Условия за не лоша зима :)
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Условия за не лоша зима :)
Както повечето колеги из София, и аз гледам през джама сега снежинките.
Да ви е честито първо бело, както се поздравявахме в шести клас.. и честит екстра пауър (естествено от тая вечер всички коли със задно ще го имат
)
Идеята е да напишем препоръки за по-добра зима.. за по-младите и съвсем младите шофери, ония, дето не са се качвали на кола със задно и за всички дето зимата ги плаши и си мислят, че може да се завъртят без да искат като пумпал на паркета в детска стая.
..и хубави меки мантинели на всички дето са си пумпали по принцип
На първо време се сещам за увеличената дистанция. Пукнати брони, спукани радиатори и все не са гот.
Тръгване с малко газ.. на втора ако положението е достигнало "тая година зимата ни изненада и няма как да се изчистят улиците" ..
За по-дълги вечери и преходи из снежни пътища е добре всеки да има екстра антифриз и одеало (храна и бира също, девойки в по-редки случаи) Лопатка, и стъргало за джамци..
Може да си вземете препарат против замръзване на ключалките.. изключително добро като стане още 10тина градуса надолу в температурно отношение. В тоя ред на мисли някои намазват уплътненията на вратите, за да не залепват.
ще допълвам..
Да ви е честито първо бело, както се поздравявахме в шести клас.. и честит екстра пауър (естествено от тая вечер всички коли със задно ще го имат

Идеята е да напишем препоръки за по-добра зима.. за по-младите и съвсем младите шофери, ония, дето не са се качвали на кола със задно и за всички дето зимата ги плаши и си мислят, че може да се завъртят без да искат като пумпал на паркета в детска стая.
..и хубави меки мантинели на всички дето са си пумпали по принцип

На първо време се сещам за увеличената дистанция. Пукнати брони, спукани радиатори и все не са гот.
Тръгване с малко газ.. на втора ако положението е достигнало "тая година зимата ни изненада и няма как да се изчистят улиците" ..
За по-дълги вечери и преходи из снежни пътища е добре всеки да има екстра антифриз и одеало (храна и бира също, девойки в по-редки случаи) Лопатка, и стъргало за джамци..
Може да си вземете препарат против замръзване на ключалките.. изключително добро като стане още 10тина градуса надолу в температурно отношение. В тоя ред на мисли някои намазват уплътненията на вратите, за да не залепват.
ще допълвам..
what a helluva ride
- xdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x3
- Мечтае да кара: m5 e60; x6
Re: Условия за не лоша зима :)
Здравей, колега 
Като заговори за снежинки и мантинели, кога според теб е най-удачно да се сложат зимните гуми? Т.е. време ли е вече? Защото аз имам едни на склад в Мкар и се чудя кога да ги сложа.
Иначе и от мен Честит първи сняг на колегите !!! И умната

Като заговори за снежинки и мантинели, кога според теб е най-удачно да се сложат зимните гуми? Т.е. време ли е вече? Защото аз имам едни на склад в Мкар и се чудя кога да ги сложа.

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Прибирайте 2.5ците и изкарвайте м40ките.. Те като видят сняг се саморевизират и си самозаваряват дифа 

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
xdriver написа:Здравей, колега
Слагай ги колега, мисля че е време

Честит първи сняг на всички

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Transportera написа:сняг ли имате бре
Даже натрупа

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
еми съвети съвети... потегляте бавно, СПАЗВАТЕ ограниченията навсякъде даже в града като падне здраво снега е добре да си карате с 40кмh зависи си от ситуацията де... не влизайте с газ в завоя ( освен ако не сте закоравял фен
) сложете едни хубави новички гуми, малка торбичка с пясък си вземете ако закъсате някъде... ест. и лопатка, около литър-2 антифриз, нещо топло като дреха или одеало ... размръзяващ спрей и задължително вериги... това сичкото ако го направите проблеми никога няма да имате

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
проверете си честотата на антифриза,спирачната система,светлини и т.н спазвайте дистанция и на 10кила нафта слагайте по литър 95 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Важно е Ъп и Даун шифтинга да се прави с плавни движения, без резки натискания и пуснания на педалите.
Добре е да не се натискат спирачките рязко ако сте на смяг, наклони заледени и т.н. пускайте надолу на ниска скорост с цел да не ви се налага използването на спирачката.
Ако влизате в завой бързо и не може да намалите въртете волана обратно на посоката на завоя.
От 7 години карам бабата и вериги не съм ползвал, само добри гуми и отворен диф.
Добре е да не се натискат спирачките рязко ако сте на смяг, наклони заледени и т.н. пускайте надолу на ниска скорост с цел да не ви се налага използването на спирачката.
Ако влизате в завой бързо и не може да намалите въртете волана обратно на посоката на завоя.
От 7 години карам бабата и вериги не съм ползвал, само добри гуми и отворен диф.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- sv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 328 touring
всичко ОК ама закакво ни е тоя резервния литър, два антифриз?
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
sv написа:всичко ОК ама закакво ни е тоя резервния литър, два антифриз?
представи си че ти се пукне леко радиатора и почне да сълзи а си далеч от вас... знаеш ли какво е да те дърпат зимата или да чакаш пътна помощ ...
е то по тая логика дай да замъкна сервиза в колата ...
щото представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си ..... и има още ..
щото представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си .....представи си ..... и има още ..

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
00Cool написа:е то по тая логика дай да замъкна сервиза в колата ...
не си прав колега ... това са дребни неща които можеш да отсраниш и да се прибереш зимата иначе ще мръзнеш като куче ... но всеки си прави преценката сам за себе си естествено... това е тема за СЪВЕТИ

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
00Cool написа:е то по тая логика дай да замъкна сервиза в колата ...
Е по твоята логика за какво ти е крик зимата

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Кой ще дрифти тази вечер а?- Има един празен паркинг и днес ще си порисувам яко осморки с летните 17-ки
И аз се чудя да слагам ли зимните-ама прогнозата ,че ще се повишават темперетурите ме спира

И аз се чудя да слагам ли зимните-ама прогнозата ,че ще се повишават темперетурите ме спира

Последна промяна laviatan на 03 Ное 2009, 16:29, променена общо 3 пъти
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3