колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

Мнение от tngeorgiev » 04 Ное 2009, 9:11

aureus_gold написа:Колеги,нормално е когато чужд гражданин пребивава с автомобила си в България,Гърция....Франция...,но не съм запаознат с начина на регистриране на МПС с различна от стандартите за страната дирекция.Ако лондончанин може да си купи моя автомобил (лява дирекция) и може да си го регистрира с GB номера и да си го кара в UK, всичко е ОК.Понеже не съм наясно със законодателството в UK,моля някой колега който има информация да сподели тяхната практика.
Също да помагат и колеги,живеещи из Европа. Как стои въпроса с предобиването и регистрирането на автомобил с нестандартна дирекция?

Колега, в Лондон, който е световна финансова столица, има на корем леви (наши) волани с английска регистрация, предимно служебни. Карат ги руснаци, немци, всякакви...и със сигурност не им е удобно в дясното платно))) Но хората пътуват яко, а не философстват защо волана не е в средата на задната седалка. Според мен подобен спор има само в България, а Европа е през няколко граници. Там се кара без предразсъдъци, изключително толерантно и по две причини - по работа и за удоволствие))) И още нещо, което е може би единственото притеснително покрай англичанките - само там може да се прехвърли или препродаде колата с uk-регистрация, поздрави
Последна промяна tngeorgiev на 04 Ное 2009, 9:24, променена общо 1 път
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 04 Ное 2009, 9:22

tngeorgiev написа:
aureus_gold написа:Колеги,нормално е когато чужд гражданин пребивава с автомобила си в България,Гърция....Франция...,но не съм запаознат с начина на регистриране на МПС с различна от стандартите за страната дирекция.Ако лондончанин може да си купи моя автомобил (лява дирекция) и може да си го регистрира с GB номера и да си го кара в UK, всичко е ОК.Понеже не съм наясно със законодателството в UK,моля някой колега който има информация да сподели тяхната практика.
Също да помагат и колеги,живеещи из Европа. Как стои въпроса с предобиването и регистрирането на автомобил с нестандартна дирекция?

Колега, в Лондон, който е световна финансова столица, има на корем леви (наши) волани с английска регистрация, предимно служебни. Карат ги руснаци, немци, всякакви...и със сигурност не им е удобно в дясното платно))) Но хората пътуват яко, а не филосовстват защо волана не е в средата на задната седалка. Според мен подобен спор има само в България, а Европа е през няколко граници. Там се кара без предразсъдъци, изключително толерантно и по две причини - по работа и за удоволствие)))

Благодаря за информацията колега.След като няма проблем с регистрацията на ляв волан в UK,не би трябвало да има и у нас... с десен волан.Тогава да осъдим Булстрад в Стразбург,поради налагане на дискриминационна практика по отношение на застраховките...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 04 Ное 2009, 9:27

Точно така, отдавна съм им вдигнал мерника на шибаните футболисти, т.е. застрахователи, които не разбраха че от 3 години сме в ЕС :D
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 04 Ное 2009, 13:23

tngeorgiev написа:
Hack0 написа:Крайно време е да разкарат колите с десен волан от българските пътища! Не си кривете душата като казвате, че карането на такава кола не създава повече трудности... та вие в един паркинг с бариера не можете да влезете без да въртите обиколки около колата :mhihi:

Аз не бих разменил колата си за никаква друга, само по този начин май не съм споделял :yes: за десните волани. И пак ще ви напомня че големите камиони, които събират боклука по тесните градски улици, са до един английски - карат ги цигани и не съм забелязал да имат проблеми (а много колеги тук явно имат ), т.е. на каквото се качиш, с него свикваш :driving:

Да, обаче с камиона имаш много добра видимост, защото си високо. Аз и от задната седалка мога да свикна да карам, но не е там работата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2009, 14:26

Hack0 написа:
tngeorgiev написа:
Hack0 написа:Крайно време е да разкарат колите с десен волан от българските пътища! Не си кривете душата като казвате, че карането на такава кола не създава повече трудности... та вие в един паркинг с бариера не можете да влезете без да въртите обиколки около колата :mhihi:

Аз не бих разменил колата си за никаква друга, само по този начин май не съм споделял :yes: за десните волани. И пак ще ви напомня че големите камиони, които събират боклука по тесните градски улици, са до един английски - карат ги цигани и не съм забелязал да имат проблеми (а много колеги тук явно имат ), т.е. на каквото се качиш, с него свикваш :driving:

Да, обаче с камиона имаш много добра видимост, защото си високо. Аз и от задната седалка мога да свикна да карам, но не е там работата.

A ти колко често изпреварваш градско , защото аз си мисля , че ако спазваш правилника и не караш с повече от 50 км/ч , няма да ти се налага да изпреваваш често или поне ще го правиш на булеварда , където няма значение къде ти е волана .

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW

Мнение от djina » 04 Ное 2009, 16:13

Карала съм с десен волан но е адски неудобно, а и си заплаха за останалите. така чер Твърдо не за десен волан у нас...
Но от еврокомисията готвят нещо интересно, сега го проочетох: Европейската комисия възнамерява да препоръча инсталирането на специални „черни кутии“ в европейските автомобили, които ще записват 20 вида различни данни в случай на авария или катасрофа.
http://www.vsekidnevnik.netai.net/2009/ ... %BC%D0%B8/

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 04 Ное 2009, 16:46

tngeorgiev написа:Точно така, отдавна съм им вдигнал мерника на шибаните футболисти, т.е. застрахователи, които не разбраха че от 3 години сме в ЕС :D

вдигнал или не кат ти кааат плащай шЪ плащаш ако ли не без кола :mhihi: , което е най лошото в цялата ситуация
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 04 Ное 2009, 17:08

кво само ги защитавате десните :box: да си ги карат там за където са правени тука не само ако минават транзит аз лично имам книжка от 14г и не бих се качил да карам с десен волан сигурно няма да мина 100м и ще се осера та не ми разправяйте че се свиквало а докато свикнеш кво- мазало аман от селски тарикати кат си баровец купи си лачена кола нормална ако не карай квот можеш да си позволиш

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 04 Ное 2009, 18:04

Така е брато, но в България "баровци" на килограм да ги ринеш :mhihi:

Колкото до големия остров, за тях си имам особено отношение, щото кво ли им е като на другите?
Движението им обратно, кимането им с глава за Да и Не е обратно, че и сексуалните им наклонности май на повечето са обратни :mhihi: Контактите им различни от всички европейци, даже и крановете им на чешмите са различни :censored: Смесителите хората ги ползват от десетилетия, а тези тепърва почват да ги открива. Ебати нацията :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 04 Ное 2009, 18:51

acho.rs написа:A ти колко често изпреварваш градско , защото аз си мисля , че ако спазваш правилника и не караш с повече от 50 км/ч , няма да ти се налага да изпреваваш често или поне ще го правиш на булеварда , където няма значение къде ти е волана .

Правилника не винаги го спазвам, съобразявам се със скоростта на потока от коли в който се движа. По по-малките улици ми се налага да заобикалям коли, спрели в моето платно. Представи си следната ситуация: караш си по тясна уличка и в твоето платно е спрял бус на аварийни и зарежда някакъв магазин примерно. За да имаш видимост с тоя десен волан трябва да започнеш да го заобикаляш от 50 метра.
Ти да не кажеш сега, че колата я ползваш само за градско? Или когато не си в града се движиш по многобройните ни магистрали? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2009, 19:12

nazo1976 написа:кво само ги защитавате десните :box: да си ги карат там за където са правени тука не само ако минават транзит аз лично имам книжка от 14г и не бих се качил да карам с десен волан сигурно няма да мина 100м и ще се осера та не ми разправяйте че се свиквало а докато свикнеш кво- мазало аман от селски тарикати кат си баровец купи си лачена кола нормална ако не карай квот можеш да си позволиш

Аха , а я ми обясни как един прител , на който баща му вкрава коли с десен волан , как се се качи на десен волан , веднага след като взе книжка и се наби в трафика в София , а ти с 14 годишен стаж не можеш - като не си се качвал и не знаеш за какво става на въпрос не коментирай... На мен ама грам не ми е странно и като ме питат - свикна ли - ами не съм отвиквал за да свиквам . Бил съм в Ирландия известно време , а и десни дирекции , гледам поне от 5-6 години , когато още не бяха популярни.Че има неудобство - има , но изобщо не е такова за ккавото говорите , да не кажа , че е незабележимо.И магистралите , не са единствените пътища със двупосочно движение ...
На мен ми е много , много по-лесно да изпреварвам с моята кола , отколкото със "левия" кадет (55коня) на баща ми .

За Англичаните съм на 100% съгласен - ебахти глупаците - всичко наобратно - волана , валутата , мерните еденици че дори и топалта и студената вода , които са отделни (даже и в Ейре) . Някой неща могат да се променят , както Ирландия мина към еврото и метричните едници , но смята на движението е практически невъзможна или поне ще е баснословно скъпа и бавна операция . А за кимането - ни сме обратни - навсякъде в света е нащо "да" е "не" :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2009, 19:21

acho.rs написа:Че има неудобство - има , но изобщо не е такова за ккавото говорите , да не кажа , че е незабележимо.

как можа да го напишеш това бе младеж? ако не си го написал просто заради спора а наистина го вярваш- в повечето пътни ситуации с изпреварване значи си безхаберен...

с десния волан всяко изпреварване е руска рулетка. то не че с левия волан не е, но с десния волан шанса да си поставен пред свършен факт е много много по-голям.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2009, 19:47

alx написа:
acho.rs написа:Че има неудобство - има , но изобщо не е такова за ккавото говорите , да не кажа , че е незабележимо.

как можа да го напишеш това бе младеж? ако не си го написал просто заради спора а наистина го вярваш- в повечето пътни ситуации с изпреварване значи си безхаберен...

с десния волан всяко изпреварване е руска рулетка. то не че с левия волан не е, но с десния волан шанса да си поставен пред свършен факт е много много по-голям.

Нямам намерение да споря с теб , най-малкото на тази тема . За мен не е заблуда това което , защото всеки ден карам и ляв и десен волан и не виждам голяма разлика . Това което говориш е вярно , ако караш дясна дирекция като лява.. Ако беше вярно това което говориш , досега да са загинали хиляди и хиляди души , а практиката е друга нали - катастрофите се борят на пръсти , въпреки нищожния опит на повечето собственици на такива автомобили?
И стига с това - един с десен ме засече и щяхме да се избием. Глпука си е глупак , каквото и да кара , както засичат едни , така и други ...
Темата е дъфкана 1000 пъти , който кара Англичанка знае за какво говоря .
Малко да ви расмея - понякога гледам ПРЕЗ колата пред мен - особено ако са светнати фароветена оня насреща, си се вижда :) но това много рядко - по принцип като видя , че наближавам някого се изнасям още от много рано и така . Може би не ме бърка и това , че навъртам по около 1000-1200 км месечно с въпросната кола,защото както казах карам и друга.При пробег от 3-4000км сигруно бих започнал да се нервя :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 04 Ное 2009, 20:54

acho.rs написа:
nazo1976 написа:кво само ги защитавате десните :box: да си ги карат там за където са правени тука не само ако минават транзит аз лично имам книжка от 14г и не бих се качил да карам с десен волан сигурно няма да мина 100м и ще се осера та не ми разправяйте че се свиквало а докато свикнеш кво- мазало аман от селски тарикати кат си баровец купи си лачена кола нормална ако не карай квот можеш да си позволиш

Аха , а я ми обясни как един прител , на който баща му вкрава коли с десен волан , как се се качи на десен волан , веднага след като взе книжка и се наби в трафика в София , а ти с 14 годишен стаж не можеш - като не си се качвал и не знаеш за какво става на въпрос не коментирай... На мен ама грам не ми е странно и като ме питат - свикна ли - ами не съм отвиквал за да свиквам . Бил съм в Ирландия известно време , а и десни дирекции , гледам поне от 5-6 години , когато още не бяха популярни.Че има неудобство - има , но изобщо не е такова за ккавото говорите , да не кажа , че е незабележимо.И магистралите , не са единствените пътища със двупосочно движение ...
На мен ми е много , много по-лесно да изпреварвам с моята кола , отколкото със "левия" кадет (55коня) на баща ми .

За Англичаните съм на 100% съгласен - ебахти глупаците - всичко наобратно - волана , валутата , мерните еденици че дори и топалта и студената вода , които са отделни (даже и в Ейре) . Някой неща могат да се променят , както Ирландия мина към еврото и метричните едници , но смята на движението е практически невъзможна или поне ще е баснословно скъпа и бавна операция . А за кимането - ни сме обратни - навсякъде в света е нащо "да" е "не" :mhihi:

еми точно като не си карал по лесно ще свикнеш и не ми казвай кво да коментирам с половин метър си в дясно с другата ръка сменяш скорости и куп други неудобства за да спестиш някой лев нали знаеш евтиното излиза скъпо някой ден ама лошото е че и други плащат

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 04 Ное 2009, 21:02

Човека си ви го каза много правилно! :clap:

А най са ми смешни тези с маалко по-нови и скъпи коли, но с десен кириз и се "пазят от куршумите", ще кажеш, че GL карат. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата