Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ? - КАТИНАР!!!

Мнение от ((:BuKcu:)) » 31 Окт 2009, 21:34

Пича с летните гуми през зимата, не ми пука какви теории се развиват, ама гледай някой олигофрен, който кара така през зимата, да не ме цапардоса, че тогава всичките брони ще ми плати!!!!! Просто жална му майка на такъв. :censored: :censored:

Като нямаш пари за зимни гуми, има МЕТРО...доклкото знам са го пуснали, сега можеш от Младост до Обеля за 1 лв. да се возиш.....айде....един по-малко убиец на пътя.

Аман от разбирачи бе, дреми ми за тъпите теории....като нямате пари за гуми, няма да карате и да убивате народа.

В София били почистени улиците? Буххахахахахахаххахаха ти да не си в Женева бе??? Са и Бате ви Бойко като го няма.....не знам как и бул. България ще е почистен.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 31 Окт 2009, 21:35

Аз като се замисля зимата се кара предимно на кал защото пясъка къде го хвърлят си седи даже и след зимата по улиците, винаги и ма и много киша, на много места постоянно замръзва. Малките улички винаги са непочистени или повече паркингите и тва каква мъка е да се паркира дори в 2см сняг с лятна гума мани мани(пробвано).
Ако се говори за чист асвалт мога да се съглася ама аз такъв през зимата не съм видял.
Ама така или иначе темата не беше дали да е добре да се слагат зимни гуми а дали глобяват за не такива :) .

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 31 Окт 2009, 21:44

АбсолЮтно вярно,въобще как може човек да напише такива бисери за летните гуми при зимни условия.
Ачо еРеС,влез в час бе момче и стига с арогантното си държане,пубертета ли те тресе,какво ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: `81 E21 335

Мнение от GRINGO » 31 Окт 2009, 21:52

Една зимна гума за да върши своята работа добре тя трбва да е с грайфер поне 7-8мм.
Големият грайфер на зимните гуми заключват снега и затова са толкова ефективни.
Това обаче според мен е лошо когато караш на сух асфалт защото самия грайфер е нестабилен.
Така че и аз съм на мнение че хубава лятна гума ще спира по-добре от зимна на асфалт.
Друг е въпроса че и летните ни гуми са по-широки от зимните,така че още един плюс
към лятната гума.
Според мен само някви кофти лятни гуми ще станат на пластмаса при ниска температура.
The power is nothing without control.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Окт 2009, 22:00

Аз чух, че ако през зимата направите ПТП и сте с летни гуми застрахователя се хваща затова и не плаща щетата.

По закон зимните гуми не са задължителни! Странно нали, но е факт?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 31 Окт 2009, 22:19

Явно тука някой хора изобщо не са в час... щом не правят разлика в студено време с летни гуми и в студено време със зимни... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
От миналата година май имаше нещо изискване за зимни гуми или такива с грайфер над 4мм
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 31 Окт 2009, 22:20

шпера не го бърка с какви гуми сте :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 31 Окт 2009, 22:34

GRINGO написа:Една зимна гума за да върши своята работа добре тя трбва да е с грайфер поне 7-8мм.
Големият грайфер на зимните гуми заключват снега и затова са толкова ефективни.
Това обаче според мен е лошо когато караш на сух асфалт защото самия грайфер е нестабилен.
Така че и аз съм на мнение че хубава лятна гума ще спира по-добре от зимна на асфалт.
Друг е въпроса че и летните ни гуми са по-широки от зимните,така че още един плюс
към лятната гума.
Според мен само някви кофти лятни гуми ще станат на пластмаса при ниска температура.

Колко чифта гуми трябва да си нося? :dunno: За да ми прави сцепление и да спира?

Пак казвам, стига с абсурдни теории.

За да съществува "зимна гума", то тя не само е необходима, но и задължителна!!!!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 31 Окт 2009, 22:43

А има ли някой идиот като мене, който цяло лято да кара със зимни гуми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 31 Окт 2009, 22:53

Apassionata написа:А има ли някой идиот като мене, който цяло лято да кара със зимни гуми :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тц. На сухо са осезаемо по-нестабилни зимните заради по-малката контактна площ. Пък и не им се отразяват добре високите температури на асфалта, понеже самата гума е различна. Със зимни гуми карани лятото не бих посмял да изляза на сняг.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 31 Окт 2009, 22:56

Почти отидохте да го биете acho.rs. Нищо че той дори не е казал, че смята да кара с летни гуми а само че на сух асфалт при -10C лятната гума се държи по-добре отколкото зимната. Даже ви обясни и защо - при търкаляне тя се нагрява и достига работна температурата а не както си представяте, че ставала "пластмасова". И това се доказва с тестове с измервателна апаратура, а не на база субективното чувство на някой си. Съвсем друг е въпроса че в БГ е недопустимо да се кара зимата с летни гуми, щото сух или само мокър (без заледяване) асфалт , рядко се вижда. Но поне е хубаво да намалите скоростта като сложите зимните гуми, щото при никакви условия няма да спирате и завивате толкова добре, както лятото с летните такива.

ПП. Относно всесезоните гуми - те са един голям компромис. Освен че никога не се държат оптимално, най големия проблем е, че лятото заради високите температури у нас трайно им се влошават качествата и после на мокро и сняг стават трагично зле.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 31 Окт 2009, 23:01

Няма да заставам нито зад acho нито зад другите мнения,само ще цитирам AUTO BILD от тази седмица 29октомври -4ноември 2009г.
ТЕСТ НА ЗИМНИ ГУМИ-Тестват се много модели зимни гуми,1бр. всесезонни,1бр. летни.
1.Суха настилка-това което се набива на очи е ,че независимо какъв е теста -управляемост и особено спиране летните бият зимните "Зимните изостават с повече от една автомобилна дължина".
2.Мокра настилка-управляемост,аквапланинг,спиране,кръгова писта летните гуми отново бият.Единствено се отбелязва напредък за зимните ,които започват да доближават летните.
3.Сняг-там всичко е ясно с голяма преднина за зимните.
П.С.Не вярвам да са правили теста при летни температури на сухия асфалт.

Като от списанието отбелязват "една истинска добра зимна гума се представя добре не само на сняг и лед.Тя не бива да си позволява издънки и при мокра и при суха настилка." НО..........всеки сам да си прави изводите?!
Последна промяна jorkata3 на 31 Окт 2009, 23:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Задължителни ли са зимните гуми от 01.11 ?

Мнение от titto » 31 Окт 2009, 23:11

acho.rs написа:
titto написа:Колеги, на мен също не ми се иска да си търкам чисто новите зимни гуми на сухо, но лятната гума НЯМА сцепление на умрял от студ асфалт :!:

ГЛУПОСТИ :!: Миналата година имаше същия спор и се показха тестове , че и при -10 градуса пак лятната гума спира по-добре . Зимната гума е гума за СНЯГ и КАЛ - М+С - Мъд+сноу . Който кара във кал и сняг - да си взема .

По тази логика , трябва да въведат и задължително 4х4 зимата и после задължително 300+ клиеранс , защото си опасен за другите :evil: :evil: :evil:
Ами задното - трябва ли да бъде забранено и то като лятната гума , след като е ясно че усложнява работата.
Практика ти трябва на теб, не четене по форумите и техн.характеристики, въпреки, че и теорията ти куца!Писна ми на всяко нещо да си компетентен бе ПИЧ, карай си сапуниерата и си трай!Многооо термини поназнайваш, много нещо, а колко км.имаш зад гърба си, а!?Лятната гума на студен асфалт викаш, а........!??? :kuku:
В горенаписаното ми се струва, че обичаш да се отклоняваш от темите.....Това за да ни покажеш, че знаеш и други раоти ли е!? :help:

П.П. Би ли ми пояснил това твое мнение:"Ами задното - трябва ли да бъде забранено и то като лятната гума , след като е ясно че усложнява работата"- Коя работа усложнява, на гадните недозавиващи коли с предно може би...!??? :winky:
acho.rs написа:.........аз за сега съм се насочил към всесезнонни - аз вярвам на тестове и те доста добри неща говорят .......
:lol: Няма всесезонна гума :!:

Baca®di написа:
Archangel написа:Факт е едно нещо - на който му се свидят парици за зимни гуми, се опитва да донесе вода от 10 кладенеца как летните си били добри и зимата.

:yes:
:bowdown:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 23:20

jorkata3 написа:... AUTO BILD от тази седмица 29октомври -4ноември 2009г.
ТЕСТ НА ЗИМНИ ГУМИ-Тестват се много модели зимни гуми,1бр. всесезонни,1бр. летни.
...
Не вярвам да са правили теста при летни температури на сухия асфалт.

Я да помисля... Или теста е от миналата зима и са стари модели гумите (ама няма начин да е така), или е актуален теста, но е правен познай кога- около септември месец... А септември температурите са много близо до летните и теста е безполезен. Такъв тест мога да сметна за що-годе достоверен ако е правен или зимата (като паднат трайно под 0-та температурите), или ако е правен по това време, ама нейде из полярните области- там и сега си е кучешки студ...
А и аз поне на тестовете много-много не вярвам (пък на Ауди Билд никак не им вярвам)- нито ще е за първи, нито за последен път резултата да е според който е платил най-много...

titto, задното усложнява работата на слабите шофьори, или тея дето им е първа зима със задно предаване, но пък улеснява работата на снегопочистващите фирми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 31 Окт 2009, 23:25

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата