Средство за защита с/у мръсните помияри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Средство за защита с/у мръсните помияри

Мнение от PIONEER » 06 Ное 2009, 17:30

Интересувам се от мнения с какво ефикасно средство да се сдобия за защита от кучета.По принцип не се интересувам от оръжия,а и съм против тях,но вчера останах потресен от това което ми се случи.

Отивам да вземам един приятел от тях.Спирам на паркинга зад блока и отивам да звънна на звънеца.Звъня,показва се приятелчето на терасата - "Слизам".В следващия момент срещу мен тича бая огромен питбул направо готов да ми се хвърли.Застанах неподвижно,а онова ми се звери насреща.Наоколо няма нищо,с което да се отбраня.Развиках се на кого е кучето и насреща някъв палячо си сурка краката и ми вика от 50 метра "то не хапе".Хвърли му няква пръчка до него ама онова не е*ава.Дойде накрая и го върза...Видимо сякаш се забавляваше,а аз му отвърнах,че ако имах с какво щях да му гръмна помияра,че след това и за него бих се замислил.И нищо не ми отвърна след това.Уплаших се естествено как няма.Да не говорим,че на паркинга имаше един дядо с внуче,което караше колело на 20-30м. от него,а една баба се прибираше с детенце за ръка.Не ми се мисли ако тоя звяр скочи на някое от дечицата тия стари хора как ще успеят да го спасят.
Тая работа втори път няма да ми се случи.Казвайте какво ефикасно средство би ми свършило работа-газов пистолет ли ще е,нещо друго ли?
По телевизията дават толкова много зачестили случаи на нападнати от кучета със стопани.Направо съм супер ядосан на такива малоумници дето ги пускат.На нищо не прилича...
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: Средство за защита с/у мръсните помияри

Мнение от White 1913 Power » 06 Ное 2009, 17:41

има едни устройства (кучегон) който изпращат ужасен сигнал за помиярите и те бягят ли бягат

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Ное 2009, 17:43

Най-удачният вариант е газовия пищов - комбинацията от трясъка при изстрел плюс едни хубаво подлютени патрони не може да се сравни с нищо друго. А и ако помияра е достатъчно близко може бая да го изгориш. И още нешо - по куче ВИНАГИ се стреля по два или дори три пъти - никога само веднъж.
Надявам се да съм бил полезен и се надявам никога да не ти се наложи да ми ползваш съвета :yes:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2009, 17:49

Най-настойчиво те съветвам да не стреляш с ГСО срещу питбул, нито да ползваш кучегони, пръчки и т.н. За съжаление поведението на подобни породи кучета се обуславя единствено и само от отношението на стопанина и едва ли има правилен съвет какво да се прави в подобни ситуации. Факт е обаче, че много животни от тази порода колкото и да са кротки понякога си избират човек да го налаят, но никога няма да нападнат и като цяло са абсолютно безобидни. Обикновено тези, които хапят го правят без да предупреждават.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Ное 2009, 17:52

http://shop.oragie.com/product_info.php ... f91ad9975e Това може би е добро, но нямам преки наблюдения :roll:
A нещо 9 мм е най- удачно http://www.vbox7.com/play:062582db :bang:
Последна промяна saleen на 06 Ное 2009, 17:54, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2009, 17:54

Мислиш ли, че някакви съчми ще спрат куче, което се бие с часове и не го спират нито начупени крайници, нито пробит череп, нито раздробена гръдна кост :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Ное 2009, 17:56

Ами втория линк дава доста красноречив отговор на въпроса ти ;)
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 06 Ное 2009, 17:56

аз мога да се хвана на бас с тебе че ще избяга от кучегона

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 06 Ное 2009, 17:57

И аз бих ти препоръчал газов пистолет. Зареди си го с ПВ(с кафява капачка) патрони и стреляй по помяра докато не се разквичи, после камъни, летви, пистолети - мятай по него каквото има :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Ное 2009, 17:58

добре де некви свирки, алармички, нещо подобно няма ли, срещу тъпите пумяри?
тия пистолетчета нещо не съм им фен и аз :oops:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2009, 17:59

White 1913 Power написа:аз мога да се хвана на бас с тебе че ще избяга от кучегона

Не искам, че като изгубиш ще ми е кофти :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 06 Ное 2009, 18:02

аз съм пробвал срещу американски булдог който смея да твърдя е малко по-кръвожаден от питбула и изчезна в миг-сигнала от този кучегон просто е непоносим за тях

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2009, 18:05

От питбул до питбул има бая разлика. Просто искам да предпазя някой да не направи излишна глупост. И не искам да защитавам кучетата, които нападат хора, да не ме разбере някой грешно. Подобно поведение на животното може и да е смешно ако става въпрос за булонка, но е недопустимо куче от подобна порода дори да си помисли да нападне човек.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 06 Ное 2009, 18:07

така е

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Ное 2009, 18:28

White 1913 Power написа:аз мога да се хвана на бас с тебе че ще избяга от кучегона

Някои кучета реагриат странно на кучегона.

Следваща

Назад към Извън Темата