Скоростен индекс?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Скоростен индекс?
От чисто любопитство питам, какво ще се случи, ако се превиши скоростния индекс на една гума?
П.п. В друг форум съм виждал "Тема за тъпи въпроси", мисля, че и тук не би била излишна една такава, да се задават въпроси от такова естество, като този..
П.п. В друг форум съм виждал "Тема за тъпи въпроси", мисля, че и тук не би била излишна една такава, да се задават въпроси от такова естество, като този..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Скоростен индекс?
Ще прегрее и няма да държи по завоите или при спиране, а ако много го превишиш ще стане на конци и ще свършиш с колонка във вестника и вечерните новини. Евентуално и с тема във форума ако си в БМВ.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Gh0s7 написа:От чисто любопитство питам, какво ще се случи, ако се превиши скоростния индекс на една гума?
Ти смени ли си предните гуми, че .........

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Хм, те зимните гуми са обикновенно със скоростен индекс до 180км/ч. Ти случайно зимата можеш ли да вдигнеш повече ? Стиска ли ти на сняг да караш с такава скорост? Най-много както казаха колегите да има заглавие в подфорума за теб или да бъдеш поредната черна хроника в сутрешният вестник. Абе колеги , все дърпате дявола за опашката -сякаш сами си го търсите .Толкова ли няма какво друго да правите, нямате ли си жени,семейства, работа ами се занимавате с глупости ?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
А аз се чудих, защо на служебната кола, гумите бяха станали сини по бордовете след командировката...!?Скоростния индекс ще да е бил нисък май!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
titto написа:А аз се чудих, защо на служебната кола, гумите бяха станали сини по бордовете след командировката...!?Скоростния индекс ще да е бил нисък май!?![]()
Само да питам - Мишелин ли бяха?
Щото съм го виждал същото на Мишелинки вече 2 пъти (не от висока скорост!)
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sineok_pi4_ написа:Хм, те зимните гуми са обикновенно със скоростен индекс до 180км/ч. Ти случайно зимата можеш ли да вдигнеш повече ? Стиска ли ти на сняг да караш с такава скорост? Най-много както казаха колегите да има заглавие в подфорума за теб или да бъдеш поредната черна хроника в сутрешният вестник. Абе колеги , все дърпате дявола за опашката -сякаш сами си го търсите .Толкова ли няма какво друго да правите, нямате ли си жени,семейства, работа ами се занимавате с глупости ?
А ти на сняг с колко караш - със 120

В маргела , трябва да има всичко за индексите , даже калкулатор за размера на гумата и отклонението на километража има .
acho.rs написа:още повече че масовите зимни гуми са по дебели (55 или 65) ...
Аз пък си мислех, че това е височината...

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Не колега,Гудиър и наистина стават синкави от по-високи скорости!Dimitroff написа:titto написа:А аз се чудих, защо на служебната кола, гумите бяха станали сини по бордовете след командировката...!?Скоростния индекс ще да е бил нисък май!?![]()
Само да питам - Мишелин ли бяха?
Щото съм го виждал същото на Мишелинки вече 2 пъти (не от висока скорост!)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
kiro_320 написа:acho.rs написа:още повече че масовите зимни гуми са по дебели (55 или 65) ...
Не му прави забележки, че ще стане лошо за теб

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Archangel написа:kiro_320 написа:acho.rs написа:още повече че масовите зимни гуми са по дебели (55 или 65) ...
Не му прави забележки, че ще стане лошо за теб
хаха , глупости - не се изказах точно - имах предвит височината

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
sineok_pi4_ написа:Хм, те зимните гуми са обикновенно със скоростен индекс до 180км/ч. Ти случайно зимата можеш ли да вдигнеш повече ? Стиска ли ти на сняг да караш с такава скорост? Най-много както казаха колегите да има заглавие в подфорума за теб или да бъдеш поредната черна хроника в сутрешният вестник. Абе колеги , все дърпате дявола за опашката -сякаш сами си го търсите .Толкова ли няма какво друго да правите, нямате ли си жени,семейства, работа ами се занимавате с глупости ?
До 190км/ч е в случая, но все тая... И стига с тези нападки, може да съм решил на писта да карам и за това да се интересувам.. знаеш ли?

Просто ми беше интересно, какво се случва като се превиши въпросният индекс с 20-30-40км/ч примерно.
И мерси за отговорите

12 мнения
• Страница 1 от 1