Пак акция на нашите приятели от КАТ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Пак акция на нашите приятели от КАТ!

Мнение от bum_bum » 09 Ное 2009, 12:27

Принципно си прав ама защо като дам 10лв за вода за чистачки е некъв чист смръдлив спирт (който си е купувал от чужбина или е внасял или карал кола нов внос с течност взета от там знае за какво говоря), който ми съсипва уплътненията, боята и чистачките за 50лв, които ако си взема от Германия ще струват 30лв.. не може само да се иска. Трябва и да се дава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 09 Ное 2009, 12:33

uricatoli написа:Добре сега.. не мога да ви разбера какво се правите на луди всичките... Първо за зимните гуми.. Преди по-малко от седмица видяхте какво стана времето и как си поваля снежец... После ходете се оправдавайте на друг че се карало оше с летните.. След това.. За чистачките.. Нормалко е всеки уважаващ себе си шофьор да кара с хубави чистачки а не такива с които ако ти напръскат прозореца само да го замажат.. Представете си случка: карате с 80.. в насрещната лента някой минава през локва и целия ви джам в кал и мазна вода.. Вие сте с гадни чистачки + вода в казанчето за тях.. Пред вас на 100-200 метра почнало задръстване.. какво правим? за едни чистачки за 20лв + разтвор за 2-3 лв сменяме цяла предница.. Да си имаме уважението ама излагате се.. Това не го казвам защото полицаите са прави.. Все пак не го измислят те ами по-горестоящи.. :nono:

:yes: :yes: :yes:

Или да караш с един фар в мъглата , или пък изобщо без фарове - както оная вечер един ми излиза през ноща на мъгливо в люлин на кръстовището и е без никакви светлини на мигащи светофари.Еми видях го в последния момент,щех да го пребия ако баща ми не беше с мене.
А на един пък пред мен не му работеха стоповете в тунела на Люлин - е ако е хлъзгаво и не го гледам вторачено за да виждам дали намалява мммммммммммммм

СТЕГНЕТЕ СЕ МАЛКО,ПО ПОСТОВЕТЕ ПО ГОРЕ ВИЖДАМ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ХОРА ПО ПЪТИЩАТА НА КОИТО АКО НЕ ИМ СЛАГАШ ЗВЕРСКИ ГЛОБИ И ЗАКОНИ ,НЯМА КАК ДА ГИ НАКАРАШ ДА СА ИЗРЯДНИ.НО КАТО ГЛЕДАМ НА БЪЛГАРИНА И ТВА МАИ НЕ ПОМАГА :banghead: :banghead: :banghead:

И другите та другите - еми почнете от вас наи напред ,всеки гледа в чинията на другия,а нали се сещата че другия не си върши работата щотои разсъждава по същия начин - АЗ ПРАВА ТВА АМА ДРУГИТЕ НЕ ГО ПРАВАТ и се получава кръговрат :banghead: :banghead: :banghead:

То стана като вица:
Един гробар си ходи из гробищата и гледа
тука почива тоя
там почива оня
и гробаря си вика
АБЕ ТУКА СИЧКИ ПОЧИВАТ САМО АЗ ЛИ ШЕ КОПАМ БЕЕ

ИМА ДВА ТЕРМИНА ЗА ТЕЯ НЕЩА - ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО , И ГРАЖДАНСКО САМОСЪЗНАНИЕ

PS. Нищо лично към колегите и не искам да обидя никои , но побеснявам когато някои ме заплашва пряко или косвено , щото не се знае кои кога и къде минава и с кои ще се засече на една улица :banghead:
Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Ное 2009, 12:39

smg написа:Какво лошо има в това, да има правила, и да се следи за спазването им.
Явно винаги трябва да сме на контра, със всичко, независимо, че е за добра кауза.

Лошо няма- разбира се правилата трябва да се спазват. В този случай- тези които са записани в закона, а не да си съчиняват свободно...

NeedHead написа:От днес стартира нова акция на КАТ за проверка на гумите-дали са според
сезона
и дали имат нужния ресурс! Казаха още,че ако някой се завърти на
пътя или не може да тръгне и създава задръстване,то той ще бъде санкциониран
жестоко! :mhihi: Също така и за изправни и пуснати фарове и за изправни
чистачки!!
:oops: ...

Какво е това "според сезона"- в закона няма такива неща като зимни и летни гуми, само грайфер над 1,6мм. е записано...
Интересно ми е на какво основание ще ме глоби ако не мога да тръгна от светофара ако пътя не е почистен :?: За завъртането има точка в закона, ама за това, че не мога да потегля май няма...
И тая част с "изправни чистачки" ми е смешна- щом се движат и пръскат вода са изправни и толкова... Другото положение: дали чистят като хората или само размазват е това което трябва да се проверява, ама няма как да стане...

И к'во излиза- от цялата работа може да ме глоби само за половината от написаното... Да не говоря колко пъти вече чух, че КАТ ще проверяват и глобяват ако НЕ си сложил зимните гуми, и ако гумите ти са с ПОД 4мм. грайфер- и това ли трябва да спазвам :?: Като го запишат в закона като изискване ще го спазвам, до тогава могат да ме хванат за :censored:

Не ме разбирайте грешно- не съм против да глобяват за тези неща (освен за тая част с дрифтовете, ама то е ясно що), против съм да си измислят причини и да заблуждават народа. Тези акции са добра идея като цяло, но по начина по който заблуждават хората водят само до повече подкупи за КАТаджиите, а не до реална полза за безопасността на пътя...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Ное 2009, 12:45

И за фаровете е същото, никъде не пише, че тряя да си на къси, пише дневни светлини или къси такива!
За мен простотията идва от медиите не от куките / в конкретния случай /.
Те ако искат да се заяждат има ама много начини да те "оправят".

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 09 Ное 2009, 12:52

bum_bum написа:Принципно си прав ама защо като дам 10лв за вода за чистачки е некъв чист смръдлив спирт (който си е купувал от чужбина или е внасял или карал кола нов внос с течност взета от там знае за какво говоря), който ми съсипва уплътненията, боята и чистачките за 50лв, които ако си взема от Германия ще струват 30лв.. не може само да се иска. Трябва и да се дава.

Добре тогава.. отиди си зареди на ОМВ колата и да ти дадат бонус такава... Като толкова си пазим ние уплътненията на колите, защо пък гледаме да вземаме "евтини" зимни гуми, евтини части с неизяснен произход и още много такива промоции?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Ное 2009, 12:56

:kuku: Кога видя да съм търсил евтини части и такива с неизяснен произход и промоции?
На ОМВ и кафе не си взимам вече, да не говорим за ядене, след като чаках една в това на Рожен 5 мин да се изсере и после и направих път да се измие на мивката ама не би.. отиде да продава банички директно с лайняните ръце :dummy: :puke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Ное 2009, 13:00

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 09 Ное 2009, 13:00

bum_bum написа:на Рожен 5 мин да се изсере и после и направих път да се измие на мивката ама не би.. отиде да продава банички директно с лайняните ръце :dummy: :puke:

може да е маструбирала... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 09 Ное 2009, 13:04

bum_bum написа::kuku: Кога видя да съм търсил евтини части и такива с неизяснен произход и промоции?

В този случай заемам повечето хора пазаруващи части.. Айде да питам кой купива части от Камор?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 09 Ное 2009, 13:06

Сондьора написа:И за фаровете е същото, никъде не пише, че тряя да си на къси, пише дневни светлини или къси такива!...

Е точно "къси светлини" си пише... Това за дневните е валидно за хората с нови автомобили, и то от по-скъпите, които имат такива. За всички останали е валидно това за късите...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Ное 2009, 13:09

uricatoli написа:
bum_bum написа::kuku: Кога видя да съм търсил евтини части и такива с неизяснен произход и промоции?

В този случай заемам повечето хора пазаруващи части.. Айде да питам кой купива части от Камор?

аз не пазарувам от камор, а от склада от който се зареждат частите за камор.
Мога да ти покажа чисто нова обтяжка за ангренажна верига, 1:1 с тази в камор, само БМВ емблемата е заличена, всичко останало като парт номер седи, и е в опаковка Феби. Отиваш в Камор Дару и тн и О ИЗНЕНАДА - същата част в БМВ пликче.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Ное 2009, 13:16

ms написа:
Сондьора написа:И за фаровете е същото, никъде не пише, че тряя да си на къси, пише дневни светлини или къси такива!...

Е точно "къси светлини" си пише... Това за дневните е валидно за хората с нови автомобили, и то от по-скъпите, които имат такива. За всички останали е валидно това за късите...

И къде видя да се споменава нови стари и секви:

Чл. 70. (2)......2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини
.

тва първите ги разбирай, габарит.

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 09 Ное 2009, 13:18

_65536_kb_sec_ написа:
uricatoli написа:

аз не пазарувам от камор, а от склада от който се зареждат частите за камор.
Мога да ти покажа чисто нова обтяжка за ангренажна верига, 1:1 с тази в камор, само БМВ емблемата е заличена, всичко останало като парт номер седи, и е в опаковка Феби. Отиваш в Камор Дару и тн и О ИЗНЕНАДА - същата част в БМВ пликче.

Шмекери а :D :D :D
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 09 Ное 2009, 13:55

Само с глупости се занимават-то това е хубаво да има контрол но те не следят за нередности а се занимават с попълване на семейният бюджет и с тях или без тях май е все едно :no:

Аватар

Мнение от ms » 09 Ное 2009, 13:58

Сондьора написа:...

Чл. 70. (2)......2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини
.

тва първите ги разбирай, габарит.

Изобщо не говорим за габарити- ама хич...

Разделих ги на стари и нови (разбирай 4-5г.) само поради една причина- съвсем различни неща са "габарити" и "дневни светлини" и условно казано "старите" модели нямат дневни светлини (изключвам щатските модели)... Най-простият пример е следният- виж как свети ейнджъл айс-а на Х6 и Е39... Това ти е разликата между дневни светлини (Х6) и габарити (Е39). Има модели които си излизат с дневни светлини- дали като в случая със силно светещи габарити, било с намалена мощност на светене на късите светлини... Но при ксенон не става да намалиш силата на късите и логично повишаваш силата на габаритите...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата