Междуградските пътища и опасностите които крият
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Междуградските пътища и опасностите които крият
P1tbuL написа:вижте им пътя само ... ня ги гледайте дърветата
А това надали е междуградски път...

Сигурно е междуселски такъв..

Е такава тема не очаквах ся пък дърветата виновни
До Ачо.рс батко предполагам докато си писал поста си си се сетил,че в разказа ти излишното не си ти,не е колата ти,
не е скороста ти,не е и дървото излишното е дупката и наводняването(или както там си се изразил) нали така....
А пък момчето дето обяснява кому са нужни тея ми ти канафкИ огромни до пътя искам да попитам абе младеж ти истински голем дъжд,
ама брутален дъжд виждал ли си ? Карал ли си в такъв,в такъв в който от силния валеж нощно време не виждаш на 5 метра пред тебе...
Аз карам от доста време вече и това лято такъв дъжд(точно наводненияата юли месец ) такъв дъжд не ме беше бил от София до Бургас.
На местата където имаше ОГРОМНИ канафкИ се ядваше въпреки,че пак имаше маалки аквапланинги ли как им викаха....
А на местата където бяха мънички канафчици или където липсваха въобще водата ми стигаше до калника...
На тия места има поне по 2-3 закъсали коли и 2-3 ударени коли било то на пътя или извън него...
А са ми кажи в такъв момент кво правиме жалваме се,че е наводнено и прочие....
Нема угодия....
Утре и слънецето ще пречи,че ни заслепява ми дайте да го изгасиме

До Ачо.рс батко предполагам докато си писал поста си си се сетил,че в разказа ти излишното не си ти,не е колата ти,
не е скороста ти,не е и дървото излишното е дупката и наводняването(или както там си се изразил) нали така....

А пък момчето дето обяснява кому са нужни тея ми ти канафкИ огромни до пътя искам да попитам абе младеж ти истински голем дъжд,
ама брутален дъжд виждал ли си ? Карал ли си в такъв,в такъв в който от силния валеж нощно време не виждаш на 5 метра пред тебе...
Аз карам от доста време вече и това лято такъв дъжд(точно наводненияата юли месец ) такъв дъжд не ме беше бил от София до Бургас.
На местата където имаше ОГРОМНИ канафкИ се ядваше въпреки,че пак имаше маалки аквапланинги ли как им викаха....
А на местата където бяха мънички канафчици или където липсваха въобще водата ми стигаше до калника...
На тия места има поне по 2-3 закъсали коли и 2-3 ударени коли било то на пътя или извън него...
Нема угодия....

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
krystal написа:P1tbuL написа:вижте им пътя само ... ня ги гледайте дърветата
А това надали е междуградски път...![]()
Сигурно е междуселски такъв..
това ако са им междуселските- сещай се за междуградските

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
До ачо,
приятелю,не са виновни дърветата а дупките,хипотетично ти предлагаш да не се прави пътя а да се изсекът дърветата,резултата е няма дръвета нема и път обаче,така на воля може да си караш из нивята,заобикаляйки некоя яма
приятелю,не са виновни дърветата а дупките,хипотетично ти предлагаш да не се прави пътя а да се изсекът дърветата,резултата е няма дръвета нема и път обаче,така на воля може да си караш из нивята,заобикаляйки некоя яма
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Spiro написа:Е такава тема не очаквах ся пък дърветата виновни![]()

Абсолютно

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е.Димитров написа:До ачо,
Аз предлагам да се оправят дупките и да се измисли компромисен вариант за дърветата . Да се определи някакъв буфер от поне 5 метра от платното или да се сложи мантинела . Големи карачи имало в тоя форум - дърветата не ни били виновни - ви на аутобана колко дървета видяхте на пловин метър от платното ?
А красивата снимка и на мен ми бие на междуселски път и аз на такова място с повече от 80-90 , не бих карал ...
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Те хората почват диги да издигат около пътищата, за да се предпазват от "нормални хора" каращи със 100-110 по нашите идеални пътища, вие дърветата искате да махате..
Визирам Кюстендилска област, където на 2 места се издигнаха пясъчни диги, поне малко да предпазят населението!

Визирам Кюстендилска област, където на 2 места се издигнаха пясъчни диги, поне малко да предпазят населението!
Без страх, без спирачка!
Aбе хора, пак ви казвам. Пътят Сливен - Ямбол (който спокойно може да се приеме за междуселски

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
liloff написа:Aбе хора, пак ви казвам. Пътят Сливен - Ямбол (който спокойно може да се приеме за междуселски) изглежда по абсолютно същия начин, дори и асфалта и маркировката са със същото качество. Просто пътят е перфектен.
мани тоя път,ти земе да ти падне шарнира ше финишираш у дръвото

Spiro написа:Е такава тема не очаквах ся пък дърветата виновни![]()
Нема угодия....
Спиро, колко често си присъствал на такъв "истински дъжд? Веднъж годишно...или два пъти?
Щом и го помниш? ПТП-тата в такъв дъжд, в повечето случаи са от леки, до средно тежки. То няма как в такова време да караш и с нормална скорост. Нали ти е ясно, че тези две неща нямат нищо общо.
До ачо,
Не съм Ачо, ма да си кажа..
Тея крайности, не водят до нищо. Не дърветата са виновни за тежките катастрофи.
Дърветата обикновенно са последната стъпка, проблема е, че заради тях, тя е фатална.
Мила моя колежке,дай да не спориме кой колко е карал,че на тая тема няма да и се види края...
Казваш помнил съм само него,не драга ми колежке просто това ми дойде като пример изскочи ми произволно в главата...
Но хипотетично дори веднъж годишно(а то не е ) да се получава тази природна "аномалия" е задължително да има отводнителна система.
Просто изхождам от факта,че съм много даже прекалено често по пътищата на милата ни родина и нито веднъж не са ми пречели дърветата около пътя....На останалата шепа хора на които им пречат да взимат триоана и да ги махат
На мен ми е все едно
Съгласен да се окастрят клоните които има риск при по силен вятър да паднат на пътя те вече пречат да...
Аз съм сигурен,че ако някой си върши работата да поддържа пътищата като не говориме само за дупките говориме за отводняването
маркировка банкет и тем подобни тези дървета "убийци" нямаше да ви правят впечатление
Със здраве
Казваш помнил съм само него,не драга ми колежке просто това ми дойде като пример изскочи ми произволно в главата...
Но хипотетично дори веднъж годишно(а то не е ) да се получава тази природна "аномалия" е задължително да има отводнителна система.
Просто изхождам от факта,че съм много даже прекалено често по пътищата на милата ни родина и нито веднъж не са ми пречели дърветата около пътя....На останалата шепа хора на които им пречат да взимат триоана и да ги махат

Съгласен да се окастрят клоните които има риск при по силен вятър да паднат на пътя те вече пречат да...
Аз съм сигурен,че ако някой си върши работата да поддържа пътищата като не говориме само за дупките говориме за отводняването
маркировка банкет и тем подобни тези дървета "убийци" нямаше да ви правят впечатление

Със здраве

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
Spiro написа:Със здраве
Далече съм от мисълта да споря..търсех някаква дискусия, не крайности.
Лично аз дори и с 8 годишен стаж, като шофьор, нямам толкова навъртяни километри извънградско, затова и ми е интересно да чуя по опитните..

Пътувайки наскоро до Велинград, се бях загледала в красивите дървета и изведнъж ми изкочи едно куче на пътя..Ако карах малко по-бързо и ако бях завъртяла волана за да го избегна, можеше и аз да стоя на някое красиво дърво.. Та от там вместо по дърветата, взех да се заглеждам и по некролозите и ей на...доведоха ме до тези мисли тук... И това тук не е с цел няква пропаганда.

Наистина има хиляди други причини, които си струва да се коментират, коментирани са и ще се коментират, за опасностите на пътя, които представляват предпоставка за ПТП..Реално дърветата не са опасни, те са нашето богатство и тн.., затва и по тоя въпрос няма, кой да ти отговори и да се замисли..., всъщност, колко коварни могат да бъдат, те по тези места.
Замислих се, колко ли млади и неопитни шофьори са останали там.., които в друг случай биха оживяли.
Та и основния въпрос ми бе, каква е целта, тези дървета да са на пътя...Благодаря на всички, които ме просветлиха.
Последна промяна krystal на 07 Ное 2009, 14:30, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Spiro написа:Мила моя колежке,дай да не спориме кой колко е карал,че на тая тема няма да и се види края...
Просто изхождам от факта,че съм много даже прекалено често по пътищата на милата ни родина и нито веднъж не са ми пречели дърветата около пътя....На останалата шепа хора на които им пречат да взимат триоана и да ги махатНа мен ми е все едно
маркировка банкет и тем подобни тези дървета "убийци" нямаше да ви правят впечатление![]()
Със здраве
Нали се сещаш , че то става само веднъж

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Дали ще е дърво или канафка шанса си е същия да ти се счупи грабначето като солетка.
Оная канафка дето стана въпрос за нея до летището в Сливен... и нашата Сливенска група има лоши спомени от нея, завършили с тотал Е30-ка за едното момче и на косъм от инвалидния стол за другото. С две думи ако сами не внимаваме и в празна нива можем да се начупим стабилно. Даже като се замислиш е по-хубаво да се шибнеш в дърво отколкото със 130 да закантиш гумите в прясната пръст на нивата и да се въртиш като в центрофуга поне 100 метра навътре. Пък после дали ш'те изкарат човек от колата или кожна торба с начупени кости - шанс.
Оная канафка дето стана въпрос за нея до летището в Сливен... и нашата Сливенска група има лоши спомени от нея, завършили с тотал Е30-ка за едното момче и на косъм от инвалидния стол за другото. С две думи ако сами не внимаваме и в празна нива можем да се начупим стабилно. Даже като се замислиш е по-хубаво да се шибнеш в дърво отколкото със 130 да закантиш гумите в прясната пръст на нивата и да се въртиш като в центрофуга поне 100 метра навътре. Пък после дали ш'те изкарат човек от колата или кожна торба с начупени кости - шанс.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Spit-Fire написа:Дали ще е дърво или канафка шанса си е същия да ти се счупи грабначето като солетка.
Наскоро един младеж със Е39 се превърта около надлъжната си ос като буре по нанадолнище - всички се отърваха , без никакви счупваня . Говори се (слухове) че скоростта била 150 км/ч . Представям си ако имаше дърво , каква трагдеия щеше да стане . И тогава какво - наказание за превишена скорост - 4 трупа ???
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5