Българският шофьор и българският колоездач
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Българският шофьор и българският колоездач
Hack0 написа:Колоездачите само пречат!
Компетентно и подкрепено с доводи мнение. Браво!
Hack0 написа:Колоездачите само пречат!
На мен, когато карам кола ми пречат висчки пешеходци, трамваи, автобуси, колела и всичко друго що се движи по пътя. Когато съм пешеходец ми пречат всички автомобили и велосипедисти. Когато съм с колелото ми пречат всички пешеходци и автомобили.
И кво прайм са???
Знам че и вие колоездачите имате право да се движите по пътното платно, знам че и вие сте участници в движението но признайте, че нашите пътища не са подходящи за това . От дясната страна на платното, където се движите вие, е пълно с отворени шахти, коли - паркирани по най-различни начини, дупки, локви, кофи за боклук и др. изкуствени и естествени препятствия. Истинско приключение си е да ги избегнеш тези неща с колата, без да те блъсне някой идиот или пък ти да не предизвикаш птп с някоя спонтанна маневра, а като се появи и един колоездач до дясната ти врата и трябва да гледаш да го пазиш, и да не го завреш някой казан за боклук, положението става съвсем интересно. Да не говорим колко шофьори са склонни да те пуснат в тяхната лента или пък да мръднат малко в ляво, защото ти искаш на направиш място на пича с колелото, който изкача пред теб и се движи с 15 км в час. Друг проблем е колко светлини и светлоотразителни елементи имате и вечер забелязвате ли се навреме. Повечето с колела са някакви клошари, черни от главата до петите. И последно – трябва да си изясните статута и дали ще се движите по пътя или по тротоара, защото по тротоарите създавате други проблеми.
Нищо лично пичове, но да се движите по пътищата в този им вид е опасно за вас и за нас
Нищо лично пичове, но да се движите по пътищата в този им вид е опасно за вас и за нас

Hack0 написа:... И последно – трябва да си изясните статута и дали ще се движите по пътя или по тротоара, защото по тротоарите създавате други проблеми.
За съжаление трябва да си призная, че тотално не спазвам закона за движение по пътищата, когато съм с колело. Просто няма как да ме накараш да сляза от тротоара на платното. Когато времето позволява винаги съм с колело (по-бързо е само с метрото, но не и по-яко) и не изминавам и 20% от разстоянието по големите улици и булевардите (единствено кварталните улички, където няма как да ме блъснат с повече от 30) Вярно е, че губя много време, карайки по заобиколни улички и паркове, но кефа е много по-голям и опасността за живота много по-малка. А и много малко шофьори са ме псували до сега (този сезон не си спомням някой да ме е хранил) : ))
Хайде приятно каране на коли и колела на всички. Да не забравям любителите и на белите писти, понеже скоро иде сезона : )))
Последна промяна pampo на 03 Ное 2009, 14:05, променена общо 1 път
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Mario Pankov написа:Поредната селска проява. Друг въпрос е, че до колкото разбрах от темата, велосипеда не е имал никаква светлинна индикация, но дори при тази ситуация - не това е начина.
Вероятно е така. Почти съм сигурен, че ако автора на темата- Марса, имаше светлоотразителни значи на велосипеда, нямаше да си остави темата недовършена и без да дава отговор на зададените въпроси, относно светлините и светоотразителните маркировки. Кой от вас пуска тема и не я чете да добие представа за отзивите и без да отговаря на въпросите? Марса се появи накрая, може би гузен от това, че не е изряден, спомена с половин уста, че имал нещо мигащо отзад и бяло яке. В никакъв случай не оправдавам поведението на тези от клиото и пасата, но със сигурност донякъде са реагирали адекватно, защото за да не сгазят колоездач, яко са се нахендрили един в друг, а той- колоездача спокойно си продължава по пътя, без дори да спре и разбере каква е причината за катастрофата. Сигурен съм, че ако беше реагирал адекватно на тази ситуация, нямаше да се стигне до бой.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2