колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

Мнение от Next » 01 Ное 2009, 20:15

bum_bum написа:To и един случай стига, особено ако си ти потърпевшия. Аз лично се сещам за колегата от Пловдив, който загина поради това, че водач на кола с десен волан не го видял и му отнел предимството...

Ами това се случва и с коли с леви волани всеки ден ! Не е гаранция. Айде моля ви се колата не е виновна а шофьора. Признайте че съм прав
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Ное 2009, 20:25

Next написа:
bum_bum написа:To и един случай стига, особено ако си ти потърпевшия. Аз лично се сещам за колегата от Пловдив, който загина поради това, че водач на кола с десен волан не го видял и му отнел предимството...

Ами това се случва и с коли с леви волани всеки ден ! Не е гаранция. Айде моля ви се колата не е виновна а шофьора. Признайте че съм прав

А бе прав си, че е виновен шофьора, ама има и един проблем в цялата схема... По навик при тръгване си гледам моето огледало, а на другото хвърлям едно око само. А познай дали не гледах в грешното огледало и колко пъти ме псуваха с пълно право- направо се учудих, че не отнесох боя някъде... Е извинявайте, ама навици създавани с 15г. не мога да ги сменя за 2 часа- това не е просто нов автомобил, а нещо тотално ново... Добре, ще кажете "Свиква се"- свиква се, ама кога и дали всеки ще му хване цаката бързо :?:
Изображение
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Ное 2009, 20:50

То не е за всеки един кара много по-добре от друг.Един има по-добри реакции от друг и т.н.

Аватар

Мнение от ms » 01 Ное 2009, 21:23

Ти не трябва да коментираш въпроса- пристрастен си :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2009, 21:29

ms написа:
Next написа:

А бе прав си, че е виновен шофьора, ама има и един проблем в цялата схема... По навик при тръгване си гледам моето огледало, а на другото хвърлям едно око само. А познай дали не гледах в грешното огледало и колко пъти ме псуваха с пълно право- направо се учудих, че не отнесох боя някъде... Е извинявайте, ама навици създавани с 15г. не мога да ги сменя за 2 часа- това не е просто нов автомобил, а нещо тотално ново... Добре, ще кажете "Свиква се"- свиква се, ама кога и дали всеки ще му хване цаката бързо :?:

По това което разбирам ти си карал доста , ама наистина много и е нормално да не можеш да смениш навика , бързо . Аз преди да се здобия с колата си имах доста малко км зад волана и не ми прави впечатление обратната страна.1 година в Ирландия сигурно ми помогна , но всеки ден карам и ляв и десен волан (карам 2 коли) и никога не съм посегнал с грешната ръка към лоста , никога не съм бъркал огледалата и когато изпреварвам се изнасям много по-рано , което е само безопастност и де факто , карам по безопасно от тъпаците мислещи се за състезатели. При хора с много голям стаж е различно ...

Аватар

Мнение от ms » 01 Ное 2009, 21:53

А бе баш много не съм карал, ама не е и малко... А нали знаеш за старото куче и новите номера ;) 100% се свиква- то е ясно. Ти си му хванал цаката вече, и аз ще я хвана ако се наложи, и баба ми ще се научи при нужда (е, по-трудно ще и е), но не е там въпроса... В тая държава е прието да се управляват коли с ляв волан, дори е и задължително да са с нормално разположен геврек в някои случаи- такси с десен волан НЕ може да има... Но и това не е толкова важно, кой му дреме за законите в тая страна :roll: Въпросът в цялата работа е, че е по-висок рискът да предизвикаш ПТП като си с десен геврек. Едно е да се намираш винаги в средата на платното и да правиш завой, друго е да си до банкета и да правиш десен завой- намалява ти се видимостта... Това е най-елементарният проблем, а има още, и още...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2009, 21:59

ms написа:А бе баш много не съм карал, ама не е и малко... А нали знаеш за старото куче и новите номера ;) 100% се свиква- то е ясно. Ти си му хванал цаката вече, и аз ще я хвана ако се наложи, и баба ми ще се научи при нужда (е, по-трудно ще и е), но не е там въпроса... В тая държава е прието да се управляват коли с ляв волан, дори е и задължително да са с нормално разположен геврек в някои случаи- такси с десен волан НЕ може да има... Но и това не е толкова важно, кой му дреме за законите в тая страна :roll: Въпросът в цялата работа е, че е по-висок рискът да предизвикаш ПТП като си с десен геврек. Едно е да се намираш винаги в средата на платното и да правиш завой, друго е да си до банкета и да правиш десен завой- намалява ти се видимостта... Това е най-елементарният проблем, а има още, и още...

Така е и аз съм за забраната за регистрация , но ти казвам че и аз имах такова мислене и ти казвам че 80% от митовете за десния волан са грешни ;)

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Ное 2009, 22:01

Абе ако нямаше значение дирекцията на волана нямаше да има и лява и дясна и хората щяха да си карат каквато им падне. :) Това е истината според мен и с това се изчерпа целия спор. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 02 Ное 2009, 0:40

Колега от опит ти казвам че не си е работа да караш кола с десен волан в Бг. Сметка имаш да си купиш кола от Англия, но да си намериш след това някой да ти обърне волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2009, 10:16

e36_Fanatik написа:Колега от опит ти казвам че не си е работа да караш кола с десен волан в Бг. Сметка имаш да си купиш кола от Англия, но да си намериш след това някой да ти обърне волана.

От обръщането пък хептем нямаш сметка - освен ако не обръщаш Голф 3 иначе е бая солена и мудна работа - търсиш си един вагон (буквално) части и после се надяваш , че колата ще ти е зглобена нормално , което е 50:50 :confused: Абе най-добре да се спре тая работа , защото повечето хора не са свикнали , колите се купуват предимно от млади шофиори , които хептем не знаят правилник и нямат представа къде са на пътя , пък като им дадеш и десен волан , направо става мармалад .

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2009, 10:39

acho.rs написа:... колите се купуват предимно от млади шофиори , които хептем не знаят правилник и нямат представа къде са на пътя , пък като им дадеш и десен волан , направо става мармалад .

Е това е проблема в общи линии- колкото и да е неудобно за каране тук с грешният волан като имаш някакъв опит и най-вече мислиш с тая глава дето я имаш разлика почти няма... Ама половината идиоти не мислят дори като карат кола с ляв волан, как да мислят повече като са от грешната страна- те просто не могат...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 02 Ное 2009, 10:43

Не е виновната колата с десен волан, а е виновен ЛЕВИЯТ водач на МПС.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 02 Ное 2009, 19:13

Колеги,
Със сигурност застрахователите,не сключват каско на автомобили с дясна дирекция!!!Това е от началото на м.Септември.Като усилено коментират,че застраховка ГО ще бъде поне на 3-на цена за автомобили с дясна дирекция от Нова Година!!!
Приемете го като съвет: Преди да сте решили на такава сделка,да проверите при засрахователите...Все пак имат сериозно лоби където трябва...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2009, 19:22

Това със застраховките ще е идеалният начин да се спре регистрацията на коли с десен волан... Едва ли ще има луди да карат 4-5г. кола без каско :roll:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М3

Мнение от spaider6666 » 02 Ное 2009, 21:16

от всички мнения ,най ме убеди колегата aureus

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата