаче е 38лв., но пък времето за доставка до Лондон е 7 дни.
За справка ТУК
Парите за куриер като говорим за лекарство може да са нищо ако лекарството е жизненоважно. Проблема е, че колегата трябва да чака до Понеделник, тъй като в Неделя куриерите почиват.
По пощата стигат до 5 работни дни на адрес.

by ''kompleksa''
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Я пак за лекарствата?
Проблем последно няма, така ли? Трябва да ми изпратят и на мен едни лекарства, които тука ги няма.

ivan. написа:По пощата стигат до 5 работни дни на адрес.
Може и така да е, но не бих им се доверил ако ми е спешно. За едно пакетче от UK чаках 3 седмици да ми го доставят с пощата

За краткия ми престой в ук съм пращал и получавал лекарства без проблем.
Тези,които ги получавах ги имаше там (разбира се),но без рецепта нямаше как да ги взема.
Всичко по пощата.
Тези,които ги получавах ги имаше там (разбира се),но без рецепта нямаше как да ги взема.
Всичко по пощата.

by ''kompleksa''
В понеделник ще тествам всички възможности.
Все пак оставам скиптично настроен, дали става или не. Ако тамошните власти преценят да отворят пакета и видят лекарства, съм сигурен, че няма да може човека да си ги вземе.
Не знам възможно ли е или не... Все пак ще опитам. Благодаря за съветите.
Все пак оставам скиптично настроен, дали става или не. Ако тамошните власти преценят да отворят пакета и видят лекарства, съм сигурен, че няма да може човека да си ги вземе.
Не знам възможно ли е или не... Все пак ще опитам. Благодаря за съветите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Има и приоритетни пощенски услуги с Булпост, мисля, че в рамките на 4-5 дни трябва да стигнат до Англия с тях и не е скъпо. С обикновената поща ще е 3-4 дни повече, а цената ще е под 10лв ако не са някакви тежки или обемисти.
Целият проблем е, че никой куриер не иска да прати лекарства. какво ще стане ако конфискуват лекарствата и не ги доставят? Ясно е, че аз ще съдя фирмата.
Лекарствата са така да се каже "животоспасяващи", които се изписват от здравната каса.
Хората трябва да се приберат, за да ги изконсумират в БГ, а разберете, колко ще им струва това.
Все пак моля, който наистина е пращал, да ми драсне един SMS да се чуем и да го разпитам или да ми пише на ЛС. Много е спешно ! Отчайващо много !
Лекарствата са така да се каже "животоспасяващи", които се изписват от здравната каса.
Хората трябва да се приберат, за да ги изконсумират в БГ, а разберете, колко ще им струва това.
Все пак моля, който наистина е пращал, да ми драсне един SMS да се чуем и да го разпитам или да ми пише на ЛС. Много е спешно ! Отчайващо много !
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2