колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция
Модератор: Общи модератори
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция
alpina-ma6inata написа:
А най са ми смешни тези с маалко по-нови и скъпи коли, но с десен кириз и се "пазят от куршумите", ще кажеш, че GL карат.
На мен най-смешни са ми такива каде е бил над 2000км да си купи Опел Кадет Е комби двуврат

Далавера за купуване на автомобили от Англия има и то голяма,но тя не е в колите които са с десен волан

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
nazo1976 написа:acho.rs написа:nazo1976 написа:кво само ги защитавате деснитеда си ги карат там за където са правени тука не само ако минават транзит аз лично имам книжка от 14г и не бих се качил да карам с десен волан сигурно няма да мина 100м и ще се осера та не ми разправяйте че се свиквало а докато свикнеш кво- мазало аман от селски тарикати кат си баровец купи си лачена кола нормална ако не карай квот можеш да си позволиш
Аха , а я ми обясни как един прител , на който баща му вкрава коли с десен волан , как се се качи на десен волан , веднага след като взе книжка и се наби в трафика в София , а ти с 14 годишен стаж не можеш - като не си се качвал и не знаеш за какво става на въпрос не коментирай... На мен ама грам не ми е странно и като ме питат - свикна ли - ами не съм отвиквал за да свиквам . Бил съм в Ирландия известно време , а и десни дирекции , гледам поне от 5-6 години , когато още не бяха популярни.Че има неудобство - има , но изобщо не е такова за ккавото говорите , да не кажа , че е незабележимо.И магистралите , не са единствените пътища със двупосочно движение ...
На мен ми е много , много по-лесно да изпреварвам с моята кола , отколкото със "левия" кадет (55коня) на баща ми .
За Англичаните съм на 100% съгласен - ебахти глупаците - всичко наобратно - волана , валутата , мерните еденици че дори и топалта и студената вода , които са отделни (даже и в Ейре) . Някой неща могат да се променят , както Ирландия мина към еврото и метричните едници , но смята на движението е практически невъзможна или поне ще е баснословно скъпа и бавна операция . А за кимането - ни сме обратни - навсякъде в света е нащо "да" е "не"
еми точно като не си карал по лесно ще свикнеш и не ми казвай кво да коментирам с половин метър си в дясно с другата ръка сменяш скорости и куп други неудобства за да спестиш някой лев нали знаеш евтиното излиза скъпо някой ден ама лошото е че и други плащат
Сменяш с лявата,но пък въртиш геврека с дясната и изобщо,дали пипаш климатика или музиката или телефона или гаджето си - държиш волана с дясната...А ако караш Е65 или еС класа с десен волан,пак ще си сменяш с дясната

- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Тук в темата се обсъжда дали ще се забраняват автомобилите с дясна дирекция!Според мен не е нужно,но трябва да се издаде свидетелсво за супер шофьор професионалист,многоок,многорък всеусещащ и ВСЕРАЗБИРАЩ пътната обстановка и трафик,както и сертификат за оневиняване поради гореизброените качества на водача при настъпване на ПТП поради некадърността и "левите " уклони на ВИНОВНИЯ водач (левак такъв).
И още нещо...Тук никой не спори дали може да се управлява автомобил с различна дирекция....а дали трябва...
Примерно Аз мога да карам на 3 ракии ,но някой смята ,че не е редно а???
И още нещо ...Що не си купуваме електроуреди с UK щепсел а???? Или ако си купим сменяме стандарта,или имаме големи професионалисти,които си ги ползват така,щото ние леваците не ги разбираме тези работи...
И още нещо...Тук никой не спори дали може да се управлява автомобил с различна дирекция....а дали трябва...
Примерно Аз мога да карам на 3 ракии ,но някой смята ,че не е редно а???
И още нещо ...Що не си купуваме електроуреди с UK щепсел а???? Или ако си купим сменяме стандарта,или имаме големи професионалисти,които си ги ползват така,щото ние леваците не ги разбираме тези работи...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Едно не мога да разбера защо си мислите че колите с десен волан ги подаряват?И кой е казал че не мога да си купя същата с ляв волан-на момента така реших с десен да е и я купих.БМВ на 5 год. си е БМВ на 5 год. навсякъде и НЕ СЕ ПОДАРЯВА!!!
По-добре кола от Англия с десен отколкото кола от Италия с ляв
По-добре кола от Англия с десен отколкото кола от Италия с ляв

Като видят разликата в цената, много хора така решават. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Hack0 написа:Като видят разликата в цената, много хора така решават.
Погледни цените на новите коли с десен волан и друга песен ще запееш

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Не вярвам да са по-скъпи от тези с левия кириз. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Цените на вторите употреби в Англия са реалните!
Адски грешно е да мислите че десният волан сваля или определя цената. Годинките и таксите правят чудеса.
Плаче ми се за колегите, които се заблуждават че 10-годишно БМВ с 5-6 собственика в Швейцария струва 10к. в България. Реалната му цена е 3к и на такава го има само в Англия. Така че сваляйте шапка на тарикатите!
Адски грешно е да мислите че десният волан сваля или определя цената. Годинките и таксите правят чудеса.
Плаче ми се за колегите, които се заблуждават че 10-годишно БМВ с 5-6 собственика в Швейцария струва 10к. в България. Реалната му цена е 3к и на такава го има само в Англия. Така че сваляйте шапка на тарикатите!
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:Не вярвам да са по-скъпи от тези с левия кириз.
Започни да вярваш . В Ирландия Е90 320д струваше поразителние 42 000 евро

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ето само първите две статии от търсачката в гугъля к´во рекоха:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=151858
http://business.actualno.com/news_244569.html
И това актуални данни от преди 4 месеца,та тея с вицовете за цените на нови автомобили десни волани да се поинформират малко и тогава да драскат глупости.
И това актуални данни от преди 4 месеца,та тея с вицовете за цените на нови автомобили десни волани да се поинформират малко и тогава да драскат глупости.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Ето само първите две статии от търсачката в гугъля к´во рекоха:
Тея със вицовете са се информирали от първа ръка , много преди тея умните да четат първите две статии в търсачката , мой човек . Както виждаш във Швеция , въпросното Ауди е дори малко по-евтино от Англия,а доколкото знам в Швеция карат от дясно на пътното платно . Но това е само един пример . Като цяло пазарната цена се определя от много фактори и ДИРЕКЦИЯТА НЕ Е ЕДИН ОТ ТЯХ . Англичаните първи ги удари кризата и техния пазар на коли се срина главоломно , така че е нормално в момента да предлагат малко по-ниски цени .Да си беше направил труда поне в сайтовете на БМВ да провериш,че в Ирландия например Е90 318Д струва базово 35,390 евро а в БГ е 60,300 лева .Ако ти още вярваш , че колите с десен волан са по-евтини , защото вoлана не е от ляво , това си е твой проблем , но поне не го насаждай на другите . . . UK не е единствената страна със дясно движение - Япония,Ирландия,Малта,Кипър,Индия,Австралия и още няколко бивши британски колонии , също са фактор .
- jordanpar
-
-
Значи ние не водим дискусия за най-добрата защита на лявото движение а излагаме факти.
В Европа има само 4 страни с ляво движение и четирите са под британско или бивше британско управление и са островни държави,като 80 процента от улиците и пътищата в тях са ЕДНОПОСОчНИ.
Особено примера с Малта е супер неудачен,защото там пък максималната скорост в населени места е определена на 40 км/ч а извън населените места е феноменалните 60 км/ч.
Живеем в България и всеки се съобразява с писаните и неписаните правила в тая страна.
Еми утре на някой може да му скимне да си носи и оръжие свободно,визирайки че така му е кеф и че във великите Съединени щати например било така,е да ама не.
чудно как все се намират ентусиасти да защитават десния волан.
Ако някой от собствениците на кола с десен волан ми докаже че има и друга причина освен чуствително по-ниската цена на колата,за да си я купи,с радост ще прочета доводите му.
Та,чакам......
В Европа има само 4 страни с ляво движение и четирите са под британско или бивше британско управление и са островни държави,като 80 процента от улиците и пътищата в тях са ЕДНОПОСОчНИ.
Особено примера с Малта е супер неудачен,защото там пък максималната скорост в населени места е определена на 40 км/ч а извън населените места е феноменалните 60 км/ч.
Живеем в България и всеки се съобразява с писаните и неписаните правила в тая страна.
Еми утре на някой може да му скимне да си носи и оръжие свободно,визирайки че така му е кеф и че във великите Съединени щати например било така,е да ама не.
Ако някой от собствениците на кола с десен волан ми докаже че има и друга причина освен чуствително по-ниската цена на колата,за да си я купи,с радост ще прочета доводите му.
Та,чакам......
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Значи ние не водим дискусия за най-добрата защита на лявото движение а излагаме факти.
Та,чакам......
Какво като съм посочил тези страни . Япония сигурно също не е фактор ? Надявам се поне за цените вече си съгласен и няма повече да ми казваш , че говоря вицове и да се информирам , преди да драскам глупости

Защо трябва да имам друг довод освен цената - паднала ми хубава кола на ниска цена и съм я взел , без изобщо да съм търсил десен волан , просто така се получи , пък и от доста време карах такива и не ми правеше впечатление. За теб цената като не е фактор си вземи 760и .
- jordanpar
-
-
Ачо,пак не си в час момче.
По-ниските цени първоначално на един нов автомобил предполагат и по-ниската му стойност като такъв втора ръка,нали така.ПлЮс това точно в тея бритиш кънтрис данъците след 4-5а година на един автомобил стават ужасни,а пазара там е доста стеснен,затова и единствения начин да се отърват е ниската цена.Та---вицовете на друго място.
И каква е тая Япония дето ги тресе някои хора,кво ме интересува мен как карали в Япония бе,къде се намираме и живеем ние.По-недомислени доводи не бях чувал.Но какво ли да очаквам от човек ,който и в аватара си дори си е признал че е сбъркал колата си
И когато човек избере нещо,водейки се от цената му като основен фактор,това се нарича компромис.Та всеки закупил си и каращ автомобил с десен волан кара един компромис.
По-ниските цени първоначално на един нов автомобил предполагат и по-ниската му стойност като такъв втора ръка,нали така.ПлЮс това точно в тея бритиш кънтрис данъците след 4-5а година на един автомобил стават ужасни,а пазара там е доста стеснен,затова и единствения начин да се отърват е ниската цена.Та---вицовете на друго място.
И каква е тая Япония дето ги тресе някои хора,кво ме интересува мен как карали в Япония бе,къде се намираме и живеем ние.По-недомислени доводи не бях чувал.Но какво ли да очаквам от човек ,който и в аватара си дори си е признал че е сбъркал колата си

И когато човек избере нещо,водейки се от цената му като основен фактор,това се нарича компромис.Та всеки закупил си и каращ автомобил с десен волан кара един компромис.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Ачо,пак не си в час момче.
И каква е тая Япония дето ги тресе някои хора,кво ме интересува мен как карали в Япония бе,къде се намираме и живеем ние.По-недомислени доводи не бях чувал.Но какво ли да очаквам от човек ,който и в аватара си дори си е признал че е сбъркал колата си![]()
![]()
![]()
Това е реалната причина да са по-евтини колите там , въпреки че като нови са дори по-скъпи , повечето модели . Цените на новите НЕ СА ПО–НИСКИ , дадох ти приемер от БМВ конфигуратора , хвани и провери най-накрая.
Япония няма да я коментираме - Ок .
Това - сбъркал колата,но не и форума - се "дава" , не се избира или признава , младши ентусиаст

Може да се каже , че карам компромис - но не и по отношение качеството на самия автомобил.