колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция
Модератор: Общи модератори
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция
Аз някъде бях чел,че по-голямата частот произведените коли в света са с десен волан (съотношението мисля беше 57-43 процента в полза на десните волани). От там с един приятел имахме разговор на тема "Десните волани ли са обратни,или ние сме обратно на десните волани?". Относно застраховките в бг за десните волани... Колеги,мисля,че няма за какво да се ядосвате,да съдите кого и да било където и да било и т.н. Навсякъде в европейския съюз когато си с обратна дирекция имаш право да си регистрираш автомобила,но застраховката ти е по-висока. Глупост е,ако го направят 3 пъти по-скъпо в България... Това е нередовна работа. Но да ви кажа за тук,в Испания - колата,която карам тук годишната и застраховка е 300 евро,а на абсолютно същата кола като моята,но с десен волан,застраховката е 470 евро. Разликата е само в дирекцията. Същото е и в Англия,колеги - всички които са с лява дирекция,плащат по-високи застраховки. За това гарантирам,че е така. Имам познат,който кара кола с лява дирекция в Англия,и си я е регистрирал там.
Друг е въпроса вече относно каското...
Мисля,обаче, че тая тема вече става ...
Някви глупави спорове стават - винаги ще има черно и бяло. И аз съм до няква степен против десния волан,не твърдо,а до няква степен. И не защото ми пречи,че колата е с дясна дирекция,а ми пречи това,че ги карат страшно много келеши,които идея си нямат за какво става на въпрос с шофирането - мислят си,че е само натискане на педалите и въртене на волана... Не визирам никой от вас. Пълно е обаче с такива шофьори,и определено те са по-голяма заплаха,когато са в кола с десен волан... не че е кой знае какъв проблем,просто те не могат да преценят за какво става въпрос. Самите вие,които карате английски коли,сте съвсем наясно,че си има своите плюсове и минуси това... Не можете да го отречете...
И все пак заглавието на темата е "Колеги,ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция". Не мисля,че трябва да спорим коя кола е по-хубава или кой каква кола би карал и каква не би. Нека да обсъдим опита,нещата които сме видели,и следувателно да стигнем до няква информация,която би била от полза на колегите,които са с дясна дирекция,или които мислят да се качат на такава...
Поздрави
Друг е въпроса вече относно каското...
Мисля,обаче, че тая тема вече става ...

И все пак заглавието на темата е "Колеги,ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция". Не мисля,че трябва да спорим коя кола е по-хубава или кой каква кола би карал и каква не би. Нека да обсъдим опита,нещата които сме видели,и следувателно да стигнем до няква информация,която би била от полза на колегите,които са с дясна дирекция,или които мислят да се качат на такава...
Поздрави

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция
Прекрасно обобщи всичко писано , до тук . Утре ще попитам моя застрахователен агент (леля
) и ще кажа какво съм научил .